אני רוצה להיכנס לתחום הבית החכם ויש לי כמה שאלות
קודם כל השאלות שלי הן לידע אישי בלבד....
אז ככה, ניסיתי להבין ממה בנויה התשתית עצמה של המערכת ולא הצלחתי להבין את זה מהמאמרים שיש בסטיקי.
1. תשתית הבית החכם מורכבת מכבלי רשת שנמצאים בתשתית מקבילה לתשתית החשמל? אני יודע שיש גם מערכות שמשתמשות בתשתית החשמל ולא עליהן אני שואל.
לדוגמא, אני רוצה לשלוט על חאורה בחדר מסויים גם באמצעות מפסק וגם באמצעות שליטה מרחוק (שלט, מחשב, תרחיש), איך עושים את זה?
2. לכל תחום (תאורה, תריסים, מזגן וכו') יש בקר משלו? איך זה בדיוק עובד?
תודה
אז ככה, ניסיתי להבין ממה בנויה התשתית עצמה של המערכת ולא הצלחתי להבין את זה מהמאמרים שיש בסטיקי.
1. תשתית הבית החכם מורכבת מכבלי רשת שנמצאים בתשתית מקבילה לתשתית החשמל? אני יודע שיש גם מערכות שמשתמשות בתשתית החשמל ולא עליהן אני שואל.
לדוגמא, אני רוצה לשלוט על חאורה בחדר מסויים גם באמצעות מפסק וגם באמצעות שליטה מרחוק (שלט, מחשב, תרחיש), איך עושים את זה?
תודה
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
מערכת בית חכם מרכזת את כל הפעולות של כל המערכות בבית למערכת שליטה אחידה ומתוזמנת.nadavbaba כתב:קודם כל השאלות שלי הן לידע אישי בלבד....
תודה...
אתה שואל רק על חשמל חכם?
1: בכדי לקבל פקודה צריך תקשורת בין החלק שנותן את הפקודה לבין החלק שמבצע את הפקודה.
בין החלקים בדרך כלל יש כבל רשת או כבל פיקוד מיוחד הבנוי מ4 גידים. אל היחידת הפיקוד שזה הבקר מתחברים כל החיבורי החשמל שעליהם אתה רוצה לשלוט. אליו מתחבר גם השלט בצורה חוטית \ אל חוטית.
אם אתה רוצה לשלוט על התאורה גם באמצעות המפסק וגם באמצעות שלט רחוק אתה צריך לחבר את מעגל התאורה אל הבקר, לחבר את המפסק במקביל לקבר ולקבוע תכנות מסוים בשלט אשר אומר לבקר מה לעשות עם התאורה.
2: בדרך כלל יש בקר לכל סוג הפעלה אך יש בקרים משולבים. כלומר לתאורה יש בקר DIM אשר בתוכו יש כמה מעגלי דימינג והוא מיועד בעיקר לאזורים ששם אתה רוצה להשיג שליטה באמצעות דימר.
לטריסים בדרך כלל יש בקר הפעלה וניתוק (NO\NC) כלומר יש מתח או אין מתח... יש מתח? התריס עולה... אין מתח? התריס נשאר במקום. אותו דבר עם מנורות רגילות, פתיחת דלתות, הדלק וכיבוי מזגן וכו'...
תודה על המענה.
בעצם אתה אומר שבמקום הארון חשמל הסטנדרטי שאנחנו מכירים יושב ארון חשמל שבתוכו יש בקרים שאליהם מחוברים גם כבלי החשמל וגם כבלי התקשורת של אותו מכשיר שאנחנו רוצים לשלוט עליו?
בתאורה נגיד, כבל החשמל מהנורה מגיע עד לבקר ומשם הבקר עושה את העבודה או שכבל התקשורת גם מתחבר מהנורה לבקר?
כרגע אני שואל רק על חשמל חכם כי אני עוד לא מכיר את כל האפשרויות הרבות שיש.
בבקרת אקלים יש פשוט חיישנים מחוץ לבית ואז כותבים תרחיש, לא? ככה כל החיישנים עובדים? גם IR למכשירים חשמל עובדים ככה?
בתריסים זה לא אמור להיות שונה? כי יש לו שלוש מצבים- עולה יורד וסטטי.
לכל העסק מתחבר שלט (נגיד טאבלט) בחיבור WIFI, איך הוא מתקשר עם המערכת? (חומרתית)
בעצם אתה אומר שבמקום הארון חשמל הסטנדרטי שאנחנו מכירים יושב ארון חשמל שבתוכו יש בקרים שאליהם מחוברים גם כבלי החשמל וגם כבלי התקשורת של אותו מכשיר שאנחנו רוצים לשלוט עליו?
בתאורה נגיד, כבל החשמל מהנורה מגיע עד לבקר ומשם הבקר עושה את העבודה או שכבל התקשורת גם מתחבר מהנורה לבקר?
כרגע אני שואל רק על חשמל חכם כי אני עוד לא מכיר את כל האפשרויות הרבות שיש.
בבקרת אקלים יש פשוט חיישנים מחוץ לבית ואז כותבים תרחיש, לא? ככה כל החיישנים עובדים? גם IR למכשירים חשמל עובדים ככה?
בתריסים זה לא אמור להיות שונה? כי יש לו שלוש מצבים- עולה יורד וסטטי.
לכל העסק מתחבר שלט (נגיד טאבלט) בחיבור WIFI, איך הוא מתקשר עם המערכת? (חומרתית)
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
אם לפשט את העניין:
בארון חשמל יש את אותם רכיבים שאתה מכיר. בנוסף להם, ישנם בקרים בהתאמה לסוג ההפעלות הנדרשות בבית (לדוגמא: הפעלות כבוי\הדלקה, הפעלות דימר, הפעלות תריסים וכד').
אותם בקרים מחוברים בעזרת כבל תקשורת כלשהו למתגי ההפעלה שעל הקיר (מתגים אלו, בחשמל רגיל היו מחוברים ישירות למנורה ואילו כעת מחוברים לבקר). בנוסף לכך, כל מעגלי התאורה\תריסים וכד' מחוברים גם לבקרים.
בצורה כזו לחיצה על כפתור בכניסה לחדר שולחת פקודה לבקר שבעקבות כך מפעיל את הפעולה\תרחיש שתוכנן לו,כי הוא מחובר גם לאביזרי החשמל וגם למתגים.
במידה ורוצים לשלוט על כל זה מרחוק, צריך לחבר לבקר יחידה שמאפשרת תקשורת אלחוטית מכל סוג שנבחר.
כאמור, פשטתי את הנושא מבלי להכנס להגדרות טכניות מסובכות.
בארון חשמל יש את אותם רכיבים שאתה מכיר. בנוסף להם, ישנם בקרים בהתאמה לסוג ההפעלות הנדרשות בבית (לדוגמא: הפעלות כבוי\הדלקה, הפעלות דימר, הפעלות תריסים וכד').
אותם בקרים מחוברים בעזרת כבל תקשורת כלשהו למתגי ההפעלה שעל הקיר (מתגים אלו, בחשמל רגיל היו מחוברים ישירות למנורה ואילו כעת מחוברים לבקר). בנוסף לכך, כל מעגלי התאורה\תריסים וכד' מחוברים גם לבקרים.
בצורה כזו לחיצה על כפתור בכניסה לחדר שולחת פקודה לבקר שבעקבות כך מפעיל את הפעולה\תרחיש שתוכנן לו,כי הוא מחובר גם לאביזרי החשמל וגם למתגים.
במידה ורוצים לשלוט על כל זה מרחוק, צריך לחבר לבקר יחידה שמאפשרת תקשורת אלחוטית מכל סוג שנבחר.
כאמור, פשטתי את הנושא מבלי להכנס להגדרות טכניות מסובכות.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
בנוסף יש גם פתרונות לבית קיים שאין בו הכנות למערכת חשמל חכם קלאסית כפי שתארו החברים
פתרונות כגון PLC שליטה באמצעות רשת החשמל ו אלחוטיים כגון ZIGBEE המאפשרים הוספת מערכת שליטה ובקרה לכל בית, לכל מערכת יש את היתרונות והחסרונות שלה.
http://www.zigbee.org/
http://en.wikipedia.org/wiki/PLCBUS
פתרונות כגון PLC שליטה באמצעות רשת החשמל ו אלחוטיים כגון ZIGBEE המאפשרים הוספת מערכת שליטה ובקרה לכל בית, לכל מערכת יש את היתרונות והחסרונות שלה.
http://www.zigbee.org/
http://en.wikipedia.org/wiki/PLCBUS
תודה על כל העזרה.
arotman, אני מודע למערכות האלה, פיתרון לא כ"כ אידיאלי שכל אני שואל על שליטה מוחלטת ובקרה בכל האביזרים בבית.
yoav4x4, בקשר לכבלי תקשורת שמקשרים בין מפסקי החשמל והבקרים, איפה הם ממוקמים? הרי לפי מה שהבנתי אסור להעביר כבלי תקשורת בתוך תשתית החשמל...
arotman, אני מודע למערכות האלה, פיתרון לא כ"כ אידיאלי שכל אני שואל על שליטה מוחלטת ובקרה בכל האביזרים בבית.
yoav4x4, בקשר לכבלי תקשורת שמקשרים בין מפסקי החשמל והבקרים, איפה הם ממוקמים? הרי לפי מה שהבנתי אסור להעביר כבלי תקשורת בתוך תשתית החשמל...
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

אתה צודק לגמרי, והשאלה במקום.nadavbaba כתב:תודה על כל העזרה.
yoav4x4, בקשר לכבלי תקשורת שמקשרים בין מפסקי החשמל והבקרים, איפה הם ממוקמים? הרי לפי מה שהבנתי אסור להעביר כבלי תקשורת בתוך תשתית החשמל......
מפסקי החשמל בחשמל פשוט מחוברים ישירות למעגל שעליו הם שולטים וזהו (ההזנה שלהם מגיעה מקופסת הפיצול שעל הקיר, ההזנה של קופסת הפיצול מגיעה מהמעגל שאליו היא מקושרת והמעגל הזה מוזן מהלוח.
בחשמל החכם:
- המפסקים משורשרים אחד לשני מהלוח חשמל. אין להם שום קשר למתח גבוה. מכינים להם צינור יעודי שעובר מאחד לשני ומגיע ללוח.
-מעגלי החשמל כבר לא כל כך קיימים, כי בעצם כל תריס או הדלקה (מנורה או קבוצת מנורת תחת הדלקה אחת) מקושרת ישירות ללוח.
חשוב להבין שתשתית הצנרת שונה בין חשמל חכם לחשמל פשוט, לכן בבתים קיימים המעבר מחשמל פשוט לחכם, מוצדק רק בעת שיפוץ כללי של המית שכולל חריצה בקירות.
חשוב להבין שכמה שזה נשמע אבסורדי, הכנת תשתית לבין חכם (בבנית בית חדש), הינה פשוטה יותר וזולה יותר (לחשמלאי- לא תמיד הוא מעביר את זה ללקוח...אבל זה דיון אחר).
yoav4x4 כתב:nadavbaba כתב: חשוב להבין שכמה שזה נשמע אבסורדי, הכנת תשתית לבין חכם (בבנית בית חדש), הינה פשוטה יותר וזולה יותר (לחשמלאי- לא תמיד הוא מעביר את זה ללקוח...אבל זה דיון אחר)....
נדב: אשמח עם תוכל להסביר למה תשתית יעודית צרכה להיות זולה ופשוטה יותר?...
- avnerbel
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 314
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
מבלי לפגוע בכבודם של בעלי המקצוע כאן
כבל רשת או כל כבל פיקוד יותר יקר למטר מאשר כבלי חשמל רגילים
כך שלא כלכך ברור לי איך עלות התשתית יותר זולה
מעבר לכך בטכנולוגיות KNX יש צורך במפסקים מיוחדים
ואילו בבקרים הרגילים relay boards למינהם השימוש הוא בעיקר בלחצנים
בעיה שקיימת אצל חלק מהמערכות ואני מציין חלק היא ברגע שבקר התקלקל לא תמיד אפשר להפעיל את התאורה ללא הבקר
אצלי הכנו תשתית בצורה כזו שלא אהיה מוגבל כך שבעתיד אוכל לבחור אף סוג של מערכת (כן בדיוק כמו שזה נשמע)
וזה אמור לעבוד.
הסיבה לכך היא תקציבית ולמרות הרצון בבית חכם יש סדר עדיפויות כך שצריך קודם בית כדי שיהיה חכם
בעיה שקיימת אצל חלק מהמערכות ואני מציין חלק היא ברגע שבקר התקלקל לא תמיד אפשר להפעיל את התאורה ללא הבקר
אצלי הכנו תשתית בצורה כזו שלא אהיה מוגבל כך שבעתיד אוכל לבחור אף סוג של מערכת (כן בדיוק כמו שזה נשמע)
וזה אמור לעבוד.
הסיבה לכך היא תקציבית ולמרות הרצון בבית חכם יש סדר עדיפויות כך שצריך קודם בית כדי שיהיה חכם
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

אני מצטער לומר לך אבל כל מה שכתבת לא נכון.avnerbel כתב:מבלי לפגוע בכבודם של בעלי המקצוע כאן
וזה אמור לעבוד.
הסיבה לכך היא תקציבית ולמרות הרצון בבית חכם יש סדר עדיפויות כך שצריך קודם בית כדי שיהיה חכם...
כבל התקשורת אינו חלק מהתשתית שמניח החשמלאי. הוא חלק בילתי נפרד מהמערכת של הבית החכם ולכן לא מתומחר כחלק מהתשתית.
KNX זו לא טכנולוגיה אלא תקן.
מפסקים שכלולים בטכנולוגיה הנכללת בתקן ה KNX אומנם לא זולים אך הם באותה רמת מחיר כמו של כמעט כל שאר הטכנולוגיות, וכן, גם בטכנולוגיות הללו ניתן להשתמש בלחצנים רגילים (גוויס וכד') בעזרת שימוש בבקרים מתאימים (PBI), אבל זה קצת מוציא מהכיף של הבית החכם...
ניתן כמובן לתכנן בית בצורה כזו שכיום ישמש כבית עם חשמל קונבנצינאלי ובעתיד עם חכם, אבל זה כמובן מייקר.
הייתי מרחיב אבל אני לא יודע כמה אתה מעורה בתחום,
אם יש לך שאלות, תשאל, בכיף.
לדעתי, הפרשי העלויות נובע מסיבות אחרות לגמרי, וממש לא קשור לעלות סוג הכבל,
yoav4x4 מה זה משנה מי מבעלי המקצוע מחייב את הלקוח על החיווט, בשורה התחתונה הלקוח משלם!!!
לעניות דעתי העלויות הגבוהות יותר נובעות מ:
1. אורך הכללי של סך כול החיווט המושחל בקירות ארוך משמעותית מחשמל רגיל, היות וכול הצרכנים במתח גבוהה (220V) הנשלטים מוזנים ישירות מנקודה מרכזית אחת, ולא כמו בחשמל רגיל שיוצאים מספר קטן של קווי מתח אשר משורשרים בין כול ההתקנים הצרכנים, להערכתי המושכלת סך כול עודף הכבילה נע בסביבות 180%-250%.
2. עלות ארון החשמל גבוהה משמעותית לפחות 300% ומעלה, הסיבה נעוצה בצורך לארון חשמל גדול יותר פי כמה מונים, ולעיתים אפילו מעבר לארונות חשמל תעשייתיים.
3. היות וכמות הכבילה גדולה יותר החשמלאי נזקקים ליותר שעות עבודה בשביל להטמין את הצינורות וכו...
4. הרכבת ארונות החשמל: להרכיב ארון חשמל עם 15 מעגלים (בית 110 מטר מרובע) הרבה יותר קל מלחווט 80-90 צינורות חשמל, רק תהליך זיהוי החיווט לוקח שעות....
yoav4x4 מה זה משנה מי מבעלי המקצוע מחייב את הלקוח על החיווט, בשורה התחתונה הלקוח משלם!!!
1. אורך הכללי של סך כול החיווט המושחל בקירות ארוך משמעותית מחשמל רגיל, היות וכול הצרכנים במתח גבוהה (220V) הנשלטים מוזנים ישירות מנקודה מרכזית אחת, ולא כמו בחשמל רגיל שיוצאים מספר קטן של קווי מתח אשר משורשרים בין כול ההתקנים הצרכנים, להערכתי המושכלת סך כול עודף הכבילה נע בסביבות 180%-250%.
2. עלות ארון החשמל גבוהה משמעותית לפחות 300% ומעלה, הסיבה נעוצה בצורך לארון חשמל גדול יותר פי כמה מונים, ולעיתים אפילו מעבר לארונות חשמל תעשייתיים.
3. היות וכמות הכבילה גדולה יותר החשמלאי נזקקים ליותר שעות עבודה בשביל להטמין את הצינורות וכו...
4. הרכבת ארונות החשמל: להרכיב ארון חשמל עם 15 מעגלים (בית 110 מטר מרובע) הרבה יותר קל מלחווט 80-90 צינורות חשמל, רק תהליך זיהוי החיווט לוקח שעות....
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

הי ניר,נירקו כתב:לדעתי, הפרשי העלויות נובע מסיבות אחרות לגמרי, וממש לא קשור לעלות סוג הכבל,
4. הרכבת ארונות החשמל: להרכיב ארון חשמל עם 15 מעגלים (בית 110 מטר מרובע) הרבה יותר קל מלחווט 80-90 צינורות חשמל, רק תהליך זיהוי החיווט לוקח שעות.......
אני לא מסכים איתך ברוב הסעיפים,
קודם כל צריך להפריד את העבודה שנופלת ברמת החשמלאי לעבודה של החברה של הבית חכם.
אני מדבר על עבודת החשמלאי נטו, כי לא ניתן להתייחס לחברה של הבית החכם מבלי לדעת איזה סוג מערכת מדובר, כל מערכת עם האיפיונים והדרישות שלה.
1. עובדתית סך כל העבודה והחומרים בשכלול, של בית חכם יותר זולה לחשמלאים בכ 30% (זה פשוט בד"כ לא מגיע ללקוח).
2. גודל ארון החשמל נגזר מסוג המערכת שמשתמשים בה. אני לא חולק על זה שבית חכם הלוח יותר גדול, אבל זה לא מה שהיה פעם, היום כשרוב החברות משתמשות בבקרים המולבשים ע"ג פס דין, התוספת מקום הנדרשת היא ברמת עשרות אחוזים בודדים.
3.הזמן הנדרש לחשמלאי להשחיל בבית חכם הוא חצי מבית רגיל (אין התעסקות עם קופסאות פיצול, מהדקים וכד').
4. חשמלאי לא עושה זיהוי מעגלים (בד"כ), אלא החברה של הבית חכם, ואם תכננו את הלוח והמערכת כמו שצריך זה לא אורך יותר מידי זמן.
yoav4x4:
אני חולק על העובדות שכתבת וכמובן על המסקנה הסופית.
ממש לא משנה איזה סוג טכנולוגיה או מערכת תבחר!
תמיד כמות הכבילה הכוללת בבית חכם תהייה גדולה יותר (אורך) ביחס לחשמל רגיל.
כול הכבילה של הצרכנים בבית מגיעים לנקודה משותפת (ארון חשמל), לעומת בחשמל רגיל 5-8 צרכנים משורשרים בינהם.
וזה עוד לפני שלוקחים בחשבון את סוגיית המפסקים, בלא מעט מסוגי המערכות גם המפסקים דורשים חיווט יעודי.
תמיד ארון החשמל חכם יהיה יותר גדול פיזית .
ארון חכם חייב להכיל את אותם רכיבים של ארון רגיל (ממטים, פחת), ""ובנוסף"" מוסיפים את הבקרים הבאים:
 ממסרי כוח.
 בקרי תקשורת.
 בקרי מוצאים (מתגים, דימרים, IR, RF, RS...)
 אמצעי גיבוי
נכון ישנם מערכות שונות עם טכנולוגיות שונות אבל כולם תופסיםתמיד יותר מקום מעבר לחשמל רגיל וזו עובדה!!!
תמיד השחלות בבית חכם ייהיו ארוכות יותר בממוצע.o
כול ההשחלות במעטפת הבית מתארכות היות וצריך להגיע לארון חשמל שממוקם באמצע הבית (ממוצע), ובהתאם גם הטמנת התעלות וחציבתם בקירות.
תמיד חיווט ארון חשמל גדול יותר ייקח יותר זמן.
יש בכלל ספק שכמות החיויט בארון חכם גדולה משמעותית מארון רגיל, מספר החוטים והמורכבות גדלה.
בנוסף לזה,חשוב שהחשמלאי יהיה עם ראש יותר "פתוח" ...והמבין יבין
תמיד עלות אביזרי הקצה בחשמל חכם יהיו יקרים יותר.
או שמחיר האביזר "מפסק" יהיה יקר יותר לדוגמא בטכנולוגיות שמשתמשים בכבלי תקשורת או בצידו השני של המפסק (דיינו הארון) במקרה של מפסקים רגילים יותקן בקר יעודי, ולכן בכול מקרה עלות הכוללת של המפסקים תעלה.
וזה עוד לפני שלוקחים בחשבון את העובדה, שהרעיון של התקנת בית חכם זה להוסיף לחצנים נוספים מעבר לשליטה הבסיסית בחשמל רגיל.
חשוב לי לציין שאני עוסק בתחום מערכות בית חכם, ולמען הגינות רוב הפעילות שלי סביב מערכות "פחות תלויות תשתית", אבל לא רק, אני מתקין גם מערכות קוויות!!!
אני/אנחנו לא מבצעים עבודות חשמל ברמת תשתיות, אבל מאוד חשוב לי לא להוציא את החשמלאים בתור אנשים שמנצלים את הלקוחות על ידי שימוש במושג "חשמל חכם"
בשורה התחתונה בכול מייזם לחשמלאי תהייה יותר השקעה ועבודה ולכן המחיר ללקוח גבוהה יותר מחשמל רגיל.
נכון לפעמים ישנם חשמלאים שנסחפים וקופצים על הטרף בשני ידים אבל זה קיים בכול תחום/מיקצוע...
בכול מקרה, אני מוכן לשים את היושרה והמוניטין שלי כאן למבחן, עד היום לא נתקלתי במקרים שכול חמשת התובנות שרשמתי לא התקיימו, אשמח ללמוד וכמובן להתנצל במידה ותביא דוגמה שסותרת את העובדות שרשמתי על ידי נימוק ברור ולא סתם על ידי זריקת ססמאות
כמו "עובדתית סך כל העבודה והחומרים בשכלול, של בית חכם יותר זולה לחשמלאים בכ 30% "
אני חולק על העובדות שכתבת וכמובן על המסקנה הסופית.
ממש לא משנה איזה סוג טכנולוגיה או מערכת תבחר!
כול הכבילה של הצרכנים בבית מגיעים לנקודה משותפת (ארון חשמל), לעומת בחשמל רגיל 5-8 צרכנים משורשרים בינהם.
וזה עוד לפני שלוקחים בחשבון את סוגיית המפסקים, בלא מעט מסוגי המערכות גם המפסקים דורשים חיווט יעודי.
ארון חכם חייב להכיל את אותם רכיבים של ארון רגיל (ממטים, פחת), ""ובנוסף"" מוסיפים את הבקרים הבאים:
 ממסרי כוח.
 בקרי תקשורת.
 בקרי מוצאים (מתגים, דימרים, IR, RF, RS...)
 אמצעי גיבוי
נכון ישנם מערכות שונות עם טכנולוגיות שונות אבל כולם תופסיםתמיד יותר מקום מעבר לחשמל רגיל וזו עובדה!!!
כול ההשחלות במעטפת הבית מתארכות היות וצריך להגיע לארון חשמל שממוקם באמצע הבית (ממוצע), ובהתאם גם הטמנת התעלות וחציבתם בקירות.
יש בכלל ספק שכמות החיויט בארון חכם גדולה משמעותית מארון רגיל, מספר החוטים והמורכבות גדלה.
בנוסף לזה,חשוב שהחשמלאי יהיה עם ראש יותר "פתוח" ...והמבין יבין
או שמחיר האביזר "מפסק" יהיה יקר יותר לדוגמא בטכנולוגיות שמשתמשים בכבלי תקשורת או בצידו השני של המפסק (דיינו הארון) במקרה של מפסקים רגילים יותקן בקר יעודי, ולכן בכול מקרה עלות הכוללת של המפסקים תעלה.
וזה עוד לפני שלוקחים בחשבון את העובדה, שהרעיון של התקנת בית חכם זה להוסיף לחצנים נוספים מעבר לשליטה הבסיסית בחשמל רגיל.
חשוב לי לציין שאני עוסק בתחום מערכות בית חכם, ולמען הגינות רוב הפעילות שלי סביב מערכות "פחות תלויות תשתית", אבל לא רק, אני מתקין גם מערכות קוויות!!!
אני/אנחנו לא מבצעים עבודות חשמל ברמת תשתיות, אבל מאוד חשוב לי לא להוציא את החשמלאים בתור אנשים שמנצלים את הלקוחות על ידי שימוש במושג "חשמל חכם"
בשורה התחתונה בכול מייזם לחשמלאי תהייה יותר השקעה ועבודה ולכן המחיר ללקוח גבוהה יותר מחשמל רגיל.
נכון לפעמים ישנם חשמלאים שנסחפים וקופצים על הטרף בשני ידים אבל זה קיים בכול תחום/מיקצוע...
בכול מקרה, אני מוכן לשים את היושרה והמוניטין שלי כאן למבחן, עד היום לא נתקלתי במקרים שכול חמשת התובנות שרשמתי לא התקיימו, אשמח ללמוד וכמובן להתנצל במידה ותביא דוגמה שסותרת את העובדות שרשמתי על ידי נימוק ברור ולא סתם על ידי זריקת ססמאות
כמו "עובדתית סך כל העבודה והחומרים בשכלול, של בית חכם יותר זולה לחשמלאים בכ 30% "
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

ניר ידידי,
זה שתשתמש בפונטים מודגשים ומנורות לא יעשו את הדברים שלך יותר צודקים,
אם תקרא את הדברים שלך שוב תראה שלא סתרת שום דבר ממה שכתבתי!
כתבת יותר כבילה בבית חכם- לא אמרתי שלא, אני אמרתי שבשכלול של כל עבודת החשמלאי, יש עלות נמוכה יותר.
כתבת שיש יותר השחלות/ארכות יותר- לא כתבתי שלא, כתבתי שלוקח פחות זמן כי אין צורך להתעסק עם קופסאות פיצול וכד' (שזה הדבר שלוקח הכי הרבה זמן).
כתבת שלוח חשמל חכם יותר גדול ולוקח יותר זמן לחווט- אתה צודק, זה גם מה שאני כתבתי, רק שפעם היה יותר גדול והיום פחות גדול ביחס לעבר (וזה תלוי באיזה סוג מערכת- כי לכל מערכת בקרים בגדלים שונים).
כתבת שעלות אביזרי קצה של חשמל חכם יותר יקרה- ברור, מי חלק על זה בכלל
אני ממש לא מנסה ללכלך על חשמלאים, אני עובד איתם ביום יום.
אני סך הכל כתבתי (ואני עומד מאחורי הדברים שלי) שעבודת חשמלאי יותר פשוטה וזולה בשכלול כל המרכיבים שהוא נדרש להם (זמן, ציוד, חומרים וכד').
זה שיש חשמלאים שמנצלים לקוחות שרוצים בית חכם, אין ספק.
מקרה שנתקלתי לא מזמן (מבלי להזכיר שמות):
חבר שלי רכש דירה מקבלן- ניגש לקבלן החשמל של קבלן הבניין וביקש הצעת מחיר לתוספת מחיר על שינוי של התשתית (שקבלן הבניין כבר שילם עליה).
קבלן החשמל דרש ממנו שיקנה את המערכת ממנו (שהוא קונה אותה מחברה כלשהי) ואם לא, הוא לא יבצע, בנוסף ביקש....אתה יושב???
65,000 ש"ח על השינויים בצנרת (דירת 5 חדרים).
כשאני התערבתי ונפגשתי איתו המחיר ירד ל5000 ש"ח (רק בגלל שביקש תוספת של עוד הרבה נקודות כח שלא היו במקור), וקבלן החשמל הוסיף: "אבל הוא חייב לקנות ממני!" את המערכת.
ברור שהוא בסוף ירד מהסיפור...
ברור שהמקרה הספציפי הזה לא משקף את השוק, אבל מה שהוא עשה יש עוד כמה בשוק שעושים, וכשמדובר בקבלן שמקבל בלעדיות לבניין/ים שלמים זה הופך להיות תופעה מחרידה שפוגעת בשוק החשמל החכם וביושר קבלני החשמל.
זה שתשתמש בפונטים מודגשים ומנורות לא יעשו את הדברים שלך יותר צודקים,
אם תקרא את הדברים שלך שוב תראה שלא סתרת שום דבר ממה שכתבתי!
כתבת יותר כבילה בבית חכם- לא אמרתי שלא, אני אמרתי שבשכלול של כל עבודת החשמלאי, יש עלות נמוכה יותר.
כתבת שיש יותר השחלות/ארכות יותר- לא כתבתי שלא, כתבתי שלוקח פחות זמן כי אין צורך להתעסק עם קופסאות פיצול וכד' (שזה הדבר שלוקח הכי הרבה זמן).
כתבת שלוח חשמל חכם יותר גדול ולוקח יותר זמן לחווט- אתה צודק, זה גם מה שאני כתבתי, רק שפעם היה יותר גדול והיום פחות גדול ביחס לעבר (וזה תלוי באיזה סוג מערכת- כי לכל מערכת בקרים בגדלים שונים).
כתבת שעלות אביזרי קצה של חשמל חכם יותר יקרה- ברור, מי חלק על זה בכלל
אני ממש לא מנסה ללכלך על חשמלאים, אני עובד איתם ביום יום.
אני סך הכל כתבתי (ואני עומד מאחורי הדברים שלי) שעבודת חשמלאי יותר פשוטה וזולה בשכלול כל המרכיבים שהוא נדרש להם (זמן, ציוד, חומרים וכד').
זה שיש חשמלאים שמנצלים לקוחות שרוצים בית חכם, אין ספק.
מקרה שנתקלתי לא מזמן (מבלי להזכיר שמות):
חבר שלי רכש דירה מקבלן- ניגש לקבלן החשמל של קבלן הבניין וביקש הצעת מחיר לתוספת מחיר על שינוי של התשתית (שקבלן הבניין כבר שילם עליה).
קבלן החשמל דרש ממנו שיקנה את המערכת ממנו (שהוא קונה אותה מחברה כלשהי) ואם לא, הוא לא יבצע, בנוסף ביקש....אתה יושב???
65,000 ש"ח על השינויים בצנרת (דירת 5 חדרים).
כשאני התערבתי ונפגשתי איתו המחיר ירד ל5000 ש"ח (רק בגלל שביקש תוספת של עוד הרבה נקודות כח שלא היו במקור), וקבלן החשמל הוסיף: "אבל הוא חייב לקנות ממני!" את המערכת.
ברור שהוא בסוף ירד מהסיפור...
ברור שהמקרה הספציפי הזה לא משקף את השוק, אבל מה שהוא עשה יש עוד כמה בשוק שעושים, וכשמדובר בקבלן שמקבל בלעדיות לבניין/ים שלמים זה הופך להיות תופעה מחרידה שפוגעת בשוק החשמל החכם וביושר קבלני החשמל.
השתמשתי בפונטים מודגשים בשילוב עם חלוקה לפסקאות, במטרה לאפשר לקוראים שלא עוסקים בתחום על בסיס יומם יומי, להבין את הדומה והשונה בין סוגי התשתיות הדרושים לחשמל רגיל או חכם.
אני באמת חושב ומאמין שבעתיד גולש שיקרא את מה שכתבתי יוכל ביתר קלות להבין לעומק מה משמעויות המעשיות בשטח וכך כמובן לקבלת החלטות מתאימות יותר.
אחרי הכול השייח ביננו נועד לשפר את הידע של כולנו, היום אנחנו מזינים ידע לפורום ומחר נקצור את הפרות ממידע של אחרים.
לעניין העלויות אני חייב להודות שהצלחת להפתיע אותי בגדול.
איך אתה מסכים עם מה שכתבתי (או לפחות לא חולק על מה שכתבתי), אבל בפועל אתה עדין ממשיך לדבוק בדעתך שעלות הכוללת צרכה להיות 30% יותר זולה?!
בוא נעשה סיכום.
יותר כבלים ..................................... עלות חומרים גבוהה יותר.
מפסקים יקרים יותר ......................... עלות חומרים גבוהה יותר.
השחלות ארוכות יותר ...................... זמן עבודה ארוך יותר.
זמן חיווט ארון חשמל ארוך יותר ....... עלות שעות עבודה גבוהה יותר
ארון חשמל יקר יותר ........................ עלות חומרים גבוהה יותר.
אני מקווה שאתה לא מתכוון לכתוב שהחיסכון נובע מהורדת הצורך לחווט 10 קופסאות פיצול (לדוגמא בית 5 חדרים), אחרי הכול מדובר בעבודה של פחות מיום עבודה ואני באמת מגזים בטרוף!!!
ואם ברור לשנינו שחיווט קופסאות לא יכול ליצור כזה חיסכון, איך אתה מגיע ל 30%
הכול יותר, יותר, יותר, יותר,..... ובסוף יוצא לך זול יותר
אני באמת חושב ומאמין שבעתיד גולש שיקרא את מה שכתבתי יוכל ביתר קלות להבין לעומק מה משמעויות המעשיות בשטח וכך כמובן לקבלת החלטות מתאימות יותר.
אחרי הכול השייח ביננו נועד לשפר את הידע של כולנו, היום אנחנו מזינים ידע לפורום ומחר נקצור את הפרות ממידע של אחרים.
לעניין העלויות אני חייב להודות שהצלחת להפתיע אותי בגדול.
איך אתה מסכים עם מה שכתבתי (או לפחות לא חולק על מה שכתבתי), אבל בפועל אתה עדין ממשיך לדבוק בדעתך שעלות הכוללת צרכה להיות 30% יותר זולה?!
בוא נעשה סיכום.
יותר כבלים ..................................... עלות חומרים גבוהה יותר.
מפסקים יקרים יותר ......................... עלות חומרים גבוהה יותר.
השחלות ארוכות יותר ...................... זמן עבודה ארוך יותר.
זמן חיווט ארון חשמל ארוך יותר ....... עלות שעות עבודה גבוהה יותר
ארון חשמל יקר יותר ........................ עלות חומרים גבוהה יותר.
אני מקווה שאתה לא מתכוון לכתוב שהחיסכון נובע מהורדת הצורך לחווט 10 קופסאות פיצול (לדוגמא בית 5 חדרים), אחרי הכול מדובר בעבודה של פחות מיום עבודה ואני באמת מגזים בטרוף!!!
ואם ברור לשנינו שחיווט קופסאות לא יכול ליצור כזה חיסכון, איך אתה מגיע ל 30%
הכול יותר, יותר, יותר, יותר,..... ובסוף יוצא לך זול יותר
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

ניר,
בעוד שאני מדבר על עלות כללית לעבודות החשמלאי בלבד, שוב אתה מערבב בין כמה נושאים:
חשמלאי- הכבלים ההשחלות וכ' (החשמלאי אמור גם לתמחר פחות כי הוא לא מספק את כבל הפיקוד ולא משחיל אותו)
יצרן לוחות- הלוחות שדיברת עליהם
ספק מערכת הבית חכם- המפסקים שדיברת עליהם (החשמלאי אמור גם לתמחר פחות כי הוא לא מספק את המפסקים)
בתור מי שכותב מפרטים טכנים וכתבי כמויות בתחום, תאמין לי שיש חיסכון של 30% בממוצע בעבודות החשמלאי
ואם אתה לא מסכים זה גם בסדר, כבר הבנתי שאתה לא משתכנע.
לגבי שירות לאנשים שקוראים פה, אני חושב שאתה עושה עוול,
כי אתה מערבב בין שירותים של ספקים שונים ומעוות את התמונה.
בעוד שאני מדבר על עלות כללית לעבודות החשמלאי בלבד, שוב אתה מערבב בין כמה נושאים:
חשמלאי- הכבלים ההשחלות וכ' (החשמלאי אמור גם לתמחר פחות כי הוא לא מספק את כבל הפיקוד ולא משחיל אותו)
יצרן לוחות- הלוחות שדיברת עליהם
ספק מערכת הבית חכם- המפסקים שדיברת עליהם (החשמלאי אמור גם לתמחר פחות כי הוא לא מספק את המפסקים)
בתור מי שכותב מפרטים טכנים וכתבי כמויות בתחום, תאמין לי שיש חיסכון של 30% בממוצע בעבודות החשמלאי
ואם אתה לא מסכים זה גם בסדר, כבר הבנתי שאתה לא משתכנע.
לגבי שירות לאנשים שקוראים פה, אני חושב שאתה עושה עוול,
כי אתה מערבב בין שירותים של ספקים שונים ומעוות את התמונה.
התייחסתי בתשובתי רק לכבילה לכיוון הצרכנים (מנורות, תריסים,...) לא התייחסתי למפסקים, ...
מעבר לזה בוא לא נשכח שהשחלת הכבל היא החלק הקל והזול בנקודת חשמל (1-2 שקלים למטר + 10 דקות עבודה), העבודה הקשה והיקרה של החשמלאי זה לסלול את צינור ההשחלה במבוכי המבנה ובסוף המבוך צריך לקבע קופסת חיבורים, מדובר בעשרות שעות עבודה, אביזרים, וציוד מתקלה מושקע....
לידיעתך, כאשר אני מתקין מערכות מבוססות תשתית קווית, אני מספק את כבל התקשורת לחשמלאי והוא מבצע את ההשחלה, ואני מבצע את חיווט האביזרים.
לגבי המשך תשובתך אני באמת חושב שכדי ליצור שרשור חדש שעוסק בסוגיה של "מי עושה, מה עושה, ומתי"
בדוגמא שלך נתת דוגמה יפה של שילוב מספר בעלי מקצוע עם כמה כובעים, זה ממש לא ייחודי וספציפי לסוגי מסוים של פיתרון, זה ממש לא מייצג את כול פתרונות בית חכם מבוססי תשתית...
מעבר לזה בוא לא נשכח שהשחלת הכבל היא החלק הקל והזול בנקודת חשמל (1-2 שקלים למטר + 10 דקות עבודה), העבודה הקשה והיקרה של החשמלאי זה לסלול את צינור ההשחלה במבוכי המבנה ובסוף המבוך צריך לקבע קופסת חיבורים, מדובר בעשרות שעות עבודה, אביזרים, וציוד מתקלה מושקע....
לידיעתך, כאשר אני מתקין מערכות מבוססות תשתית קווית, אני מספק את כבל התקשורת לחשמלאי והוא מבצע את ההשחלה, ואני מבצע את חיווט האביזרים.
לגבי המשך תשובתך אני באמת חושב שכדי ליצור שרשור חדש שעוסק בסוגיה של "מי עושה, מה עושה, ומתי"
בדוגמא שלך נתת דוגמה יפה של שילוב מספר בעלי מקצוע עם כמה כובעים, זה ממש לא ייחודי וספציפי לסוגי מסוים של פיתרון, זה ממש לא מייצג את כול פתרונות בית חכם מבוססי תשתית...
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

ניר אתה צודק לגמרי,
אנחנו מסיתים את השרשור מהנושא שלו.
ואתה גם צודק לגבי מה שכתבת בסוף.
יש מערכות רבות מסוגים שונים עם סוגי תשתיות מגוונים, ולכן אי אפשר לקיים דיון מכליל.
אנחנו מסיתים את השרשור מהנושא שלו.
ואתה גם צודק לגבי מה שכתבת בסוף.
יש מערכות רבות מסוגים שונים עם סוגי תשתיות מגוונים, ולכן אי אפשר לקיים דיון מכליל.