הבדלים בין מדיה פורטל ל xbmc
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
assaf8888
אין מקום להשוואה בכלל
מדיה פורטל בראש ובראשונה מיועדת למי שצריך לצפות בטלויזיה דרך המחשב, להשתמש בהקלטות, להפעיל את המערכות בתצורת שרת-לקוח
בין היתר היא מאפשרת גם הצגה של סרטים ושאר אפשרויות מדיה שונות
XMBC יותר ''קלילה'' ולא מציגה טלויזיה (לפחות לא בצורה נורמלית) ומיועדת בעיקר למי שמשתמש במדיה ללא טלויזיה, ובסרטים מהאינטרנט
את XBMC יותר נכון להשוות ל BOXEE - ששמה יותר דגש על מדיה מהאינטרנט.
מבחינת קושי התקנה, את BOXEE הכי קל להגדיר
אחכ XBMC
ובסוף, עבודה דיי מפרכת להגדיר את מדיה פורטל , אבל זה משתלם
אין מקום להשוואה בכלל
מדיה פורטל בראש ובראשונה מיועדת למי שצריך לצפות בטלויזיה דרך המחשב, להשתמש בהקלטות, להפעיל את המערכות בתצורת שרת-לקוח
XMBC יותר ''קלילה'' ולא מציגה טלויזיה (לפחות לא בצורה נורמלית) ומיועדת בעיקר למי שמשתמש במדיה ללא טלויזיה, ובסרטים מהאינטרנט
אחכ XBMC
ובסוף, עבודה דיי מפרכת להגדיר את מדיה פורטל , אבל זה משתלם
התקנתי אתמול את המדיה פורטל..staticx כתב:assaf8888
אין מקום להשוואה בכלל
אחכ XBMC
ובסוף, עבודה דיי מפרכת להגדיר את מדיה פורטל , אבל זה משתלם...
אין מה להשוות באמת מבחינת ממשק.. ה XBMC הרבה יותר יפה וקליל.
אני לא חושב שאראה טלויזיה דרכו בזמן הקרוב וגם אם כן - אעשה זאת בתוכנה עצמאית.
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
מדיה פורטל יש כלי קינפוג חיצוני, הכל נוח ונעים יותר, בלי להסתבך בתוך הממשק של התוכנה.
יותר אפשרות של תוספים.
חכמה יותר, נכון מעט איטית אבל עדיין לעומת XBMC זה טוב יותר לפחות ככה אני חושב.
סתם נעלבתי שהעלבת אותה
יותר אפשרות של תוספים.
חכמה יותר, נכון מעט איטית אבל עדיין לעומת XBMC זה טוב יותר לפחות ככה אני חושב.
סתם נעלבתי שהעלבת אותה
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
יש גם מדריך "צעד אחר צעד" (לינק בשרשור המדריכים בראש הפורום) כולל התקנת הסקין Black Glass Nova. מומלץ לפעול לפיו.

"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
כמי שעבד עם מדיה פורטל ועבר ל xbmc אומר כך:
1. XBMC קלה יותר להתקנה, קלה יותר לתפעול. לא צריך להתעסק בהגדרת ה Player, ה codec וכיוצ"ב.
2. מצד שני, חוסר היכולת להגדיר codec או player מגביל את התוכנה רק למה שהיא יודעת לעשות (למשל true HD אין בגרסאות האחרונות ומצריך התקנה מיוחדת שזה יותר מאשר קינפוג). מדיה פורטל מאפשרת להגדיר באופן פרטני כל פרט ופרט במערכת, למשתמש הרגיל זו פשוט טרחה מיותרת, ל Power user זה תענוג.
3. זה שהקונפיגורציה היא פנימית ולא חיצונית לדעתי יתרון כי לא נוח להפעיל אפליקציה חלונאית בטלוויזיה מחייב עכבר ומקלדת! עדיף לקנפג עם שלט!
4. מבחינת מראה אני חושב ששתי האפליקציות ראויות מאוד.
5. כמי שכותב plugins, ב xbmc קל באופן משמעותי לכתוב plugins, scrapers מול איך שזה מתבצע במדיה פורטל.
6. כל נושא ניהול ה plugins, עדכונים וכודמה יותר קל ב xbmc, הכל מתעדכן אוטומטי.
7. מדיה פורטל כתובה ב .Net, מה שהופך אותה לתלוייה ב windows. ה xbmc ניתנת להתקנה אפילו על הסמארטפון, תומכת ב windows ולינוקס, macos ועוד...
8. מידה פורטל תומכת באופן מובנה בצפייה בטלוויזיה, xbmc לא, אם כי קיימת גרסת PVR אשר מוסיפה את היכולת אל מול שרת של מדיה פורטל או שרתים אחרים, ונראה שזה ייכנס לגרסה הבאה (זו שאחרי Eden, שעומדת לצאת בימים אלה... ) כסטנדרט.
9. מספר ה scrapers לתכנים בעברית מהאינטרנט יותר גדול ב xbmc מאשר במדיה פורטל.
לאור הדברים לעיל, ובלי לפגוע באף אחד כמובן
, אני ממליץ בחום על xbmc.
1. XBMC קלה יותר להתקנה, קלה יותר לתפעול. לא צריך להתעסק בהגדרת ה Player, ה codec וכיוצ"ב.
2. מצד שני, חוסר היכולת להגדיר codec או player מגביל את התוכנה רק למה שהיא יודעת לעשות (למשל true HD אין בגרסאות האחרונות ומצריך התקנה מיוחדת שזה יותר מאשר קינפוג). מדיה פורטל מאפשרת להגדיר באופן פרטני כל פרט ופרט במערכת, למשתמש הרגיל זו פשוט טרחה מיותרת, ל Power user זה תענוג.
3. זה שהקונפיגורציה היא פנימית ולא חיצונית לדעתי יתרון כי לא נוח להפעיל אפליקציה חלונאית בטלוויזיה מחייב עכבר ומקלדת! עדיף לקנפג עם שלט!
4. מבחינת מראה אני חושב ששתי האפליקציות ראויות מאוד.
5. כמי שכותב plugins, ב xbmc קל באופן משמעותי לכתוב plugins, scrapers מול איך שזה מתבצע במדיה פורטל.
6. כל נושא ניהול ה plugins, עדכונים וכודמה יותר קל ב xbmc, הכל מתעדכן אוטומטי.
7. מדיה פורטל כתובה ב .Net, מה שהופך אותה לתלוייה ב windows. ה xbmc ניתנת להתקנה אפילו על הסמארטפון, תומכת ב windows ולינוקס, macos ועוד...
8. מידה פורטל תומכת באופן מובנה בצפייה בטלוויזיה, xbmc לא, אם כי קיימת גרסת PVR אשר מוסיפה את היכולת אל מול שרת של מדיה פורטל או שרתים אחרים, ונראה שזה ייכנס לגרסה הבאה (זו שאחרי Eden, שעומדת לצאת בימים אלה... ) כסטנדרט.
9. מספר ה scrapers לתכנים בעברית מהאינטרנט יותר גדול ב xbmc מאשר במדיה פורטל.
לאור הדברים לעיל, ובלי לפגוע באף אחד כמובן
יש לי שאלה ואני מקווה שלא טיפשית - לא מהתחום ולא מבין בנושא המחשוב
האם יש הבדל בין התוכנות השונות כאשר אני רואה דרכם סרטים מבחינת איכות הצליל הסאונד או שברגע שהמחשב מחובר לרסיבר - הרסיבר קובע.
ואם כן האם יש תוכנה שנחשבת טובה יותר ?
האם יש הבדל בין התוכנות השונות כאשר אני רואה דרכם סרטים מבחינת איכות הצליל הסאונד או שברגע שהמחשב מחובר לרסיבר - הרסיבר קובע.
ואם כן האם יש תוכנה שנחשבת טובה יותר ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אם החיבור לרסיבר הוא דיגיטלי, אז אין הבדל בסאונד.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"