איך החדר שלכם ?
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני חושב שתסכימו איתי שלחדר חשיבות מכרעת בתוצאה הסופית של מה שמגיע אל אוזנינו.
כלומר, יכולה להיות לנו המערכת היקרה ביותר והשקופה ביותר, אך אם החדר "בעייתי" מבחינה אקוסטית (יותר מידי הד, יותר מידי בליעה, גלים עומדים, קטן מידי, גדול מידי וכו'), התוצאות תהיינה שונות לגמרי ממה ששמענו בחדר ההדגמה או אפילו בחדר אחר.
לדוגמא, את המערכת שלי ממש (CDP, מגבר ורמקולים) שמעתי בלפחות 4 חדרים שונים ובכל חדר המערכת נשמעת שונה לגמרי.
אישית אני משוכנע שלחדר חשובות עליונה וטיפול בו (פאסיבי או אקטיבי) ייתן שידרוג אולטימטיבי לכל מערכת.
אז הנה משאל קטן לגבי הנושא ובהמשך אפתח איזו תיזה קטנה שלי ללמה הנושא הזה מוזנח כל-כך בתעשיית ה"היי-פיי".
כלומר, יכולה להיות לנו המערכת היקרה ביותר והשקופה ביותר, אך אם החדר "בעייתי" מבחינה אקוסטית (יותר מידי הד, יותר מידי בליעה, גלים עומדים, קטן מידי, גדול מידי וכו'), התוצאות תהיינה שונות לגמרי ממה ששמענו בחדר ההדגמה או אפילו בחדר אחר.
לדוגמא, את המערכת שלי ממש (CDP, מגבר ורמקולים) שמעתי בלפחות 4 חדרים שונים ובכל חדר המערכת נשמעת שונה לגמרי.
אישית אני משוכנע שלחדר חשובות עליונה וטיפול בו (פאסיבי או אקטיבי) ייתן שידרוג אולטימטיבי לכל מערכת.
אז הנה משאל קטן לגבי הנושא ובהמשך אפתח איזו תיזה קטנה שלי ללמה הנושא הזה מוזנח כל-כך בתעשיית ה"היי-פיי".
נערך לאחרונה על ידי MartinHSabag ב 12/07/2005 12:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
- luxlucis
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
החדר אצלי לא מטופל מכמה סיבות:
1. המבנה הבסיסי די מתאים לתרשים משולש ישר הזווית (שהקוקודים מייצגים רמקולים ואת נקודת ההאזנה)
2. שידרוג של החדר לטובת שיפור סאונד לא ממש ישים:
א. השקעה של ריהוט / שטיח לא כדאית לדירה שכורה
ב. אי אפשר לבחון את התוצאה הסופית לפני הרכישה (נסו לבקש מחנות שטיחים להלוות לכם שטיח לבדיקת סאונד
).
1. המבנה הבסיסי די מתאים לתרשים משולש ישר הזווית (שהקוקודים מייצגים רמקולים ואת נקודת ההאזנה)
2. שידרוג של החדר לטובת שיפור סאונד לא ממש ישים:
ב. אי אפשר לבחון את התוצאה הסופית לפני הרכישה (נסו לבקש מחנות שטיחים להלוות לכם שטיח לבדיקת סאונד
פרננדו.
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
כמה הערות ברשותך:
1. מבנה בסיסי לא אומר שאין בעיות. גלים עומדים או החזרות לא קשורות בהכרח לצורת המיקום של הרמקולים-מאזין).
2. א. זה כבר שיקול אישי שאני לא יכול להיכנס אליו ל"מה כדאי ומה לא".
ב. שטיח הוא לא "משפר" אלא בא לטפל בבעיות של יותר מידי החזרים מהריצפה. כל שטיח עבה יעשה את העבודה, אבל תמיד תוכל לשאול ממישהו שטיח, לא כך ?
1. מבנה בסיסי לא אומר שאין בעיות. גלים עומדים או החזרות לא קשורות בהכרח לצורת המיקום של הרמקולים-מאזין).
2. א. זה כבר שיקול אישי שאני לא יכול להיכנס אליו ל"מה כדאי ומה לא".
ב. שטיח הוא לא "משפר" אלא בא לטפל בבעיות של יותר מידי החזרים מהריצפה. כל שטיח עבה יעשה את העבודה, אבל תמיד תוכל לשאול ממישהו שטיח, לא כך ?
החדר שלי מטופל אקטיבית: room correction ברסיבר פלוס תיקון סופי עם אקואליזר. ההבדל ב-sound (עם תיקון ובלי תיקון) משמעותי מאד.
יש גם טיפול אקטיבי (אקואלייזר). באף דירה שתקנה או תשכור לא תהיה אקוסטיקה נורמאלית, לכן ההשקעה באקואלייזר היא השקעה לטווח ארוך.luxlucis כתב:2. שידרוג של החדר לטובת שיפור סאונד לא ממש ישים:
ב. אי אפשר לבחון את התוצאה הסופית לפני הרכישה (נסו לבקש מחנות שטיחים להלוות לכם שטיח לבדיקת סאונד....
- luxlucis
- חבר פעיל מאוד

רסיבר עם RC צפויה להיות הרכישה הבאה שלי אחרי שארכוש את הרמקולים המיוחלים (הודעה נפרדת בפורום הזה).
יש לציין שכשהצבעתי היו רק שתי אופציות - האופציה השלישית והרביעית נוספו רק אחרי שהצבעתי (מרטין, אני מאשים אותך בהטעיית בחירות מכוונת
).
יש לציין שכשהצבעתי היו רק שתי אופציות - האופציה השלישית והרביעית נוספו רק אחרי שהצבעתי (מרטין, אני מאשים אותך בהטעיית בחירות מכוונת
אתה מדבר על תיקון עם אקולייזר או שימוש ב-RC?vitalyi כתב:ההבדל ב-sound (עם תיקון ובלי תיקון) משמעותי מאד....
גם וגם. RC נותן תיקון "בקירוב הראשון" ומאוד מקל להשלים את התמונה עם אקואלייזר. האקואלייזרים הנפוצים הם דו-ערוצים (אני מניח שיש גם רב ערוציים - השאלה היא כצה הם עולים?) לכן אי-אפשר לעשות תיקון מדויק רק איתם (בלי RC). ואפילו אם יש לך רב-ערוצי - זה מאוד לא פשוט להתחיל מאפס (מצב מאוזן) ולעשות תיקון נכון.luxlucis כתב: אתה מדבר על תיקון עם אקולייזר או שימוש ב-RC?...
אגב, לגבי הרסיבר שאתה רוצה לקנות: RC של DENON הוא לא רציני, לך על PIONEER.
נערך לאחרונה על ידי vitalyi ב 04/05/2005 20:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- luxlucis
- חבר פעיל מאוד

משהו פה לא מסתדר לי. האקולייזר הזה עושה RC אוטומטי או שזה רק מאפשר לבצע תיקונים ידנית?
אם זה עושה RC וגם מספק DAC, אין לי שום צורך להחליף את הרסיבר. הרי האקולייזר יבצע את תיקוני הסאונד הנדרשים והרסיבר יקבל אות אנאלוגי מפוענח שהוא כולה צריך להעביר לרמקולים.
ומה שלא מסתדר לי זה המחיר: הרי רסיברים שעושים RC עולים הרבה יותר...
אם זה עושה RC וגם מספק DAC, אין לי שום צורך להחליף את הרסיבר. הרי האקולייזר יבצע את תיקוני הסאונד הנדרשים והרסיבר יקבל אות אנאלוגי מפוענח שהוא כולה צריך להעביר לרמקולים.
ומה שלא מסתדר לי זה המחיר: הרי רסיברים שעושים RC עולים הרבה יותר...
פרננדו.
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
המכשיר הזה הוא אקולייזר דיגיטאלי הכולל מערכת מדידה.
ברגע שיש לך את התנהגות החדר ולמה אתה רוצה להגיע, אתה יכול לתת למכשיר לתקן לבד או ידנית.
בכל מקרה זה לא RC מלא, אלא רק "אקולייזר אוטומאטי".
רסיבר שכולל RC כולל עוד הרבה דברים מלבד אקולייזר (מפענחים, קדם מגבר, מגברים, טיונר, שלט.....) הקיצר, זה כמו להגיד שאופניים עולות הרבה פחות מאופנוע ולשניהם יש שני גלגלים....
ברגע שיש לך את התנהגות החדר ולמה אתה רוצה להגיע, אתה יכול לתת למכשיר לתקן לבד או ידנית.
בכל מקרה זה לא RC מלא, אלא רק "אקולייזר אוטומאטי".
רסיבר שכולל RC כולל עוד הרבה דברים מלבד אקולייזר (מפענחים, קדם מגבר, מגברים, טיונר, שלט.....) הקיצר, זה כמו להגיד שאופניים עולות הרבה פחות מאופנוע ולשניהם יש שני גלגלים....
מרטין כמה דברים יש לי לומר ....
1 לדעתי אולי כדאי להוסיף בסקר חדרים שמטופלים גם פאסיבי וגם אקטיבי ...
לדעתי רום קורקשיין יעבוד הרבה יותר טוב אם תבטל את חומרת המצב עם כל מיני אלמנטים פאסיבים בחדר ..
זה לא קסם כבר הייתי בחדר של אחד האודיופילים הידועים על האתר והפורום השכן ופשוט אמרתי לו בפנים שגם 10 מכשירים לא יעזרו לו אם לא יטפל פאסיבית בחדר קודם אפילו אם זה דברים אלמטרים כמו שטיח דיפיוזרים למינהם וכולי ...
2 - הקביעה שלך ל בהרינגר שהוא לא "רום קורקשיין מלא " אתה אולי מוכן להסביר לי מה זה מלא ? ומה הבהרינגר לא עושה בניגוד למכשיר שהוא "מלא" ? (ובבקשה אל תתיחס ל רום קורקשיין שמתקן יותר מ 2 ערוצים) ..
אביעד
1 לדעתי אולי כדאי להוסיף בסקר חדרים שמטופלים גם פאסיבי וגם אקטיבי ...
לדעתי רום קורקשיין יעבוד הרבה יותר טוב אם תבטל את חומרת המצב עם כל מיני אלמנטים פאסיבים בחדר ..
זה לא קסם כבר הייתי בחדר של אחד האודיופילים הידועים על האתר והפורום השכן ופשוט אמרתי לו בפנים שגם 10 מכשירים לא יעזרו לו אם לא יטפל פאסיבית בחדר קודם אפילו אם זה דברים אלמטרים כמו שטיח דיפיוזרים למינהם וכולי ...
2 - הקביעה שלך ל בהרינגר שהוא לא "רום קורקשיין מלא " אתה אולי מוכן להסביר לי מה זה מלא ? ומה הבהרינגר לא עושה בניגוד למכשיר שהוא "מלא" ? (ובבקשה אל תתיחס ל רום קורקשיין שמתקן יותר מ 2 ערוצים) ..
אביעד
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
הנה עוד כמה דברים שבגלל היעדרם, הבהרינגר הוא לא RC מלא:- הקביעה שלך ל בהרינגר שהוא לא "רום קורקשיין מלא " אתה אולי מוכן להסביר לי מה זה מלא ? ומה הבהרינגר לא עושה בניגוד למכשיר שהוא "מלא" ? (ובבקשה אל תתיחס ל רום קורקשיין שמתקן יותר מ 2 ערוצים) .....
1. PHASE CORECTION לקבוצות תדרים.
2. TIME ALIGNMENT.
3. שליטה על סאב וופר (קרוס חיצוי ו-TIMING).
הי מרטין
למה שאטני אצטרך לתקן פאזות בחדר ? אם המערכת שלי ערוכה היטב וממוקמת היטב איזו בעיה עם פאזות יש בדיוק ?
2 יש לבהרינגר פונקציית שינוי טיימיניג דיליי של תדרים או מנגד של האלמנטים עצמם ..
(מקווה שהבנתי אותך נכון)
3 שוב אתה מדבר על אלמנט "שלא אמור" להמצא בסטראו . הבהרינגר יוצר עבור זוג רמקולים בלבד .!
תראה זה לא שאני תכננתי אותו זה לא שאני מייבא אותו לארץ זה לא שאני בוטח בו ב מליון %
אני אפילו כמעט בטוח שיש טובים ממנו שיכולים לעשות את העבודה קצת יותר טוב ממנו .
בשביל זה שאלתי את השאלות מדוע לדעתך הוא לא מספק את "כל" הסחורה ....
לדעתי כיום הוא המכשיר שנותן את התמורה הגבוהה ביותר לכסף בפורמט "תיקון" ואקוליזציה גידטלית .
שלא לדבר על שאר הפונקציות שלו .
רק ה 2 סנט שלי
אביעד
למה שאטני אצטרך לתקן פאזות בחדר ? אם המערכת שלי ערוכה היטב וממוקמת היטב איזו בעיה עם פאזות יש בדיוק ?
2 יש לבהרינגר פונקציית שינוי טיימיניג דיליי של תדרים או מנגד של האלמנטים עצמם ..
(מקווה שהבנתי אותך נכון)
3 שוב אתה מדבר על אלמנט "שלא אמור" להמצא בסטראו . הבהרינגר יוצר עבור זוג רמקולים בלבד .!
תראה זה לא שאני תכננתי אותו זה לא שאני מייבא אותו לארץ זה לא שאני בוטח בו ב מליון %
אני אפילו כמעט בטוח שיש טובים ממנו שיכולים לעשות את העבודה קצת יותר טוב ממנו .
בשביל זה שאלתי את השאלות מדוע לדעתך הוא לא מספק את "כל" הסחורה ....
לדעתי כיום הוא המכשיר שנותן את התמורה הגבוהה ביותר לכסף בפורמט "תיקון" ואקוליזציה גידטלית .
שלא לדבר על שאר הפונקציות שלו .
רק ה 2 סנט שלי
אביעד
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN