לא להאמין

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
רן90 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

פשוט לא להאמין.
4 בננות של MONSTER CABLA לכבל רמקול שעולים בארץ 140 ש"ח קניתי ב-AMAZON ב- 50 ש"ח.
כמה כסף עוד יעשו עלינו ...

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

יכול להיות שחברת MONSTER CABLA זוהי חברה שמיצרת את החלקים בארץ ומשלמת המון למלחימים וחווטים.
כבלים של MONSTER CABLE זולים לאומת בתמחור בארץ הכל בגלל עניני יבוא ורשיונות...
אם אתה מיבא לבד כבל בודד, אף אחד לא יגיד לך כלום, אך אם אתה מביא מכולה, יש הוצאות ייבוא ואישורים מיוחדים אשר נכנסים בסופו של דבר למחיר השוק...
תרכוש רכב מחו"ל, זה גם זול...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

רן90 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

אל תשכח שבמידה ואתה מייבא מכולה המחיר שאתה משלם לכבל הוא נמוך בהרבה מכבל בודד !!!
בקיצור עושים עלינו קופה כמו בכל דבר במדינה הזאת...

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #4 

רן90, בתיאוריה אתה צודק. הנה נתונים שאני לא בטוח שלקחת בחשבון: הוצאות שילוח שאינן זולות למכולה. אתה צריך הובלה בתוך הארץ, אתה צריך לשלם על פריקת המכולה, אתה צריך לשלם על בדיקה של מכון התקנים במידה וזה ייבוא ראשון (ויש גם בדיקות יזומות שלהם) ושל המכס. כל יום אחסון של המכולה אצל המכס (זה מנדטורי ולא לשיקולך) עולה כסף, במידה ולא עברת את הבדיקה אתה צריך להעמיס הכל בחזרה ולשלם על עוד בדיקה. עברתי את זה עם ייבוא של כמה מוצרים אצלנו, המוצר עלה לא מעט.
"עושים עלינו קופה כמו בכל דבר במדינה הזאת" זה משפט דמגוגי, אתה לא נמצא מהצד השני למיטב הבנתי, אז בבקשה אל תתיימר לדעת.
Vocare Ad Regnum

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #5 

רן90 כתב:פשוט לא להאמין.
4 בננות של MONSTER CABLA לכבל רמקול שעולים בארץ 140 ש"ח קניתי ב-AMAZON ב- 50 ש"ח.
כמה כסף עוד יעשו עלינו ...
...
אני דווקא מסכים איתו , ולא רואה שום דבר לא נכון בזה.
לא מצליח להצביע על דבר אחד זול יותר בארץ מאשר במקומות אחרים.אני מבלה מעל 200 יום בשנה בחו"ל ואני מסתובב בכל אירופה אפילו הירקות בארץ הן לא כלכך זולות ולפעמים אפילו יותר יקרות
המסים שאנחנו משלמים פה הם מוגזמים וזה מה שרן90 רצה להגיד וזה נ-כ-ו-ן

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #6 

omri617, רן מדבר על היבואנים. הממשלה במקרה הזה היא זו שעושה את הקופה - לא היבואן.
Vocare Ad Regnum

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #7 

חבר הביא הרלי דוידסון מארה"ב -
טיסה, שהייה במיאמי 10 ימים , קניה של האופנוע , שילוח לארץ , ביטוח , מיסים , מכס , ואני לא יודע מה עוד - 140000 ש"ח
אותו כלי בארץ - 220000 ש"ח ,
אגב , הוא עשה טעות ולא החליף פנס וספידומטר תואם לישראל שהוצע לו ב150 $ אצל הסוכן , בארץ 2500 ש"ח .

רן90 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

לכל "העוסקים בתחום":
ראשית, בעבר יבאתי מוצרים מארצות שונות ובמקרה אני יודע בדיוק במה מדובר.
מוצר שעולה בחול (שימו לב טוב טוב)- 1$ נימכר בארץ כולל עבודה של 5 דקות ב- 500 ש"ח.
אז לכל "העוסקים בתחום" נא להרגע בבקשה.
המזל הגדול של "העוסקים בתחום" הוא שמרבית האנשים במדינה כלל לא מודעים לנושא היבוא האישי ולחלקם אין כוח "להתעסק" עם זה.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

רן90,
קודם כל, אנא שמור על טון ושפת כתיבה נאותים.
"תרגעו" (גם אם אתה כותב בבקשה) אינה צורת התנסחות מקובלת בפורום.

אני לא יודע מה ייבאת ועל אילו מוצרים אתה מדבר, אולם נכון - פערי מחיר קיימים בין ישראל לחלק מהעולם (יש מוצרים שבישראל זולים יותר מאשר בחלק ממדינות אירופה, למרות מקום הייצור - תתפלא). חלק מפערים אלה הם אשמת הממשלה (מיסוי, חוקי יבוא וכו'), וחלק היבואנים (עלויות הובלה, שיווק, פרסום, אישורים שונים וכו'). כמובן שבמידה והקניה היא לא ישירות מהיבואן, קיימים גם פערי תיווך (הרי כל חוליה בשרשרת רוצה להרויח).

נכון, היבואנים והחנויות רוצים להרוויח. מהיכרות אישית עם הנושא - הם מרוויחים הרבה פחות ממה שאתה חושב (ושוב, אני לא יודע באיזה תחום עסקת, בו גבית 500 ש"ח על מוצר שעולה דולר), והם סובלים מזה לא פחות מהצרכן (בפרט כשהם אוכלים את כל הקיטורים של הצרכנים).

כפי שכתבת - אתה צרכן נבון, מכיר את השוק וחופשי לרכוש איפה שאתה רוצה.

רן90 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

ראשית, לא כתבתי "תרגעו" אלא "נא להרגע".
נא להרגע=בבקשה להירגע וע"פ העברית זה אינו ציווי כי אם בקשה מה- "עוסקים בתחום" שנראו לי לא רגועים.
שנית, לא ברור לי מדוע אתה מפנה דווקא אלי "אצבע מאשימה" , כאשר "עוסק בתחום" כתב- שאני דמגוג ועוד הוסיף וכתב- ", אתה לא נמצא מהצד השני למיטב הבנתי, אז בבקשה אל תתיימר לדעת".
אני ממש לא בא פה להתנצח עם אף אחד פשוט מרגיזה אותי העובדה שהמחירים בחול זולים הרבה יותר מהמחירים בארץ ולא פעם עקב המחירים המופקעים שהחנויות לוקחות (ולווא דווקא בתחום האודיו).

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #11 

רן90,
נו באמת... "נא להרגע בבקשה" בצורה בה אמרת את זה ניתן להבין בטון אחד בדיוק וזה טון תקיף (כשמשתמשים במונח הלקוח מעולם השפה המדוברת בכתב, המשמעות ממשיכה איתו). אם היית רוצה לכתוב בצורה מנומסת היית כותב את זה אחרת.

לגבי ה"עוסקים בתחום" - המשפט שלך בהחלט היה כוללני ודמגוגי, הוא לא קרא לך דמגוג. אתה בעצמך אומר שאתה מתרעם פה על המחירים בארץ בכל התחומים, ולא רק באשמת החנויות - אז למה אתה ממשיך ותוקף את היבואנים או העוסקים בתחום?
בנוסף לזה, לא פתחת ואמרת "אני עם ניסיון ביבוא מוצרים וכו' וכו'". התנסחת כלקוח זועם (מחזה נפוץ לצערנו) ורק אחרי שפנו אליך בהיגיון (ואני לא רואה שהותקפת ע"י אף אחד, TANDBERG כתב בצורה מאוד רגועה) הוספת ואמרת כי יש לך ניסיון בתחום (ועדיין לא פרטת מהו).

אני חוזר ואומר - יש צדק חלקי בדבריך, נכון שבשווקים מסוימים המחירים בארץ גבוהים יחסית לעולם. הסיבות (באשר הן) קיימות עד שישונו, ובינתיים אנחנו כצרכנים צריכים לבחור מה אנחנו עושים.
לקטר בפורומים לא ייתן שום דבר לדעתי, ובטוח שאין מה לכתוב פה על תחומים שאינם קשורים לנושאי האתר.

רן90 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

לצערי קו המחשבה שלך מוטעה ומטעה.
אם כולם יחשבו שאין מה לעשות, זה באמת יראה ככה. לדעתי יש המון מה לעשות גם בתחום הנ"ל.
אני ממרום שנותיי לא בקטע של "נעשה ונישמע"...
בכל מקרה, אני מציע שנסיים ברוח טובה את הוויכוח.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #13 

אל תבין אותי לא נכון - אני חושב שיש מה לעשות, אבל לכתוב תלונות בפורום (ועוד באחד שלא מתמקד בנושאים צרכניים) זו לא אחד מהם...

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”