מסכים... ממש הסברים בטוב טעם, מנוסחים היטב וברורים לכל...
שאלתי את זה פעם.
חפש שרשור שלי, תגובה של עופר, בפורום שאלות טכניות (נדמה לי)
בגדול:
ה W.B הם לטובת כיול White Balace (מה שנקרא גם grayscale calibration או D65 calibration). חפש מאמרים ושרשורים בנושא.
GAMMA - קצרה היריעה... חפש מאמר בנושא...
AGC ו Black Extension - אלגוריתמי עיבוד תמונה אוטומטיים "חכמים" לשיפור (או עיוות, תלוי איך תסתכל על זה) התמונה. אני לא משתמש בכאלה.
BLACK EXTENSION מרחיב את מספר הגוונים האפורים הכהים על חשבון דיוק GAMMA. היתרון הוא שמופיעים יותר פרטים, החיסרון הוא שהגאמה נדפק ושאר הגוונים טיפה מכווצים. אם אתה מרגיש שאתה מפספס פרטים בשחורים, נסה להדליק את זה.
AGC זה סיפור בפני עצמו, המטרה היא למצוא את הגוונים המקסימום והמינימום של הסצינה ולהתאים את המסך בכדי לשפרם. כמובן שזה גורם לאין ספור בעיות דיוק (וחדי עין גם יראו כיצד האלגוריתם פועל - מדי פעם מין קפיצה מוזרה בתאורת המסך). היתרון הוא, שוב, של אופטימיזיה שגורמת לך לראות יותר פרטים על חשבון דיוק.
GAMMA - יש מאמר על הנושא. יש גם מאמר ספציפית על S CURVE, אם אני זוכר נכון.
INPUT LEVEL - לא מכיר, יתכן שמדובר בשליטה על PEDESTAL (כלומר אם השחור במקור הוא 7.5IRE או 0IRE). לפי התיאור זה דווקא נראה כמו מקבילה של BLACK EXTENSION רק ללבנים.
לגבי WHITE BALANCE, הרי מדובר כאן על תורה שלמה של כיול צבעים. אפשר לכייל עם GRAY REFERENCE (כלומר פס נייר עם צבע אפור נוטרלי) או עם ציוד מקצועי, ואז המטרה היא לכוון את הלבן כך שיהיה מדוייק ככל הניתן בכל רמות הגוונים.