Emotiva Xda-1 - חיברתי סוף סוף , שאלה לי אליכם
היי חברים יקרים ,
בהמשך לשרשור הזה -
http://www.hometheater.co.il/vt157770.% ... 7%92%D7%9D
הדאק הגיע אלי כבר לפני מספר ימים אך לצערי לא חשתי בטוב וחיכיתי בסבלנות עם ההתקנה שלו.
אשמח להתייעצות קטנה - חיברתי את הדאק דרך הכרטיס קול Realtek שנמצא בלוח אם דרך יציאה אופטית לדאק ,
משם הוצאתי RCA לרסיבר. עכשיו כל פעם שאני רוצה לשמוע מוזיקה אני מעביר בין כרטיס המסך לכרטיס של רילטק
וחוזר חלילה כאשר אני רוצה סרטים ב HDMI...
העניין הוא כזה , ה RCA מחובר לכניסת CD ברסיבר אך כאשר אני מעביר ברסיבר ל CD התמונה כמובן נעלמת.
יש לי בלקאוט רציני עם זה , לא זוכר מה הפתרון במקרה הזה ואיך לחבר נכון. אשמח לעזרה חברים.
תמונות ( לא איכותיות לצערי , צולם בנייד )
בהמשך לשרשור הזה -
http://www.hometheater.co.il/vt157770.% ... 7%92%D7%9D
הדאק הגיע אלי כבר לפני מספר ימים אך לצערי לא חשתי בטוב וחיכיתי בסבלנות עם ההתקנה שלו.
אשמח להתייעצות קטנה - חיברתי את הדאק דרך הכרטיס קול Realtek שנמצא בלוח אם דרך יציאה אופטית לדאק ,
משם הוצאתי RCA לרסיבר. עכשיו כל פעם שאני רוצה לשמוע מוזיקה אני מעביר בין כרטיס המסך לכרטיס של רילטק
וחוזר חלילה כאשר אני רוצה סרטים ב HDMI...
העניין הוא כזה , ה RCA מחובר לכניסת CD ברסיבר אך כאשר אני מעביר ברסיבר ל CD התמונה כמובן נעלמת.
יש לי בלקאוט רציני עם זה , לא זוכר מה הפתרון במקרה הזה ואיך לחבר נכון. אשמח לעזרה חברים.
תמונות ( לא איכותיות לצערי , צולם בנייד )
במידה והמקור שלך מחשב הנושא פתיר.
אם אתה משתמש במדיה פורטל, ניתן להגדיר כי קבצי המוסיקה ינוגנו דרך SPDIF, תחת התפריט music בתוכנה, ואילו קבצי הוידאו ינוגנו דרך ה- HDMI כפי שקורה כיום.
הבעיה שבמעבר לכניסת CD אתה מאבד תמונה של המחשב..
במידה ואתה מעוניין לראות את תמונת המחשב בטלויזיה בזמן ניגון קבצי מוזיקה, יש לך 2 אופציות:
1. חיבור יציאת DVI (נוסף על HDMI) מכרטיס המסך ישירות לטלויזיה. עליך לקבוע בכרטיס המסך כי הוא יציג את אותה התמונה ב- 2 היציאות של הכרטיס (duplicate). כך בזמן ניגון מוסיקה מכניסת CD, אתה עובר לערוץ HDMI נוסף ב- TV.
2. חיבור אינטגרייטד בין ה DAC לרסיבר. האינטגרייטד ישמש PRE+POWER במוסיקה דו ערוצית, ו- POWER בלבד בוידאו רב ערוצי.
באופן זה לא תצטרך לחבר חיבור נוסף בין המחשב לטלויזיה.
מקוה שהייתי מספיק ברור..
בהצלחה!
אם אתה משתמש במדיה פורטל, ניתן להגדיר כי קבצי המוסיקה ינוגנו דרך SPDIF, תחת התפריט music בתוכנה, ואילו קבצי הוידאו ינוגנו דרך ה- HDMI כפי שקורה כיום.
הבעיה שבמעבר לכניסת CD אתה מאבד תמונה של המחשב..
במידה ואתה מעוניין לראות את תמונת המחשב בטלויזיה בזמן ניגון קבצי מוזיקה, יש לך 2 אופציות:
1. חיבור יציאת DVI (נוסף על HDMI) מכרטיס המסך ישירות לטלויזיה. עליך לקבוע בכרטיס המסך כי הוא יציג את אותה התמונה ב- 2 היציאות של הכרטיס (duplicate). כך בזמן ניגון מוסיקה מכניסת CD, אתה עובר לערוץ HDMI נוסף ב- TV.
2. חיבור אינטגרייטד בין ה DAC לרסיבר. האינטגרייטד ישמש PRE+POWER במוסיקה דו ערוצית, ו- POWER בלבד בוידאו רב ערוצי.
באופן זה לא תצטרך לחבר חיבור נוסף בין המחשב לטלויזיה.
מקוה שהייתי מספיק ברור..
בהצלחה!
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY
lasik
תודה על העזרה ,
מכיוון שאני לא מתכוון לקנות כרגע אינטרגרייטד , האופציה הראשונה נראית לי יותר ריאלית.
רק שלא הבנתי עד הסוף מה עלי לעשות. להוציא כבל נוסף של DVI מכרטיס המסך שלי ? לאן ?
ומדוע אין אפשרות לעשות זאת עם כבל HDMI ?
רב תודות על העזרה.
אשמח גם לשרשורים נוספים בנושא במידה ואתה יכול לשלוח לי לינקים מפורומים בחו"ל ובארץ.
תודה על העזרה ,
מכיוון שאני לא מתכוון לקנות כרגע אינטרגרייטד , האופציה הראשונה נראית לי יותר ריאלית.
רק שלא הבנתי עד הסוף מה עלי לעשות. להוציא כבל נוסף של DVI מכרטיס המסך שלי ? לאן ?
ומדוע אין אפשרות לעשות זאת עם כבל HDMI ?
רב תודות על העזרה.
אשמח גם לשרשורים נוספים בנושא במידה ואתה יכול לשלוח לי לינקים מפורומים בחו"ל ובארץ.
ליאור,
איזה יציאות יש לכרטיס המסך שלך?
במידה וקיימות לו 2 יציאות:
1. HDMI אחד הולך מכרטיס המסך לרסיבר, וממנו לטלויזיה.
2. היציאה השניה הולכת מהמחשב ישירות לטלויזיה.
כל שנותר לך הוא לקנפג בהגדרות כרטיס המסך שתראה כפול את המסך הראשי.
בהצלחה.
איזה יציאות יש לכרטיס המסך שלך?
במידה וקיימות לו 2 יציאות:
1. HDMI אחד הולך מכרטיס המסך לרסיבר, וממנו לטלויזיה.
2. היציאה השניה הולכת מהמחשב ישירות לטלויזיה.
כל שנותר לך הוא לקנפג בהגדרות כרטיס המסך שתראה כפול את המסך הראשי.
בהצלחה.
מוצרים חדשים בהזדמנות!
בכרטיס מסך שלי יש יציאה אחת HDMI שתפוסה כבר , עוד יציאה של DP ושתיים DVI.
אני צריך לקנות אני מניח מתאם DP ל HDMI ולחבר ישירות למסך כמו שכתבת.
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/687-%D ... %D7%AA-NED
אני צריך לקנות אני מניח מתאם DP ל HDMI ולחבר ישירות למסך כמו שכתבת.
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/687-%D ... %D7%AA-NED
כשאני ניסיתי לחבר SPDIF לשמיעה רק בתוכנה אחת (במקרה הזה AlbumPlayer) כיוון שנאמר לי שבסטריאו יש עדיפות לSPDIF ע"פ HDMI,
פשוט שייכתי את הכניסה האופטית שברסיבר (ימהה 3900) לכניסת הHDMI שממנה מועברת התמונה והסאונד מהHTPC, וע"פ לחיצה על מקש Audio Select בשלט בחרתי מאיזה מקור אני מעוניין לשמוע וכך התמונה עדיין נשארה, אבל לצערי הרסיבר לא יכל לבחור בצורה אוטומטית, כאשר ה-Audio Select היה על אוטומט שמעתי רק מהHDMI,
אז כך שבעצם כל פעם שרציתי לשמוע מהSPDIF הייתי צריך ללחוץ על הכפתור בשלט ולהגיע למצב המתאים.
(אגב - לא מצאתי שום הבדל בין חיבור אופטי לחיבור HDMI בסטריאו, לא משנה כמה התאמצתי).
פשוט שייכתי את הכניסה האופטית שברסיבר (ימהה 3900) לכניסת הHDMI שממנה מועברת התמונה והסאונד מהHTPC, וע"פ לחיצה על מקש Audio Select בשלט בחרתי מאיזה מקור אני מעוניין לשמוע וכך התמונה עדיין נשארה, אבל לצערי הרסיבר לא יכל לבחור בצורה אוטומטית, כאשר ה-Audio Select היה על אוטומט שמעתי רק מהHDMI,
אז כך שבעצם כל פעם שרציתי לשמוע מהSPDIF הייתי צריך ללחוץ על הכפתור בשלט ולהגיע למצב המתאים.
(אגב - לא מצאתי שום הבדל בין חיבור אופטי לחיבור HDMI בסטריאו, לא משנה כמה התאמצתי).
Utopia
kipikipod
לא נראה לי שאנחנו מדברים על אותו מצב כמו אצלי. אתה חיברתי הכל דרך DAC חיצוני ?
כל הרעיון אצלי הוא שאני רוצה להעביר SPDIF מכרטיס קול שבמחשב ל DAC ומשם RCA לרסיבר ועדיין לקבל
תמונה של הכרטיס מסך.
כל הרעיון אצלי הוא שאני רוצה להעביר SPDIF מכרטיס קול שבמחשב ל DAC ומשם RCA לרסיבר ועדיין לקבל
תמונה של הכרטיס מסך.
אוקיי, מתנצל, לא הבנתי את כוונתך, משום מה חשבתי שזו אותה פעולה..LiorShap כתב:kipikipod
תמונה של הכרטיס מסך....
Utopia
קיצר , קניתי מתאם DP ל HDMI וחיברתי מהכרטיס מסך ישירות למסך.
במקרה הזה קיבלתי בהגדרות של ATI שני מסכים. אחד את הפלזמה שלי פנסוניק והשני השם של הרסיבר.
אח"כ ביצעתי כפי ש LASIK המליץ לי Duplicate לשני המסכים.
אל תשאלו אותי איך אבל עכשיו כאשר אני מעביר ברסיבר למצב של ה DAC אני מקבל תמונה !!
חייב להודות שאיבדתי את ההגיון איך נפתרה הבעיה ואם מישהו יסביר מה בעצם נעשה פה אשמח.

במקרה הזה קיבלתי בהגדרות של ATI שני מסכים. אחד את הפלזמה שלי פנסוניק והשני השם של הרסיבר.
אח"כ ביצעתי כפי ש LASIK המליץ לי Duplicate לשני המסכים.
אל תשאלו אותי איך אבל עכשיו כאשר אני מעביר ברסיבר למצב של ה DAC אני מקבל תמונה !!
חייב להודות שאיבדתי את ההגיון איך נפתרה הבעיה ואם מישהו יסביר מה בעצם נעשה פה אשמח.
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
אם הבנתי נכון, מה שקורה הוא שאתה עוקף את הרסיבר בחיבור של ה-DVI ישירות לטלוויזיה, ולכן, למרות שהרסיבר כביכול לא מוציא לך תמונה - אתה עוקף אותו ומקבל תמונה ישירות מכרטיס המסך. הרסיבר מבחינתו מתנהג בדיוק אותו הדבר.
טוב עדכון ,
לאחר שסיימתי את ההגדרות במחשב ופתרתי את עניין התמונה , ישנה עכשיו בעיה בסאונד. אחת לכמה שניות ישנה
קטיעה לחצי שניה בסאונד ואז ממשיך. קיבלתי אות ברסיבר של אנלוג והדאק עובד ( שומעים מדהים ! ) אבל חייב
לפתור את נושא הקטיעות. זה קורה גם בנגן של Foobar וגם באחרים שניסיתי.
עשיתי נסיון וחיברתי במקום באופטי בכבל USB. עכשיו קיבלתי בעצם עוד כרטיס קול שנקרא EMOTIVA ושמתי אותו
בדיפולט. התחלתי לשמוע ונפסקו הקטיעות. לא שמתי לב לשינויים באיכות הסאונד. אני מפסיד משהו בזה שחיברתי
ב USB במקום חיבור דיגיטלי ?
אשמח גם לדעת היכן להתקין את הקובץ של wasapi על מנת לנגן ב Foobar באיכות מקסימילית והאם זה אמור
להשפיע לטובה בסאונד.
תודה אנשים.
לאחר שסיימתי את ההגדרות במחשב ופתרתי את עניין התמונה , ישנה עכשיו בעיה בסאונד. אחת לכמה שניות ישנה
קטיעה לחצי שניה בסאונד ואז ממשיך. קיבלתי אות ברסיבר של אנלוג והדאק עובד ( שומעים מדהים ! ) אבל חייב
עשיתי נסיון וחיברתי במקום באופטי בכבל USB. עכשיו קיבלתי בעצם עוד כרטיס קול שנקרא EMOTIVA ושמתי אותו
בדיפולט. התחלתי לשמוע ונפסקו הקטיעות. לא שמתי לב לשינויים באיכות הסאונד. אני מפסיד משהו בזה שחיברתי
אשמח גם לדעת היכן להתקין את הקובץ של wasapi על מנת לנגן ב Foobar באיכות מקסימילית והאם זה אמור
להשפיע לטובה בסאונד.
תודה אנשים.
לדעתי אכן יש איבוד איכות בחיבור USB, עדיף דיגיטלי (ועדיף COAX).LiorShap כתב:טוב עדכון ,
להשפיע לטובה בסאונד.
תודה אנשים....
את הקובץ foo_out_wasapi.dll אתה מעביר לתיקייה Components בתוך Foobar2000 (כנראה בProgram Files אם לא שינית), לאחר מכן הוא אוטומטית נכנס לפעולה (בדוק בתפריט Components בתוכנה שאכן הוא מופיע).
אני אישית מעדיף ASIO על-פני WASAPI, יש הבדל עצום אצלי במערכת לטובת הASIO.
אני משתמש בASIO4ALL דרך AlbumPlayer ושומעים מדהים (אל תשכח לאפשר ASIO בהגדרות התוכנה ולהגדיר את הערוצים נכון).
Utopia
לא מובן לי למה הכ.קול שלי בחיבור אופטי לדאק מוציא קטיעות בסאונד.
בכל מקרה , חשבתי על זה , אני לא מתכוון להשאיר את המצב בחיבור USB מכיוון שאין תמיכה ב 24/192 ב USB
עם הדאק הזה.
חשבתי לקנות כרטיס קול כזה -
http://uk.asus.com/Multimedia/Audio_Car ... sence_STX/
אחבר אותו בחיבור COAX לDAC ומשם RCA לרסיבר.
לדעתכם שווה להשקיע בכרטיס הזה 850 שקל במידה ואני מחבר אותו ל DAC ?
בכל מקרה , חשבתי על זה , אני לא מתכוון להשאיר את המצב בחיבור USB מכיוון שאין תמיכה ב 24/192 ב USB
עם הדאק הזה.
חשבתי לקנות כרטיס קול כזה -
http://uk.asus.com/Multimedia/Audio_Car ... sence_STX/
אחבר אותו בחיבור COAX לDAC ומשם RCA לרסיבר.
לדעתכם שווה להשקיע בכרטיס הזה 850 שקל במידה ואני מחבר אותו ל DAC ?
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
עקרונית אין שום הפסד בין חיבור דיגיטלי ל-USB. יש שטוענים שהם מצליחים לשמוע הבדלים, גם ביחס לדגש שהיצרן נתן לכניסה הרלוונטית, אבל אין הבדל עקרוני בין שני החיבורים.
בדאק של אמוטיבה אין תמיכה 192/24BIT כאשר מחברים ב USB. זה כבר מוריד מהכדאיות בחיבור זה.
החיבור המומלץ להבנתי מקריאה בפורומים ובכלל ממשתמשים פה הוא חיבור COAX.
השאלה אם כדאי להשקיע עכשיו עוד 800 שח על כרטיס קול ייעודי של XONAR עבור שיפור הסאונד או לא...
דעתכם ?
החיבור המומלץ להבנתי מקריאה בפורומים ובכלל ממשתמשים פה הוא חיבור COAX.
השאלה אם כדאי להשקיע עכשיו עוד 800 שח על כרטיס קול ייעודי של XONAR עבור שיפור הסאונד או לא...
דעתכם ?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אני לא בטוח שיש משמעות רבה לכרטיס הקול "הייעודי" מלבד פשוט הוצאת הסיגנל הדיגיטלי אל ה-DAC, כי בעצם עיקר העבודה אמורה להתבצע ב-DAC מעכשיו...
מן הסתם לא הייתי קונה כרטיס קול ב-40 ש"ח, אבל אני לא בטוח שצריך לשרוף 800 ש"ח על ה-XONAR STX...
מן הסתם לא הייתי קונה כרטיס קול ב-40 ש"ח, אבל אני לא בטוח שצריך לשרוף 800 ש"ח על ה-XONAR STX...
ליאור,
אני שמח לשמוע כי הצלחת לקבל תמונה.
הפיתרון שהצעתי לך נוח מאד, ומאפשר לך לטפל במחשב גם ללא הדלקה כלל של הרסיבר, כדוגמת סידור מחיצות, הורדות וכו' (אצלי הוא סגור מהראשי כשאין בו שימוש).
לא אמורים להיות לך ניתוקים כלל.
יתכן והניתוקים קשורים לקינפוג יציאת ה- COAX.
בדוק האם כרטיס הקול שלך ביציאת COAX מקונפג ל- 192. נסה להעביר בין איכויות הדגימה. יתכן ויש לו בעיה להעביר דגימה גדולה מידי.
כ"כ, יתכן שיש עידכון דרייבר לכרטיס.
אגב,
מדיה פורטל יתן לך פיתרון מסוג onestopshop: באותו ממשק תקבל וידאו דרך HDMI ומוזיקה דרך COAX.
כך לא תמיר בין תוכנות לצורך נווט בין מדיות שונות, ולא תשתמש כלל במקלדת (רק בשלט המחשב, במידה ויש לך).
בהצלחה!
אני שמח לשמוע כי הצלחת לקבל תמונה.
הפיתרון שהצעתי לך נוח מאד, ומאפשר לך לטפל במחשב גם ללא הדלקה כלל של הרסיבר, כדוגמת סידור מחיצות, הורדות וכו' (אצלי הוא סגור מהראשי כשאין בו שימוש).
לא אמורים להיות לך ניתוקים כלל.
יתכן והניתוקים קשורים לקינפוג יציאת ה- COAX.
בדוק האם כרטיס הקול שלך ביציאת COAX מקונפג ל- 192. נסה להעביר בין איכויות הדגימה. יתכן ויש לו בעיה להעביר דגימה גדולה מידי.
כ"כ, יתכן שיש עידכון דרייבר לכרטיס.
אגב,
מדיה פורטל יתן לך פיתרון מסוג onestopshop: באותו ממשק תקבל וידאו דרך HDMI ומוזיקה דרך COAX.
כך לא תמיר בין תוכנות לצורך נווט בין מדיות שונות, ולא תשתמש כלל במקלדת (רק בשלט המחשב, במידה ויש לך).
בהצלחה!
מוצרים חדשים בהזדמנות!