כל הפרשה החלה לאחר שהבן שלי הפיל את האייפד על הרצפה. האייפד היה מכוסה ב- Case די מסיבי מגומי שהגן עליו, אך למרות זאת, משהו נפגע באייפד והוא הציג צבעים מוזרים. תמונה מצורפת.
יצרתי קשר עם iDigital בארץ, גוללתי את הסיפור ונקבעה לי פגישה לבדיקת המכשיר בקניון רמת אביב.
הגעתי לקניון בשעה שנקבעה, המוכר לקח את האייפד ואפילו לא הדליק אותו בשביל לראות את הבעיה. ולמה זה? הוא חיפש מכות - והוא מצא, מכה בצד של האייפד ואמר שבגלל המכה הזאת אין אחריות והוא סירב להכניס את האייפד לשירות. לא משנה כי המכה הייתה תמיד ומעולם, מכה מבטלת אחריות.
קצת מעצבן שהוא אפילו לא ראה את הבעיה וכצעד ראשון חיפש מכות במארז של האייפד על מנת לפטור את עצמו משירות.
מעוצבן כמובן יצאתי מהחנות, התקשרתי שוב ל- iDigital והם אמרו שזה באמת לא בסדר והבחור בתחנת השירות היה צריך לפחות להכניס את האייפד למעבדה. סיכמנו שאני אשלח את האייפד אליהם בדואר רשום.
האייפד נשלח יומיים לאחר מכן, אך נאסף על ידי iDigital שבוע לאחר המשלוח מכיוון שהם אוספים דואר רשום רק פעמים בשבוע. מוזר, אבל זה מה יש.
האייפד נכנס סוף סוף לטיפול ובמהלך הזמן הזה נאמר לי כי הם רואים את המכה אשר פוטרת אותם ממתן שירות, אבל הם "יוצרים קשר עם ארצות הברית, אולי בכל זאת יהיה אפשר להחליף". חיכיתי כמעט שבועים ואז נאמר לי כי הם לא יכולים לטפל בו בגלל המכה. הם כן הציעו לי אייפד חדש במחיר זול יותר. סירבתי בנימוס.
ביקשתי את האייפד חזרה, אך אמרו לי כי הם לא שולחים אותו בדואר ואני צריך לנסוע לפתח תקווה לקחת אותו עצמאית, למרות שהוא הגיע אליהם בדואר. לאחר ויכוחים רבים, נלקח ממני כרטיס האשראי על מנת שיחוייב בדמי משלוח של האייפד חזרה אלי.
מעצבן, אבל בשלב הזה אני כבר רגיל.
מה עשיתי עכשיו? ידעתי שאני הולך להיות בלאס-וגאס, אז קבעתי פגישת שירות ב- Apple Store.
הגעתי לפגישה, הנציג לקח את האייפד, אמר שבעיית הצבעים זוהי בעיה שיכולה להגרם מידי פעם, הוא מאוד מצטער שזה קרה לי והוא מביא לי מכשיר חליפי. לא לפני שהוא בדק שאני גיביתי את כל הנתונים ואני מסוגל לבצע שחזור. הוא הציע עזרה לאורך כל התהליך. הנציג אפילו לא הסתכל על המארז של האייפד לחפש מכות.
כל הסיפור ארך 4 דקות.
אז אם מסתכלים בעיניים אובטייקטיביות, נכון, חברת iDigital לא חייבת לטפל באייפד בשל המכה, אבל ההתייחסות שקיבלתי בה לא הסתכלו בכלל על הבעיה ורק חיפשו כיצד אפשר לפטור את עצמם מכך - מרתיחה. גם המשך הטיפול, בה הם מאשרים כי הנציג היה צריך לקחת את האייפד ולפטור אותי מהצורך לשלוח אותו בדואר, הזמן בו לקח ל- iDigital לקחת את המכשיר מהדואר, התשובה של "ממתינים לתשובה מארצות הברית", בכלל כל הסיפור Fishy וארוך יתר על המידה.
כמובן שייתכן והייתי נופל על נציג אחר ב- Apple Store אשר לא היה מסכים לטפל באייפד בשל המכה, אבל בסופו של דבר, זה לא קרה.
יש לציין כי פרטי המקרה שלמעלה הינם פרטיים שלי ואין מטרת השרשור להוציא דיבה על iDigital חלילה, אלא הבאת הסיפור האישי הפרטני שלי ותו לא.
Apple Store - Fasion Show
iDigital