שרשור תגובות: CES 2012 - חברת פנסוניק אומרת די לאפליקציות, הכל עובר לענן

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46397
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5080 פעמים

שליחה #1 

למאמר: CES 2012 - חברת פנסוניק אומרת די לאפליקציות, הכל עובר לענן

תמונה
כל המסכים החכמים אשר נמכרים היום, מכילים אפשרות להתקנת אפליקציות. ניגשים לפורטל של היצרן, מדפדפים ברשימת האפליקציות הזמינות ומתקינים מה שצריך. החסרון בשיטה הזאת הינו שהוא מוגבל על ידי נפח הזכרון הפנימי במסך ומצריך פעולת התקנה ידנית. השנה, חברת פנסוניק שמה "עצור" לכך והעבירה את כל האפליקציות שלה לשירות מבוסס ענן. כיצד זה מגיע לידי ביטוי? כאשר המשתמש במסך נכנס לפורטל Viera Connect, הוא בעצם מתחבר לשירות הענן וכל האפליקציות זמינות עבורו, ללא הצורך בפעולת ההתקנה הידנית.זהו צעד קדימה לכיוון ...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78912
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

גישה מעניינת שאפל נכשלה בה בזמנו.

הסיבה העיקרית זה הצורך בדפדפן חזק ומשאבים לא מעטים ביכולות עיבוד. אם הם ישימו מעבדים מספיקים בצד של המסך, אין סיבה שזה לא יהיה טוב וזה בהחלט יכול להיות נקודת פלוס חשובה ל-VIERA CONNECT.

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2768
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #3 

יש לגישה הזאת צדדים פחות סימפטיים. אפשר להיות קצת ביקורתיים ולהזכיר אותם בכתבה.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #4 

שלגון,
זוהי ידיעה חדשותית, לא ביקורת על הפורטל החדש, לכן אין ניתוח של הנושא בגוף הכתבה.
תרגיש חופשי לכתוב כאן בשרשור התגובות על החסרונות שחשבת עליהם.

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

ziv_r כתב:שלגון,
זוהי ידיעה חדשותית, לא ביקורת על הפורטל החדש, לכן אין ניתוח של הנושא בגוף הכתבה.
תרגיש חופשי לכתוב כאן בשרשור התגובות על החסרונות שחשבת עליהם.
...
צודק. פירשתי לא נכון את ההערה "צעד נכון קדימה" שמופיעה בסקירה. טעות שלי.
אני מקווה שקצת יותר מאוחר אחזור ואכתוב את הביקורת שלי (קצת עסוק כרגע).

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #6 

אחלה, נשמח לקרוא כשתתפנה.

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

טיפלה באיחור, אבל אני מגיע לזה.
היתרונות של השיטה הזאת (שהאפליקציות נמצאות בענן) הן, כמו שזיו ציין, שלא קיימת יותר מגבלה של flash, אפשר להתקין אפליקציות בלי הגבלה. גם לא צריך להתעסק עם עדכונים.
בוא נדבר מעט על החסרונות שאני רואה בשיטה הזאת:
בהנחה שאתם קונים טלויזיה חכמה כי החוויה של האפליקציות היא מרכיב לא מבוטל עבורכם (אחרת הייתם קונים טלויזיה בעלת מאפיינים דומים אבל טיפשה) - אתם כבר לא קונים רק מוצר, אלא קונים מוצר + שירות (חנות אפליקציות).
הפעלה של השירות הזה עולה בכסף. עכשיו, אחת משתיים: או שהעסק הזה יתפוס, ואז בסיס המתמשים יגדל, ואיתו עלויות התפעול (בדיוק ההפך, ד"א, ממוצר - שכאשר הוא נמכר יותר, עלויות הייצור יורדות), ואיתו הלחץ על פנסוניק ליצר הכנסות גם מהערוץ הזה; או שזה ישאר מוצר שולי, ואז יום אחד, פנסוניק תודיע שבתאריך זה וזה השירות יפסיק לפעול ואתם תשארו עם טלויזיה טיפשה.
אז איך מיצרים הכנסות משירות כזה? זה קל: אפליקציות בתשלום (או במודל של freemium), פרסומות, איסוף ומכירה של פרטי הגולשים (וברוך השם יש הרבה אינפורמציה לאסוף ממכשיר כזה).

כשאתה קונה שירות, כבר לא מדובר בלקרוא את המפרט של המכשיר. צריך לקרוא את חוזה ההתקשרות (יש כזה? מציגים אותו ללקוחות במעמד הקניה?) ולבדוק כמה זמן החברה מתחייבת שהשירות יהיה זמין, ואיפה. וגם עולות שאלות של פרטיות.

וכמובן, ברגע שהכל נמצא בענן, יש את כל הבעיות הרגילות שנלוות לכך: זמינות האפליקציות, עדכונים שמוסיפים פיצ'רים לא רצויים (פרסומות) או גורעים פיצ'רים רצויים, ולמשתמש איך שליטה על החוויה שהוא מקבל (=לא לעדכן).

ובכלל, אני לא מתלהב במיוחד מהרעיון של טלויזיה חכמה:
בעולם הזה, של הטלויזיה, התוכן הוא המלך. ובכל מה שנוגע לתוכן, הבעלים שלו שומרים עליו טוב-טוב (לא שזה עוזר להם, כן?). מה שאומר שאני מתאר לעצמי שיהיו לא מעט אפליקציות מאד אטרקטיביות שהיו קשורות לתוכן (או לספק התוכן), מה שאומר שהתפוצה שלהם תהיה מוגבלת גיאוגרפית: ארה"ב - כן; ארץ הקודש - לא.
או שמגיע הדור הבא של הטלויזיות החכמות של פאנסוניק - עם מעבד יותר חזק, ופתאום כל מיני אפליקציות לא יכולות יותר לעבוד. והופ, הטלויזיה הפכה להיות לאיזה אייפון גדול שתלוי בסלון, כולל מחלת השידרוגיטיס אחת לשנה. ומי רוצה בזה, חוץ מפנסוניק, כמובן?

נראה לי שזה הכל 8)
אני אשמח לשמוע את דעתכם.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”