מדוע ממליצים להציב רמקולים אחוריים בי-פולר 60 ס"מ מעל האוזניים ?
ברשותי האחוריים האלה -
http://www.monitoraudio.co.uk/products/bronze-bx/bxfx/
כפי שניתן לראות , המיד נמצא במרכז ( ולא בתחתית הרמקול כמו בחלק מהרמקולים ).
הטוויטרים יורים לצדדים. האם במקרה הזה לא רצוי לתלות אותם דווקא כן בגובה האוזניים ?
אין פה אלמנט שיורה מטה כך שאין משמעות לגובה.. האם נכון ?
פשוט אצלי כרגע בגלל חוסר מקום בקיר האחורי הם נמצאים בגובה לא אידיאלי , משהו כמו 1.5 מטר מעל האוזניים
כפי שניתן לראות פה -
[/b]
לכן חשבתי לקנות סטנדים ולהדביק אותם על הסטנד בצידי הספה.
אשמח לתגובות
תודה.
הטוויטרים יורים לצדדים. האם במקרה הזה לא רצוי לתלות אותם דווקא כן בגובה האוזניים ?
פשוט אצלי כרגע בגלל חוסר מקום בקיר האחורי הם נמצאים בגובה לא אידיאלי , משהו כמו 1.5 מטר מעל האוזניים
כפי שניתן לראות פה -
[/b]
אשמח לתגובות
תודה.
ליאור בגובה כזה, אך הפירוט של הסראוונד...?LiorShap כתב:ברשותי האחוריים האלה -
כפי שניתן לראות פה -
[/b]
אשמח לתגובות
תודה....
איתי ,
הסראונד אצלי כרגע הוא החוליה החלשה במערכת וזה מטריף אותי. מבחינת הבמה הקדמית הגעתי באמת לנחלה.
מבחינת הסראונד אני יותר שומע אותו איפה שהוא שם אבל זה לא זה. אין את הצליל שעוטף אותך מכל הצדדים.
בדגימה שעשיתי עם הדיסק בלוריי מהאתר AVSFORUM ישנם שם קטעים נהדרים לבדיקת סראונד והמצב לא אידיאלי.
גם בסרט Transformers 3 שהוא אולי מאסטרפיס עבור סראונד אני לא נהנה.
מה עושים ?

הסראונד אצלי כרגע הוא החוליה החלשה במערכת וזה מטריף אותי. מבחינת הבמה הקדמית הגעתי באמת לנחלה.
מבחינת הסראונד אני יותר שומע אותו איפה שהוא שם אבל זה לא זה. אין את הצליל שעוטף אותך מכל הצדדים.
בדגימה שעשיתי עם הדיסק בלוריי מהאתר AVSFORUM ישנם שם קטעים נהדרים לבדיקת סראונד והמצב לא אידיאלי.
מה עושים ?
אין באפשרותך לקרב מעט את הספה ולשים מ-2 צידי הספה מעט מאחורה את הסראונד על סטנדים?LiorShap כתב:איתי ,
בדגימה שעשיתי עם הדיסק בלוריי מהאתר AVSFORUM ישנם שם קטעים נהדים לבדיקת סראונד והמצב לא טוב.
מה עושים ?
...
ולכייל את הרמקולים כך שהמרחק שלך מהם קרוב יותר ולקבל אולי אפקט סראונד עדיף.
אצלי בבית (כרגע - עד להרכבת המערכת החדשה
הרבה חברים שבאים אליי מתלהבים מהסראונד (מה יורד גשם?!)
שווה לך אולי לנסות...
יותם.
linyotam כתב:אין באפשרותך לקרב מעט את הספה ולשים מ-2 צידי הספה מעט מאחורה את הסראונד על סטנדים?LiorShap כתב:איתי ,
בדגימה שעשיתי עם הדיסק בלוריי מהאתר AVSFORUM ישנם שם קטעים נהדים לבדיקת סראונד והמצב לא טוב.
מה עושים ?
...
ולכייל את הרמקולים כך שהמרחק שלך מהם קרוב יותר ולקבל אולי אפקט סראונד עדיף.
אצלי בבית (כרגע - עד להרכבת המערכת החדשה) יש 2 רמקולי סראונד מ-2 צידי הספה מעט מאחורה, מכוונים ישירות לנקודה בה אני יושב. כיילתי אותם כך שהם לא יצעקו לתוך האוזן. והתוצאה (ביחס להתפשרות על המקום) מדהימה.
הרבה חברים שבאים אליי מתלהבים מהסראונד (מה יורד גשם?!)
שווה לך אולי לנסות...
יותם....
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אז ככה, הסיבה לכך שממליצים למקם את האחוריים כ-60 ס"מ מעל גובה האוזניים היא שכך משיגים "פיזור" סאונד שמקשה על המאזין למקם את מקור הצליל באופן מדוייק, וזאת מבלי לאבד פירוט בבמה האחורית כפי שאתה מתאר במקרה שלך (שנובע כנראה מהמיקום הגבוה מדי של האחוריים)...
מאותה הסיבה ממליצים גם על רמקולים מולטיפולאריים לאפליקציות סראונד, מכיוון שמיקום הטוויטרים בצדדים תורם לאותה תחושת "פיזור" או "דיפוזיות" (אבל הייתי מתייחס לזה בתור משהו שהוא בנוסף למיקום הרמקולים בגובה כזה או אחר, ולא במקום...)
אני גם הייתי שמח להבין מה קורה משני הצדדים של הספה שלך - הרעיון של יותם לגבי מיקום הרמקולים משני צידי הספה במקום מאחוריה נראה לי הכי נכון, והוא נתמך גם ע"י THX, דולבי, DTS ושות' שממליצים כולם להציב את רמקולי הסראונד בזווית של 90-110 מעלות לעמדת ההאזנה, ולא לגמרי מאחוריה (למרות שכאמור עם רמקולים מולטיפולאריים זה מיקום הרבה פחות בעייתי, ושצריך לזכור שמבחינת כל החברות האלה צריך להיות לך עוד זוג רמקולים שמיועדים ספציפית לערוץ ה-Surround Back).
בקיצור, יש מצב לאיזה תרשים של כל החלל?
מאותה הסיבה ממליצים גם על רמקולים מולטיפולאריים לאפליקציות סראונד, מכיוון שמיקום הטוויטרים בצדדים תורם לאותה תחושת "פיזור" או "דיפוזיות" (אבל הייתי מתייחס לזה בתור משהו שהוא בנוסף למיקום הרמקולים בגובה כזה או אחר, ולא במקום...)
אני גם הייתי שמח להבין מה קורה משני הצדדים של הספה שלך - הרעיון של יותם לגבי מיקום הרמקולים משני צידי הספה במקום מאחוריה נראה לי הכי נכון, והוא נתמך גם ע"י THX, דולבי, DTS ושות' שממליצים כולם להציב את רמקולי הסראונד בזווית של 90-110 מעלות לעמדת ההאזנה, ולא לגמרי מאחוריה (למרות שכאמור עם רמקולים מולטיפולאריים זה מיקום הרבה פחות בעייתי, ושצריך לזכור שמבחינת כל החברות האלה צריך להיות לך עוד זוג רמקולים שמיועדים ספציפית לערוץ ה-Surround Back).
בקיצור, יש מצב לאיזה תרשים של כל החלל?
כמו תמיד, תשובות לעניין...epony כתב:אז ככה, הסיבה לכך שממליצים למקם את האחוריים כ-60 ס"מ מעל גובה האוזניים היא שכך משיגים "פיזור" סאונד שמקשה על המאזין למקם את מקור הצליל באופן מדוייק, וזאת מבלי לאבד פירוט בבמה האחורית כפי שאתה מתאר במקרה שלך (שנובע כנראה מהמיקום הגבוה מדי של האחוריים)...
בקיצור, יש מצב לאיזה תרשים של כל החלל?...
אכן כן...
לא ברור ליאור
למה מיקמת את הרמקוןלים כ-BACK ולא כ-SIDE...
אלא אם כן מתוכנן SETUP 7.1 בעתיד...?
גם אז רצוי שה-BACK יהיה באותו קו האזנה עם ה-SIDE למעטפת נכונה וטובה הרבה יותר...
האמת גם אצלי הרמקולים יחסית גבוהים יותר
לפני שמיקמתי אותם, חישבתי את המרחק השמיע שיכול "לחשוף, את הרמקול מידי...
זה לא רציתי כי אני "צמוד לקיר"....
לכן ע"י הגבהתם יותר מהסטנדרד, הרווחתי ספייס ומעטפת רחבה יותר
ללא עיבוד של פירוט וללא "חשיפתם"...אלא BLEND IN מושלם....
לכן הגובה פה משחק תפקיד רציני...
וכאמור אחידות קווית טונאלית בין ה-BABK ל-SIDE במיוחד בחללים בעייתים כשלי...
אבל הגובה אצלך ליאור לטעמי הוא way over....
במיוחד שהשימוש שלהם והייעוד שלהם הוא סראוונד (SIDE).
נערך לאחרונה על ידי itay123 ב 12/01/2012 10:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
בזמנו שהתקנתי את האחוריים חשבתי יותר על הצד האסטטי ופחות בתוצאה. זו היתה טעות.
כרגע מה שמעניין אותי זה לתקן את המצב מבלי להיכנס לעלויות של עוד סט רמקולים בשלב זה.
אני אקנה זוג סטנדים של Atacama ואלביש את הרמקולים על הסטנד ( אדביק אולי עם דבק פלסטלינה ליציבות ).
להזיז את הספה קדימה אין אפשרות , יש שם שולחן וספה נוספת בצד שמפריעה.
מה שאוכל לעשות זה להציב את הסטנדים בצדדים - אחד ממש צמוד לוילון שהרמקול ואחד איפה שתלויה הכביסה..
סימנתי פחות או יותר את האפשרות פה - ( אני לא צייר גדול
)
כרגע מה שמעניין אותי זה לתקן את המצב מבלי להיכנס לעלויות של עוד סט רמקולים בשלב זה.
אני אקנה זוג סטנדים של Atacama ואלביש את הרמקולים על הסטנד ( אדביק אולי עם דבק פלסטלינה ליציבות ).
מה שאוכל לעשות זה להציב את הסטנדים בצדדים - אחד ממש צמוד לוילון שהרמקול ואחד איפה שתלויה הכביסה..
סימנתי פחות או יותר את האפשרות פה - ( אני לא צייר גדול
באמת!? האידיאל זה שה- BACK יהיה באותו קו האזנה של ה- SIDE?itay123 כתב:epony כתב:אז ככה, הסיבה לכך שממליצים למקם את האחוריים כ-60 ס"מ מעל גובה האוזניים היא שכך משיגים "פיזור" סאונד שמקשה על המאזין למקם את מקור הצליל באופן מדוייק, וזאת מבלי לאבד פירוט בבמה האחורית כפי שאתה מתאר במקרה שלך (שנובע כנראה מהמיקום הגבוה מדי של האחוריים)...
כמו תמיד, תשובות לעניין...![]()
אכן כן...
לא ברור ליאור![]()
אלא אם כן מתוכנן SETUP 7.1 בעתיד...?![]()
גם אז רצוי שה-BACK יהיה באותו קו האזנה עם ה-SIDE למעטפת נכונה וטובה הרבה יותר......
אני אמור לקבל בסופ"ש הזה את הקליפש שלי. המערכת מתוכננת ל- 7.1
ולפי מה שבדקתי באתר של THX ושל Dolby כל האיורים שלהם מראים שהסראונד אמורים להיות ממוקמים פחות או יותר ב- 90 מעלות למאזין והאחוריים נמצאים מאחוריו (לא באותו הקו של הסראונד) כאשר הם מכוונים בזווית קטנה לכיוון המרכז.
אם כך, מהי תצורת המיקום הנכונה ביותר?
היו הפרשי גבהים בסאונדlinyotam כתב:באמת!? האידיאל זה שה- BACK יהיה באותו קו האזנה של ה- SIDE?itay123 כתב:epony כתב:אז ככה, הסיבה לכך שממליצים למקם את האחוריים כ-60 ס"מ מעל גובה האוזניים היא שכך משיגים "פיזור" סאונד שמקשה על המאזין למקם את מקור הצליל באופן מדוייק, וזאת מבלי לאבד פירוט בבמה האחורית כפי שאתה מתאר במקרה שלך (שנובע כנראה מהמיקום הגבוה מדי של האחוריים)...
אכן כן...
לא ברור ליאור![]()
גם אז רצוי שה-BACK יהיה באותו קו האזנה עם ה-SIDE למעטפת נכונה וטובה הרבה יותר......
ולפי מה שבדקתי באתר של THX ושל Dolby כל האיורים שלהם מראים שהסראונד אמורים להיות ממוקמים פחות או יותר ב- 90 מעלות למאזין והאחוריים נמצאים מאחוריו (לא באותו הקו של הסראונד) כאשר הם מכוונים בזווית קטנה לכיוון המרכז.
אם כך, מהי תצורת המיקום הנכונה ביותר?...
מעבר של סאונד מצד ל-BACK ישמע לטעמי לא אחיד כאשר יש הפרשי גבהים...
כיול אני מניח יתקן זאת...
אבל מניסיון רצוי שהיו באותו הגובה...
האיורים של THX ודולבי מתייחסים לא לחללים סנטנדרטים אלא לחללים גדולים במיוחד כאשר יש מרחק שווה בין הקדימה לצופה בדיוק כמו האחורי...על כן רצוי שהרמקולים יהיו באותו הגובה כמו החזית...
ה-SIDE משלים מעטפת בין הקדימה לאחור, רצוי שיהיה באותו הגובה כמו האחורי
במיוחד בחללים בעיתים שם אין פשוט מקום פיזי למקסם סראוונדים כפי האידיאל...
חחחח יצאתי אידיוט,itay123 כתב:היו הפרשי גבהים בסאונדlinyotam כתב:באמת!? האידיאל זה שה- BACK יהיה באותו קו האזנה של ה- SIDE?itay123 כתב:epony כתב:אז ככה, הסיבה לכך שממליצים למקם את האחוריים כ-60 ס"מ מעל גובה האוזניים היא שכך משיגים "פיזור" סאונד שמקשה על המאזין למקם את מקור הצליל באופן מדוייק, וזאת מבלי לאבד פירוט בבמה האחורית כפי שאתה מתאר במקרה שלך (שנובע כנראה מהמיקום הגבוה מדי של האחוריים)...
אכן כן...
לא ברור ליאור![]()
אם כך, מהי תצורת המיקום הנכונה ביותר?...
מעבר של סאונד מצד ל-BACK ישמע לטעמי לא אחיד כאשר יש הפרשי גבהים...
כיול אני מניח יתקן זאת...
אבל מניסיון רצוי שהיו באותו הגובה...
האיורים של THX ודולבי מתייחסים לא לחללים סנטנדרטים אלא לחללים גדולים במיוחד כאשר יש מרחק שווה בין הקדימה לצופה בדיוק כמו האחורי...על כן רצוי שהרמקולים יהיו באותו הגובה כמו החזית...![]()
ה-SIDE משלים מעטפת בין הקדימה לאחור, רצוי שיהיה באותו הגובה כמו האחורי
במיוחד בחללים בעיתים שם אין פשוט מקום פיזי למקסם סראוונדים כפי האידיאל......
חשבתי שאתה מדבר שהם יהיו באותו קו אווירי ולא באותו גובה ובמיקומים שונים.
ובכן, עכשיו הבנתי אותך ואני מסכים איתך לחלוטין...
בוודאות מיקום הרמקולים לפי הציור יתנו תוצאה טובה בהרבה ממיקומם הנוכחי.LiorShap כתב:בזמנו שהתקנתי את האחוריים חשבתי יותר על הצד האסטטי ופחות בתוצאה. זו היתה טעות.
סימנתי פחות או יותר את האפשרות פה - ( אני לא צייר גדול)
...
עם כיול נכון ההבדל בכלל יהיה שמיים וארץ.
- epony
- חבר במועדון 10K

linyotam כתב:בוודאות מיקום הרמקולים לפי הציור יתנו תוצאה טובה בהרבה ממיקומם הנוכחי.LiorShap כתב:בזמנו שהתקנתי את האחוריים חשבתי יותר על הצד האסטטי ופחות בתוצאה. זו היתה טעות.
סימנתי פחות או יותר את האפשרות פה - ( אני לא צייר גדול)
...
עם כיול נכון ההבדל בכלל יהיה שמיים וארץ....
לום לכולם...
שדרגתי את כל המערכת שלי. קישור אפשר למצוא כאן
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... mp;start=0
בזמן האחרון אני נוטה לחשוב הרבה על להוסיף שני רמקולים אחוריים למערך 7.1 כמפורט בהמשך
המרחק נטו מקיר לקיר הוא 4 מטר.
הספה שעליה יושבים הינה צמודה לקיר.
השאלה שלי היא כזו
האם רמקולים B&W DS3 הוא בחירה נכונה בהתייחס למוגבלות שיש לי בסלון ? וגם עצם העובדה שהוא דו קוטבי האם הוא מתאים לתפקיד זה ?
אופצייה שנייה היא התקנת רמקולי סראוונד אחוריים בתקרה כפי שמסומן בחצים השחורים. מה אתם אומרים על מצב זה והאם הינו אפקטיבי במערך 7.1
שדרגתי את כל המערכת שלי. קישור אפשר למצוא כאן
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... mp;start=0
בזמן האחרון אני נוטה לחשוב הרבה על להוסיף שני רמקולים אחוריים למערך 7.1 כמפורט בהמשך
המרחק נטו מקיר לקיר הוא 4 מטר.
הספה שעליה יושבים הינה צמודה לקיר.
השאלה שלי היא כזו
האם רמקולים B&W DS3 הוא בחירה נכונה בהתייחס למוגבלות שיש לי בסלון ? וגם עצם העובדה שהוא דו קוטבי האם הוא מתאים לתפקיד זה ?
אופצייה שנייה היא התקנת רמקולי סראוונד אחוריים בתקרה כפי שמסומן בחצים השחורים. מה אתם אומרים על מצב זה והאם הינו אפקטיבי במערך 7.1
- epony
- חבר במועדון 10K

מה שהייתי עושה במקומך זה מצודד את הרמקולים הקיימים ב-90 מעלות לספה, ושם רמקולים אחוריים דיפולאריים פחות או יותר איפה שהעיגולים האדומים (אולי במרחק יותר גדול אחד מהשני מאיפה שהעיגולים האדומים נמצאים...)
עוד אופציה היא באמת לשים רמקולים איפה שהחיצים השחורים, אבל אז הייתי הולך על רמקולים "רגילים" (מונופולאריים), ומכוון אותם ב-30 מעלות למטה לכיוון הספה.
לדעתי האופציה הראשונה יותר טובה מהשניה, כי תהיה לך בעיה רצינית של כיווניות של הצליל מהרמקולים האחוריים הגבוהים שאני לא יודע אם האודיסי במגבר שלך יוכל לתקן במידה מספקת...
עוד אופציה היא באמת לשים רמקולים איפה שהחיצים השחורים, אבל אז הייתי הולך על רמקולים "רגילים" (מונופולאריים), ומכוון אותם ב-30 מעלות למטה לכיוון הספה.
לדעתי האופציה הראשונה יותר טובה מהשניה, כי תהיה לך בעיה רצינית של כיווניות של הצליל מהרמקולים האחוריים הגבוהים שאני לא יודע אם האודיסי במגבר שלך יוכל לתקן במידה מספקת...
אתה חושב שרמקולים דו קוטביים יתאימו בתור אחוריים ?!.... בהתחשב שיש לי שטח פתוח, והספה צמודה לקיר?. ואם כן מה אתה חושב על אלה :
http://www.topaudio.co.il/category/B&W_DS3_Overview
כמובן שאת 685 שנמצאים עכשיו אני אזיז לצדדים
http://www.topaudio.co.il/category/B&W_DS3_Overview
כמובן שאת 685 שנמצאים עכשיו אני אזיז לצדדים
- epony
- חבר במועדון 10K

בהחלט חושב שדו-קוטביים יתאימו בתור אחוריים, ובפרט ה-DS3 - הנה מה שיש ל-B&W בעצמם להגיד על כך:
[left] In dipole mode, the front tweeter is disconnected; the two side firing drivers are brought into operation and the crossover frequency to the bass unit is lowered. The side units are connected out of phase with one another, which creates a wedgeshaped null zone at right angles to the wall. If the listeners sit within this zone, they become less aware of the location of the speakers and hear more reflected sound; hence the diffuse nature of the sound field[/left]
במילים אחרות, רמקול דיפולארי כמו ה-DS3 יוצר תחושה של סאונד יותר מפוזר ודיפוזי שקשה יותר למוח האנושי למקם את המקור שלו בחלל - מתאים במיוחד עבור סיטואציה כמו שלך שבה הרמקול הולך להיות ממש מעל הראש שלך ואתה תרצה סאונד יותר דיפוזי באמת..!
[left] In dipole mode, the front tweeter is disconnected; the two side firing drivers are brought into operation and the crossover frequency to the bass unit is lowered. The side units are connected out of phase with one another, which creates a wedgeshaped null zone at right angles to the wall. If the listeners sit within this zone, they become less aware of the location of the speakers and hear more reflected sound; hence the diffuse nature of the sound field[/left]
במילים אחרות, רמקול דיפולארי כמו ה-DS3 יוצר תחושה של סאונד יותר מפוזר ודיפוזי שקשה יותר למוח האנושי למקם את המקור שלו בחלל - מתאים במיוחד עבור סיטואציה כמו שלך שבה הרמקול הולך להיות ממש מעל הראש שלך ואתה תרצה סאונד יותר דיפוזי באמת..!