האם יש טעם לקנות ראוטר של 300 Mbps למהירות גלישה 5M?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
guy54 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

מחפש להחליף את הראוטר TP LINK הישן שלי שהפסיק לעבוד.
השאלה שלי האם יש טעם לקנות ראוטר של 300 Mbps כשהגלישה שלי היא ב 5M? או שה 300 ינוצל חלקית ואז חבל על הכסף?

תודה

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

אם אתה מתכוון לחבר רק התקן אחד לראוטר הזה, אז זה באמת overkill משמעותי.
אבל, אם יהיו לך מספר התקנים מחוברים אלחוטית והם יעבירו מידע ביניהם (למשל דיסק משותף, הזרמת סרטים...), אז בוודאי שיש ייתרון לקצב גבוה יותר.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

guy54 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

2 לפטופים יהיו מחוברים אליו אלחוטית (לאו דווקא בו זמנית) ובוקסי...
יש טעם ל 300? ואם כן, יש המלצה לנתב טוב?

Niseg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #4 

אין סיבה לא לקנות נתב N עם שני אנטנות לפחות (מסוגל להגיע ל300 מגה) עדיין רוב הנתבים לא מצליחים להגיע ליותר מ100 ולא רק בגלל שהswitch שלהם לא מסוגל לעבור את זה. יש עניין של רעש וגם כל מי שמחובר לרשת האל חוטית מתחלק עם האחרים ברוחב הפס. לא כדאי לקנות משהו מיושן כמו נתב G היום המחיר של N כבר זול מספיק שלא צריך להסתפק בנתב מיושן.

בסביבה רוויה ברשתות אל חוטיות (איזור מיושב) היחס אות לרעש נמוך יחסית (כולם מפריעים לכולם) אז כדאי לקחת נתב N כי הקליטה שלו משופרת. בכל מקרה לא נראה לי שאתה צריך לחשוב בכלל על נתב dual band הם לרוב הרבה יותר יקרים ואתה אומר שאתה לא צריך הרבה רוחב פס. נתבי dual band מסוגלים לעבוד גם ב5ghz והיקרים יותר בשני התדרים במקביל מה שמאפשר חלוקה טובה יותר של רוחב הפס וגם רוחב פס גדול יותר.

בכל מקרה יש עוד פרמטרים שצריך לבדוק בנתבים כמו כמה חזקה החומרה והיכולת שלך להתקין עליהם rom שלא מאתר החברה . גם התמיכה של החברה עוזרת במקרה שאי אפשר להתקין rom . אני לא מזמן לקחתי מבזק dlink 6740u כי שידרגתי ל20 מגה VDSL - פשוט אין להם מודם לזה. אני לא יודע עד כמה הוא טוב(עדיף על הnetgear ) אבל לא לקחתי אותו בגלל שאני כלכך רוצה פשוט אין לי ברירה אחרת אם אני רוצה VDSL (וגם בזק דפקו לי מחיר). כדאי לך לקחת את זה בחשבון את אתה מתכנן לשדרג בעתיד . זה התחיבות לשנתיים שהקנס שלה (אם אתה עוזב אין לך מה לעשות עם הנתב הזה) הוא 25 שקל כפול מספר החודשים שנותרו בתקופה אבל אם אתה נשאר איתם אתה מקבל אותו ב"חינם"(התחיבות יכולה לעלות לך בבריאות).

guy54 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה על התשובה המפורטת..

יש למישהו המלצות על ראוטר לא מבזק? קראתי פה קצת בפורום והדעות חלוקות...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”