מישהו מבין בגינות? עיצוב גינה...
שלום
בעוד 6-7 חודשים אנחנו נכנסים לבית עם גינה 70 מ"ר בערך
התחלתי לאסוף מידע וידע ונתקלתי בעיצוב הבא שדי אהבתי.
לפי המעצב גינה כזאת עלתה כ-80 אלף ש"ח. שזה בכלל לא בכיוון שלי
היות ואני די טוב בעבודות ידיים חשבתי קודם להעריך כמה יעלה לי לעשות את העבודה לבד (או אולי לקחת עוזר מקצועי)
וכמה יעלה לי לקנות לבד את חומרי הגלם.
את הדק יכול להיות שאיש מקצוע יעשה. למרות שגם זה לא נראה לי עבודה קשה.
סביר להניח שאטע עץ זית אבל לא מהסוגים עם הגזע העבה (סורי אם אני לא טועה) ועוד כמה עצים כמו לימון,קלמנטינה
בשיחים חשבתי על תבלינים ולבנדר.
בתמונות שצרפתי אפשר לראות שבנו טרסה מאבן טוף איטלקית(כרכר) שדי יקרה אז לא בטוח שאני אשתמש בה.
בניית המזרקה לא צריכה להיות מסובכת. רק אני צריך למוצא משאבה שקטה ומספיק חזקה ולראות איך אני בונה את משפך המזרקה מנירוסטה (אולי עם שימוש בתבנית לאוכל שאעשה לה הסבה)
אשמח לכל רעיון/עזרה (בחישוב כמויות)/הערה בנושא.
תודה
הרשימה שיש לי בינתיים היא:
דק
דשא (סביר להניח שיהיה אמתי ולא פלסטיק)
אבנים לטרסה
טיט לחיבור בין האבנים בטרסה
פסיפס לציפוי פנימי מזרקה
צינורות השקיה ,טפטפות, שעון השקיה
צינורות חשמל
משאבה 12V
תאורה מוגנת מים 12V
עצים
צמחיה
אדמה נוספת?
דישון?
בעוד 6-7 חודשים אנחנו נכנסים לבית עם גינה 70 מ"ר בערך
התחלתי לאסוף מידע וידע ונתקלתי בעיצוב הבא שדי אהבתי.
לפי המעצב גינה כזאת עלתה כ-80 אלף ש"ח. שזה בכלל לא בכיוון שלי
היות ואני די טוב בעבודות ידיים חשבתי קודם להעריך כמה יעלה לי לעשות את העבודה לבד (או אולי לקחת עוזר מקצועי)
וכמה יעלה לי לקנות לבד את חומרי הגלם.
את הדק יכול להיות שאיש מקצוע יעשה. למרות שגם זה לא נראה לי עבודה קשה.
סביר להניח שאטע עץ זית אבל לא מהסוגים עם הגזע העבה (סורי אם אני לא טועה) ועוד כמה עצים כמו לימון,קלמנטינה
בשיחים חשבתי על תבלינים ולבנדר.
בתמונות שצרפתי אפשר לראות שבנו טרסה מאבן טוף איטלקית(כרכר) שדי יקרה אז לא בטוח שאני אשתמש בה.
בניית המזרקה לא צריכה להיות מסובכת. רק אני צריך למוצא משאבה שקטה ומספיק חזקה ולראות איך אני בונה את משפך המזרקה מנירוסטה (אולי עם שימוש בתבנית לאוכל שאעשה לה הסבה)
אשמח לכל רעיון/עזרה (בחישוב כמויות)/הערה בנושא.
תודה
הרשימה שיש לי בינתיים היא:
דק
דשא (סביר להניח שיהיה אמתי ולא פלסטיק)
אבנים לטרסה
טיט לחיבור בין האבנים בטרסה
פסיפס לציפוי פנימי מזרקה
צינורות השקיה ,טפטפות, שעון השקיה
צינורות חשמל
משאבה 12V
תאורה מוגנת מים 12V
עצים
צמחיה
אדמה נוספת?
דישון?
גם אם הסכום להקמת הגינה נראה לך מוגזם זה עדיין לא מונע ממך לבקש ממנו שיכין תוכנית או לפנות לאדריכל נוף אחר שיכין כזו ותבקש שיתמחר את הפיקוח בנפרד. אחרי שתהיה לך תוכנית צמחיה, ניקוז, תאורה ופיתוח תוכל להגיש לקבלנים להצעות או ללכת למשתלות ולברר עלויות בעצמך.
בתכנון גינה צריך לקחת משתנים רבים כמו כיווני שמש, אזור בארץ, ניקוזים, קשר פנים וחוץ וכו' כך שלא כדאי להסתמך על עצות.
שיהיה בהצלחה.
בתכנון גינה צריך לקחת משתנים רבים כמו כיווני שמש, אזור בארץ, ניקוזים, קשר פנים וחוץ וכו' כך שלא כדאי להסתמך על עצות.
שיהיה בהצלחה.
לא יודע להעריך כמויות וכו' זה גם לא המקצוע שלי.
מה שכן בזמנו כשעברנו לבית, חשבתי לעשות גינה לבד, יש לי גם את היתרון של זמינות עובדים זולים יחסית וכן אפשרות לקנות את כל המוצרים בזול יחסית וידע טכני לעשות את זה.
ובכל זאת החלטתי ללכת כל גנן מקצועי שיעשה את העבודה, אומנם יצא חסכון מה לעשות לבד, אבל לא מאוד גדול ובמחיר של הרבה ימי עבודה שלי.
תזכור שדברים שלך לפעמים מסובכים מאוד ויקרים לגנן הם זולים הרבה יותר.
כל זה לא סותר כמובן לעשות לבד, במידה ואתה נהנה מזה.
מה שכן בזמנו כשעברנו לבית, חשבתי לעשות גינה לבד, יש לי גם את היתרון של זמינות עובדים זולים יחסית וכן אפשרות לקנות את כל המוצרים בזול יחסית וידע טכני לעשות את זה.
ובכל זאת החלטתי ללכת כל גנן מקצועי שיעשה את העבודה, אומנם יצא חסכון מה לעשות לבד, אבל לא מאוד גדול ובמחיר של הרבה ימי עבודה שלי.
תזכור שדברים שלך לפעמים מסובכים מאוד ויקרים לגנן הם זולים הרבה יותר.
כל זה לא סותר כמובן לעשות לבד, במידה ואתה נהנה מזה.
אם אתה כשרוני ומסוגל לבנות לבד, זה יקצץ בעלויות לפחות בחצי מחיר אם לא יותר. מניסיון....
כמובן תוכל להיעזר בבעלי מקצוע שיסבירו לך מה לעשות. בשביל העבודה עצמה הם יקחו הרבה מאוד כסף ואני לא רואה סיבה למה לא לעשות את זה לבד.
כמובן תוכל להיעזר בבעלי מקצוע שיסבירו לך מה לעשות. בשביל העבודה עצמה הם יקחו הרבה מאוד כסף ואני לא רואה סיבה למה לא לעשות את זה לבד.