שלום לכולם,
לפני שבועיים התחילה המכונה שלי (אירו 2000) להרעיש בהדלקה מבלי יכולת להעלות לחץ. לאחר כדקה בערך,
הרעש היה נפסק ונשמעו צפצופים שלא שמעתי אף פעם לפני כן.
לקחתי אותה לתיקון. הממצאים: המוכנה תקינה לחלוטין ויש בעיה באספקת המים בקו שלי.
החלפתי את צינור הפלסטיק הדק בצינור מוגן רשת תקני.
כשהדלקתי את המכונה הרעש נעלם אבל התחילה תופעה חדשה ומוזרה.
המחוג של הלחץ השתולל. הלחץ עלה למקסימום (מעולם לא היה שם) תוך חצי דקה. פתחתי מים וסטימר והוא ירד ואז שןב עלה מיד ואז הקפיץ את החשמל בבית.
חשבתי שזה קשור ליום שישי ה-13 אז ניסיתי גם היום בבוקר והתוצאה זהה.
יודגש כי לפני שהמכונה יצאה מהטכנאי הוא הראה לי אותה עובדת פיקס.
מצליחים להבין מה הסוגיה? הצעות?
מחוג משתולל וקצר
מה מהות הרעש?,רעש של משאבה מופעלת בגלל חוסר מים על מנת למלא את הדוד?,אם כן יתכן ויש נזילה שמרטיבה מכלולים חשמליים ואז יש קצר?,חוסר מים בדוד לא אמור לגרום לקצר אלה להפסקת פעולתו של גוף החימום.
בקיצור יכולות להיות מספר סיבות.
מד גובה מים תקול-מלא באבנית או עובד לסרוגין "ומשגע" את המשאבה.
שסתום פורק לחץ תפוס במצב פתוח,או הקפיץ שמחזיק אותו חלש ואז הוא פורק לחץ באופן תמידי וגורם למשאבה לעבוד יותר על מנת למלא את הדוד,ומצד שני רטיבות בגלל פעולתו הרבה של הפורק לחץ,ואז תיתכן "השתגעות" של שעון הלחץ.
כל זאת מבלי להכיר את הדגם הזה באופן אישי.
בקיצור יכולות להיות מספר סיבות.
מד גובה מים תקול-מלא באבנית או עובד לסרוגין "ומשגע" את המשאבה.
שסתום פורק לחץ תפוס במצב פתוח,או הקפיץ שמחזיק אותו חלש ואז הוא פורק לחץ באופן תמידי וגורם למשאבה לעבוד יותר על מנת למלא את הדוד,ומצד שני רטיבות בגלל פעולתו הרבה של הפורק לחץ,ואז תיתכן "השתגעות" של שעון הלחץ.
כל זאת מבלי להכיר את הדגם הזה באופן אישי.
ראשית תבדוק אם יש לך סימני מים או לחות בתוך המכונה.,כי אז זה מעיד על נזילה ממקום כל שהוא,או השתחררות יתר של פורק הלחץ.
אם אתה קצת טכני אפשר לפרק את הפורק לחץ-(אצלי זה מפתח 17 מ'מ ) ולבדוק את מצב הגומיה,רק שים לב למספר הסיבובים שפתחת,על מנת להחזיר את הפורק לאותו מצב-רמת הסגירה קובעת את הלחץ על הקפיץ.
גם את המדי גובה כנ'ל,שים לב שיש שניים,אחד ארוך ואחד קצר,תחזיר כל אחד מהם למקומו המדוייק.
אם אתה מרגיש שאתה עומד להסתבך,רוץ לטכנאי ורצוי שיהיה טוב.
בהצלחה.
אם אתה קצת טכני אפשר לפרק את הפורק לחץ-(אצלי זה מפתח 17 מ'מ ) ולבדוק את מצב הגומיה,רק שים לב למספר הסיבובים שפתחת,על מנת להחזיר את הפורק לאותו מצב-רמת הסגירה קובעת את הלחץ על הקפיץ.
גם את המדי גובה כנ'ל,שים לב שיש שניים,אחד ארוך ואחד קצר,תחזיר כל אחד מהם למקומו המדוייק.
אם אתה מרגיש שאתה עומד להסתבך,רוץ לטכנאי ורצוי שיהיה טוב.
בהצלחה.