התלבטות בין כרומקס למיו של יילו
שבוע טוב,
אני מתחיל בעניין הקפה, חייל בן עשרים ככה שהתקציב כמה שיותר למטה, ואני מאוד אוהב קפוצינו ככה שמכונה בלי מקציף (או לפחות בלי סטימר שירתיח, כי אני גם ככה לא אוהב קצף) לא בא בחשבון.
אז בהתחלה חשבתי על כרומקס שהיא הבנתי מאוד טובה למתחילים, אבל לאחר הבנה שמכונה ידנית היא סיפור במיוחד למי שלא מיומן ולמי שאין זמן בבוקר לכל הטחינה והליכלוך, אז התחלתי לחשוב לכיוון נספרסו, הבעיה איתה שהיא יחסית יקרה יחד עם המקציף חלב והבנתי שהוא גם לא הכי להיט.
אז לכן החלטתי לכיוון המיו שנמכרת כרגע במחיר מאוד זול 500 שקל, והוא כולל סטימר, העניין הוא שלא ראיתי עליה חוות דעת- מה אתם אומרים?
ועניין אחרון הוא שגיליתי עכשיו את עניין הפודים, ואם זה לא מלכלך בדיוק כמו קפסולה אז אולי כדאי ללכת על הכרומקס?
אני יודע שעירבבתי הרבה נושאים אך זה נובע מחוסר ידע, ולכן אשמח שתמליצו לי.
תודה רבה ושבוע טוב[/list]
אני מתחיל בעניין הקפה, חייל בן עשרים ככה שהתקציב כמה שיותר למטה, ואני מאוד אוהב קפוצינו ככה שמכונה בלי מקציף (או לפחות בלי סטימר שירתיח, כי אני גם ככה לא אוהב קצף) לא בא בחשבון.
אז בהתחלה חשבתי על כרומקס שהיא הבנתי מאוד טובה למתחילים, אבל לאחר הבנה שמכונה ידנית היא סיפור במיוחד למי שלא מיומן ולמי שאין זמן בבוקר לכל הטחינה והליכלוך, אז התחלתי לחשוב לכיוון נספרסו, הבעיה איתה שהיא יחסית יקרה יחד עם המקציף חלב והבנתי שהוא גם לא הכי להיט.
אז לכן החלטתי לכיוון המיו שנמכרת כרגע במחיר מאוד זול 500 שקל, והוא כולל סטימר, העניין הוא שלא ראיתי עליה חוות דעת- מה אתם אומרים?
ועניין אחרון הוא שגיליתי עכשיו את עניין הפודים, ואם זה לא מלכלך בדיוק כמו קפסולה אז אולי כדאי ללכת על הכרומקס?
תודה רבה ושבוע טוב[/list]
המיו לדעתי היא דיל טוב, קח בחשבון שהקפסולות עולות כ 2 שח לכל מנה
כרומקס או דלונגי למיניהן עושות את העבודה אבל עדיפות משמעותית עם מטחנה צמודה מה שמייקר את העניין.
לכלוך וכו זה שטויות. יותר מפחיד לפני שקונים מאשר בשוטף.
הפינוק הכי טוב בבוקר למי שאין ציוד נורמלי זה בוץ טוב עם קצת חלב. קל מאוד בימינו להשיג קפה טחון איכותי לבוץ.
כרומקס או דלונגי למיניהן עושות את העבודה אבל עדיפות משמעותית עם מטחנה צמודה מה שמייקר את העניין.
לכלוך וכו זה שטויות. יותר מפחיד לפני שקונים מאשר בשוטף.
הפינוק הכי טוב בבוקר למי שאין ציוד נורמלי זה בוץ טוב עם קצת חלב. קל מאוד בימינו להשיג קפה טחון איכותי לבוץ.
what's next?
אם מתאים לך המחיר של הקפסולות, זה יכול להיות אופציה.
אפשרויות נוספות לקפוצינו זול יהיו:
מקינטה ומקציף או פרנצ' פרס, או מקינטה שעושה קפוצינו, או מכונה מכל סוג שיתאים מיד 2, קפה נמס/שחור וחלב מוקצף עם מקציף או פרנצ' פרס.
אפשרויות נוספות לקפוצינו זול יהיו:
מקינטה ומקציף או פרנצ' פרס, או מקינטה שעושה קפוצינו, או מכונה מכל סוג שיתאים מיד 2, קפה נמס/שחור וחלב מוקצף עם מקציף או פרנצ' פרס.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
תודה על התגובות 
ההתלבטות שלי היא אם כדאי כרומקס כאשר משתמשים בה בפודים או מיו שהיא קפסולות-שניהם עם מקציף.
אני לא רוצה מקינטה כי זה הרבה עבודה ואני די בטוח שאני אתייאש בעיקר מהלכלוך כיוון שבני הבית גם ככה לא רוצים מכונת קפה
אז השאלה בשורה התחתונה היא אם עדיף מיו בחמש מאות, או כרומקס עם פודים בשש מאות חמישים-המחיר בין קפסולה לפוד לא כל כך מפריע לי, אני גם ככה לא אשתמש הרבה בשבוע.
תודה
ההתלבטות שלי היא אם כדאי כרומקס כאשר משתמשים בה בפודים או מיו שהיא קפסולות-שניהם עם מקציף.
אני לא רוצה מקינטה כי זה הרבה עבודה ואני די בטוח שאני אתייאש בעיקר מהלכלוך כיוון שבני הבית גם ככה לא רוצים מכונת קפה
אז השאלה בשורה התחתונה היא אם עדיף מיו בחמש מאות, או כרומקס עם פודים בשש מאות חמישים-המחיר בין קפסולה לפוד לא כל כך מפריע לי, אני גם ככה לא אשתמש הרבה בשבוע.
תודה
מה שנכתב למעלה נכון, הערה קטנה לגבי נספרסו ממשהו ששמתי לב אליו בימים האחרונים,
הייתה ירידת מחיר משמעותית (לא ברור לי למה) וניתן היום בדיוטי פרי לקנות מכונה בסיסית + ארוצי'נו ב- 760 ש"ח וגם בחנויות ממחיר של 1300 זה ירד לאחרונה לאזור ה- 900.
לגבי המיו, ממה שמעתי מכמה לקוחות שקנו, המקציף לא ממש טוב ובהשוואה לארוצ'ינו אני לא בטוח שלא עדיף את האחרון. מבחינת טעמי קפה יש פחות באופן משמעותי מנספרסו. אני קראתי כבר על כמה שלא מרוצים מהמכונה של מיו וגם כמה שפשוט סתם לא משתמשים. בנספרסו אני קראתי פחות מקרים כאלו, מצד שני, כמות הלא משתמשים גם כן גדולה אבל אין ספק שהתמחור של המיו תחרותי והגישה לקפסולות בכל תחנות פז נוחה ואטרקטיבית.
בקיצור בהצלחה בבחירה ותהנה... דרך אגב היה קופון על כרומקס דיגיטלית לפני כמה ימים ב- 650, לא יודע כמה זה מעניין אבל היא הייתה נראית ממש טוב.
הייתה ירידת מחיר משמעותית (לא ברור לי למה) וניתן היום בדיוטי פרי לקנות מכונה בסיסית + ארוצי'נו ב- 760 ש"ח וגם בחנויות ממחיר של 1300 זה ירד לאחרונה לאזור ה- 900.
לגבי המיו, ממה שמעתי מכמה לקוחות שקנו, המקציף לא ממש טוב ובהשוואה לארוצ'ינו אני לא בטוח שלא עדיף את האחרון. מבחינת טעמי קפה יש פחות באופן משמעותי מנספרסו. אני קראתי כבר על כמה שלא מרוצים מהמכונה של מיו וגם כמה שפשוט סתם לא משתמשים. בנספרסו אני קראתי פחות מקרים כאלו, מצד שני, כמות הלא משתמשים גם כן גדולה אבל אין ספק שהתמחור של המיו תחרותי והגישה לקפסולות בכל תחנות פז נוחה ואטרקטיבית.
בקיצור בהצלחה בבחירה ותהנה... דרך אגב היה קופון על כרומקס דיגיטלית לפני כמה ימים ב- 650, לא יודע כמה זה מעניין אבל היא הייתה נראית ממש טוב.
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
עם אתה אוהב קפה, תחסוך זמן ושדרוגים, תעזוב לך מקפסולות ופודים, לך על דבר העמיתי( והרבה יותר זול ! ): תקנה מכונה ביד 2 של גאג׳יה או סאקו+ מתחנה של אי מיני ב1200 , תתחיל לקלות קפה. אתה תמות על זה . קליה במחבת או תנור , טריה וארומטית + מחיר של 0.5₪ ( חצי! ) לכוס תשמח גם חיך גם כיס.בשנה תגיע לחיסכון של מאות שקלים!!!
תעשה החלטה אמיצה, תוכל לבשל קפה גם בצבע , עם גזיה, או לעשות בוץ חבל״ז!!!!!!!
תעשה החלטה אמיצה, תוכל לבשל קפה גם בצבע , עם גזיה, או לעשות בוץ חבל״ז!!!!!!!
אין צורך לקלות, יש היום מגוון גדול של קפה להשגה בארץ, יותר מאי פעם, ובאמת כואב הלב על כל אחד שקונה נספרסו ושות' ומפסיד את החוויה הזאת. להיות תקוע עם ארבעה סוגי קפה כל החיים נשמע לי דיכאון, שלא לדבר על רמת הקפה הנמוכה והמחיר הגבוה של כל מנה. אבל כבר הבנתי שמי שלא רוכש מטחנה כנראה לא ישתמש במכונה שקנה. היא תעמוד על השיש ליופי. אז אין טעם להמליץ על זה. וזה באמת חבל כי אפשר להתארגן היום על סט בסיסי של מכונה+מטחנה ב 1500 שח, זול מאי פעם.
what's next?
- savdoc
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 153
- נתן תודות: 87 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
דעתי היא שרצוי להגדיר לעצמך מה הכי חשוב לך בעניין הקפהYakir0547 כתב:שבוע טוב,
תודה רבה ושבוע טוב[/list]...
קפוצינו זה עם קצף והבנתי שאתה דוקא מעדיף עם חלב חם
לחמם חלב אפשר על הגז או במיקרו
אם הטעם הכי חשוב לך אז הכי טעים זה טחינה טרייה של פולי קפה קלויים טרי
ואז, כמו שנאמר כבר כאן, מקבלים אפילו בוץ עם חלב מאד טעים
אם הגרגרים בבוץ מפריעים לך אז יש כמה אפשרויות הכנה עם סינון הגרגרים
מנת קפה טחון טרי, מים שהורתחו וקצת חלב קר (כי המים מאד חמים) או חלב חם לפי העדפה
אני קניתי מטחנה יחסית זולה והיא מונחת בתוך מגש ל"רכז" את ה"לכלוך"
עם המכונות של נספרסו וכו' יש לקחת בחשבון את בעית האבנית וגם קלקולים מיכניים
המכונות טובות לספל קטנטן ואני למשל מעדיפה ספל גדול עם קפה טרי וטעים
כדאי מאד להחליט לאט
אפשר ורצוי קודם לנסות, לראות ולטעום בכל מיני מקומות שמאפשרים זאת
רק אחרי שחווים משהו יותר טעים...מבינים
רק כהערה לתגובות האחרונות, אני מסכים שיש חווייה אחרת ומי שמעוניין להתעסק ומוכן להשקיע יהנה מזה, אבל, מי שבוחר נספרסו ודומיו בשביל הנוחות (ויש נוחות במיוחד כשאתה טרוט עיניים בבוקר) אז הוא לאו דווקא נשאר עם 4 סוגי קפה.
בנספרסו יש 12 סוגים קבועים אם אני לא טועה ועוד 4 שנתיים מתחלפים, אבנית לא מהווה בעיה בנספרסו יותר משהיא מהווה בעיה בכל מכונה אחרת, באמצעות קפסולות של לונגו אפשר לקבל גם הרבה קפה ובכוס גדולה ולכן הטענה האחרונה לא ברורה לי במיוחד כשאפשר להקציף או להשתמש במכשירי ההקצפה למינהם. ולגבי קלקולים מכניים, לא יכול להעיד על חברות אחרות אבל יש לי מכונה של נספרסו בשימוש יומיומי כבר 7 שנים ולא הייתה לה בעיה מכנית מעולם, וגם להורים שלי יש מכונה דומה וללא שום בעיה.
בנספרסו יש 12 סוגים קבועים אם אני לא טועה ועוד 4 שנתיים מתחלפים, אבנית לא מהווה בעיה בנספרסו יותר משהיא מהווה בעיה בכל מכונה אחרת, באמצעות קפסולות של לונגו אפשר לקבל גם הרבה קפה ובכוס גדולה ולכן הטענה האחרונה לא ברורה לי במיוחד כשאפשר להקציף או להשתמש במכשירי ההקצפה למינהם. ולגבי קלקולים מכניים, לא יכול להעיד על חברות אחרות אבל יש לי מכונה של נספרסו בשימוש יומיומי כבר 7 שנים ולא הייתה לה בעיה מכנית מעולם, וגם להורים שלי יש מכונה דומה וללא שום בעיה.
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
לעניין של 15 או 18 בר אין שום משמעות -- בנספרסו הקפסולה נמלטת ב 4-5 בר . כל השער בשביל ה פרסום. המשקה הוא קפה , אבל בטח לא אספרסו שמצריך חליטה של 9 בר.
אבל עם אתה מחפש נוחות - מכונת קפסולות תתאים לך לזמן מה...
אבל עם אתה מחפש נוחות - מכונת קפסולות תתאים לך לזמן מה...
לעניין הנוחות אין חשיבות בעיני - מבחן התוצאה חשוב יותר. אני לא מדבר על מקינטה וכאלה אלא על מכונות אספרסו. הכנת אספרסו במכונת קפה טחון זה ענין של 2 דקות, והכנה של קפוצ'ינו דורשת יותר זמן בכל סוג של מכונה, קפסולות או לא (ואפילו יותר זמן עם אירוצ'ינו לעומת סטימר רגיל, שלא לדבר על מכונות עם מחליף חום).
ענין הקפסולות תופס דוקא בגלל שבמבחן התוצאה הן עדיפות על מכונות עם קפה טחון, עבור המשתמש הממוצע. ותחשבו על זה.
ענין הקפסולות תופס דוקא בגלל שבמבחן התוצאה הן עדיפות על מכונות עם קפה טחון, עבור המשתמש הממוצע. ותחשבו על זה.
what's next?
הייתי שמח לדעת היכן ראית את המחירים האלו (חוץ מהיוטי), והייתי שמח למרות שככה אני מתפרץ אבל זה קשור לנושא לקבל דעה על מכונת הנטוליוס של אספרסו קלאב שנמכרת ב 600 ש"ח לעומת המכונה של ילו.riji כתב:מה שנכתב למעלה נכון, הערה קטנה לגבי נספרסו ממשהו ששמתי לב אליו בימים האחרונים,
הייתה ירידת מחיר משמעותית (לא ברור לי למה) וניתן היום בדיוטי פרי לקנות מכונה בסיסית + ארוצי'נו ב- 760 ש"ח וגם בחנויות ממחיר של 1300 זה ירד לאחרונה לאזור ה- 900....
תודה!
פרסומים של אתרי המכירות הגדולים כמו וואלהשופס וגם מבצעים באתרי קופונים, זה מאוד בלט שפתאום יצאו מספר פרסומים במספר אתרים והראו ירידת מחירים ברורה, כשעשיתי בדיקה למחיר הסופי זה מה שגיליתי.
שווה לבדוק האם זה עדיין תקף ואני מאמין שהמחיר גם ירד בחלק מהחנויות, במיוחד כאלה שיש להם הסכמים עם נספרסו כמו BestBuy\BigBox.
לגבי אספרסו קלאב, אני בהחלט מציע לטעום את הקפה, אני מכיר לא מעט אנשים שממש לא אהבו את הטעמים המרכזיים שלהם וזה חשוב, מצד שני המכונה לא רעה בכלל ואפשר להגיע איתה להקצפה יפה מאוד ויש שוקו.
שווה לבדוק האם זה עדיין תקף ואני מאמין שהמחיר גם ירד בחלק מהחנויות, במיוחד כאלה שיש להם הסכמים עם נספרסו כמו BestBuy\BigBox.
לגבי אספרסו קלאב, אני בהחלט מציע לטעום את הקפה, אני מכיר לא מעט אנשים שממש לא אהבו את הטעמים המרכזיים שלהם וזה חשוב, מצד שני המכונה לא רעה בכלל ואפשר להגיע איתה להקצפה יפה מאוד ויש שוקו.