חנות מחשבים איננה מוכנה לכבד עסקה שנעשתה באתר האינטרנט שלהם עקב טעות במחיר.

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
T-p-X פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום רב,

בתאריך 05.01.12 בשעה 11:04 בבוקר, ביצעתי הזמנה מאתר של חנות מחשבים מסוימת שכרגע ישאר בעילום שם.

הוזמן מהאתר 3 יחידות קירור למעבד מסוג Scythe susanoo במחיר של 46 ₪ ליחידה, ותשלום משלוח של 39 ₪(מחיר מופקע ביחס לכל הדעות), סה"כ כולל מע"מ להזמנה: 178 ₪.
קיבלתי אישור מחברת PAYPAL על ביצוע ההזמנה, וגם מן האתר קיבלתי אישור ומס הזמנה .
עד לתאריך 08.01.12 קיבלתי לכתובת הדואר האלקטרוני שלי, הודעות מן החנות כי הזמנתי בטיפול, ולאחר מכן הודעה כי הזמנתי בבירור\בהמתנה.
כאשר בתאריך 08.01.12 בשעה 13:23 שלחתי להם הודעת דוא"ל אשר מבקשת לברר מדוע הזמנתי נמצאת בסטטוס "בירור\המתנה", נתקבלה בתגובה מהם הודעה כי המוצר אינו במלאי\חסר אצל היבואן.

התקשרתי לחנות , וענה לי מנהל החנות, וכאשר התעניינתי בנוגע למצב ההזמנה שלי, הוא טען שהמוצר חסר במלאי אצל היבואן, ולא ידוע לו מתי יחודש המלאי, והציע לי לבטל את ההזמנה.

התקשרתי ליבואן המוצר CDLOG בכדי לברר האם ומתי יחודש המלאי של המוצר, בכדי לדעת האם כדאי לי להמתין.
ענה לי בחור ממחלקת המכירות של CDLOG, ולפי דבריו המוצר נמצא במלאי ואין כל בעיה(למעשה דבריו היו "תגיד להם שיפסיקו לבלבל בשכל").

התקשרתי שנית לחנות, והודעתי למנהל כי נאמר לי מCDLOG כי המוצר אכן במלאי, המנהל שינה את גרסתו, ואמר שחלה טעות בתמחור המוצר עקב טעות במק"ט והמחיר הנכון של המוצר הינו 380 ₪, כמובן שהמנהל הפיל את כל האחריות על טעות התמחור על היבואן CDLOG בטענות כי ליבואן יש מק"ט זהה לשני מוצרים שונים.

בנוסף לכך, המנהל טען שהחוק להגנת הצרכן, אינו תופס במקרה זה מכיוון שתקנון החנות הוא הקובע, ולא החוק. למרות שלשון החוק בנוגע להצגת מחירים ברורה בנושא זה.
17ב. חובת הצגת מחיר על טובין והמחיר המחייב (תיקון: תשס"ב)
(א) עוסק המציע, המציג או המוכר טובין לצרכן יציג על גביהם או על גבי אריזתם את מחירם הכולל.
(ב) הצגת המחיר כאמור בסעיף קטן (א) תהיה -
(1) של המחיר הכולל בלבד, ורק במטבע ישראלי;
(2) במקום הנראה לעין, בספרות ברורות וקריאות.
(ג) הוראות סעיפים קטנים (א) ו-(ב) יחולו גם על טובין המוצגים על ידי עוסק לראווה בכל דרך שהיא, באופן הנותן יסוד להניח שהטובין, או טובין הדומים להם, מוצעים על ידיו לצרכן למכירה.
(ד) המחיר המחייב של טובין יהיה המחיר שהוצג עליהם בהתאם להוראות סעיף זה, אף אם מחירם בקופה גבוה מהמחיר האמור.

מאוד מצער שמלכתחילה לא אמר לי שחלה טעות במחיר, והעניין היה יכול להפתר בתודה וחיוך, וסתם בזבז את זמני בשיחות טלפון בכדי לברר האם המוצר במלאי או לא. ורק לאחר שדאג לטרטר אותי החליט להודות בטעות התמחור.

כמו כן כאשר שאלתי אותו מדוע שלח אותי לרדוף אחרי היבואן בטענות שווא שהמוצר אינו במלאי, ענה לי המנהל כי דיבר עם סוכן היבואן באותו זמן שאני דיברתי איתם, ומיד כאשר גילה את הטעות שינה את המחיר באתר האינטרנט, משפט זה בוודאות שקר, ידוע לי כי המחיר בחנות עודכן לפחות יממה, אם לא יותר, לפני שיחתי הראשונה עם מנהל החנות.

מה אתם הייתם עושים במקרה כזה?

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #2 

מפסרמים את שם החנות
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #3 

shuali, רגע לפני שיושבי הפורום קורעים מישהו...
האם פנית לאגודה לצרכן ? כדאי לברר האם החנות צודקת בדבריה (למרות ההתנהלות שמריחה לא טוב) או שיש לך קייס. הייתי מנסה לפתור את זה מולם, לא הלך ? אתה יותר ממוזמן לפרסם את שמם כאן בפורום.
אגב - טעויות קורות, קרו ויקרו. השאלה היא איך מתמודדים איתן.
Vocare Ad Regnum

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6602
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 500 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

T-p-X,

המחיר ליחידה ששילמת ברור שהוא טעות. אף אחד לא מוכר מוצרים של 300 שקל ב 46 שקל ! כל אתר מגן על עצמו בתקנון ממקרים כאלה, ובדרך כלל שאתה מזמין אתה גם מסמן שקראת את תקנון האתר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78806
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #5 

כבר היינו בסרט הזה. במקרה כזה ברור שמשהו לא בסדר במחיר. אין שום סיבה שחנות תפסיד כסף. מצד שני, הם טעו ואין סיבה שהלקוח יסבול.

הפשרה שאני חושב שהיא הגיונית זה שהחנות תמכור לך יחידה אחת במחיר הזה ואת האחרים במחיר הרגיל.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #6 

רק שלא נתחיל עוד פעם שרשור מתלהם... שבסוף יסגר (בצדק) על ידי מנהלי האתר לפני שישלפו פה נשק...

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #7 

טוב זה ממש הבדל מטורף של מחיר...

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=796001

אני אישית לא הייתי מוציא כל כך הרבה אנרגיה, ורוכש במקום אחר.
נערך לאחרונה על ידי mp3lll ב 10/01/2012 12:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #8 

החנות כתבה מחיר מוטעה ..בעיה שלה ,חוץ מזה שבמקרה כזה שבאמת ההבדל במחיר הוא ענק ,שלפחות התחנות תתפשר קצת ואפילו אחת מהיחידות תתן במחיר שפירסמה .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #9 

mp3lll
+1
Vocare Ad Regnum

T-p-X פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #10 

ההתייעצות כאן נבעה מהעובדה שקיבלתי המלצה מהאגודה להגנת הצרכן לגשת עם המקרה הזה לבית משפט.

אני דווקא הייתי נגד זה מלכתחילה, במיוחד שמדובר בחנות פרטית ולא אחת מרשתות השיווק הגדולות, ודווקא אנשים אחרים שסיפרתי להם את המקרה הציעו לא לוותר ולהתייעץ עם כל גורם אפשרי, במיוחד לא אחרי התנהגות כזו של בעל החנות.

בכוונה לא פירסמתי את שם החנות, לא מעוניין לפגוע בהם, למרות שכל מה שנרשם כאן הוא אך ורק על פי התנהלות הדברים נטו.

ככל הנראה, כרגע לא אנקוט בשום צעד, ואבקש מהחנות שתחזיר לי את כספי.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”