השקעה באחוריים דיפולאר או inwall מהתקרה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
mwafak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 400
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם...
נכון לעכשיו אני נמצא במערך 5.1, אני כבר חושב על לשדרג ל-7.1
הסלון שלי הוא לפי התמונות הבאות

ישנן 2 אופציות
*הראשונה הינה לתלות רמקולים DIPOLAR במקום ההמלבנים השחורים רמקולים אלה הינם B&W DS3 (בהתאם למערכת שלי)
*אופצייה שניה היא לתלות רמקולים INWALL בתקרה כמו בעיגולים.

אני מעדיף את הראשונה במידה ואפשר מכיוון שלרמקולי DS3 ישנו switch בחירה בין דיפולאר או מונו. כלומר הרמקולים יתפקדו כרמקולים רגילים במידה וצריך. ובנוסף יש לי שטח פתוח משני צצדי הסלון
*********קישור לרמקול כולל הסוויטש ליד הטויור http://www.bowers-wilkins.com/Speakers/ ... s/DS3.html
השאלה שלי היא כזאת:
*האם אופצייה של דיפולאר במיקום המתואר הינו טוב? כמובן שאת הרמקולים שיש לי עכשיו b&w685 אכוון כמקבילים לספה
*אם אבחר במצב מונו, האם יהיה אפקטיבי מבחינת האפקטים רמקול ממש מעל הספה?
*אולי כדאי בכלל רמקולים מהתקרה? (ממש לא ארצה)

אני מקווה שאקבל מכם תשובות לשאלה שלי מכיוון שעד עכשיו אף אחד עוד לא ענה לי חד משמעית.

mwafak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

מישיהו ?!.....

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

כבר עניתי לך (ואני חושב שדי חד-משמעית) בשרשור אחר שלעניות דעתי הכיוון צריך להיות DS3, אבל (כפי שכבר אמרתי) הייתי מציב אותם במרחק יותר גדול אחד מהשני מאשר איך שסימנת את המלבנים השחורים בתמונות לעיל

mwafak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

mwafak כתב:
השאלה שלי היא כזאת:

*האם אופצייה של דיפולאר במיקום המתואר הינו טוב(אפשר להרחיק אותם עוד)? כמובן שאת הרמקולים שיש לי עכשיו b&w685 אכוון כמקבילים לספה
*אם אבחר במצב מונו, האם יהיה אפקטיבי מבחינת האפקטים רמקול ממש מעל הספה?
*האם זה בסדר מבחינת המיקום שלהם מאחור במקום 685 ולא ההפך ?
...
קיוויתי שתתיחס לשאלות האלה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #5 

בכיף:

- דיפולאר זו האופציה המועדפת במקרה שלך לטעמי, אם כי כאמור הייתי שם רווח יותר גדול ביניהם (נגיד את כל הרוחב של הספה...), ובהחלט הייתי מצודד את ה-685 שלך ב-90 מעלות לספה.

- לדעתי במונו תהיה לך בעיה עם הרמקולים האלה בגלל שהספה צמודה לקיר...

- מבחינת המיקום, בעולם מושלם ה-DS3 הולכים הצידה וה-685 אחורה, אבל זה דורש 1-2 מטר בין הקיר האחורי לספה - היות ואין לך את זה כרגע, אז נראה לי שעדיף להשאיר את ה-685 בצד ולמקם את ה-DS3 מאחורה, 60-80 ס"מ מעל גובה הראש, בערך מול הרמקולים הקדמיים, ומכוונים לדיפולאר.

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

epony כתב:בכיף:

- דיפולאר זו האופציה המועדפת במקרה שלך לטעמי, אם כי כאמור הייתי שם רווח יותר גדול ביניהם (נגיד את כל הרוחב של הספה...), ובהחלט הייתי מצודד את ה-685 שלך ב-90 מעלות לספה.

- לדעתי במונו תהיה לך בעיה עם הרמקולים האלה בגלל שהספה צמודה לקיר...

- מבחינת המיקום, בעולם מושלם ה-DS3 הולכים הצידה וה-685 אחורה, אבל זה דורש 1-2 מטר בין הקיר האחורי לספה - היות ואין לך את זה כרגע, אז נראה לי שעדיף להשאיר את ה-685 בצד ולמקם את ה-DS3 מאחורה, 60-80 ס"מ מעל גובה הראש, בערך מול הרמקולים הקדמיים, ומכוונים לדיפולאר.
...
(Y) (Y) (f)

mwafak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

kiko מניח שקיבלנו תשובות ברורות לכל השאלות, וכעת קיבלנו תמונה ברורה מאוד.
אני מאוד שמח מכיוון שלא רק אקנה אלא גם מאחורי התמונות הקטנות שעל הקיר בתמונות 1+2 [בתמונה השלישית העלמתי בפוטושופ למניעת חטיפה עתידית :-) ] ישנם כבר תעלות לכבלים הבאים ישירות מהרסיבר מתחת לריצוף, בדיוק שם אתלה את הרמקולים על פי המלצתו epony ונקווה רק לטוב.
בינתיים אודה לכל מי שעזר ועידכונים יבואו בעתיד (kiko בפרטי)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”