ניקוי הסטימר:
-
ohadmitrani
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 223
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
שאלה - חוץ מניקוי עם סמרטוט רטוב אחרי כל הקצפה,האם אתם עושים עוד משהו בשביל לנקות את הסטימר?
- amirya2009
- חבר פעיל

- תגובות: 51
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
את החלב שנדבק לזרועה ההקצפה ניתן להוריד על ידי שתקח כד הקצפה תמלא אותו במים ותטבול את הזרועה במים ותקציף כמו שאתה מקציף חלב רק תביא את המים למצב של רתיחה ואז תוציא וזה יתנקה לך בקלות
יש חומר יעודי שמשתמשים בו בבתי קפה,מדובר בבקבוק בעל מבנה מיוחד שיש בתוכו חומר ניקוי,את פיית הבקבוק משחילים לתוך צינור הסטימר ומשהים מספר דקות (בגלל חוק כלים שלובים גובה הנוזל בבקבוק וגם בצינור הוא זהה)ואז פותחים את ברז האדים ושוטפים.
על אותו עיקרון אני נוהג כך,אני מפרק את הפומית בקצה הצינורית על מנת לקבל קוטר גדול יותר בצינור ההקצפה,מערבב מים רותחים עם מלח לימון לתוך כלי צר וארוך (מבחנה לטקילה לצורך העניין או משורה),משחיל את המבחנה כך שצינור ההקצפה יכנס לתוכה,ממתין כ-10 דקות ומפעיל לחץ אדים,כך אני נפרד גם מאבנית במידה ויש,וגם מהלכלוך בצינורית,כמובן שניתן להשתמש בחמרי ניקוי אחרים כגון קופי קלין או אחר.
ברוב המקרים מאוד פשוט לפרק את צינור ההקצפה מבסיסו.
הכי חשוב בפעולה הזאת זה קוטר המבחנה אני משתמש במבחנה 25 מ'מ קוטר ו250 מ'מ גובה.
על אותו עיקרון אני נוהג כך,אני מפרק את הפומית בקצה הצינורית על מנת לקבל קוטר גדול יותר בצינור ההקצפה,מערבב מים רותחים עם מלח לימון לתוך כלי צר וארוך (מבחנה לטקילה לצורך העניין או משורה),משחיל את המבחנה כך שצינור ההקצפה יכנס לתוכה,ממתין כ-10 דקות ומפעיל לחץ אדים,כך אני נפרד גם מאבנית במידה ויש,וגם מהלכלוך בצינורית,כמובן שניתן להשתמש בחמרי ניקוי אחרים כגון קופי קלין או אחר.
ברוב המקרים מאוד פשוט לפרק את צינור ההקצפה מבסיסו.
הכי חשוב בפעולה הזאת זה קוטר המבחנה אני משתמש במבחנה 25 מ'מ קוטר ו250 מ'מ גובה.