קופסת המרה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
linyotam פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם!

ביום שלישי (בשעה טובה ומוצלחת) מתקינים אצלי בבית את המערכת החדשה
(למי שלא עקב אחרי השרשורים המציקים שלי מדובר בסט של 7.1 של קליפש חדש דנדש (rf 82 ii ושות') מקרן של אפסון 8700 + מסך חשמלי של דרפר (ללא מתיחה...יש גבול לתקציב), סאב של HSU אימתני ורסיבר של אונקיו 809. (תמונות יגיעו ברגע שהכל יהיה מחובר - כרגע אני פשוט בוהה בקופסאות הענקיות בבית, מזיל ריר וגורם לחברה שלי לקנא בקופסאות בגלל תשומת הלב :) )

השאלה שלי נוגעת לרסיבר ולמקרן.
הבחור שמתקין לי את הכל נשלח מטעם החנות ממנה קניתי את הרמקולים, וכדי לוודא שכל הבלאגן של הרמקולים יהיה מנימליסטי (כמה שיותר אסטטי כדי שיעבור אישור של ההנהלה) הוא הציע רעיון שמהרסיבר אל המקרן האות של הוידאו יעבור דרך קופסאות המרה - משמע: HDMI ש"הופך" לכבל דומה לכבל חיבור של טלפון (ככה מצמידים את הכבל לחיבור בין התקרה לקיר והכבל הדק משתלב יפה וזה הופך לאסטטי יותר מאשר לשלוח על התקרה כבל HDMI עבה) ולפני הכניסה למקרן שוב המרה ל- HDMI וכניסה למקרן.

לדבריו, קופסאות ההמרה הללו לא פוגמות באות השידור ומסוגלות לשדר ב- 1080P ובכך, מבטיחות שאיכות התמונה לא תיפגע.

השאלה שלי היא (אני פשוט רוצה להיות בטוח)
האם שמעתם על הטריק הזה של קופסאות ההמרה, איך באמת הביצועים שלהן וכדומה

אודה לכם מאד,
תודה והמשך יום נפלא,
יותם.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #2 

אני מניח שהכוונה היא המרה מHDMI לCAT5?
יש פתרונות כאלו ללא איבוד איכות, הבעיה העיקרית, למיטב זכרוני, היא שהם לא זולים.
No place like home.......... Theater

linyotam פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

opv כתב:אני מניח שהכוונה היא המרה מHDMI לCAT5?
יש פתרונות כאלו ללא איבוד איכות, הבעיה העיקרית, למיטב זכרוני, היא שהם לא זולים.
...
אמת, מדובר על דבר שנקרא - HDBaseT
אמרו לי בחנות (פיוז - ניסן) שמדובר בעלות של 1000 ש"ח בערך.
אני עדיין מברר לגבי זה, רק רוצה להיות בטוח שאין בעייה של איכות עם טכנולוגיה זו.

תודה,
יותם.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

שמע, אם הוא מדבר נטו על המרת חיווט פיזי (לכל פין שיוצא ממחבר HDMI מחברים "חוט בודד", ובסוף מחברים את החוטים הבודדים הללו בחזרה למחבר HDMI בצד השני), אז לא צריכה להיות בעיה מהותית של הנחתה (בהינתן הלחמה איכותית, חומר גלם איכותי, מרחק לא היסטרי וכיו"ב...)

מצד שני, אם הוא מדבר על המרת הסיגנל למשהו שירוץ על כבל דו-גידי של טלפון נגיד (כאשר ל-HDMI יש בסה"כ 19 פינים, בעוד שבכבל דו-גידי יש רק 2-4 חוטים בודדים...), אז כאן כבר יש פעולת המרה/עיבוד אקטיבית ובכלל לא בטוח שהתוצאה תהיה איכותית כמו העברת כבל סטנדרטי.

מצד שלישי, מדובר על אותות דיגיטליים, אז הם יחסית חסינים למניפולציות שונות ומשונות...

בשורה התחתונה: עדיף בלי קופסאות המרה ;)
בכל מקרה תבקש מפרט טכני של כזאת קופסה ואולי אתר אינטרנט של היצרן כדי שנוכל להבין יותר טוב מול מה אנחנו עומדים... :idea:

יש עוד אופציה והיא כבל HDMI שטוח:
- http://www.monoprice.com/products/subde ... 40#1024012
- http://www.sollan.co.il/catPage.asp?CategoryID=899
- http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss? ... le&x=0&y=0
- http://mediagalaxy.co.il/rec/1372-%D7%9 ... 9D-HD-6030

linyotam פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

לאחר בירור קצר התברר שהעסק יעלה בסביבות 1600 ש"ח למוצר איכותי יותר לבין 800 ש"ח למוצר פחות איכותי
הבעייה היא שמדובר על העברה של כבל HDMI למרחק של 15 מטר (אני לא רוצה ישירות מהרסיבר למקרן דרך התקרה - אני רוצה שהכבל יעבור באופן מוסתר מסביב כי אין באפשרותי כרגע לחצוב בקיר ולהתחיל להעביר שם כבל)
לכן, הבנתי שכבל HDMI ארוך (במידה ולא איכותי) יפגע מאד באיכות ולכן, האלטרנטיבה (אם כי יקרה) היא כמובן קופסאות המרה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #6 

הנחתה בסיגנל HDMI מתחילה עקרונית באיזור ה-30 מטר - לפחות עפ"י הנתונים של קופסאות הגברה אותות ("בוסטרים") שאפשר למצוא בכל מיני מקומות...

אי לכך, בהנחת כבל באיכות סבירה-פלוס, אני לא רואה שום בעיה עם כבל באורך 15 מטר - בטח לא בעיה שמצדיקה תוספת של 800-1,600 ש"ח לתקציב החיווט לטובת קופסת המרה..! 8O

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

אני משתמש בכבל של 15 מטר, ללא מותג, משהו זול מאמזון, ללא שום בעיה.
אני ממליץ לך לנסות כבל HDMI ארוך וזול, מקסימום, אם לא יעבוד, תמיד תוכל לפנות לפתרונות יקרים יותר.
No place like home.......... Theater

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #8 

opv כתב:אני משתמש בכבל של 15 מטר, ללא מותג, משהו זול מאמזון, ללא שום בעיה.
אני ממליץ לך לנסות כבל HDMI ארוך וזול, מקסימום, אם לא יעבוד, תמיד תוכל לפנות לפתרונות יקרים יותר.
...
(Y) (Y) (Y)

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #9 

אני חושב שהיה על זה אפילו מאמר באתר, עד כמה שזכור לי היתרון בחיבור זה שניתן להעביר עשרות מטרים ללא פגיעה באיכות

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

BreezeNET כתב:אני חושב שהיה על זה אפילו מאמר באתר, עד כמה שזכור לי היתרון בחיבור זה שניתן להעביר עשרות מטרים ללא פגיעה באיכות
...
צודק.
זה תקן שהתחיל בחברה ישראלית בשם ואלנס ואומץ אח"כ ע"י כמה חברות ענק כמו סוני וLG.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #11 

והנה אותם הדברים מהפה של הסוס: http://www.hdmi.org/installers/longcablelengths.aspx

בשורה התחתונה:
- כבל HDMI סביר אפשר להריץ למרחק של עד כ-30 מטר, אבל ככל שמתקרבים ל-30 מטר, אם רוצים לשמור על איכות גבוהה ולהימנע מתחלואי HDCP (למשל בעיות handshake) שונים ומשונים, אז כדאי לשקול בוסטרים (קופסאות שדורשות מקור כוח חיצוני כדי להגביר את הסיגנל ומשמשות כ-"מאריכים") או כבלים "אקטיביים" (שמכסים את כל האורך הנדרש, ומכילים את כל האלקטרוניקה של "בוסטר" חיצוני בתוך הטרמינציות - גם הם דורשים בכמעט כל המקרים הגברה חיצונית, לפעמים פשוט בצורת בטריית ליתיום קטנה שגם יושבת בטרמינציות...)

- אם רוצים להריץ כבלים למרחקים יותר גדולים, או אז יש לשקול המרה על בסיס HDBaseT לכבלי CAT5 (עדיף אפילו CAT6) למרחקים של עד 50 מטר, קואקס למרחקים של עד 100 מטר וסיבים אופטיים למרחקים של 100 מ' ומעלה..!

ofer1973
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1339
שם מלא: ofer1973
נתן תודות: 507 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #12 

linyotam כתב:לאחר בירור קצר התברר שהעסק יעלה בסביבות 1600 ש"ח למוצר איכותי יותר לבין 800 ש"ח למוצר פחות איכותי
הבעייה היא שמדובר על העברה של כבל HDMI למרחק של 15 מטר (אני לא רוצה ישירות מהרסיבר למקרן דרך התקרה - אני רוצה שהכבל יעבור באופן מוסתר מסביב כי אין באפשרותי כרגע לחצוב בקיר ולהתחיל להעביר שם כבל)
לכן, הבנתי שכבל HDMI ארוך (במידה ולא איכותי) יפגע מאד באיכות ולכן, האלטרנטיבה (אם כי יקרה) היא כמובן קופסאות המרה.
...

בסכומים האלו אתה יכול כבר לבצע חציבה והתקנת תעלות לכול המערכת ,כולל לכבלים של הרמקולים .
אם יש לך סיבה אחרת לוותר על חציבה ,אז זה כבר סיפור אחר.
עופר.י

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #13 

מה שחשוב לשים לב, הגם שהמקרן שלך כרגע לא 3D, זה לדאוג שהמתאם שישימו לך יעביר 3D - כלומר יתמוך בHDMI 1.4. שלא תגלה כשתרצה שזה לא תואם ותצטרך להתחיל מההתחלה.

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #14 

epony כתב:והנה אותם הדברים מהפה של הסוס: http://www.hdmi.org/installers/longcablelengths.aspx

בשורה התחתונה:
- כבל HDMI סביר אפשר להריץ למרחק של עד כ-30 מטר, אבל ככל שמתקרבים ל-30 מטר, אם רוצים לשמור על איכות גבוהה ולהימנע מתחלואי HDCP (למשל בעיות handshake) שונים ומשונים, אז כדאי לשקול בוסטרים (קופסאות שדורשות מקור כוח חיצוני כדי להגביר את הסיגנל ומשמשות כ-"מאריכים") או כבלים "אקטיביים" (שמכסים את כל האורך הנדרש, ומכילים את כל האלקטרוניקה של "בוסטר" חיצוני בתוך הטרמינציות - גם הם דורשים בכמעט כל המקרים הגברה חיצונית, לפעמים פשוט בצורת בטריית ליתיום קטנה שגם יושבת בטרמינציות...)

- אם רוצים להריץ כבלים למרחקים יותר גדולים, או אז יש לשקול המרה על בסיס HDBaseT לכבלי CAT5 (עדיף אפילו CAT6) למרחקים של עד 50 מטר, קואקס למרחקים של עד 100 מטר וסיבים אופטיים למרחקים של 100 מ' ומעלה..!
...
הי epony,

אני חושב שהבנת לא נכון מה שכתוב באתר (בהנחה שאני הבנתי נכון :wink: ), הם מתכונים שעם רכיבים אלקטרונים שמגבירים ומנקים את האות ניתן להכפיל את הטווח ולהגיע ל 30 מטר.
למען האמת בקצת חפירות שעשית בשרשור אחר רק התחזקה הידיעה שלי שכבלי HDMI לא מומלץ לשלוח ליותר מ 15 מטר.
אבל לכל כלל יש יוצא מהכלל ולכן אין מניעה לנסות, ומקסימום לרכוש את הממיר.
ניתן לקחת כבל באורך הרצוי ולבדוק שעובד תקין עוד לפני שמתחילים להסליק אותו.

בהצלחה (Y)

linyotam פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

תודה לכולם!!!

בסופו של דבר (לאחר אישור ההנהלה כמובן), כדי לחסוך בעלויות (על חשבון אסתטיקה) פשוט נשלח כבל HDMI טוב (לא יקר מדיי ולא זול מדיי) מהרסיבר
עד למקרן בתוך תעלה. פחות אסטטי, הרבה יותר חסכוני, ללא סיכון באיכות התדר (מדובר על מרחק של עד 10 מטרים)

וכך אני נמנע מקופסאות המרה ב- 1600 ש"ח ומכבל HDMI יקר, ארוך ומסורבל שיכול להיות שיוריד מהאיכות.
ללא סיכונים מיותרים, ללא הוצאות נוספות (המערכת הזו על כל מרכיביה רוקנה אותי ממרשרשים) וללא דאגות נוספות (האם יעבוד, האם יכל להיות יותר טוב וכדומה)
נלך על הדרך המגעילה (יחסית) והבטוחה.
ובשלב מאוחר יותר אם זה באמת יהיה נוראי, אדאג שיבצעו לי תעלה בתקרה כדי להעלים את הכבל לחלוטין.

בכל מקרה,
תודה רבה לכולם
עזרתם לי מאד
והתברר שהתעורר לו פה שרשור מעניין למדיי
שבהחלט לימד אותי רבות!

תודה,
והמשך יום נפלא
(תמונות באמת בקרוב)
יותם.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”