שלום לכולם,
שמי ערן ואני חדש בפורום (אבל לא באתר...)
במהלך החודש האחרון חקרתי קצת את נושא המחשב כמקור, הגברה ופענוח (DAC).
הדבר הגיע בעקבות התובנה שאם אני רוצה להאזין למוסיקה בבית אני צריך לעשות את זה עם אוזניות. (הסיפור הרגיל, 2 ילדים קטנים, דירת 4 חדרים, זמן פנוי לילי בלבד וכו').
בהתחלה היתה לי כוונה לרכוש מגבר משולב DAC לשימוש נייד (בחיבור לסמארטפון אנדרואיד) ונייח (בחיבור למחשב).
כשהבנתי שאנדרואיד עדיין לא מאפשר הוצאת Line Out מ USB זנחתי את הכיוון הנייד והחלטתי להתמקד בחיבור למחשב.
בהחלטה רגעית, עוד לפני שהבנתי מספיק, הזמנתי Fiio E6 אבל מיד התברר לי שבהיותו מגבר(ון) בלבד לא אקבל שיפור מספיק במיוחד לאור העובדה שאני משתמש באזניות IEM שגם כך לא ממש זקוקות להגברה (Meelec A151 כרגע בתיקון ו CX300 חליפיות). פרסמתי את ה Fiio בלוחות והמשכתי לחשוב.
מהר מאד החלטתי לרכוש CMOY מ JDSLabs ב 60$ והתחלתי לחפש DAC USB איכותי ככל האפשר וזול ככל הניתן... מצאתי את ה USB DAC Cable של Headstage (יצרני מגבר ה Arrow) אשר על הנייר נותן המון ועולה מעט (יחסית) - 69$:
• PCM2706/7 USB Digital Receiver
• Wolfson WM8740 High-End DAC
• 16bit/48kHz resolution (USB standard)
• Analog AD8656 Ultra-Low Noise Buffer
• Ultra Low Noise Voltage Regulator
• Separated Analog and Digital Power Paths
• Low Distortion Capacitors in the Low Pass Filter
כמו שאתם יכולים להבין הכיוון היה עמוק באזורי ה Affordable... אבל לצעדים ראשונים וכבסיס להתנסות זה נראה לי הולם.
המחשב הוא Lenovo L412 עם XMPLAY כנגן (נבחר כי הוא רזה ותומך ASIO ו WASAPI) שעובד עם ASIO4All וה DAC Cable.
ה System Sounds בוטלו כדי למנוע התנגשויות כשה ASIO4ALL מנסה לקבל שליטה Exclusive על ה DAC
באמצעות Winamp DSP wrapper שעוטף Winamp vst host DSP wrapper שילבתי Electri-Q לביצוע EQ לפי הצורך (כרגע פועל בצורה עדינה מאד).
שילבתי גם את ה Izotope Ozone כ DSP איכותי.
אני עדיין נע בין ה Electri-Q, ה Ozone וללא עיבוד כלל.
אני חייב לומר שלפחות בינתיים, אחרי כמה ימים של שימוש והגדרות, אני מרגיש שקיבלתי תמורה אדירה(!)
הסאונד שהסטאפ הצנוע הזה מפיק הוא התממשות של כל מה שקיוויתי ואפילו יותר. ברור לי שאפשר להשיג הרבה יותר אבל בינתיים אני נהנה מסאונד מעולה בבית ובמשרד (לא בעיה לנייד את כל העסק).
זהו, אני מתחיל לשקול רכישה של אוזניות Full Size אבל בינתיים נהנה מהקיים.
ערן
סטאפ אוזניות מבוסס מחשב כמקור
עדכון...
לא עמדתי בפיתוי... לאחר בדיקה שערכתי, החלטתי לקנות superlux HD668b שמקבלות ביקורות מהללות בתור כרטיס כניסה משתלם לתחום האזניות FULL SIZE. אבל... ה CMOY שלי הוזמן עם דרישה לקסטם אותו לאוזניות IEM דהיינו, GAIN נמןך וכתוצאה מכך, קשה לו עם ה superlux.
יצרתי קשר עם ג'ון מ JDSLabs והוא נתו לי 2 אופציות:
לבצע התאמה מחדש של ה CMOY
לקבל זיכוי של 75% בתמורה להזמנה של מגבר ה C421 שלו שמהווה שדרוג אדיר ולא יגביל אותי גם בעתיד.
http://www.jdslabs.com/item.php?fetchitem=c421
החלטתי ללכת על ה C421. אעדכן בהמשך.
ערן
לא עמדתי בפיתוי... לאחר בדיקה שערכתי, החלטתי לקנות superlux HD668b שמקבלות ביקורות מהללות בתור כרטיס כניסה משתלם לתחום האזניות FULL SIZE. אבל... ה CMOY שלי הוזמן עם דרישה לקסטם אותו לאוזניות IEM דהיינו, GAIN נמןך וכתוצאה מכך, קשה לו עם ה superlux.
יצרתי קשר עם ג'ון מ JDSLabs והוא נתו לי 2 אופציות:
לבצע התאמה מחדש של ה CMOY
לקבל זיכוי של 75% בתמורה להזמנה של מגבר ה C421 שלו שמהווה שדרוג אדיר ולא יגביל אותי גם בעתיד.
http://www.jdslabs.com/item.php?fetchitem=c421
החלטתי ללכת על ה C421. אעדכן בהמשך.
ערן