מה זה buffer ל-dvi?
כבל 5 מטר dvi, לא עובד לי מהמחשב למסך, אז ניסיתי 2 מטר - עבד.
הבנתי אני צריך buffer, ואז להרחיב את ה2 מטר ל-4 מטר.
אבל אף אחד לא יודע על זה, אשמח אם תוכלו לעזור לי.
אגב במידה ו5 מטר עושים בעיות, הסיכוי ש4 מטר ככבל אחד, יעבוד או לא?
אם אף אחד מאלה לא יעבוד, אני יכול לקנות מתאם מdvi ל-vga, ולראות?
איך האיכות תהיה?
הבנתי אני צריך buffer, ואז להרחיב את ה2 מטר ל-4 מטר.
אבל אף אחד לא יודע על זה, אשמח אם תוכלו לעזור לי.
אגב במידה ו5 מטר עושים בעיות, הסיכוי ש4 מטר ככבל אחד, יעבוד או לא?
אם אף אחד מאלה לא יעבוד, אני יכול לקנות מתאם מdvi ל-vga, ולראות?
איך האיכות תהיה?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78922
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
בעיות מרחק יכולות להיגרם מכמה גורמים עבור DVI:
1. מקור בעייתי (יש מקורות שפשוט לא דוחפים מספיק את הסיגנלים, אחרי 2-3 מטר זה מפסיק לעבוד).
2. כבל לא טוב - זה יותר נפוץ מכפי שחושבים.
בכל מקרה, לבעיה מס' 1 הפיתרון הוא DVI EXTENDER (מוסיף מרחק ל-DVI, לא "BUFFER"). לקרמר מירושליים יש כזה. יש לרכישה גם בחנויות ק"ב רבות.
לגבי בעיה 2, בד"כ זה נפתר על ידי כבל מעט יותר יקר.
1. מקור בעייתי (יש מקורות שפשוט לא דוחפים מספיק את הסיגנלים, אחרי 2-3 מטר זה מפסיק לעבוד).
2. כבל לא טוב - זה יותר נפוץ מכפי שחושבים.
בכל מקרה, לבעיה מס' 1 הפיתרון הוא DVI EXTENDER (מוסיף מרחק ל-DVI, לא "BUFFER"). לקרמר מירושליים יש כזה. יש לרכישה גם בחנויות ק"ב רבות.
לגבי בעיה 2, בד"כ זה נפתר על ידי כבל מעט יותר יקר.
תודה על התשובה המהירה!
אז זה מה שהבנתי מטכנאי בטומסון, הוא אמר לי יש מצב שהמחשב שלי לא דוחף מספיק חזק את האות, וצריך buffer... (אתה כרגע אמרת שלא)
יש מצב ששני כבלים של 2 מטר עם extender יפתור תבעיה? הוא מחזק את האות באמצע או משהו כזה?
אגב כמה זה עולה?
אז זה מה שהבנתי מטכנאי בטומסון, הוא אמר לי יש מצב שהמחשב שלי לא דוחף מספיק חזק את האות, וצריך buffer... (אתה כרגע אמרת שלא)
יש מצב ששני כבלים של 2 מטר עם extender יפתור תבעיה? הוא מחזק את האות באמצע או משהו כזה?
אגב כמה זה עולה?
- oferlaor
- מנהל

זה נכון, רק שהוא השתמש פשוט במונח לא נכון, קוראים לזה DVI EXTENDER או RANGE EXTENDER.
יש גם DVI REPEATER שזה בד"כ זול יותר ונראה לי שיתאים כאן יותר.
בהחלט אפשרי שכבל כפול עם מכשיר כזה באמצע יעזור. במקום שכבל 15מ' לא עבד, הצלחתי להפעיל מכשיר עם שני כבלים של 8מ' ו-EXTENDER בינהם.
זה לא קסם, אלא מכשיר אלקטרוני שמקבל את החשמל שלו מהכבל עצמו ופשוט "מחדש" את האות ובכך מפחית ומעלים רעשים ופותר בעיות CROSSTALK ועוצמות אות.
לא יודע כמה זה עולה בארץ. בחו"ל זה יכול להגיע למאה ומשהו דולר עבור אחד יחסית פשוט. ממליץ שתיצור קשר עם קרמר אלקטרוניקה (דבר עם חיים אלעלוף) ותברר את המחיר בארץ.
יש גם DVI REPEATER שזה בד"כ זול יותר ונראה לי שיתאים כאן יותר.
בהחלט אפשרי שכבל כפול עם מכשיר כזה באמצע יעזור. במקום שכבל 15מ' לא עבד, הצלחתי להפעיל מכשיר עם שני כבלים של 8מ' ו-EXTENDER בינהם.
זה לא קסם, אלא מכשיר אלקטרוני שמקבל את החשמל שלו מהכבל עצמו ופשוט "מחדש" את האות ובכך מפחית ומעלים רעשים ופותר בעיות CROSSTALK ועוצמות אות.
לא יודע כמה זה עולה בארץ. בחו"ל זה יכול להגיע למאה ומשהו דולר עבור אחד יחסית פשוט. ממליץ שתיצור קשר עם קרמר אלקטרוניקה (דבר עם חיים אלעלוף) ותברר את המחיר בארץ.
אוקי, (שוב תודה על המהירות)
ידוע לך אולי אם מוכרים את זה בעוד חנויות חוץ מקרמר?
ואשמח לטלפון
תודה רבה!
נ.ב
חשבתי על זה, אולי אני אהיה קצר בכסף ופשוט לא אוכל לרכוש כזה מכשיר, אולי אני אוכל לקבל החזר כספי או משהו על הכבלים ולקנות מתאם dvi ל-vga ולקנות כבל vga, יש מצב שיהיה בעיות?
ועד כמה האיכות בהשוואה לdvi?
ידוע לך אולי אם מוכרים את זה בעוד חנויות חוץ מקרמר?
ואשמח לטלפון
תודה רבה!
נ.ב
חשבתי על זה, אולי אני אהיה קצר בכסף ופשוט לא אוכל לרכוש כזה מכשיר, אולי אני אוכל לקבל החזר כספי או משהו על הכבלים ולקנות מתאם dvi ל-vga ולקנות כבל vga, יש מצב שיהיה בעיות?
ועד כמה האיכות בהשוואה לdvi?
- oferlaor
- מנהל

tevel3,
אני מניח שיהיו חנויות רבות עם כאלה מכשירים, אבל אני פשוט יודע שקרמר מוכר אותם. מעבר לזה, תצטרך להרים טלפון לכמה חנויות ולברר...
אני מניח שיהיו חנויות רבות עם כאלה מכשירים, אבל אני פשוט יודע שקרמר מוכר אותם. מעבר לזה, תצטרך להרים טלפון לכמה חנויות ולברר...