רגע לפני רכישת סאב של פוקאל - SW800v (עדכון בעמוד 3, נבחר סאבוופר)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #1 

אהלן וסהלן,

קיבלתי חתיכת הצעה על הסאבוופר הנ"ל (מחיר לא לפרסום, מצטער),
כמו שכבר רובכם יודעים ( :lol: ) המערכת שלי מורכבת מזוג רצפתיים של פוקאל - 816v,
סנטר cc800v תואם, אחוריים מדפיים על סטנדים B&M שבקרוב הולכים לעבור החלפת טוויטרים,
רסיבר Yamaha rx-v3900 וחיווט VDH CS-122 לרמקולים הקדמיים+סנטר.

אז השלב הבא במערכת הוא הוספת סאבוופר תואם, לא כזה שירים את הבית באוויר, יותר סאב מהיר, מוסיקלי,
שיעשה את תפקידו בצורה ראויה, והכי חשוב - שיוריד את העומס מהקדמיים והאחוריים (שמוגדרים כLARGE)
ונותנים באסים מכל הכיוונים, והאמת היא שהתוצאה מצוינת מבחינתי, אבל שמתי לב שכשהבאתי את הסאנפייר EQ12
לשם בדיקה, הקדמיים והאחוריים תפקדו הרבה הרבה יותר טוב (לאחר הגדרתם כSMALL), ממש פרחו.

הבעיה העיקרית (מתוך מס' רב של בעיות) של הסאנפייר היא שהוא הרגיש "איטי", אני יכול להשבע שלפעמים הבאסים הגיעו כמה מאיות שניה לפני הסאונד שבקע מהקדמיים בסטריאו, והעובדה היא שלא הצלחתי להגיע לרמה בה העוצמה שלו תשאר קבועה ותתאים גם לסרטים וגם למוסיקה... בקיצור, הוא היה סאב מעולה לקולנוע ביתי... כשהוא נתן "בום" אפשר להגיד שהדיירת הצרפתייה שגרה מתחתינו אמרה "אול-לה-לה!" (או אולי מס' קללות אחרות בצרפתית), אבל כן, התעייפתי מהבומים המוגזמים.

אז אני מחפש סאבוופר מוסיקלי, הדבר היחיד שמפריע לי בפוקאל הנ"ל שהוא יורד רק עד 32HZ.... אני מניח שהוא מכפר על כך במראה מדהים\איכות בניה מדהימה\השלבות מדהימה עם הסט, השאלה היא אם יש עוד סאב שכדאי לי לבדוק, אני מעדיף להמנע מהזמנה של דבר כזה מחו"ל, הלוואי והיה משווק בארץ של SVS \ HSU \ EPIK אבל עד אז, לא אקח סיכונים כשמדובר בקוביה כבדה כל כך.

מה דעתכם בנושא?

(b)
נערך לאחרונה על ידי kipikipod ב 19/01/2012 15:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
Utopia

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #2 

לא. מבין מה הבעיה להזמין מחו״ל?
את ה svs sb13 אתה יכול לראות/לשמוע אצל שני חברי פורום.

מאחר ואתה לא מפרסם את מחיר הפוקאל קשה לתת המלצות.

מנסיון שמיעה ה svs מעולה גם למוזיקה וגם לקולנוע, פשוט בגלל שהוא סאב טוב.

מצד שני אצל שני החברים הוא משודך לאונקיו שמערכת האודסי שלו יודעת לטפל בדיילי, במידה וצריך ,של הסאב לעומת הקידמיים. לא יודע איך זה בימאהה.

בהצלחה

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #3 

אם נכנס לתקציב שלך, תבדוק את JL שמביא ערן מאודיופריק.

בלי קשר, את האחוריים תגדיר SMALL . אין שום הצדקה להגדיר אותם כ LARGE .

ארז

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

istarmini כתב:לא. מבין מה הבעיה להזמין מחו״ל?
את ה svs sb13 אתה יכול לראות/לשמוע אצל שני חברי פורום.

מאחר ואתה לא מפרסם את מחיר הפוקאל קשה לתת המלצות.

מנסיון שמיעה ה svs מעולה גם למוזיקה וגם לקולנוע, פשוט בגלל שהוא סאב טוב.

מצד שני אצל שני החברים הוא משודך לאונקיו שמערכת האודסי שלו יודעת לטפל בדיילי, במידה וצריך ,של הסאב לעומת הקידמיים. לא יודע איך זה בימאהה.

בהצלחה
...
אהלן,

SVS SB13-PLUS עולה כ2-3K יותר מהסאב של פוקאל (כולל מסים ומשלוח כמובן).

עם כמה שיש לי נסיון עשיר עם רכישות מחו"ל, אני לא חושב שאני מוכן לקחת את הסיכון ולהזמין מוצר שבמידה ויהיה תקול, אתחרט על הרגע שעשיתי את זה מלכתחילה, ועוד בשביל סאבוופר, משהו שלמרות שמס' אנשים כאן אמרו שהוא רמקול הכי חשוב בק"ב, אצלי עשה רושם של "תוספת" ולא יותר מזה, הכל עניין של טעם וסדרי עדיפויות אני מניח.

מערכת הכיול האוטומטית של ימהה (ברסיבר שלי) עושה רושם של סבירה בהחלט, בטח לא משהו להסתמך עליו כשמדובר בסאב,
אני מתחיל עם כיול במיקרופון וממשיך לשחק עם העוצמות לפי טעמי ומסיים עניין.

ארז,

את האחוריים הגדרתי כLARGE כי הם רמקולים רצפתיים, והבאס שהם נותנים בקטעים מסוימים מוסיף המון, כשיהיה סאבוופר הם יעברו למתכונת SMALL..
נערך לאחרונה על ידי kipikipod ב 17/01/2012 20:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
Utopia

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #5 

קודם כל, שכח מהנושא של התאמה לרמקולים. לסאב, עקב תחום התדרים אותו הוא מוציא, אין חותמת סאונד כך שהתאמה לרמקולים לא רלוונטית!

מעולם לא שמעתי את הסאב הזה אבל כל סאב אחר ששמעתי של פוקאל מצטיין במוסיקאליות ועדינות. אם זה מה שאתה מחפש, אז זה מה שתקבל, אבל אל תיבנה על ממכות בחזה, הרעדה של קירות וריגוש בסרטים.

תחום התדרים שמכוסה על ידיו רק מחזק את טענתי, תחום התדרים שלו יפה עבור סאב מוסיקאלי ואמור להשלים רצפתיים לא גדולים אבל לא אידיאלי לסרטים.

לא כתבת מחיר אבל אם אתה מחפש סאב קודם כל לסרטים ומחירו 5K ש"ח ומעלה אז לדעתי יש אלטרנטיבות טובות יותר
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

danlior כתב:קודם כל, שכח מהנושא של התאמה לרמקולים. לסאב, עקב תחום התדרים אותו הוא מוציא, אין חותמת סאונד כך שהתאמה לרמקולים לא רלוונטית!

מעולם לא שמעתי את הסאב הזה אבל כל סאב אחר ששמעתי של פוקאל מצטיין במוסיקאליות ועדינות. אם זה מה שאתה מחפש, אז זה מה שתקבל, אבל אל תיבנה על ממכות בחזה, הרעדה של קירות וריגוש בסרטים.

תחום התדרים שמכוסה על ידיו רק מחזק את טענתי, תחום התדרים שלו יפה עבור סאב מוסיקאלי ואמור להשלים רצפתיים לא גדולים אבל לא אידיאלי לסרטים.

לא כתבת מחיר אבל אם אתה מחפש סאב קודם כל לסרטים ומחירו 5K ש"ח ומעלה אז לדעתי יש אלטרנטיבות טובות יותר
...
המחיר הוא אכן בסביבות המחיר שציינת, העדיפות היא שקודם כל יהיה עדין ומוסיקלי, אבל צריך שיידע לגעת בבטן בסרטים, אבל שוב, לא בצורה מפוצצת מדיי... ניתן למצוא חיה כזו בארץ בסביבות המחיר הנ"ל ?
Utopia

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

kipikipod כתב:
ארז,

את האחוריים הגדרתי כLARGE כי הם רמקולים רצפתיים, והבאס שהם נותנים בקטעים מסוימים מוסיף המון, כשיהיה סאבוופר הם יעברו למתכונת SMALL..
...
האחוריים שלך רצפתיים?
אני הבנתי שמדובר במדפיים כי כתבת בפתיחת השרשור "אחוריים מדפיים על סטנדים B&M שבקרוב הולכים לעבור החלפת טוויטרים"...

ארז

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

ארז_וחני כתב:
kipikipod כתב:
ארז,

...
האחוריים שלך רצפתיים?
אני הבנתי שמדובר במדפיים כי כתבת בפתיחת השרשור "אחוריים מדפיים על סטנדים B&M שבקרוב הולכים לעבור החלפת טוויטרים"...

ארז
...
מתנצל, הם רצפתים, אך נמוכים יחסית, לכן יצרתי להם סדנטים בגובה של כ30 ס"מ על-מנת שיוכלו להגיע לגובה האוזן.
Utopia

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

kipikipod כתב:
danlior כתב:קודם כל, שכח מהנושא של התאמה לרמקולים. לסאב, עקב תחום התדרים אותו הוא מוציא, אין חותמת סאונד כך שהתאמה לרמקולים לא רלוונטית!

...
המחיר הוא אכן בסביבות המחיר שציינת, העדיפות היא שקודם כל יהיה עדין ומוסיקלי, אבל צריך שיידע לגעת בבטן בסרטים, אבל שוב, לא בצורה מפוצצת מדיי... ניתן למצוא חיה כזו בארץ בסביבות המחיר הנ"ל ?
...
בארץ אני יכול לחשוב על פארדיים אצל סטריאו-סטאר - שווה לעבור שם. יש גם סאב מדהים חדש של ארקאם. אלמנט של 10" אבל מאוד מסיבי עם מגנט ענק:

http://www.arcam.co.uk/advice-and-suppo ... -story.htm

היבואן בארץ הוא סטריאו-טייפ. 03 - 5617615

יורד עד 20HZ שווה נסיון

חוץ מזה בארץ בכזה תקציב, יד שניה.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #10 

תשמע קיפי, לאחר ששרפתי יום שלם בחיפוש אחרי סאב הגעתי למסקנה שאין סאב מושלם בתקציב שלך (שהיה דומה מאוד לתקציב שלך) והלכתי עם סאב שגרם להתפוצצות זכוכית של מנורת התקרה. אם יש לך הזדמנות להגיע לאחד מחברי האתר ולשמוע את הSVS אז יכול להיות שתגיע ליעד שאתה שואף להגיע אליו, אם אתה רוצה לבצע את הקנייה בארץ תצטרך להתפשר או להוסיף כסף. בכל מקרה נראה לי שבמקרה שלך, היות ומדובר בסט אפ שלך עדיף ללכת על סאב שמתאים לקצב של הקדמיים ואני בטוח שבטווח הארוך אתה תהיה מרוצה.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

zeev78 כתב: היות ומדובר בסט אפ שלך עדיף ללכת על סאב שמתאים לקצב של הקדמיים ואני בטוח שבטווח הארוך אתה תהיה מרוצה.
...
זו אכן שאלת מפתח - איזה סאב יעמוד בקצב של הקדמיים?
האם בהכרח סאב של פוקאל ?
למרות שאני מחזיק בסאב של JMLAB מסדרת ELECTRA , אני לא בטוח...
לכן הצעתי לבדוק את הסאב של JL , אפילו אם הוא מעל התקציב, וזאת על מנת לקבל רפרנס.

ארז

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

ארז_וחני כתב:
zeev78 כתב: היות ומדובר בסט אפ שלך עדיף ללכת על סאב שמתאים לקצב של הקדמיים ואני בטוח שבטווח הארוך אתה תהיה מרוצה.
...
זו אכן שאלת מפתח - איזה סאב יעמוד בקצב של הקדמיים?
האם בהכרח סאב של פוקאל ?
למרות שאני מחזיק בסאב של JMLAB מסדרת ELECTRA , אני לא בטוח...
לכן הצעתי לבדוק את הסאב של JL , אפילו אם הוא מעל התקציב, וזאת על מנת לקבל רפרנס.

ארז
...
לפי מה שראיתי, המחירים של JL בשמיים... אני רחוק מאוד מהשקעת 10K על סאבוופר.

מחר אבדוק אפשרות לסאב של REL דרך "אניגמה", אם לא אמצא משהו טוב אלך על הפוקאל, יש לי הרגשה שהוא יספק את צרכיי מעל ומעבר.
Utopia

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

אם הזכרת את REL , אז קבל:
http://www.hifimusic.co.il/REL-BRITANNI ... t8583.html

ארז

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

ארז_וחני כתב:אם הזכרת את REL , אז קבל:

ארז
...
תודה רבה ארז,

ראיתי את הבחור הזה... חבל מאוד שהוא נראה כמו תנור אפייה... אמי תבעט אותי החוצה ברגע שכזה דבר ינחת בסלון...
הRELים החדשים נראים טוב, קוביות סטנדרטיות יחסית... במידה והמחיר שאקבל עליהם יתאים, אשקול אותם.
Utopia

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

kipikipod כתב:

ארז
...
תודה רבה ארז,

ראיתי את הבחור הזה... חבל מאוד שהוא נראה כמו תנור אפייה... אמי תבעט אותי החוצה ברגע שכזה דבר ינחת בסלון...
הRELים החדשים נראים טוב, קוביות סטנדרטיות יחסית... במידה והמחיר שאקבל עליהם יתאים, אשקול אותם.
...
אמי היא אישתך או שהתכוונת לאימי (אמא שלי)?

אל תפסח על הפארדיים והארקאם - סמוך עליי!

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

danlior כתב:
kipikipod כתב:

ארז
...
תודה רבה ארז,

...

...
אמי = אמא שלי :lol: , אני סך הכל בן 21, וכל זה הולך בסלון של הבית של ההורים, לכן חשוב שהסאב יראה אסתטי.

אני אבדוק את הארקהם והפרדיים מחר, יש דגם מועדף של פרדיים?
Utopia

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

kipikipod כתב:
danlior כתב:
kipikipod כתב:

ארז
...
תודה רבה ארז,

...

...
אמי = אמא שלי :lol: , אני סך הכל בן 21, וכל זה הולך בסלון של הבית של ההורים, לכן חשוב שהסאב יראה אסתטי.

...
סבבה וכל הכבוד על ההשקעה וההבנה בכזה גיל מוקדם! פשוט גילינו כאן מושג חדש:

MAF - Mother Acceptance Factor

פארדיים - שים עין על ה-3200. הוא גם בסדר גודל התקציב שלך (לאחר מיקוח - אל תוותר להם) ויש לו המון כח. לא האזנתי לו אבל שמעתי את האח הגדול שלו ה-3400 ומדובר במשהו עם המון עוצמה.

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

danlior כתב:
kipikipod כתב:
danlior כתב:
kipikipod כתב:

ארז
...
תודה רבה ארז,

...

...

...

פארדיים - שים עין על ה-3200. הוא גם בסדר גודל התקציב שלך (לאחר מיקוח - אל תוותר להם) ויש לו המון כח. לא האזנתי לו אבל שמעתי את האח הגדול שלו ה-3400 ומדובר במשהו עם המון עוצמה.
...
אני רואה שה-3200 גם יורד עד 35hz... שזו בערך הירידה של הפוקאל.... אם כך הוא לא ממש מועדף... הרי כל הבעיה בפוקאל שהוא לא יורד נמוך מספיק...

הארקהם לוגו אפשרי לרכוש ביד שניה במחיר של 3800 ש"ח... אבל לגמריי מפחיד אותי לרכוש 10" כשכל הזמן כיוונתי ל12" לפחות....
Utopia

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

kipikipod כתב:
danlior כתב:
kipikipod כתב:
danlior כתב:
kipikipod כתב:

ארז
...
תודה רבה ארז,

...

...

...

...
אני רואה שה-3200 גם יורד עד 35hz... שזו בערך הירידה של הפוקאל.... אם כך הוא לא ממש מועדף... הרי כל הבעיה בפוקאל שהוא לא יורד נמוך מספיק...

הארקהם לוגו אפשרי לרכוש ביד שניה במחיר של 3800 ש"ח... אבל לגמריי מפחיד אותי לרכוש 10" כשכל הזמן כיוונתי ל12" לפחות....
...
לא הבנת את הנתונים:

http://www.paradigm.com/products/produc ... s/dsp-3200

הסאב יורד עד 22HZ,

35HZ זו נקודת החיתוך האפשרית התחתונה שלו, ז"א שאתה יכול לכוון אותו שישמיע רק באס החל ב-35HZ ומטה! זה רק מראה לך כמה נמוך הוא יכול לרדת. שמע, מדובר בסאב עם המון כח!

לגבי הארקאם, לך לשמוע אותו, מה יש לך להפסיד? ישנם בשוק סאבים 10" חזקים הרבה יותר מסאבים של 15" מחברות אחרות. חוץ מזה, אם אתה מוטרד מנושא המהירות אז דע לך שככל שהרכיב יותר קטן, הוא יהיה יותר מהיר (רכיב מול אותו רכיב כמובן) אז יש צ'אנס שהארקם מאוד מהיר.

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

danlior כתב:
kipikipod כתב:
danlior כתב:
kipikipod כתב:
danlior כתב:
kipikipod כתב:

ארז
...
תודה רבה ארז,

...

...

...

...

...
לא הבנת את הנתונים:

http://www.paradigm.com/products/produc ... s/dsp-3200

הסאב יורד עד 22HZ,

35HZ זו נקודת החיתוך האפשרית התחתונה שלו, ז"א שאתה יכול לכוון אותו שישמיע רק באס החל ב-35HZ ומטה! זה רק מראה לך כמה נמוך הוא יכול לרדת. שמע, מדובר בסאב עם המון כח!

לגבי הארקאם, לך לשמוע אותו, מה יש לך להפסיד? ישנם בשוק סאבים 10" חזקים הרבה יותר מסאבים של 15" מחברות אחרות. חוץ מזה, אם אתה מוטרד מנושא המהירות אז דע לך שככל שהרכיב יותר קטן, הוא יהיה יותר מהיר (רכיב מול אותו רכיב כמובן) אז יש צ'אנס שהארקם מאוד מהיר.
...
יא אללה מתאים לי הארקהם הקטן והחמוד הזה 8)
אני אדבר מחר עם הבחור, מקווה שיהיה אפשר להביא אותו אליי להשמעה...

אני פשוט סולד מParadigm מסיבה לא מובנת... כנראה בגלל העיצוב הבומבסטי של מוצריהם... כל התבליטים והעיגולים האלו - מבחינה עיצובית עבר זמנם לפני שנים רבות.
Utopia

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”