טוב, אז אחרי לא מעט חפירות כאם בפורומים השונים, החלטתי ללכת לפיוז ולהאזין להבדל בשמיעת מוזיקה בסטריאו בין רסיבר של ימהה ברמה גבוהה (RX-V 3900), עם ובלי DAC ומגבר של Rotel עם ובלי DAC
המקור היה דיסקים שונים שנוגנו מעל DVD של פיוניר רגיל לחלוטין
מה שמדהים, שלא צפיתי את התוצאה.
בהתחלה ניגנו CD, בלי DAC שמחובר למגבר של Rotel , המוזיקה הייתה חדה ברורה חזקה שום פרט לא נראה שחסר, צלילים גבוהים, נמוכים הכול היה שם.
חשבתי לעצמי מה כבר ה- MF V-DAC II יוכל לשפר?
שחיברנו את ה-DAC בין הנגן למגבר, לרגע לא הבחנתי בהבדל, אבל אז פתאום זה נחת, המוזיקה נשמעה אותו הדבר אבל! מולי במרכז החדר ולא בקדמת הרמקולים, כאילו אני יושב באמצע בניגוד למול.
מאחר ואין לי מגבר סטריאו בבית (לצערי), ביקשתי לראות איך ההבדל יהיה מול רסיבר ק"ב.
לאחר התעסקות וחיבורים חיברנו את הנגן גם דרך ה-DAC לרסיבר וגם ישירות לרסיבר ללא ה- DAC. בצורה זו, היה אפשר להעביר מצבים ברסיבר ולשמוע את המוזיקה פעם עם ופעם בלי DAC
גם כאן, אותה התופעה בדיוק, ה-DAC ממצב את המוזיקה במרכז הבמה במקום בקו הרמקולים.
לצערי הרב שבאתי הביתה גיליתי שה-DVD שלי לא מזהה יותר דיסקים
במקום זה חיברתי את המחשב דרך USB ל- DAC ומשם לרסיבר, בנוסף לצורה בה הוא מחובר היום דרך רשת קווית ישירות מהמחשב לרסיבר.
בהשוואה שעשיתי, היה לי קשה למצוא הבדלים גדולים, כמובן שבחרתי ברסיבר של ימהה מסדרת אוונטג' מוד של Pure-Direct בשני המצבים
מה שאומר שה-DAC של הימהה RX-A 710 הוא לא רע בכלל!
המטרה האמתית שלי הייתה לשפר את איכות הדיסקים שאני שומע ב-DVD
וזה לצערי לא יכולתי לבדוק, עכשיו אני צריך נגן חדש ואם כבר כזה שמנגן Blu-ray
בדיקה נוספת שעשיתי, הייתה לחבר את ה-DAC לסטרימר.
חיברתי כבל אופטי מהסטרימר של tVix S1 ל- DAC וגם ישירות מהסטרימר למגבר.
שוב בחרתי- Pure Direct בשני המצבים, כאן כבר שמעתי הבדל, דרך ה-DAC שמעתי מפורט יותר, ההבדל היה ברור.
אבל לא טוב יותר מחיבור ישיר לרסיבר דרך רשת קווית.
אני אמשיך בבדיקות והכי חשוב, הסיבה שרכשתי אותו זה לשפר איכות שמע בנגן דיסקים שלי, רק שהוא החליט לא לזהות שום דיסק!!!!
ברגע שארכוש נגן חדש (בחודש הבא), אחזור לשרשור לדווח, על המשך בדיקות