טרקטור סובייטי: מיליון וחצי ישראלים גולשים במהירות של עד 2.5 מגה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
jpost פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #1 

loko11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 478
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #2 

תאכלס מי שלא מוריד הרבה לא צריך יותר מ2.5

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #3 

השאלה היא האם הם צריכים יותר מזה?
אלעד

fighter
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1144
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #4 

אני לא מבין למה לרובם יש כרטיס רשת של 10/100/1000 או WIFI של 54 מגה או 300 מגה, אי אפשר לארגן להם בייצור מיוחד כרטיסי רשת של 2.5 מגה? הרי הם לא צריכים יותר מזה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #5 

באמת מגוחך, במיוחד שהם משתמשים במילה "גולשים".
מהירויות גבוהות צריך להורדות גדולות או סטרימינג איכותי. לגלישה 2.5 מספיק לחלוטין.

fighter, לרוב האנשים יש גם הרד דיסק גדול בהרבה ממה שהם צריכים. זה לא יותר זול לייצר כרטיסים איטיים (או הרד דיסק קטן) , אז בגלל זה לא תמצא אותם בלי קשר לצורך.
משה

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1894
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #6 

2.5 זה כלום לטעמי,במיוחד אם אתה משתמש בפייסבוק,גולש בכמה אתרים במקביל,מעדכן את ה WIN,ואפילו שומו שמיים,מוריד כמה סרטים\סדרות בחודש.

לדעתי בזק\הוט צריכות לשדרג את כולם ל10מגה ושזאת תהיה מהירות המינימום (כמובן במחיר נמוך). :)
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #7 

אני על 2.5 וגולש כבד ובעצם, כבד מאוד, גם כחלק מהעבודה. לא חשתי בשום הבדל בין גלישה ל2.5 לגלישה ברוחב פס גבוה בהרבה.
אני חש זאת רק כשמדובר בהורדת התקנות, אבל גם אז אני לא מחכה יותר מכמה דקות כי מדובר בתוכנות . זה גם משהו שאני לא עושה כל יום.

אם מורידים לפעמים סרטים אז צריך מהירות. זה ברור מאליו. הנקודה שלי היא רק לגבי גלישה.

מה זה WIN ?
משה

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #8 

fighter כתב:אני לא מבין למה לרובם יש כרטיס רשת של 10/100/1000 או WIFI של 54 מגה או 300 מגה, אי אפשר לארגן להם בייצור מיוחד כרטיסי רשת של 2.5 מגה? הרי הם לא צריכים יותר מזה
...
מיותר.
פשר להחזיק חיבור איטי, זה לא אומר שהרשת הבייתי חייבת להיות במהירות הזו.

dany75
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 255
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

איזה נסחף...

אני עד לפני חצי שנה הייתי על 1.5 במשך כמה שנים...שנים !!!.ואתה מדבר עם 2.5.ואני חי עם מחשב מטורף יחסית (טוב הכל יחסי היום ).

לי היה חסר לי כלום ולא היו לי בעיות אז לא דרשתי יותר.
הכל בהתאם לצורך.

guycomp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 204
שם מלא: גיא
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

סביר מאוד, יש לי 20 מגה אומנם, אבל אני לא רואה את אמא שלי משתמש בהם כמו שאני משתמש, בתור "גולשת" שנכנסת לכמה אתרים זה סביר, אבל לאט לאט גם את זה יצטרכו להעלות, הגלישה הופכת להיות יותר מדפי טקסט, הרבה אנשים גולשים ביוטיוב, וביננו בין כה אין הבדל עם הספקי אינרטנט של היום בין גלישה עם 5 מגה או 20 מגה, שידרגתי ל-20 לא מזמן שהייתי ב-12 ואני לא ראיתי כזה שיפור ביוטיוב במיוחד ב-HD אצלהם, זה הבאסה, יש לך אינטרנט 20 אבל הוא לא ממצא את עצמו, אז הבעיה היא לא במה שיש לגלושים אלא במה שהספקיות "נותנות" להם הרי בין כה אם יש לך 20 או 5, השיפור בסרטוני וידאו כמעט לא מורגש, אז עדיף כבר להיות עם חבילה של 5.
LCD 32
SAMSUNG T220P
logitech x-530
CPU I-5 2500
8GB RAM
750GB SAMSUNG
XTREMER
העלאת תמונות

רקעים יפים

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #11 

moco כתב:אני על 2.5 וגולש כבד ובעצם, כבד מאוד, גם כחלק מהעבודה. לא חשתי בשום הבדל בין גלישה ל2.5 לגלישה ברוחב פס גבוה בהרבה.
אני חש זאת רק כשמדובר בהורדת התקנות, אבל גם אז אני לא מחכה יותר מכמה דקות כי מדובר בתוכנות . זה גם משהו שאני לא עושה כל יום.

אם מורידים לפעמים סרטים אז צריך מהירות. זה ברור מאליו. הנקודה שלי היא רק לגבי גלישה.

מה זה WIN ?
...
זה כי הרשת שלך לא הוגדרה בצורה אופטימלית.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #12 

Class889,
איך בדיוק הגעת למסקנה הזו ?
משה

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #13 

כי יש שיפור ניכר בין 2.5 למהירויות הגבוהות בגלישה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #14 

קודם כל, אם כבר, אז זה הפוך. מכיוון שאני על 2.5 אז אולי אני מקונפג סופר-אקסטרא-אופטימלית :-)
אם אתה מתכוון לרשת השנייה שאני משווה אליה, אז היא לא אחת מסוימת, אלא מניסיון בכמה מקומות.

בכל מקרה, אתה טוען ש"יש שיפור ניכר" כעובדה, ומשם מסיק מסקנות. אני לא מסכים להנחה שלך.

אבל מעבר לניסיון שלי, שלך או של כל אחד אחר, אפשר לנתח את זה ולא צריך להפליא שלא חשים בהבדל משמעותי.
נניח שדף אופיני שאני מעלה בדפדפן עולה בחצי שנייה, שזה די מציאותי.
נניח גם שב25 מגה הוא עולה פי 10 יותר מהר (הנחה מאוד מוגזמת ולא מציאותית, אבל רק לצורכי הדיון אני "בא לקראתך"), אז הוא יעלה לי ב0.05 שניות, פחות 0.45 שניות.
יחסית לזמן של תגובות אנושיות בקריאת דפים, זה לא משמעותי. במילים אחרות, אם הדף עולה מספיק מהר, אז כבר אין מה להאיץ אותו.

במציאות, רוחב הפס זה רק אחד מכמה פרמטרים שמשפיעים על חוויית הגלישה. גם מבחינת תקשורת יש גם את הlatency, אבל זה גם לא נגמר במהירות תקשורת. בדפים עשירים, שהיום די נפוצים, חלק משמעותי מזמן העלייה קשור להרצת הסקריפטים. בגלל זה דפדפן כמו כרום מהיר יותר וזה כמובן לא תלוי בחיבור שלך בכלל.
משה

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #15 

בדקתי קצת יוטיוב באמצעות הכלי DU METER.
בצפיה בקליפ 720P רוחב הפס הנדרש היה בערך 1.5 מגה בייט לשניה. בצפיה בקליפ 1080P (אני חושב שאין הרבה כאלה), רוחב הפס הנדרש היה יותר מ 3 מגה בייט לשניה.
בשני המקרים קו של 2.5 מגהביט היה גורם לחווית צפיה נוראית.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #16 

720+ זה בהחלט תחת הכותרת "סטרימינג איכותי".
משה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”