לא יאמן כמה מוסיף סנטר! (ביקורת קצרצרה) - הועלו תמונות + תמונות של הסטנד

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #1 

עם כמה שהקדמיים מדהימים והצליחו לעשות את העבודה של הסנטר בצורה מעולה, הרגשתי שיש קטעים שזה טיפה גדול עליהם ועדיף לי להשקיע כמה אלפים וללכת על סנטר שיוריד מהקדמיים את העומס של הדיאלוגים וההתרחשויות המרכזיות.
אז רכשתי בשעה טובה (ומוצלחת) סנטר תואם לקדמיים - Focal cc800v, בצבע שחור Ebony תואם :mrgreen:

תמונה

יא אללה כמה שהוא היה חסר... סוף סוף הקדמיים נשמעים במלוא הדרם, עוטפים אותך ומכניסים אותך לאווירה,
כאשר שומעים כל רחש קטן, כל אבן שנופלת וכל זכוכית שנשברת אתה מרגיש את הדרמטיות של השברים ואת הסדקים שנוצרים לפני השבר - מדהים, מדהים, מדהים!
כמה שהסנטר הזה חד, אומנם רכשתי חדש כי לא הצלחתי למצוא שום הזדמנות רלוונטית לגביו (יד שניה \ אפילו חו"ל) - אך שווה כל שקל (וניסן מ"פיוז" דאג לי למחיר מעולה, כרגיל).

מאחר וכל המערכת ממוקמת בסלון, ואמי מעצבת פנים, לא טרחתי אפילו לשאול אותה אם אני יכול להכניס קוביה גדולה לסלון בדמות HSU \ SVS, לאחר חיפושים והתייעצויות, נמסר לי מניסן שיש לי הזדמנות לקבל סאב של Sunfire לבדיקה, ואם ארצה אקח אותו.
בהתחלה לא היה ברור כלל באיזה דגם מדובר (על הסאב רשום True Subwoofer בלי ציון דגם), לאחר מדידות...
מסתבר שזהו TS-EQ12, סאב הדגל של החברה (הקוביה, יש סדרה יותר יקרה On-Wall - SubRosa), במצב חדש.
לגבי המחיר, כרגיל... נאמר לי "אל תדאג :D ".

תמונה

אז הבאנו גם אותו, השמנמן הקטן אכן לא גדול במיוחד (אפילו קטן בכמה ס"מ טובים מהסאב של Logitech Z5500 שיש בחדרי, אבל כבד ממנו בכמה קילויים טובים),
אבל הבחור הזה יודע להרביץ כשצריך... והוא עושה את זה על הצד הטוב ביותר... ומה שבעיקר אהבתי אצלו, זה שהוא יודע להיות כל כך עדין במוסיקה... לא לפוצץ ולהתעלות על כל השאר כמו שהסאב של הZ5500 עושה.
האמת? אני בכלל לא בחור של "בומים", אני אומנם אוהב לשמוע מוסיקה בעוצמה מכובדת, אבל מעולם לא תשמעו את הסאבוופר עובד קשה מדיי אצלי.
אבל כן, ללא ספק שהוא מרשים, לא הייתי מתנגד לאחד כזה, ואם המחיר שבסופו של דבר יהיה אכן מתאים - אשמח(את זה כבר לא אני רוכש, ההורים החליטו להשתתף, ככה שלא תלוי בי :lol: ) - מסתבר שדברים טובים אכן יכולים לבוא בצורות קטנות - ומפליא שזה חל גם על סאבוופרים, שבדרך כלל הגודל קובע.

אגב, לאחר שגיליתי שהטוויטרים ברצפתיים האחוריים הישנים שלי קצת התקמטו (Backes&Muller AML30 - משהו גרמני שההורים קנו בכמה אלפים בזמנו) - ויש אף סימנים כתומים של חלודה, החלטתי להזמין "על עיוור" טוויטרים חדשים, אז אחרי קצת מחקר וחיפושים, הוזמנו זוג Vifa XT25TG30-04, עם עכבה תואמת (4ohm)... לצערי לא הצלחתי למצוא טוויטר זהה לזה שברמקולים, כך שלא הייתה ברירה, ובטח לא שווה לי לקחת אותם להאוזמן (קרוב משפחה, אגב).

תמונה

עריכה: תמונות של הבחורים בהרכב מלא, כבר התחלנו בבניית מעמדים לאחוריים, משהו פשוט נורא מעץ אורן, אצלם תמונות כשיהיו.

[img2=550x412]http://www.up2me.co.il/images/80501835.jpg[/img2]

[img2=550x391]http://www.up2me.co.il/images/83528705.jpg[/img2]
נערך לאחרונה על ידי kipikipod ב 11/01/2012 18:33, נערך 4 פעמים בסך הכל.
Utopia

linyotam
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

Re: לא יאמן כמה מוסיף סנטר! (ביקורת קצרצרה)

שליחה #2 

kipikipod כתב:עם כמה שהקדמיים מדהימים והצליחו לעשות את העבודה של הסנטר בצורה מעולה, הרגשתי שיש קטעים שזה טיפה גדול עליהם ועדיף לי להשקיע כמה אלפים וללכת על סנטר שיוריד מהקדמיים את העומס של הדיאלוגים וההתרחשויות המרכזיות.
אז רכשתי בשעה טובה (ומוצלחת) סנטר תואם לקדמיים - Focal cc800v, בצבע שחור Ebony תואם :mrgreen:

יא אללה כמה שהוא היה חסר... סוף סוף הקדמיים נשמעים במלוא הדרם, עוטפים אותך ומכניסים אותך לאווירה,
כאשר שומעים כל רחש קטן, כל אבן שנופלת וכל זכוכית שנשברת אתה מרגיש את הדרמטיות של השברים ואת הסדקים שנוצרים לפני השבר - מדהים, מדהים, מדהים!
כמה שהסנטר הזה חד, אומנם רכשתי חדש כי לא הצלחתי למצוא שום הזדמנות רלוונטית לגביו (יד שניה \ אפילו חו"ל) - אך שווה כל שקל (וניסן מ"פיוז" דאג לי למחיר מעולה, כרגיל).

מאחר וכל המערכת ממוקמת בסלון, ואמי מעצבת פנים, לא טרחתי אפילו לשאול אותה אם אני יכול להכניס קוביה גדולה לסלון בדמות HSU \ SVS, לאחר חיפושים והתייעצויות, נמסר לי מניסן שיש לי הזדמנות לקבל סאב של Sunfire לבדיקה, ואם ארצה אקח אותו.
בהתחלה לא היה ברור כלל באיזה דגם מדובר (על הסאב רשום True Subwoofer בלי ציון דגם), לאחר מדידות...
מסתבר שזהו TS-EQ12, סאב הדגל של החברה (הקוביה, יש סדרה יותר יקרה On-Wall - SubRosa), במצב חדש.
לגבי המחיר, כרגיל... נאמר לי "אל תדאג :D ".

אז הבאנו גם אותו, השמנמן הקטן אכן לא גדול במיוחד (אפילו קטן בכמה ס"מ טובים מהסאב של Logitech Z5500 שיש בחדרי, אבל כבד ממנו בכמה קילויים טובים),
אבל הבחור הזה יודע להרביץ כשצריך... והוא עושה את זה על הצד הטוב ביותר... ומה שבעיקר אהבתי אצלו, זה שהוא יודע להיות כל כך עדין במוסיקה... לא לפוצץ ולהתעלות על כל השאר כמו שהסאב של הZ5500 עושה.
האמת? אני בכלל לא בחור של "בומים", אני אומנם אוהב לשמוע מוסיקה בעוצמה מכובדת, אבל מעולם לא תשמעו את הסאבוופר עובד קשה מדיי אצלי.
אבל כן, ללא ספק שהוא מרשים, לא הייתי מתנגד לאחד כזה, ואם המחיר שבסופו של דבר יהיה אכן מתאים - אשמח(את זה כבר לא אני רוכש, ההורים החליטו להשתתף, ככה שלא תלוי בי :lol: ) - מסתבר שדברים טובים אכן יכולים לבוא בצורות קטנות - ומפליא שזה חל גם על סאבוופרים, שבדרך כלל הגודל קובע.

בעזרת ה' תמונות אביא בהמשך היום, אחרי שאעביר שואב + סחבה על הסלון אחרי הלילה הסוער של אתמול
:lol:
...
יופי אני שמח שעניין הסאב הסתדר לבינתיים
לגבי הסנטר - לא פעם ולא פעמיים תשמע פה מומחים לקולנוע ביתי שטוענים - רמקול הסנטר הוא הרמקול החשוב ביותר בקולנוע הביתי!
כנראה, יש אמת בטענה זו.

שמח לשמוע שהכל מתחיל לתפוס אצלך צורה וכמובן, קול :)

שיהיה בהצלחה
מחכה לתמונות.

יותם.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #3 

תתחדש ותהנה (Y) (f)

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3067
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #4 

איזה יופי , תתחדש ותהנה (Y)

פוקאל חברה פייבוריטית שלי , אחרי Cabasse.
:D

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

LiorShap כתב:איזה יופי , תתחדש ותהנה (Y)

פוקאל חברה פייבוריטית שלי , אחרי Cabasse.
:D
...
יש 2 חברות שאני מאוד רוצה לשמוע - ELAC וCabasse.... ביום מן הימים :}
Utopia

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #6 

תתחדש ותהנה (Y)

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #7 

תתחדש תהנה וכמובן תמונות :)
שוקל את החלפת האחוריים?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

לגבי הסאב, הייתי מציע לך ללכת על סאב של פוקל או משהו אחר יותר מוזיקלי, לרמקולים שלך יש סאונד מאוד דינמי ואני חושב שלא תהיה אינטגרציה טובה בכל הקשור למוזיקה או סאונד בסטריאו.

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

zeev78 כתב:לגבי הסאב, הייתי מציע לך ללכת על סאב של פוקל או משהו אחר יותר מוזיקלי, לרמקולים שלך יש סאונד מאוד דינמי ואני חושב שלא תהיה אינטגרציה טובה בכל הקשור למוזיקה או סאונד בסטריאו.
...
הסאב של פוקאל נראה מדהים אבל מאכזב על הנייר... יורד עד 32hz (?!)
קצת הזוי...

האמת היא שאין לי דבר רע להגיד על הסאנפייר... הכל תלוי במחיר שאקבל..

DorM
להרגע ידידי! :lol: כל ההוצאות הללו מרגישות לי כמו משכנתא, והכל עם שכר מינימום D:
אבל כן, בעתיד (חצי שנה לדעתי) אביא Axiom QS8 v3 - חבל מאוד שהם מכוערים ברמות, אבל יש עוד זמן עד אז.
Utopia

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #10 

כמה הם עולים?
אולי בתקציב שלהם כדאי לשקול אופציות אחרות, אולי לבחון חברות אחרות או לבחון גם פוקאל.

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

DorM כתב:כמה הם עולים?
אולי בתקציב שלהם כדאי לשקול אופציות אחרות, אולי לבחון חברות אחרות או לבחון גם פוקאל.
...
להערכתי, כולל משלוח ומסים בסביבות ה4.5K וכולל גם שינוי צבע (לבן עם גרילים לבנים. לא מעוניין שישימו לב שהם שם בכלל, במיוחד שהם עוד יהיו על מעמדים מאחר ואין לי קיר שלם מאחוריהם).
Utopia

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #12 

תתחדש.אכן סנטר מוסיף

מעטים המקרים שראיתי שסנטר מיותר בהם
העם דורש..... כל מיני דברים

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #13 

zeev78 כתב:לגבי הסאב, הייתי מציע לך ללכת על סאב של פוקל או משהו אחר יותר מוזיקלי, לרמקולים שלך יש סאונד מאוד דינמי ואני חושב שלא תהיה אינטגרציה טובה בכל הקשור למוזיקה או סאונד בסטריאו.
...
לדעתי אין דבר כזה סאב מוזיקלי וסאב לקולנוע. סאב טוב זה סאב טוב בדיוק כמו רמקול.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

istarmini כתב:
...
...
לא כל רמקול מתאים לכל סיגנון של מוזיקה......

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2620
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #15 

istarmini כתב:
...
...
(Y)

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #16 

zeev78 כתב:
istarmini כתב:
...
...
לא כל רמקול מתאים לכל סיגנון של מוזיקה......
...
(Y) (Y) (Y)
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2620
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #17 

istarmini כתב:
...
...
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #18 

ת.ת.ת. (Y) 8)

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

Balance כתב:
istarmini כתב:
...
...
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
...

(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) זהו ניצחתי :wink: , הדיון הזה ישן וקשה לבוא ולשכנע מישהו שמכיר את התחום הרבה שנים ונעול על רעיון מסוים. בכל אופן אני אשמח לקבל רעיונות לגבי סאב שהוא גם בועט וגם יודע להיות עדין באותו התקציב שאני אקבל עבור HRS10 ביד 2 (אם אני אחליט למכור אותו). האם הסאב הזה הוא מחליף ראויי?: http://www.eurotal.co.il/Product.asp?Pi ... 1&Cat2ID=0 (לא בדקתי כמה הוא עולה).
נערך לאחרונה על ידי zeev78 ב 10/01/2012 17:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

udico
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #20 

תתחדש ותהנה (Y) (f) יפה מאוד ותודה על השיתוף לגבי כמה מוסיף סנטר לקולנוע הביתי (f) גם אני חושב כך (f)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”