רשמים ראשונים מ DAC של MF V-DAC II

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #1 

היי
טוב, אז אחרי לא מעט חפירות כאם בפורומים השונים, החלטתי ללכת לפיוז ולהאזין להבדל בשמיעת מוזיקה בסטריאו בין רסיבר של ימהה ברמה גבוהה (RX-V 3900), עם ובלי DAC ומגבר של Rotel עם ובלי DAC
המקור היה דיסקים שונים שנוגנו מעל DVD של פיוניר רגיל לחלוטין

מה שמדהים, שלא צפיתי את התוצאה.
בהתחלה ניגנו CD, בלי DAC שמחובר למגבר של Rotel , המוזיקה הייתה חדה ברורה חזקה שום פרט לא נראה שחסר, צלילים גבוהים, נמוכים הכול היה שם.
חשבתי לעצמי מה כבר ה- MF V-DAC II יוכל לשפר?
שחיברנו את ה-DAC בין הנגן למגבר, לרגע לא הבחנתי בהבדל, אבל אז פתאום זה נחת, המוזיקה נשמעה אותו הדבר אבל! מולי במרכז החדר ולא בקדמת הרמקולים, כאילו אני יושב באמצע בניגוד למול.
מאחר ואין לי מגבר סטריאו בבית (לצערי), ביקשתי לראות איך ההבדל יהיה מול רסיבר ק"ב.
לאחר התעסקות וחיבורים חיברנו את הנגן גם דרך ה-DAC לרסיבר וגם ישירות לרסיבר ללא ה- DAC. בצורה זו, היה אפשר להעביר מצבים ברסיבר ולשמוע את המוזיקה פעם עם ופעם בלי DAC
גם כאן, אותה התופעה בדיוק, ה-DAC ממצב את המוזיקה במרכז הבמה במקום בקו הרמקולים.

לצערי הרב שבאתי הביתה גיליתי שה-DVD שלי לא מזהה יותר דיסקים :( הוא אכן ישן כבר בן 5 ודווקא אתמול החליט לשבות.
במקום זה חיברתי את המחשב דרך USB ל- DAC ומשם לרסיבר, בנוסף לצורה בה הוא מחובר היום דרך רשת קווית ישירות מהמחשב לרסיבר.
בהשוואה שעשיתי, היה לי קשה למצוא הבדלים גדולים, כמובן שבחרתי ברסיבר של ימהה מסדרת אוונטג' מוד של Pure-Direct בשני המצבים
מה שאומר שה-DAC של הימהה RX-A 710 הוא לא רע בכלל!

המטרה האמתית שלי הייתה לשפר את איכות הדיסקים שאני שומע ב-DVD
וזה לצערי לא יכולתי לבדוק, עכשיו אני צריך נגן חדש ואם כבר כזה שמנגן Blu-ray :) ואותו אחבר ל - DAC

בדיקה נוספת שעשיתי, הייתה לחבר את ה-DAC לסטרימר.
חיברתי כבל אופטי מהסטרימר של tVix S1 ל- DAC וגם ישירות מהסטרימר למגבר.
שוב בחרתי- Pure Direct בשני המצבים, כאן כבר שמעתי הבדל, דרך ה-DAC שמעתי מפורט יותר, ההבדל היה ברור.
אבל לא טוב יותר מחיבור ישיר לרסיבר דרך רשת קווית.

אני אמשיך בבדיקות והכי חשוב, הסיבה שרכשתי אותו זה לשפר איכות שמע בנגן דיסקים שלי, רק שהוא החליט לא לזהות שום דיסק!!!!

ברגע שארכוש נגן חדש (בחודש הבא), אחזור לשרשור לדווח, על המשך בדיקות
נערך לאחרונה על ידי eyosha ב 11/01/2012 13:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #2 

הדגם הראשון של הvdac היה אצלי לניסיון
לפני כשנתיים בערך,ודי וי די של פיוניר ב200 ש"ח
נשמע יותר טוב.
יש כנראה שיפור בדגם החדש.

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

amitbak כתב:הדגם הראשון של הvdac היה אצלי לניסיון
לפני כשנתיים בערך,ודי וי די של פיוניר ב200 ש"ח
נשמע יותר טוב.
יש כנראה שיפור בדגם החדש.
...
השיפור הוא בכל הרמות אבל בעיקר בחיבור USB
איך חיברת אותו?
DVD לא יודע לנגן מוזיקה דיגיטלית, הרסיבר שלך מנגן אותו, אז אם יש לך רסיבר ברמה גבוהה, יש מצב שה-DAC הפנימי שלו היה טוב יותר מה V-DAC הראשון

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #4 

לא הבנתי... קנית את ה- DAC או שלא ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #5 

avihuli כתב:לא הבנתי... קנית את ה- DAC או שלא ?
...
+1, לא הבנתי מי נגד מי... האם הDAC של הRXV3900 היה מספק \ לא? רכשת את הVDAC2 או לא?
Utopia

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

avihuli כתב:לא הבנתי... קנית את ה- DAC או שלא ?
...
הקשבתי ל- DAC בפיוז לפני שקניתי ומאחר והיה שיפור דיי ניכר מול רסיבר Yamaha RX-V3900 וגם מול מגבר של Rotel , קניתי אותו.

בפועל אצלי בבית לא היה שיפור משמעותי בהזרמה דרך הרשת ישר לרסיבר, אל מול הזרמה דרך USB ל-DAC ומשם לרסיבר.
אבל שוב המטרה העיקרית וזה גם מה שבדקתי בפיוז היה לשפר את איכות האודיו מנגן ה DVD/CD שלי של פיוניר.
אבל הוא שווק חיים, אז אני לא יכול לבדוק את זה כרגע :(

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #7 

1. תתחדש !!! (Y) 8)
2. ואיפה התמונות ? 8O 8O 8O
3. יאללה אולי נביא איזה נגן ביחד (אני גם צריך). לא היה לי זמן להתעסק עם זה בתקופה האחרונה. יש לך משהו על האש ?
4. היום הדלקתי את הרסיבר אחרי כמה ימים טובים ללא שימוש והייתה לי תופעה מוזרה. התצוגה של הווליום של הרסיבר בטלוויזיה הופיעה לי כשלג ולא ראיתי את המספרים. שיחקתי קצת עם הכבלים והחלפתי את המקורות ואחרי כמה ניסיונות ה הסתדר. מאוד מקווה שלא יהיו בעיות. אני אתבאס תחת אם כן...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

avihuli כתב:1. תתחדש !!! (Y) 8)
2. ואיפה התמונות ? 8O 8O 8O
3. יאללה אולי נביא איזה נגן ביחד (אני גם צריך). לא היה לי זמן להתעסק עם זה בתקופה האחרונה. יש לך משהו על האש ?
4. היום הדלקתי את הרסיבר אחרי כמה ימים טובים ללא שימוש והייתה לי תופעה מוזרה. התצוגה של הווליום של הרסיבר בטלוויזיה הופיעה לי כשלג ולא ראיתי את המספרים. שיחקתי קצת עם הכבלים והחלפתי את המקורות ואחרי כמה ניסיונות ה הסתדר. מאוד מקווה שלא יהיו בעיות. אני אתבאס תחת אם כן...
...
חחח אבי תקרא את השרשור הזה:
http://www.hometheater.co.il/vt158897.% ... 7%99%D7%99

ותשתף אותי בהתלבטויות שלך

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”