התלבטות בקנייה של נגן בלו-ריי/די וי די/CD

פורום נגני DVD ובלוריי, סטרימרים וממירים של AppleTV ו-GoogleTV- כאן נדבר על נגנים שמקבלים דיסקים פיזיים...
eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #1 

טוב אני לא ממש יודע בעצמי איך לנסח את מה שאני רוצה להגיד.
בגדול הלך לי הנגן די וי די/CD של פיוניר שהיה לי, הוא היה פשוט יחסית למה שיש היום אבל החזיק לי 5 שנים.
יש לציין שהשימוש שלי בו היה בעיקר לשמיעת CD פחות ל די וי די.
לפני כמה ימים קניתי DAC כדי לשפר את איכות השמע שאני מוציא ממנו.

כרגע יש לי מגבר ק"ב Yamaha RX-A710
רמקולים קדמיים וסנטר : (Quad 11L classic) , סנטר: Quad Lite
סאב של AMC 8 אינטש
אחוריים של וורפידייל (וולדוס 100)

אני מזרים סרטים מהמחשב הביתי לסטרימר tVix s1
מוזיקה דרך המחשב בחיבור רשת ישר לרסיבר

וכרגע חסר לי היכולת לנגן CD/DVD
השאלה אם להשקיע בנגן פשוט ולחבר ל DAC שיש לי (MF V-DAC II)
או להשקיע בנגן שייתן לי גם יכולת ניגון בלו-ריי (למרות שכרגע אני מזרים mkv ולא מנגן בלו-ריי)
ואם כבר אז אולי נגן יקר שייתן לי גם יכולת הזרמת מדיה אליו כמו ה- Oppo bd-93 וגם יהווה נגן CD איכותי מאד (אם או בלי DAC).

או בכסף הזה (לעומת קניית Oppo) בכלל ללכת מגבר סטריאו יעודי ונגן dvd/cd פשוט
:מבולבל:

אני פתוח כמובן לעוד רעיונות

תודה
אלעד

linyotam
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #2 

eyosha כתב:טוב אני לא ממש יודע בעצמי איך לנסח את מה שאני רוצה להגיד.
בגדול הלך לי הנגן די וי די/CD של פיוניר שהיה לי, הוא היה פשוט יחסית למה שיש היום אבל החזיק לי 5 שנים.
יש לציין שהשימוש שלי בו היה בעיקר לשמיעת CD פחות ל די וי די.
לפני כמה ימים קניתי DAC כדי לשפר את איכות השמע שאני מוציא ממנו.

כרגע יש לי מגבר ק"ב Yamaha RX-A710
רמקולים קדמיים וסנטר : (Quad 11L classic) , סנטר: Quad Lite
סאב של AMC 8 אינטש
אחוריים של וורפידייל (וולדוס 100)

אני מזרים סרטים מהמחשב הביתי לסטרימר tVix s1
מוזיקה דרך המחשב בחיבור רשת ישר לרסיבר

וכרגע חסר לי היכולת לנגן CD/DVD
השאלה אם להשקיע בנגן פשוט ולחבר ל DAC שיש לי (MF V-DAC II)
או להשקיע בנגן שייתן לי גם יכולת ניגון בלו-ריי (למרות שכרגע אני מזרים mkv ולא מנגן בלו-ריי)
ואם כבר אז אולי נגן יקר שייתן לי גם יכולת הזרמת מדיה אליו כמו ה- Oppo bd-93 וגם יהווה נגן CD איכותי מאד (אם או בלי DAC).

או בכסף הזה (לעומת קניית Oppo) בכלל ללכת מגבר סטריאו יעודי ונגן dvd/cd פשוט
:מבולבל:

אני פתוח כמובן לעוד רעיונות

תודה
אלעד
...
השאלה אם השימוש שלך ב-Oppo יהיה רק לצורכי מוזיקה או גם להרצת סרטים בבלו-ריי.
אני פשוט חסכתי את כל כאב הראש - יש לי מחשב (חזק במיוחד) שמחובר לרסיבר
ודרכו אני מריץ מוזיקה (מ- 192K ועד ל- FLAC באיכות גבוהה), משחק במשחקי מחשב, מריץ סרטי HD - בפורמט mkv וכדומה.
אם לצפייה בסרטים אתה משתמש בסטרימר ואתה לא חושב שבזמן הקרוב תתחיל להשכיר או לקנות סרטי בלו-ריי הייתי קונה נגן DVD/CD וסוגר את הפינה הזו. וכך תוכל להנות מכל העולמות.

מקווה שעזרתי
יותם.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

הרבה שאלות טובות והרבה אופציות פתוחות בפניך...

בגדול הייתי מתחיל ממה שכבר יש - השקעת ב-DAC איכותי וקצת חבל לזרוק את ההשקעה הזאת לפח. :oops:

אי לכך ובהתאם לזאת, הייתי מחפש נגן בסיסי יחסית ( אם המטרה היא רק שמיעת דיסקים כי את כל הווידאו שלך אתה רואה ב-MKV), כגון מרנץ 5004, קיימברידג' אודיו טופז CD10 או ימאהה S300) ומחבר אותו דרך ה-DAC לרסיבר שלך.

מצד שני, אם אין לך סנטימנטים ל-DAC החדש שלך ו/או שאתה עדיין יכול להחזיר אותו, אז אולי באמת הכיוון צריך להיות OPPO 93 8) (Y)

מצד שלישי, אם אתה שומע הרבה מוזיקה דו-ערוצית, יכול להיות שתרצה לשלב גם מגבר סטריאו ייעודי, אבל זה כבר עניין של הגברה, ויכול אף לילצור קצת בלאגן כי אפילו אני כבר מסתבך עם שירשורים פיזיים של נגן CD, דאק, מגבר ק"ב ומגבר סטריאו - נראה לי קצת מוגזם... :roll:

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

epony כתב:הרבה שאלות טובות והרבה אופציות פתוחות בפניך...

בגדול הייתי מתחיל ממה שכבר יש - השקעת ב-DAC איכותי וקצת חבל לזרוק את ההשקעה הזאת לפח. :oops:

אי לכך ובהתאם לזאת, הייתי מחפש נגן בסיסי יחסית ( אם המטרה היא רק שמיעת דיסקים כי את כל הווידאו שלך אתה רואה ב-MKV), כגון מרנץ 5004, קיימברידג' אודיו טופז CD10 או ימאהה S300) ומחבר אותו דרך ה-DAC לרסיבר שלך.

מצד שני, אם אין לך סנטימנטים ל-DAC החדש שלך ו/או שאתה עדיין יכול להחזיר אותו, אז אולי באמת הכיוון צריך להיות OPPO 93 8) (Y)

מצד שלישי, אם אתה שומע הרבה מוזיקה דו-ערוצית, יכול להיות שתרצה לשלב גם מגבר סטריאו ייעודי, אבל זה כבר עניין של הגברה, ויכול אף לילצור קצת בלאגן כי אפילו אני כבר מסתבך עם שירשורים פיזיים של נגן CD, דאק, מגבר ק"ב ומגבר סטריאו - נראה לי קצת מוגזם... :roll:
...
תודה epony האופציות שנתת טובות, אבל מתייחסות לנגני DC בלבד, יש מעט, אבל עדיין קיימים DVD שאני ובת זוגי רואים, אם אני אוכל להזרים DVD/CD מהמחשב לסטרימר ולא רק קבצים פיזיים (מעניין לנסות) אז באמת הרעיון שלך לא רע פשוט לקנות נגן CD ולחבר ל DAC

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

linyotam כתב:
השאלה אם השימוש שלך ב-Oppo יהיה רק לצורכי מוזיקה או גם להרצת סרטים בבלו-ריי.
אני פשוט חסכתי את כל כאב הראש - יש לי מחשב (חזק במיוחד) שמחובר לרסיבר
ודרכו אני מריץ מוזיקה (מ- 192K ועד ל- FLAC באיכות גבוהה), משחק במשחקי מחשב, מריץ סרטי HD - בפורמט mkv וכדומה.
אם לצפייה בסרטים אתה משתמש בסטרימר ואתה לא חושב שבזמן הקרוב תתחיל להשכיר או לקנות סרטי בלו-ריי הייתי קונה נגן DVD/CD וסוגר את הפינה הזו. וכך תוכל להנות מכל העולמות.

מקווה שעזרתי
יותם.
...
כן זה כוון שאני בהחלט שוקל יותם
אני פשוט אומר לעצמי מצד אחד זה בהחלט מספיק וכמו ש-epony כתב כבר השקעתי ב-DAC לא רע
מצד שני, אם אני קונה, אז אני אומר למה שלא יהיו לא יכולות בלו-ריי, מי יודע אולי ייצא לי לנגן בלו-ריי בעתיד
אני אחשוב על זה קצת

men
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 866
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #6 

גם אני מתלבט בקשר לנגן cd

יש לי מחשב חזק core i7
אם אני מחבר את המחשב לרסיבר אז כבר לא
צריך נגן כי דרך המחשב אוכל לשמוע מוזיקה גם
בפורמטים כמו flac
אני צודק?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

מבין את ההתלבטות שלך בנאדם! (Y)

תכל'ס, ההצעה של יותם לא רעה, אבל היא דורשת קבלת החלטה די דרסטית (שרבים וטובים מאיתנו כבר קיבלו - ואפילו גילו שעדיף לנגן קבצי מוזיקה מהמחשב מאשר לנגן את אותה המוזיקה מנגן CD ייעודי!!!), ופשוט להיפטר מכל הדיסקים שלך לטובת קבצים דיגיטליים איכותיים, ולהזרים את אלה מהמחשב דרך ה-DAC למגבר... :idea:

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #8 

men כתב:גם אני מתלבט בקשר לנגן cd

יש לי מחשב חזק core i7
בפורמטים כמו flac
אני צודק?
...
עקרונית אתה צודק, אבל הייתי בודק אם העברת המידע מהמחשב למגבר דרך DAC ייעודי תשפר את איכות הסאונד - שווה בדיקה כי המגבר שלך ברמה מאוד גבוהה ובהחלט יכול להיות שה-DAC הפנימי שלו יעמוד יפה במשימה...

men
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 866
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #9 

מזה להזרים את הקבצים מהמחשב לרסיבר ולדאק
מה אי אפשר לחבר תמחשב לרסיבר ישר בכבל
Hdmi בלי דאק?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #10 

אפשר, אבל אז אתה מסתמך על ה-DAC הפנימי של הרסיבר, שתוכנן עבור ק"ב במחשבה תחילה ולכן לא תמיד נותן ביצועים מרשימים בסטריאו.

הרבה אנשים במצב שלך משקיעים בדאק חיצוני ומחברים את המחשב לדאק בכבל דיגיטלי, ואת הדאק לרסיבר בזוג כבלי RCA סטריאו.

מכיוון שהרסיבר שלך הוא לא בדיוק הרסיבר הממוצע לק"ב, בהחלט ייתכן שלא תשמע שיפור מהותי באיכות ע"י חיבור דאק חיצוני ותוכל להסתפק בדאק המובנה של הרסיבר, אבל לא תדע עד שלא תעשה בחינה השוואתית מסודרת...

linyotam
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #11 

יש לי מחשב חזק core i7
בפורמטים כמו flac
אני צודק?
...
בוודאות כן,
לי יש מחשב חולני (איש מחשבים במקצוע :)) ואני יכול להריץ כל פורמט (קודקים מתאימים) שנמצא אי-שם בחוץ.
ממוזיקה ב- MP3 ועד FLAC. כמו-כן, בסרטים אני יכול להריץ הכל מקבצי XVID ועד MKV וכדומה.
בנוסף, כרטיסי המסך של היום (לי יש 470 בתצורת SLI) מספקים תמיכה מלאה ב- HDMI 1.4 משמע, תמיכה מלאה בתלת-מימד :)

אז כאמור, אתה יכול לעשות היום הכל עם מחשב טוב.
הבעייתיות היחידה שיכולה להתעורר היא חוסר הבנה של המשתמש בהורדת תוכנות ניגון וקודקים מתאימים
להרצה של FLAC או של סרטים ב- HD

מקווה שעזרתי
יותם.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #12 

מה חסר לך בשילוב של הסטרימר עם הDAC? לפי התשובה יהיה יותר קל להתאים נגן לדרישות שלך.

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

יש לי מחשב חזק core i7
בפורמטים כמו flac
אני צודק?
...
אתה צודק וגם לי יש מחשב חזק מאד
אבל איך תזרים DVD מהכונן לרסיבר? או CD מהכונן לרסיבר
פתרון אחד זה UPnP אבל זה רק לאודיו, הרסיבר לא יודע לקבל ווידאו כסטרים

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

men כתב:מזה להזרים את הקבצים מהמחשב לרסיבר ולדאק
מה אי אפשר לחבר תמחשב לרסיבר ישר בכבל
Hdmi בלי דאק?
...
אם יש לך כבל HDMI ארוך מידי כי המרחק גדול, זה יקר ולא יעיל תמיד
דבר נוסף זה מחייב אותך לנגן את המוזיקה מהמחשב במקום לראות את הספריות ברסיבר ולנגן אותם כקבצים, זה שונה מעט....

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

zeev78 כתב:מה חסר לך בשילוב של הסטרימר עם הDAC? לפי התשובה יהיה יותר קל להתאים נגן לדרישות שלך.
...
חסר לי האופציה לנגן DVD מכונן
לבת זוג שלי יש לא מעט DVD שהיא אוהבת לראות מידי פעם כמו DVD של סיינפלד :)
ואני צריך לבדוק האם אני יכול להעביר דרך NFS את ה-DVD שנמצא בכונן מחשב. בגלל בעיית "זון" לא בטוח שזה אפשרי
ולכן חשבתי לעצמי, אם אני צריך DVD למה לא בלו-ריי ומכאן התחיל כל ה.... :מבולבל: :)

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

epony כתב:אפשר, אבל אז אתה מסתמך על ה-DAC הפנימי של הרסיבר, שתוכנן עבור ק"ב במחשבה תחילה ולכן לא תמיד נותן ביצועים מרשימים בסטריאו.

הרבה אנשים במצב שלך משקיעים בדאק חיצוני ומחברים את המחשב לדאק בכבל דיגיטלי, ואת הדאק לרסיבר בזוג כבלי RCA סטריאו.

מכיוון שהרסיבר שלך הוא לא בדיוק הרסיבר הממוצע לק"ב, בהחלט ייתכן שלא תשמע שיפור מהותי באיכות ע"י חיבור דאק חיצוני ותוכל להסתפק בדאק המובנה של הרסיבר, אבל לא תדע עד שלא תעשה בחינה השוואתית מסודרת...
...
זה אכן מה שקרה לי בינתיים, ההבדל בין חיבור Computer --> DAC --> Yamaha
לבין Computer --> DLNA --> Yamaha
לא שיפר בהרבה, לכן עלתה האופציה של נגן CD/DVD סביר שמחובר ל- DAC
טוב לפחות אלו החלטות שכיף להתחבט בהם :D

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

אם אתה מחפש נגן אוניברסלי טוב אז הכיוון שלך צריך להיות OPPO, הנגנים שלהם מצויינים בכל פרמטר, אפילו בסטריאו אבל תיקח בחשבון שאולי הDAC יהפוך להיות ללא רלוונטי. אופציה נוספת: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=745447

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

zeev78 כתב:אם אתה מחפש נגן אוניברסלי טוב אז הכיוון שלך צריך להיות OPPO, הנגנים שלהם מצויינים בכל פרמטר, אפילו בסטריאו אבל תיקח בחשבון שאולי הDAC יהפוך להיות ללא רלוונטי. אופציה נוספת: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=745447
...
תודה zeev78 , אבל שים לב שהוא יקר רק 200ש"ח פחות מה- Oppo bd-93 , אז אם אני מוציא סכום כזה, אני אלך על ה- Oppo.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

eyosha כתב:
zeev78 כתב:אם אתה מחפש נגן אוניברסלי טוב אז הכיוון שלך צריך להיות OPPO, הנגנים שלהם מצויינים בכל פרמטר, אפילו בסטריאו אבל תיקח בחשבון שאולי הDAC יהפוך להיות ללא רלוונטי. אופציה נוספת: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=745447
...
תודה zeev78 , אבל שים לב שהוא יקר רק 200ש"ח פחות מה- Oppo bd-93 , אז אם אני מוציא סכום כזה, אני אלך על ה- Oppo.
...
(Y)

Barry
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 298
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #20 

שימו לב שהקיימברידג' 650, על אף היותו איכותי ביותר, לא תומך בתלת מימד. גם שאלת התמיכה שלו בעברית היא בגדר חידה. הדגם של קיימברידג' עם תלת מימד הוא ה- 751 ומחירו גבוה בהרבה - 7400 ש"ח, ומקביל לאופו 95.

http://www.stereoscope.co.il/156973/%D7 ... UDIO-751BD

שלח תגובה

חזור אל “נגנים וסטרימרים”