שלום,
בסלון שלנו יש בעיה אקוסטית שמתבטאת בתהודה. כפי שניתן לראות באיור, יש חלל מדרגות לקומה השניה,
החלל בגובה של כ-5 מטרים (עד לתקרה של הקומה השניה) וכנראה שהוא הגורם העיקרי לתהודה. כשמדברים בסלון / רואים טלויזיה, ניתן לשמוע (אפשר לציין שדי חזק) ואף להבין מהחדרים שבקומה השניה את מה שנאמר בסלון.
בקרוב כנראה אקנה את הרסיבר Pioneer VSX-421 והייתי רוצה לקבל את המלצותכם בנידון.
המטרה העיקרית היא לשמוע באיכות (עד כמה שאפשר) בסלון ועם מינימום הפרעה לשאר בני הבית.
קראתי קצת על "מקרני קול" והבנתי מבחינה אקוסטית הם מתאימים את עצמם לסביבה ואולי יתנו פתרון טוב.
השאלה היא מה עדיף, רמקולים רגילים או מקרן?
אם רמקולים רגילים - איזה דגם? זוג רמקולים? 5.1? (ההעדפה אגב היא רמקולים קטנים וכמה שיותר אסתטיים).
אם מקרן - איזה דגם מומלץ?
התקציב אגב הוא נמוך, עד 1,500 ש"ח וכל הממעיט הרי זה משובח.
אבל בכל זאת אשמח לשמוע על דגמים יותר יקרים שביד שנייה / קנייה מחו"ל יגיעו למחיר הנ"ל.
תודה!
[img2=550x343]http://up353.siz.co.il/up3/nbojmij0zdwm.png[/img2]
סלון עם תהודה
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
גלי קול מתפזרים בחלל כך שאם רוצים לעצור אותם מלעלות קומה, צריך לחסום פיזית עם בידוד (לבנות תקרה צפה, לבנות קומהת גלריה וכו'...)
לא ניתן להשתיק את גלי קול ולא ניתן למנוע מהם לעלות קומה.
מה שניתן לעשות זה לרכוש אוזניות...
מקרן קול בתקציב כו נמוך אפשרי אך לא מומלץ, לרוב מקרן קול אומנם נותן פתרון טוב ואסטטי למי שלא רוצה להעביר חוטים והמיקום פשוט או יותר מותאם לפיזור הצליל שמפיק המקרן.. מה שאני חושב שמקרן בחלל כמו שלך פשוט יבלע...
במקומות ציבוריים שאני עובד בהם מתקינים מערכות קול נמוכות עוצמה בפיזור גדול, ככה אני לא צריך להגביר מעל לעוצמה מסוימת בכדי לכסות שטח גדול.
אצליך זה בעיה..
לא ניתן להשתיק את גלי קול ולא ניתן למנוע מהם לעלות קומה.
מה שניתן לעשות זה לרכוש אוזניות...
מקרן קול בתקציב כו נמוך אפשרי אך לא מומלץ, לרוב מקרן קול אומנם נותן פתרון טוב ואסטטי למי שלא רוצה להעביר חוטים והמיקום פשוט או יותר מותאם לפיזור הצליל שמפיק המקרן.. מה שאני חושב שמקרן בחלל כמו שלך פשוט יבלע...
במקומות ציבוריים שאני עובד בהם מתקינים מערכות קול נמוכות עוצמה בפיזור גדול, ככה אני לא צריך להגביר מעל לעוצמה מסוימת בכדי לכסות שטח גדול.
אצליך זה בעיה..
קודם כל, תודה רבה על ההצעות. סביר להניח שקומת גלריה תספק פתרון הולם.JEXY כתב:גלי קול מתפזרים בחלל כך שאם רוצים לעצור אותם מלעלות קומה, צריך לחסום פיזית עם בידוד (לבנות תקרה צפה, לבנות קומהת גלריה וכו'...)
לא ניתן להשתיק את גלי קול ולא ניתן למנוע מהם לעלות קומה....
יש משהו שניתן לעשות מבחינת הקיר שמקיף את חלל המדרגות? (מעבר לתקרה...)
תודה.