זמזום מהסאב כשהמערכת כבויה
אהלן,
אז קניתי את הסאב של מורל מיד שניה, קניתי כבל סאב חדש כדי שלא יהיו בעיות, חיברתי לרסיבר והכל טוב ויפה.
סיימתי להאזין למוזיקה, כיביתי את הרסיבר והסאב ממשיך לזמזם. זמזום שנשמע כמו השראה חשמלית על הרמקול.
הזמזום לא פוסק עד שאני מכבה את הסאב. מה שמעניין הוא שהסאב לא נכבה מעצמו גם כשהוא על מצב אוטומאטי, והזמזום נשמע. זה זמזום מספיק חזק כדי שאני ארגיש שהאלמנט רועד כשאני נוגע בו.
כששמעתי את הסאב אצל הבחור שמכר לי אותו, לא שמעתי זמזום כזה, והסאב נכבה מייד כשלא קיבל אות.
ניסיתי להזיז אותו למקום אחר בחדר ואין שיפור.
רעיונות למישהו?...
אז קניתי את הסאב של מורל מיד שניה, קניתי כבל סאב חדש כדי שלא יהיו בעיות, חיברתי לרסיבר והכל טוב ויפה.
סיימתי להאזין למוזיקה, כיביתי את הרסיבר והסאב ממשיך לזמזם. זמזום שנשמע כמו השראה חשמלית על הרמקול.
הזמזום לא פוסק עד שאני מכבה את הסאב. מה שמעניין הוא שהסאב לא נכבה מעצמו גם כשהוא על מצב אוטומאטי, והזמזום נשמע. זה זמזום מספיק חזק כדי שאני ארגיש שהאלמנט רועד כשאני נוגע בו.
כששמעתי את הסאב אצל הבחור שמכר לי אותו, לא שמעתי זמזום כזה, והסאב נכבה מייד כשלא קיבל אות.
רעיונות למישהו?...
עדכון - הזמזום קיים כל הזמן. גם כשהמערכת מנגנת (שומעים אותו יופי במוזיקה שקטה) וזה די מפריע. אני לא מתמצא במונחים, אבל אפשר לומר שזה "מלכלך" את הסאונד של המערכת.
הוא מזמזם גם כשהרסיבר דולק ואין מוזיקה, גם כשהרסיבר כבוי וגם כשהסאב מנותק מהרסיבר, מחובר רק לחשמל.
שוב, כשהרסיבר כבוי וכלמה שנשמע זה זמזום, אני מרגיש שהאלמנט רועד. זה לא זמזום של שנאי זול או משהו כזה. אני מקווה מאוד שלא נפלתי, כי אם צריך לקחת את הסאב לתיקון אני בטח אגיע בסה"כ למחיר של חדש.
הוא מזמזם גם כשהרסיבר דולק ואין מוזיקה, גם כשהרסיבר כבוי וגם כשהסאב מנותק מהרסיבר, מחובר רק לחשמל.
שוב, כשהרסיבר כבוי וכלמה שנשמע זה זמזום, אני מרגיש שהאלמנט רועד. זה לא זמזום של שנאי זול או משהו כזה. אני מקווה מאוד שלא נפלתי, כי אם צריך לקחת את הסאב לתיקון אני בטח אגיע בסה"כ למחיר של חדש.
Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
שאלה וחשוב היטב לפני שאתה משיב:
האם הזימזום מופק ע"י האלנט של הסאב או האם הוא בוקע מהתיבה ממקום אחר?
האם שהסאב דולק ואתה מנתק ממנו את הכבל, האם הסאב עדיין מזמזם?
האם הזימזום מופק ע"י האלנט של הסאב או האם הוא בוקע מהתיבה ממקום אחר?
האם שהסאב דולק ואתה מנתק ממנו את הכבל, האם הסאב עדיין מזמזם?
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
אני מתאר לך את המצב עכשיו כשהסאב מחובר רק לחשמל, לא לרסיבר (כדי לשלול השפעה של הרסיבר), אבל הכל קורה גם כשהוא מחובר לרסיבר:
אני מחבר אותו לחשמל כשהוא על מצב כבוי, ואז נשמע זמזום חלש. האלמנט לא רועד ואני מתאר לעצמי שזה צליל של השראה חשמלית / שנאי.
אני מעביר אותו למצב אוטומט - הוא לא נדלק, אותו זמזום ממשיך.
אני מעביר אותו למצב ON - הוא נדלק, ומייד מתחיל זמזום חזק יותר, האלמנט רועד.
אני מעביר אותו חזרה למצב אוטומט - הוא לא נכבה, הזמזום ממשיך.
מעביר אותו למצב כבוי - הזמזום החזק נעלם, נשאר רק הזמזום החלש שלא ממש מפריע לי.
כשהוא מחובר לרסיבר ומנגן מוזיקה שקטה, הזמזום החזק מזהם את הצליל.
בעצה של חבר ניסיתי לחבר אותו לשקע חשמל נפרד, זה לא עזר. ניסיתי גם להשתמש בכבל חשמל חדש, אין שינוי.
אני מחבר אותו לחשמל כשהוא על מצב כבוי, ואז נשמע זמזום חלש. האלמנט לא רועד ואני מתאר לעצמי שזה צליל של השראה חשמלית / שנאי.
אני מעביר אותו למצב אוטומט - הוא לא נדלק, אותו זמזום ממשיך.
אני מעביר אותו למצב ON - הוא נדלק, ומייד מתחיל זמזום חזק יותר, האלמנט רועד.
אני מעביר אותו חזרה למצב אוטומט - הוא לא נכבה, הזמזום ממשיך.
מעביר אותו למצב כבוי - הזמזום החזק נעלם, נשאר רק הזמזום החלש שלא ממש מפריע לי.
כשהוא מחובר לרסיבר ומנגן מוזיקה שקטה, הזמזום החזק מזהם את הצליל.
בעצה של חבר ניסיתי לחבר אותו לשקע חשמל נפרד, זה לא עזר. ניסיתי גם להשתמש בכבל חשמל חדש, אין שינוי.
Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music
בדרך כלל לא שמים לב לזה....eransp כתב:כן, היום אבל מיד שניה. לא שמעתי את הזמזום אצלו, או שאולי לא שמתי לב......
הרעש הסטטי ממש חזק?כי אם לא, הייתי משאיר את זה ככה...
אמרתי לך שכבר נתקלתי לא פעם אחת בסאב מרעיש בלי קשר למערכת.כמובן שהרעש היה חלש אז לא ממש הפריע.רק בלילה זה קצת הציק.
בכל אופן זה לא אמור להיות ככה וזה בטוח מצב לא תקין.
- danlior
- חבר מכור קשה

בדיוק. התיקון יכול להיות פשוט מאוד.leonard כתב:כנראה יש בעיה במגבר של הסאב.
כבר נתקלתי בבעיה כזאת לא פעם אחת,ואני יודע למה אתה מתכוון.
רגע רכשת את הסאב היום לא??...
ביננו, ראוי שתתקשר אל מי שמכר לך ודבר איתו. לך תדע, אולי זה מישהו הגון שישתתף איתך בעלות התיקון או שיקבל אותו בחזרה.
אגב הזמזום לא משתנה כאשר משנים את הווליום של הסאב. פשוט נשאר סטטי.
אין לי בעיה לכבות את הסאב בגמר השימוש, מפריע לי שזה פוגע בצליל של כל המערכת. מה הרעיון בלקנות סאב של חברה טובה אם יש זמזום קולני שמפריע ברקע?
אם מישהו נתקל בבעיה דומה והצליח לפתור אותה - אשמח לשמוע. אם האופציה היחידה היא שזה כפי שלאונרד אומר - תקלה ברמקול, אני אדבר עם הבחור שמכר לי אותו ונבטל את העסקה.
תוספת קטנה - מי שמכר לי אותו נראה בחור טוב. אני באמת אשוחח איתו ונראה מה הוא אומר.
שוב, תודות
לילה טוב
אין לי בעיה לכבות את הסאב בגמר השימוש, מפריע לי שזה פוגע בצליל של כל המערכת. מה הרעיון בלקנות סאב של חברה טובה אם יש זמזום קולני שמפריע ברקע?
אם מישהו נתקל בבעיה דומה והצליח לפתור אותה - אשמח לשמוע. אם האופציה היחידה היא שזה כפי שלאונרד אומר - תקלה ברמקול, אני אדבר עם הבחור שמכר לי אותו ונבטל את העסקה.
תוספת קטנה - מי שמכר לי אותו נראה בחור טוב. אני באמת אשוחח איתו ונראה מה הוא אומר.
שוב, תודות
לילה טוב
- danlior
- חבר מכור קשה

ברור, לדעתי יכול להיות שצריך להחליף קבל בלבד אבל טכנאי טוב בשביל לפתוח, לבדוק ולסגור יקח 200-300 ש"ח....... מצד שני, יכול להיות גם שספק הכח עושה את הבעיה ואז זה הרבה כסף.....eransp כתב:אתם יודעים להעריך עלות של תיקון למצב כזה? דני, אמרת שמדובר בבעיה פשוטה מאוד, אולי כדאי להשקיע כמה שקלים בתיקון?...
שווה להתיעץ עם יאיר פורמן שבד"כ לא מסתכל בפורום הזה. שווה לפתוח שירשור באודיו דו ערוצי......
שום תיקון אצל טכנאי הוא לא ''כמה שקלים''eransp כתב:אתם יודעים להעריך עלות של תיקון למצב כזה? דני, אמרת שמדובר בבעיה פשוטה מאוד, אולי כדאי להשקיע כמה שקלים בתיקון?...
מהנסיון שלי עם שני סאבים שהרעישו.אחד תוקן, ובשני לא הצליחו לאתר את הבעיה.
לדעתי המינימום שטכנאי לוקח על טיפול כזה בסאב הוא 150{וזה במקרה הטובבבב}
אגב בכמה רכשת את הסאב בכלל?
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3734
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 863 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
ישנו עוד משהו אצלי היתה בעיה מכל הרמקולים ברגע שהחליפו לי את ממיר HOT .
רק שהטכנאי חיבר לממיר איזולטור נפסק הזמזום.
אני מקווה שזה יפתור את הבעיה אני לא בטוח שזה המצב אצלך אבל לך תדע??
בהצלחה
רק שהטכנאי חיבר לממיר איזולטור נפסק הזמזום.
אני מקווה שזה יפתור את הבעיה אני לא בטוח שזה המצב אצלך אבל לך תדע??
בהצלחה
- erezb80
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 114
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 2 פעמים
מצטער לא קראתי את כל השרשור, אבל האם הוא מזמזם גם שהוא לא מחובר לשום כבל (רק חשמל)?eransp כתב:אהלן,
רעיונות למישהו?......
אהלן ביג,
אין לי ממיר בבית. אני לא רואה טלוויזיה, רק סרטים ומשחקי PS3.
דיברתי עם הבחור שמכר לי אותו - הוא מותק של בן אדם. אמר שהוא לא הרגיש שיש בעיה ואני מוזמן להחזיר לו את הסאב אם לא יימצא פתרון לשביעות רצוני.
אני אבדוק מה עושים כשאחזור הביתה מהעבודה.
תודה לכולם,
ערן
אין לי ממיר בבית. אני לא רואה טלוויזיה, רק סרטים ומשחקי PS3.
דיברתי עם הבחור שמכר לי אותו - הוא מותק של בן אדם. אמר שהוא לא הרגיש שיש בעיה ואני מוזמן להחזיר לו את הסאב אם לא יימצא פתרון לשביעות רצוני.
אני אבדוק מה עושים כשאחזור הביתה מהעבודה.
תודה לכולם,
ערן
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
ערן - כמו שארז שואל - תבדוק מה קורה אם הסאב מחובר רק לחשמל. האם עדיין יש זמזום.
יכול להיות שיש בעיה עם הארקה אצלך בבית או בכבל החשמל של הסאב,
ראשית נסה להחליף את כבל החשמל של הסאב.
2 נסה לחבר את הסאב למקור אחר בבית שלא מחובר לאותו נתיך חצי אוטומטי בלוח החשמל ולבדוק עם הזימזום ממשיך
אם הזימזום נפסק כאשר הסאב מחובר למקור אחר בבית בדוק את מערכת החשמל הארקה לא תקינה יכולה להשפיע על הסאב .
אצלי למשל שאני מניח על הסאב את הסלולארי שלי שהוא בחשמל אני מקבל הפרעות מהסאב
ראשית נסה להחליף את כבל החשמל של הסאב.
2 נסה לחבר את הסאב למקור אחר בבית שלא מחובר לאותו נתיך חצי אוטומטי בלוח החשמל ולבדוק עם הזימזום ממשיך
אם הזימזום נפסק כאשר הסאב מחובר למקור אחר בבית בדוק את מערכת החשמל הארקה לא תקינה יכולה להשפיע על הסאב .
אצלי למשל שאני מניח על הסאב את הסלולארי שלי שהוא בחשמל אני מקבל הפרעות מהסאב
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.