האם HTPC מוכן ל-PRIME TIME?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

שלום לכל חובבי HTPC!

זה כ-3 חודשים יש לי בסלון תושב קבע חדש העונה על שם HTPC. לאחר תקופת הסתגלות ומעבר טיפולים אינטנסיביים הוא גם הגיע למצב פעיל ומתפקד ללא דופי. המטרה הסופית הייתה להקים מרכז צפייה והקלטה ביתי שישתמש בשני ממירים של YES בו זמנית על מנת לאפשר צפייה והקלטה בו זמנית משני ערוצים שונים.
כמובן שאין באפשרותי להתקין שני כרטיסי HAUPPAUGE 150 באותו HTPC, לכן הלכתי על אופציית CLIENT-SERTVER בה ה-HTPC הוא ה-CLIENT וה-SERVER נמצא בחדר העבודה ושני הממירים אמורים לשבת לידו. התוכנה של ה-SERVER היא SAGETV ושל ה-CLIENT SAGETVCLIENT.
בפועל התקשתי ליישם את התוכנית הזאת עד הסוף (ובפרט, להוציא את אחד הממירים מהסלון) בגלל הסיבות הבאות:
1. בעיות בשליטה על ה-SAGETV עם השלט של MCE. השלט כנראה רגיש מדי, לכן בלא מעט מקרים יש לחיצות כפולות שמשגעות אנשים חסרי סבלנות כמו אשתי ובני בן ה-3. מעניין שב-MCE אותו השלט עובד הרבה יותר טוב. יש למישהו הסבר לתופעה? מישהו אחר חווה את זה?
2. כמה שזה נשמע דבילי, לא מצאתי דרך לגרום ל-SAGETV להעביר ערוץ ע''י הקשת מספרו בשלט ללא לחיצה על המקש OK! וזה גם מעצבן אנשים אחרים (פחות טכניים שהוזכרו לעיל) במשפחתי. אם מישהו מכיר פתרון לבעיה, אשמח לשמוע זאת.
3. לבסוף, לחיצה, ולו מקרית, על אחד המקשים הלא קשורים ל-SAGE בשלט יכולה לגרום לבעיה שלא ניתנת לפתרון אם אני לא בבית (למשל, לחיצה על המקש STANDBY שמכבה את המחשב, לחיצה על המקש הירוק שמעלה את ה-MCE וכד').

כל אלה גרמו לי להשאיר את אחד הממירים בסלון כדי שכולם ישתמשו בו כשאני לא בבית (שזה אומר רוב שעות היום) בלי בעיות מיותרות.

וכאן נשאלת השאלה: האם באמת טכנולוגית ה-HTPC מוכנה ל-PRIME TIME? לדעתי התשובה היא שלילית, ולו רק משום שה-TROUBLESHOOTING של בעיות הרבה מעבר ליכולות של אנשים לא טכניים.

ומה דעתכם בנושא?
נערך לאחרונה על ידי mpogr ב 12/07/2006 0:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

mpogr ,

הצגת פה דברים מאד מעניינים ואישית חשתי הזדהות עם חלק מדבריך
ברשותך אתייחס ברמה הכללית:
קודם כל, בגלל שמדובר בחדירה חדשה לשוק במיוחד בארץ , עדיין הנושא שייך לבעלי סגולה המבינים בתחום ומסוגלים להטמיע אותו לבד
הנושא בארץ לא תופס תאוצה אבל ישנה התקדמות מסוימת בכול זאת.
אני חושב שאנחנו בתור חלוצי הדרך שצריכים להתמודד עם כל הבעיות, נהיה המובילים בעוד כמה שנים כי אנחנו חוינו על בשרנו את הבעיות, לכן הגישה שלי היא להסתכל על כל בעיה בעין חיובית ולדעת כי לכל דבר יש פתרון והידע שנצבר הוא נכס לעתיד
לגבי שאלותך:
1.אני גם עובד עם שלט כזה ולא נתקלתי בבעיה כזאת,האם ניסית שלט אחר? יתכן כי הבעיה היא ספציפית בשלט
2.שאלה מעולה ואני מנחש שזה נובע מההרגל של העברת הערוצים בכבלים, יש 2 אפשרויות: או להתרגל למצב החדש :) או לנסות לפנות לפורום ב SAGE ולראות האם קיים פתרון כרגע אם לא לבקש שיוסיפו אותו בגירסה הבאה
מניסיון של כמה אנשים פה בפורום, הצוות שם מקשיב וגם מבצע
3.מודה, גם לי זה קרה פעם, אכן לא נעים.... אני חושב שאם תבצע חיפוש (תעדכן גם אותי) תמצא דרך להגדיר את המקשים של השלט, חייב להיות קובץ קונפיגרציה איפשהוא...

אני מציע לך להעביר את הממיר השני ובכך להתמודד ראש בראש עם המצב החדש :)
Microsoft Regional Director- Windows Media Center

הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #3 

mpogr,
אתה אולי לא מכיר את המערכת שאני עובד איתה כבר מספר שנים, המבוססת על SAGETV בצורת שרת-לקוח.
כיום (כבר כשנתיים...) יש לי שלשה כרטיסי PVR מחוברים לשרת מרכזי עם שלשה ממירים (YES). כל הטלויזיות בבית כולל מחשב חדר העבודה ומחשב הילדים מחוברים דרך ה-קליינט של SAGETV עם שלטים של MCE2005 ללא שום בעיה!

כל ההפעלה - הקלטה/צפייה/מחיקה וניהול שוטף מתבצע ע"י אשתי (שאפילו באינטרנט לא יודעת לגלוש... :D ) ללא בעיות.

כך שמבחינתי - ה-HTPC מוכנה ל-PRIME TIME כבר מספר שנים...

לגבי הבעיות שלך עם השלט:
האם אתה משתמש ב-GIRDER או HIP לשליטה? אם כן, אתה יכול ל"מחוק" אותם כי השלט נתמך פנימית ע"י SAGETV. זה גם יכול להסביר את הכפילות בלחיצות. דרך אגב, בדקתי מספר רב של שלטים למערכת שלי וה-MCE היה הטוב מכולם! (לדעתי התחושה בלחיצה בשלט הישן של MCE - 2003 טובה יותר...אבל ל-2005 יש יתרונות רבים אחרים - בעיקר בגודל.)

לגבי כיבוי/STANDBY בעזרת השלט - השליטה במחשב ח. השינה שמחובר לטלויזיה, ובטלויזיה עצמה מתבצע אך ורק ע"י השלט של MCE2005 הכולל כבוי והדלקה של הטלויזיה עצמה וכן הכנסה והוצאת המחשב מ/ל-STANDBY. בכך המערכת מתפקדת כמו ממיר רגיל עם זמן הדלקה של בערך 2-4 שניות!

לגבי הפעלת MCE ע"י לחיצה על המקש הירוק - למה אתה עובד עם WINDOWS MCE????? עבור ל-XP רגיל ולא יהיו יותר בעיות.
לגבי כבוי המחשב (STANDBY) - זה פיצ'ר של השלט ואני לא יודע איך לבטלו...אולי ניתן לחפש... אבל בכל מקרה, זה לא משנה מאום, כיבית בטעות (כמו לכבות את הממיר...) אז תלחץ שוב להדליק ולאחר מספר שניות מועט הכל חוזר לקדמותו.

לגבי העברת ערוצים - נכון, צריך ללחוץ על ENTER או OK בשלט - אבל! ופה אני מדבר מנסיון של שנים - עם שנים/שלשה ממירים אתה לא צופה יותר ב-LIVE ולא מעביר ערוצים! וגם אם כן, ניתן לתקן זאת ב-STV שאתה עובד איתה די בקלות.
CHANNEL SURFING אצלי לא קיום יותר!

בכל מקרה - בהצלחה!
אורן.

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

אורן,

קראתי על המערכת שלך כבר מזמן ובהחלט התרשמתי. תאמין לי, שאם היה מדובר עלי אישית, הייתי מסתדר יופי, גם אם בשביל להעביר ערוץ היה צריך לתכנת באסמבלר.
אבל הבעיה היא שלא אני המשתמש העקרי במערכת. המשתמשים העקריים במערכת (בלי להזכיר שמות) הם אנשים שבמשך עשר שנים לא למדו (וסביר להניח לא ילמדו לעולם) להקליט תוכנית טלויזיה באמצעות VCR. איזה להקליט, אפילו לצפות בקלטת מוכנה הם לא למדו!
כמובן, אני לא יכול לתכנן להם את היום בלי שהם יצטרכו להעביר ערוצים בעצמם. הרי הם אנשים ספונטניים! ותאמין או לא, גם אני עד כדי כך ספונטני, שאם תוכנית מסויימת לא מוצאת חן בעיני, אני מעביר לתוכנית אחרת. ותאמין או לא, היא תוכנית LIVE!
לגבי השלט, אין לי שום GRIDER או דומים לו. אני משתמש רק מתמיכה הפנימית של SAGE ב-MCE. השאלה עכשיו איך אני מחליף את השלט שקניתי לפני 4 חודשים וכמובן שכבר זרקתי את כל האריזות וכו'. צריך לברר עם החנות.
לגבי הערתך על XP MCE מול XP רגילה: חבל שלא ידעתי את זה קודם, עכשיו לא ממש בא לי להתקין את כל המחשב מחדש. אגב, יש דרייבר לשלט MCE עבור XP רגילה?
לגבי STANDBY: אתה בטוח שלחיצה נוספת על STANDBY אכן מוציאה את המחשב מהמצב הזה חזרה? הרי המחשב למעשה מכובה, אז איך בדיוק הוא יכול להגיב על לחיצה שכזו?

בכל מקרה, תודה על התגובות!

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #5 

WINDOWS XP תומכת ב-שלט MCE ללא בעיה וללא צורך בהתקנת דרייורים - JUST PLUG & PLAY...
חפש אפשרות לבטל את ה"כפתור הירוק" בשלט כדי שלא יפעיל את MCE - בטוח מישהו כבר עשה זאת...

לגבי החזרה מ-STANDBY - ברוב לוחות האם יש אופציה ל-WAKEUP מה-USB - זאת אומרת שהלוח מעביר מעט חשמל כדי לנטר את יציאת ה-USB. יש לוחות שאת האופציה מפעילים דרך ה-BIOS ויש כאלו שצריך להזיז JUMPER...

לגבי השלט - ככל הנראה הוא תקול...אצלי אין את הבעיות הללו. אם יש לך אחריות - אז אתה צריך לקבל אחר מתוקן.

אורן.

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

לגבי המקש הירוק, שווה בדיקה נוספת. יש איזה SERVICE של MCE שאפשר להרוג, כנראה אפשר לסדר את זה.
לגבי החלפת השלט, אני מקווה שהחנות (נועה מחשבים מחיפה) לא תעשה בעיות.
עדיין, קשה לי להאמין שאפשר להגיע למצב שלא יהיו טלפונים בהולים אלי לעבודה באמצע היום כי "הטלוויזיה הפסיקה לעבוד". רק זה חסר לי...
אגב, יש בעיה נוספת שלא הזכרתי קודם, חמורה במיוחד עם הקלטות מתוזמנות... העברת הערוץ בממיר של יס לפעמים נכשלת (ספרה אחת או יותר של קוד הערוץ לא נקלטת). עם IR BLASTER של HAUPPAUGE זה היה ממש חמור, עכשיו, עם USB-IRT זה קורה הרבה פחות, אבל עדיין לא מעט. נגיד, הקלטה אחת מתוך 7-8 נכשלת בגלל זה. הראש של ה-BLASTER מודבק טוב לחלון החיישן בממיר, אך זה לא מונע את התופעה.
יש למישהו רעיונות נוספים איך אפשר להתמודד עם זה?

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #7 

אצלי אחוז הכשלונות בהעברת הערוצים בממיר ממש ממש מזערי - אחד מתוך מאות הקלטות - (כל כך מזערי כך שאני לא זוכר אפילו מתי היה כשל לאחרונה...) אבל זה לקח זמן...

אצלי, ה"ראש" של ה-USB-UIRT מודבק ב-90 מעלות יחסית לממיר (לא מולו - אלא מופנה הצידה) ומכוסה בקרטון כדי למנוע זליגת IR לממירים האחרים. כמו כן ה-IR אמיטרים הקטנים מחוברים עם מסקינגטייפ - שכבה אחת - מתחתם. לדעתי השידור כלכך חזק שהוא "מציף" את הקולט IR בממיר וגורם לפיספוסים.
כמו כן שווה אולי להאריך את מרווח הזמן בין הספרות כדי למזער את הכשל האפשרי.

אורן.

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2278
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #8 

הגישה של שילוב אינטרנט וממיר כפי ש NDS ן TBVNGO בשילוב עם PVR כמכשיר יחודי יהיה כנראה מתחרה די רציני לקופסאות HTPC בהמשך הזמן. גם מעבר ל DVB-T וIPTV VOD מהרשת עם רשת של 20MB לפחות תהפוך מוצרים אלו ליותר אטרקטיבים ומתחרים במודל האין סוף ערוצים שלא מעניים אותך בעצם ברובם.
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

אורן,

תודה על הטיפים לגבי ה-BLASTER - אני אנסה את זה, וגם להחליף את השלט. ואז אולי אעשה ניסוי ליום אחד... אם אני אצליח לעבוד באותו היום, סימן שהצלחתי :D

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”