הבנתי שהאופצייה הכי טובה היא להשתמש בפרוססור נפרד והגברה ניפרדת.
על איזה פרוססור והגברה מומלץ ללכת כדי לשפר בכמה רמות לעומת היום?

הבעיה שרוצים הגברה יותר איכותית שוכחים לקחת בחשבון את המגבלות של המקור, רמוקלים ואולי אפילו כבלים. איזה ציוד יש לך וכמה אתה מוכן להשקיע?ofer1973 כתב:כרגע יש לי רסיבר onkyo 3007 שעושה עבודה לא רעה בקולנוע ביתי ובמוסיקה, אבל אני רוצה יותר![]()
על איזה פרוססור והגברה מומלץ ללכת כדי לשפר בכמה רמות לעומת היום?...
שאתה אומר שאתה רוצה יותר, אתה יודע להסביר מה אתה מחפש? אם כן, זו התחלה מעולה כי אז יהיה קל יותר לייעץ לך באיזה כיוון ללכת. לדעתי, אל תרוץ לרכוש פרוססור והגברה נפרדים כי יש סיכוי גדול שתתאכזב ובדרך גם תוציא הרבה כסף.ofer1973 כתב:כרגע יש לי רסיבר onkyo 3007 שעושה עבודה לא רעה בקולנוע ביתי ובמוסיקה, אבל אני רוצה יותר![]()
על איזה פרוססור והגברה מומלץ ללכת כדי לשפר בכמה רמות לעומת היום?...

כל מלה סלעepony כתב:אם אתה נהנה בסה"כ מהרסיבר שלך היום, הייתי שוקל ללכת על פרוססור מאותו היצרן - כלומר אונקיו או אינטגרה.![]()
לגבי הגברה, מן הסתם יש פה הרבה עניין של ניסוי ותהייה, והאוזניים שלך יכריעו, אבל היות ומישהו פה מחפש "להיפטר" מסט לא רע בכלל של אמוטיבה, הייתי שוקל בחיוב לתת לזה צ'אנס...

כמו שנאמר פה מעלי יש פאוור 5 ערוצים במחיר מאד מפתה ששווה לשקול אותו בחיוב. בינתיים הרסיבר שלך יכול לשמש בפרוססור בלבד וככה תוכל לבדוק אם יש לך שיפור בק״ב ובסטריאו. ובמידת הצורך אח״כ תמכור אותו ותקנה את הפרוססור החדש של אונקיו ה 5509.epony כתב:אם אתה נהנה בסה"כ מהרסיבר שלך היום, הייתי שוקל ללכת על פרוססור מאותו היצרן - כלומר אונקיו או אינטגרה.![]()
לגבי הגברה, מן הסתם יש פה הרבה עניין של ניסוי ותהייה, והאוזניים שלך יכריעו, אבל היות ומישהו פה מחפש "להיפטר" מסט לא רע בכלל של אמוטיבה, הייתי שוקל בחיוב לתת לזה צ'אנס...
יש לך מערכת מכובדת, אומנם לא שמעתי את הרמקולים שלך ואני לא מכיר את גוון הצליל שלהם אז אני יוצא מנקודת הנחה שאתה אוהב את הרמקולים והם לא העניין.ofer1973 כתב:הבמה הקידמית היא זוג רצפתיים DALI IKON6 MK2 וסנטר תואם.
וסאב SB13PLUS של SVS
המקור הוא סטרימר c200 של פופקורן עם כונן בלורי פנימי.
החדר סגור בסביבות 18 מטר.
אני רוצה להשיג סאונד חם ומאוזן גם בעוצמות גבוהות.
מעוניין גם במוסיקה וגם בקולנוע ביתי....

nimmer כתב:עופר. אנחנו מכירים מפורום אחר..
במקרה שלך, אני חושב שמוקדם מדי לדבר על פרוססור והגברה נפרדת. ואני אסביר:
1. בסה"כ, הרסיבר שלך נותן מענה מצויין לקולנוע ביתי (הגברה טובה יחסית, כיול טוב וכיוב')
2. אני לא רואה איך פרוססור והגברה נפרדת בתקציבים "סבירים" משפרים את הסאונד של ה 3007בצורה משמעותית. פרוססור קולנוע אמנם ישפר לך במידה מסוימת את פרה הסטריאו, אבל לא באופן כל כך מורגש לדעתי (אני בעצמי משתמש בקונפיגורציית PRE/PRO כבר שנים ואני מדבר מניסיון רב)
3. לעומת זאת, לדעתי רכישת מגבר סטריאו אינטגרייטד ייעודי עם BYPASS (ישמש גם כפאוור המחובר לרסיבר ומגביר את הקדמיים בקולנוע), תעלה את רמת הבמה הקדמית שלך באופן משמעותי (יש כאלו עם גם עם פרה מנורות לצורך ה"סאונד חם". בשביל צבע הסאונד שאתה מחפש, אני באופן אישי הייתי בוחר במגברי אינטגרייטד של Musical Fidelity או ב Electrocompaniet או אפילו Xindak 6950 . יקרים !! אבל שווים כל שקל.
בהצלחה !...

מה הבעיה של הפופ בסטריאו? הכל מועבר דיגיטלית לרסיבר ומומר לאנלוג על הדאקים שלו . הפופ משמש כטרנספורט בלבד וכל אשמה בגין סטריאו לא אמורה להיות מופנת כלפיו. אני נעלב בשמוzeev78 כתב:לדעתי לא שווה לך להחליף את הרסיבר אם אתה לא משדרג את הרמקולים, הם מעולים בקטגוריית מחיר שלהם ואני לא מזלזל ביכולת שלהם אבל הם לא יתנו לך סאונד סטייג יותר גדול ובאיזשהו שלב הם יגבילו את איכות הסאונד שאתה אמור לקבל עם הגברה יותר איכותית. אתה נמצא כרגע באיזון בכל הקשור לרמת הרכיבים (ערך תמורת הכסף) לדעתי ומה שחסר לך זה או DAC של MOON או VDAC כדי לשפר את האיכות הזוועתית של הפופקורן בסטריאו או שתקנה נגן CD יעודי של וינסנט למשל או קיימברידג אודיו וכאשר את שומע מוזיקה תשתמש בו ותשאיר את הפופקורן לסרטים בלבד....
istarmini כתב:מה הבעיה של הפופ בסטריאו? הכל מועבר דיגיטלית לרסיבר ומומר לאנלוג על הדאקים שלו . הפופ משמש כטרנספורט בלבד וכל אשמה בגין סטריאו לא אמורה להיות מופנת כלפיו. אני נעלב בשמוzeev78 כתב:לדעתי לא שווה לך להחליף את הרסיבר אם אתה לא משדרג את הרמקולים, הם מעולים בקטגוריית מחיר שלהם ואני לא מזלזל ביכולת שלהם אבל הם לא יתנו לך סאונד סטייג יותר גדול ובאיזשהו שלב הם יגבילו את איכות הסאונד שאתה אמור לקבל עם הגברה יותר איכותית. אתה נמצא כרגע באיזון בכל הקשור לרמת הרכיבים (ערך תמורת הכסף) לדעתי ומה שחסר לך זה או DAC של MOON או VDAC כדי לשפר את האיכות הזוועתית של הפופקורן בסטריאו או שתקנה נגן CD יעודי של וינסנט למשל או קיימברידג אודיו וכאשר את שומע מוזיקה תשתמש בו ותשאיר את הפופקורן לסרטים בלבד....![]()
![]()
עופר כמו שאמרתי לך כבר בשיחות בינינו פרוססור ופאור זה נחמד אבל לא זה מה שיתן לך שינוי מהותי. במידה והרמקולים לא לטעמך זה לא הכיוון. החלפת הרמקולים תעשה מהפך לעומת שינוי מינורי בשימוש בפרוססור ומגבר רב ערוצי, כזה או אחר....

אני ממש לא קונה את ענין איכות הדאק ברסיבר. ניתן בקלות לבדוק זאת במבחן עיוור ואז נהיה חכמים יותר.zeev78 כתב:אם המצב היה מושלם כל פעם לא היו פותחים שרשורים נכוןistarmini כתב:מה הבעיה של הפופ בסטריאו? הכל מועבר דיגיטלית לרסיבר ומומר לאנלוג על הדאקים שלו . הפופ משמש כטרנספורט בלבד וכל אשמה בגין סטריאו לא אמורה להיות מופנת כלפיו. אני נעלב בשמוzeev78 כתב:לדעתי לא שווה לך להחליף את הרסיבר אם אתה לא משדרג את הרמקולים, הם מעולים בקטגוריית מחיר שלהם ואני לא מזלזל ביכולת שלהם אבל הם לא יתנו לך סאונד סטייג יותר גדול ובאיזשהו שלב הם יגבילו את איכות הסאונד שאתה אמור לקבל עם הגברה יותר איכותית. אתה נמצא כרגע באיזון בכל הקשור לרמת הרכיבים (ערך תמורת הכסף) לדעתי ומה שחסר לך זה או DAC של MOON או VDAC כדי לשפר את האיכות הזוועתית של הפופקורן בסטריאו או שתקנה נגן CD יעודי של וינסנט למשל או קיימברידג אודיו וכאשר את שומע מוזיקה תשתמש בו ותשאיר את הפופקורן לסרטים בלבד....![]()
![]()
עופר כמו שאמרתי לך כבר בשיחות בינינו פרוססור ופאור זה נחמד אבל לא זה מה שיתן לך שינוי מהותי. במידה והרמקולים לא לטעמך זה לא הכיוון. החלפת הרמקולים תעשה מהפך לעומת שינוי מינורי בשימוש בפרוססור ומגבר רב ערוצי, כזה או אחר....? מה לעשות שהDAC של הרסיבר לא מספק את הסחורה....
...

שדרגתה את הרמקולים ומה אז, הרסיבר והפופקורן יהפכו להיות מרק לווינסון או מרידיאן ? הסאונד ישמע טיפה יותר טוב באופן לא יחסי להשקעה.בכול אופן שווה לפותח השירשור לבדוק ולראות אם אני צודק.niko כתב:אני תמיד בעד שידרוג הרמקולים, הם השינוי הגדול והמשמעותי ביותר בסאונד.
Zeev, אני בספק אם דאק/מקור יכולים להביא לשינוי שעופר מחפש....