משהו ששמתי לב אליו באינטרנט של הוט

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
liav5000 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 264
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #1 

אני כמעט בטוח שהוט חוסמת פורטים ומגבילה שיתוף ברשת...

כאשר אני מחובר ללא חייגן (גלישה דרך השרתים של הוט) הגלישה איטית, טעינת סרטים והורדה גם הם איטיים...
כאשר אני גולש עם חייגן (גלישה דרך השרת של בזק בינלאומי) הסרטים יורדים לי מהר, גם גם טעינת סרטים ותמונות...

במיוחד באימיול - שמתי 5 סרטים להורדה ואחרי 3 ימים הם הגיעו לבין 18-23 אחוז הורדה... עברתי לחיוב עם חייגן והסרטים ירדו לי אל המחשב אחרי כמה שעות ספורות !!!

ממליץ לכולם לעבור לגלישה עם חייגן ולהיווכח בכך בעצמכם...

אגב, כל מי שגולש במהירויות גבוהות (12 מגה ומעלה) ומחובר לבזק בינלאומי כספקית, כדי להינות מהכבל החדש שלהם חובה לגלוש עם חייגן (כדי שזה יגלוש דרך השרת שלהם ולא של הוט)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

הוט לא עושים שום הגבלה. זה בזק בינלאומי, שכנראה לא מנתבים לך את התעבורה דרך הכבל התת ימי בחיבור ללא חייגן, ואז אתה מקבל מהירויות איטיות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 979
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #3 

אני גולש עם בזק בינלאומי ב- 10 מגה ב- ADSL ללא חייגן. לדבריהם אני מחובר בכבל התת ימי החדש, כמו כל מי שמחובר ב- 10 מגה ומעלה.
לא ידעתי שאפשר בכלל לבדוק מי הספק שלך באותו רגע - האם הוט או בזק בינ"ל, ולעבור ביניהם.
תמיד חשבתי שאם הספק הוא בזק בינ"ל אתה בכלל לא יכול לגלוש שלא דרכם.

liav5000 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 264
נתן תודות: 6 פעמים

שליחה #4 

sathack כתב:אני גולש עם בזק בינלאומי ב- 10 מגה ב- ADSL ללא חייגן. לדבריהם אני מחובר בכבל התת ימי החדש, כמו כל מי שמחובר ב- 10 מגה ומעלה.
לא ידעתי שאפשר בכלל לבדוק מי הספק שלך באותו רגע - האם הוט או בזק בינ"ל, ולעבור ביניהם.
תמיד חשבתי שאם הספק הוא בזק בינ"ל אתה בכלל לא יכול לגלוש שלא דרכם.
...
בבזק המצב שונה...
בבזק אתה כן גולש עם חייגן... הוא מובנה בתוך הראוטר שלך...
בגלל זה זה מתחבר לך אוטומטית ללא התערבות... אבל זה כן עם חייגן...

בהוט לעומת זאת המצב הפוך...

גם בשיחה עם בזק בינלאומי נאמר לי שהרבה לקוחות מתלוננים על איטיות (גם לפני הכבל החדש) כשהם מחוברים ללא חייגן!

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

ברור, אבל לא לכך היתה כוונתי- לא ידעתי שאפשר בכלל לגלוש בלי להיות מחובר לספק כלשהו, אלא רק דרך ספק התשתית.

israelihero
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 452
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #6 

liav5000 כתב:אני כמעט בטוח שהוט חוסמת פורטים ומגבילה שיתוף ברשת...

כאשר אני מחובר ללא חייגן (גלישה דרך השרתים של הוט) הגלישה איטית, טעינת סרטים והורדה גם הם איטיים...
כאשר אני גולש עם חייגן (גלישה דרך השרת של בזק בינלאומי) הסרטים יורדים לי מהר, גם גם טעינת סרטים ותמונות...

במיוחד באימיול - שמתי 5 סרטים להורדה ואחרי 3 ימים הם הגיעו לבין 18-23 אחוז הורדה... עברתי לחיוב עם חייגן והסרטים ירדו לי אל המחשב אחרי כמה שעות ספורות !!!

אגב, כל מי שגולש במהירויות גבוהות (12 מגה ומעלה) ומחובר לבזק בינלאומי כספקית, כדי להינות מהכבל החדש שלהם חובה לגלוש עם חייגן (כדי שזה יגלוש דרך השרת שלהם ולא של הוט)
...
נו, זה הגיוני. ענית לעצמך. הוט לא מגבילים דבר. בזק בינלאומי עובדים כך שמי שמחובר להם דרך הוט ללא חייגן עובד באינטרנט עם הכבל התת ימי הישן המשותף לכל החברות, עם המהירות האיטית לאתרים בינלאומיים, וכל מי שמחובר דרך הוט עם חייגן עובד באינטרנט עם הכבל התת ימי החדש והאקסקלוסיבי לבזק בינלאומי.

החייגן דרך אגב אינו פיזי על המחשב, ודורש חיוג ידני בכל פעם, כמו פעם. הראוטר שלך מבצע את החיוג בעצמו.

barman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #7 

liav5000 כתב:אני כמעט בטוח שהוט חוסמת פורטים ומגבילה שיתוף ברשת...

...
הוט, וזה נאמר לי לא פעם הן ע"י הוט עצמם והן ע"י בזק בינלאומי, בחיבור קבוע מנפקת לך IP של בזק בינלאומי, ונותנת לך חיבור ישיר דרכם. בגלל זה (למי שעבר פעם לחיבור קבוע יודע על מה אני מדבר) הוט ובזב"ל מדסקסים ביניהם בשיחת ועידה כדי לאפשר את החיבור הקבוע. תחשוב על הכנסת אוכל דרך הוריד, או לחילופין על כרטיס כניסה למנהרות הכרמל. במצב כזה אין לבזק בינלאומי שום שליטה עליך. יש לזה יתרונות ויש לזה חסרונות. יתרון: זמן תגובה מהיר יותר ואין חיבור חייגן. חסרון: אם יש אצלך תקלה, יהיה קשה לנטר אם התקלה היא אצלך בבית, בתשתית של הוט או אצל הספקית בזב"ל. כשאתה מחובר עם חייגן, מצד אחד אתה מקבל חיבור שהוא "בטוח" מבחינת בזק בינלאומי, ואז קל להם לשלוט על החיבור והאיכות שלו (לטוב ולרע). במקום לעבור ב"מנהרה מהירה", אתה עובר ב"כביש עם רמזורים ירוקים". אם אחד ה"רמזורים" מקולקל, קל מאוד לדעת איפה התקלה. מצד שני, ה"רמזורים" האלה גורמים להאטת זמן התגובה, עד לכדי 15-20ms ביני לבין ההופ הראשון לבזב"ל.

לגבי החיבור דרך Power NGN - קראתי בפוסט של בזב"ל לפני מספר ימים בפייסבוק שלהם (אני כבר לא זוכר איפה נמצאת ההודעה) שכרגע החיבור ללא חייגן מחובר עדיין לכבל הישן של בזב"ל. בהנחה סבירה שבזב"ל לא ירוצו על שני כבלים וישלמו סתם לנאוטילוס, בסופו של דבר גם אלה שללא חייגן יהנו מהכבל החדש, אבל השאלה היא מתי. רב-סרן שמועתי אומר שבזב"ל יתנו לחיבור ללא חייגן (דרך הכבל החדש) תעדוף נמוך יותר מכיוון שאין שליטה מסודרת על החיבור הישיר כפי שתארתי. מה זה אומר בפועל בפועל מבחינת הביצועים? תצטרך לבדוק בעצמך כשיגיע היום. אני מניח שלמהירויות גבוהות במיוחד (היכן שאין מנוס מחיבור ללא חייגן לפחות לפי הוט, לכל הפחות בחיבור של 100Mbps), ינתן "יחס מיוחד" ע"י בזב"ל והוט ולא יעשו תעדוף גרוע.

בשורה התחתונה? בתור אחד שעשה את כל הטסטים האפשריים ועבר מחיבור חייגן לקבוע ולהפך (אני על 30Mbps, דרך אגב), כרגע עד להודעה חדשה, אנחנו נאלצים להשתמש בחייגן בשביל לקבל את מלוא הביצועים (אני לא מתלהב מזה, אבל התרגלתי).
נערך לאחרונה על ידי barman ב 16/01/2012 22:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #8 

מצחיק ,הניתוב לפי מה שראיתי עם החייגן ובלי החייגן בבזק בין לאומי ...הוא אותו דבר ,מאיפה הם הביאו את ה"מי שמחובר בחיבור ללא חייגן לא מנותב דרך הכבל התת ימי החדש" ... לך תבין אותם .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

barman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

IamEzio כתב:מצחיק ,הניתוב לפי מה שראיתי עם החייגן ובלי החייגן בבזק בין לאומי ...הוא אותו דבר ,מאיפה הם הביאו את ה"מי שמחובר בחיבור ללא חייגן לא מנותב דרך הכבל התת ימי החדש" ... לך תבין אותם .
...
בחיבור ללא חייגן אתה מקבל IP שמתחיל ב- 84 והוא עובר דרך הכבל הישן. בחיבור עם חייגן אתה מקבל את כל שאר ה- IP (מתחילים ב- 82, 79 ועוד) והם מחוברים דרך הכבל החדש.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #10 

בהוט עם חייגן לא מקבלים 79 .. רק 82 ,אני לפעמים מקבל גם 84 .. היה לי חיבור ללא חייגן עם IP שמתחיל ב84.110 ,עם החייגן בIP שהתחיל ב82 היה בדיוק אותו ניתוב לחו"ל = הכבל החדש .. גם דיברו פה על זה כבר כמה משתמשים ,גם בHWzone דיברו על זה בתראד של הכבל החדש ..

barman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

IamEzio כתב:בהוט עם חייגן לא מקבלים 79 .. רק 82 ,אני לפעמים מקבל גם 84 .. היה לי חיבור ללא חייגן עם IP שמתחיל ב84.110 ,עם החייגן בIP שהתחיל ב82 היה בדיוק אותו ניתוב לחו"ל = הכבל החדש .. גם דיברו פה על זה כבר כמה משתמשים ,גם בHWzone דיברו על זה בתראד של הכבל החדש ..
...
כל מה שרשמת זה מה שאמרתי. בהוט עם חייגן חלק מהאנשים מקבלים 79 או 82, ויש עוד שאני לא זוכר כרגע. זה חלק מה- IP-ים של בזק בינלאומי ואני ראיתי את זה אצל חבר בעצמי. 84.110 או 84.111 זה חיבור ללא חייגן, גם כמו שאמרתי.
ב- HWZone אני שותף (די פעיל) בדיון שהגיע כבר ל- 62 עמודים, בכינוי אחר, אז אני יודע במה מדובר :)
אתה מקבל לפעמים בחיבור עם חייגן כתובת שמתחילה ב- 84? זה מוזר. זה קרה פעם אחת לפני מספר ימים כשהיתה תקלה בבזב"ל.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #12 

כן , מוזר אבל לא מרגיש הבדל בין בין ה84 ל82 בחייגן , נכון , 79 זה IP של בזק בינלאומי , אבל אם אני זוכר נכון זה IP שמקבלים הלקוחות שלהם שמתחברים דרך בזק , בכל מקרה המצב הוא כזה שהניתוב לאתר כמו bbc.co.uk הוא זהה כשניסיתי בלי החייגן ועם החייגן -IP שמתחיל ב82 .. אם באמת הניתוב הוא זהה אז לא יכול להיות שמי שמשתמש בחיבור ללא חייגן עובר דרך מד-1 כי אחרת הניתוב היה שונה ..

barman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

IamEzio כתב:כן , מוזר אבל לא מרגיש הבדל בין בין ה84 ל82 בחייגן , נכון , 79 זה IP של בזק בינלאומי , אבל אם אני זוכר נכון זה IP שמקבלים הלקוחות שלהם שמתחברים דרך בזק , בכל מקרה המצב הוא כזה שהניתוב לאתר כמו bbc.co.uk הוא זהה כשניסיתי בלי החייגן ועם החייגן -IP שמתחיל ב82 .. אם באמת הניתוב הוא זהה אז לא יכול להיות שמי שמשתמש בחיבור ללא חייגן עובר דרך מד-1 כי אחרת הניתוב היה שונה ..
...
צריך לבדוק את עניין הניתוב. יכול להיות שמתחילים להעביר גם את הלקוחות ללא חייגן לכבל החדש (זה לא יפתיע אם זה יקרה בקרוב). בכל מקרה, מי שרוצה תוספת גיימר (במקרה) חייב חייגן, כי אין אפשרות לשלוט בזה בחיבור ישיר.
לגבי ה- 79 - התבלבלתי ואתה צודק. לחבר שלי יש חיבור עם בזק.

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

כל האמור מתייחס להוט ? ADSL לא קשור לסיפור ?

barman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

sathack כתב:כל האמור מתייחס להוט ? ADSL לא קשור לסיפור ?
...
חיבור עם ADSL הוא עם חייגן בלבד. אין לך שם בחירה. לכן, דרך ADSL אתה תמיד תעבור דרך הכבל החדש.

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

ה"חייגן" הוא בעצם בראוטר, כך שמבחינתי האינטרנט תמיד מחובר.גם כשהמחשב וכל שאר הציוד כבויים.
אצל אחי,למשל, הוא מחובר ADSL אבל צריך להפעיל חייגן כאשר הוא מעוניין לגלוש, וכשהוא מסיים לגלוש הוא מנתק את החיבור.

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #17 

מי שמחובר דרך MPLS או חיבור אמיתי ללא חייגן כמו שאחרים קוראים לו עדיין גולש דרך בזק בנלאומי...
אין כזה דבר גלישה דרך הוט.

אגב ה-MPLS הזה הוא כאב ראש לא קטן לכל הספקיות...
בהרבה מהן הוא לא מנוטר ויש הרבה "אוכלי חינם" שגולשים עליו.

קרן_בזק_בינלאומי
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 88
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שלום לחברי הפורום

שליחה #18 

חשוב לי לציין מספר דברים:
1. לקוחות גם אלו המחוברים ללא חייגן (בחברת הוט), גולשים דרכנו, אבל מחוברים ישירות לשרתים של חברת הוט,
הוט אינה מספקת את הגלישה לעולם התוכן, אלא רק את התשתית עצמה (המודם).

2. לקוחות שאינם מחוברים בחיבור עם חייגן, אינם מחוברים לגלישה דרך הכבל החדש שלנו, גם אם הם גולשים במהירויות הגבוהות.

לקוחות בזק בינלאומי המחוברים דרך הכבלים ומעוניינים לבדוק האם הם מחוברים בחיבור עם חייגן,
מוזמנים לפנות אליי למייל [email protected] עם שם המתשמש שלהם.

קרן
קרן נציגת בזק בינלאומי [email protected]
ניתן למצוא אותנו גם ב -
פייסבוק: http://www.facebook.com/BezeqBenleumi?ref=ts
טוויטר: http://twitter.com/BezeqBenleumi

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים

Re: שלום לחברי הפורום

שליחה #19 

קרן_בזק_בינלאומי כתב:חשוב לי לציין מספר דברים:
1. לקוחות גם אלו המחוברים ללא חייגן (בחברת הוט), גולשים דרכנו, אבל מחוברים ישירות לשרתים של חברת הוט,
הוט אינה מספקת את הגלישה לעולם התוכן, אלא רק את התשתית עצמה (המודם).

2. לקוחות שאינם מחוברים בחיבור עם חייגן, אינם מחוברים לגלישה דרך הכבל החדש שלנו, גם אם הם גולשים במהירויות הגבוהות.

לקוחות בזק בינלאומי המחוברים דרך הכבלים ומעוניינים לבדוק האם הם מחוברים בחיבור עם חייגן,
מוזמנים לפנות אליי למייל [email protected] עם שם המתשמש שלהם.

קרן
...
אני לא לקוח שלכם ,אבל ח"ח על היחס ללקוחות ,ח"ח =חיזוק חיובי .

shmelka
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #20 

מישהו באמת מאמין לסיפורים האלה על "לקוחות שלא מחוברים לכבל החדש"? הרי הקיבולת של הכבל היא אדירה ובזב"ל יכולה בכיף להעביר דרכה את כל הלקוחות שלה בעלות נמוכה משל MED ועוד יישאר לה הרבה מקום.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”