הצורה הטובה ביותר לגיבוי מידע ?
-
mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
יש לי קושיה.
הדבר הכי חשוב בגיבוי הוא? לא סרטים לא שירים, בעיקר תמונות ומסמכים.
אפשרי לעשות Raid אבל זו "סתם עבודה" אבל מה עם אני מכניס מידע לדיסק קשיח ושומר אותו בצד לכמה שנים?
לדעתכם יהיה לו בלאי כמו CD?
בעד / נגד ?
הדבר הכי חשוב בגיבוי הוא? לא סרטים לא שירים, בעיקר תמונות ומסמכים.
אפשרי לעשות Raid אבל זו "סתם עבודה" אבל מה עם אני מכניס מידע לדיסק קשיח ושומר אותו בצד לכמה שנים?
לדעתכם יהיה לו בלאי כמו CD?
בעד / נגד ?
- dudib
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5144
- שם מלא: דודי
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
במקרה מצאתי אתמול אצל הורי צרובים בני כ- 7 - 9 שנים , אין שום שיר או קובץ שאפשר להוציא משם , פלסטיק שלא שווה כלום .Rino כתב:אני צורב על מדיות בלוריי + DVD דברים ממש חשובים,...
מניסיון אין משהו יותר אמין מגיבוי ברשת, אני גיביתי בדיסק רגיל ודיסק קשיח לפי כמה שנים, לפני שנה באתי לחבר את הדיסק קשיח והוא לא עלה, הדיסק הרגיל נשחק... אגב, המזל שלי שאת הקבצים הבאמת חשובים שלחתי למייל שני שלי.mp3lll כתב:Bonanja
לא מעוניין לגבות ברשת, הנקודה על דיסק קשיח ללא שימוש, האם יחזיק כמה שנים או שבעצם למה לא...
אגב, גם SSD הולכים(לי הלך אחד אחרי חודש של שימוש).
אם זה מידע רגיש וחשוב, לך על דיסק DVD + דיסק און קי אמין + הארד דיסק אמין מאוד.
בהצלחה.
אני לא הייתי מגבה מסמכים אישיים בענן (לא למדנו לקח מפרשת כרטיסי האשראי שהופצו ברשת...?).
דיסק קשיח תיאורטית, אמור לשרוד יותר שנים ממדיה אופטית כמו CD או DVD. אבל גם אותו לא הייתי משאיר שנים ללא תפעול: פעם בכמה זמן הייתי מפעיל אותו רק כדי לוודא תקינות, ושהמידע עליו עדיין קריא, ומריץ עליו בדיקת סקטורים פגומים, שיכולה להתריע על בעייה צפוייה.
אישית, מסמכים חשובים אני מגבה על שני דיסק-און-קי נפרדים (לא *** סיני, אלא של אחת החברות המוכרות), ומידי פעם מבצע ריענון למידע.
דיסק קשיח תיאורטית, אמור לשרוד יותר שנים ממדיה אופטית כמו CD או DVD. אבל גם אותו לא הייתי משאיר שנים ללא תפעול: פעם בכמה זמן הייתי מפעיל אותו רק כדי לוודא תקינות, ושהמידע עליו עדיין קריא, ומריץ עליו בדיקת סקטורים פגומים, שיכולה להתריע על בעייה צפוייה.
אישית, מסמכים חשובים אני מגבה על שני דיסק-און-קי נפרדים (לא *** סיני, אלא של אחת החברות המוכרות), ומידי פעם מבצע ריענון למידע.
נערך לאחרונה על ידי Lee ב 08/01/2012 11:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
צודק, גם לי זה קרה....dudib כתב:במקרה מצאתי אתמול אצל הורי צרובים בני כ- 7 - 9 שנים , אין שום שיר או קובץ שאפשר להוציא משם , פלסטיק שלא שווה כלום .Rino כתב:אני צורב על מדיות בלוריי + DVD דברים ממש חשובים,......
אני משתמש היום ב HD נייד ששם בצד. ומחפש שירות ענן טוב, גם בתשלום, שאון ליין ידע לגבות את המידע שלי (בעיקר תמונות אבל ברזולוציה מלאה, לכן פיקאסה לא הכי מתאים).
יש המלצות?
-
mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

yoav4x4
אני משתמש בסקיי דרייבר של מיקרוסופט, אבל לדעת הוא גם מאבד מידע, וגם לא ממש נוח לעלות אליו.
שירות עננן מחר בבוקר יכולה להיות תקלה, ובוף הכל הלך.
אני משתמש בסקיי דרייבר של מיקרוסופט, אבל לדעת הוא גם מאבד מידע, וגם לא ממש נוח לעלות אליו.
שירות עננן מחר בבוקר יכולה להיות תקלה, ובוף הכל הלך.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4878
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
לי יש שלושה תחנות גיבוי לדברים החשובים:
1. על מערך RAID
2. ה- RAID מגבה אוטומטית באופן מקודד לענן
3. כונן נייד שהולך איתי לכל מקום.
סדר הגיבוי הוא קודם לכונן נייד שמתחבר לשרת פעם בשינוי,
מסתנכרן מול הספריות שעל השרת שעליו יש מערך RAID,
וכל ערב בין חצות ל- 1 בלילה מגבה לענן, באופן אוטומטי.
CD ו- DVD תוך שנה- שנתיים בלתי שמישים (מהניסיון שלי) באיכסון מוקפד (מקום חשוך וקר) יכול להחזיק יותר זמן, כך שאם תלך על השיטה הזו,
הייתי ממליץ כל חצי שנה עד שנה לגבות מחדש ולזרוק את הישנים.
1. על מערך RAID
2. ה- RAID מגבה אוטומטית באופן מקודד לענן
3. כונן נייד שהולך איתי לכל מקום.
סדר הגיבוי הוא קודם לכונן נייד שמתחבר לשרת פעם בשינוי,
מסתנכרן מול הספריות שעל השרת שעליו יש מערך RAID,
וכל ערב בין חצות ל- 1 בלילה מגבה לענן, באופן אוטומטי.
CD ו- DVD תוך שנה- שנתיים בלתי שמישים (מהניסיון שלי) באיכסון מוקפד (מקום חשוך וקר) יכול להחזיק יותר זמן, כך שאם תלך על השיטה הזו,
הייתי ממליץ כל חצי שנה עד שנה לגבות מחדש ולזרוק את הישנים.
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

אין ספק שגם אי אפשר לסמוך ב 100% על שירותי הענן, ולכן אני מחזיק את החומר גם על כונן נייד.mp3lll כתב:yoav4x4
שירות עננן מחר בבוקר יכולה להיות תקלה, ובוף הכל הלך....
אבל יש גבול לרמת הפרנואידיות שלי, סך הכל מדובר על תמונות משפחתיות ((משתמש בפיקאסה גם למרות שזו לא רזולוציה מלאה אבל אין מה להפסיד).
לכן אני מחפש שירות ענן של חברה מכובדת יציבה (לא איכפת לי גם לשלם) וגם שאוכל לגשת לחומר מכל מקום.
דוגמא: כל התמונות של טיול ירח הדבש שלי אבדו לי בדרך חזרה לארץ -היו על SD שאבד..., המזל שלי שהספקתי לעלות את הכל לפיקאסה לפני שחזרתי לארץ, אז נכון שאין רזולוציה מלאה אבל המזכרות נשארו.
לכן חשוב לי שאוכל לבצע גיבוי לענן לא רק מהבית אלא גם מעוד מקומות.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לדעתי:
NAS עם RAID בבית.
כונן נייד חיצוני היושב בד"כ בעבודה/בית אחר של קרובי משפחה - לגבות פעם בחודש. לקנות כונן נייד חדש פעם בשנתיים-שלוש ולהחליף.
גיבוי על שירות ענן רק כאופציה/בונוס.
זהו... לדעתי מספיק טוב.
עוד רעיון, במקום כונן חיצוני נייד - מחשב של עבודה/קרובי משפחה עם כונן קשיח פנימי גדול (או כונן חיצוני המחובר תמיד) שתפתח עליו שרת FTP, גיבוי חכם (רק "דלתא") דרך הרשת בשעות הלילה.
NAS עם RAID בבית.
כונן נייד חיצוני היושב בד"כ בעבודה/בית אחר של קרובי משפחה - לגבות פעם בחודש. לקנות כונן נייד חדש פעם בשנתיים-שלוש ולהחליף.
זהו... לדעתי מספיק טוב.
עוד רעיון, במקום כונן חיצוני נייד - מחשב של עבודה/קרובי משפחה עם כונן קשיח פנימי גדול (או כונן חיצוני המחובר תמיד) שתפתח עליו שרת FTP, גיבוי חכם (רק "דלתא") דרך הרשת בשעות הלילה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
בהחלט אמור להספיק. 
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

רעיון לא רע! זה סוג של שירות ענן שגם אפשר לארגן עליו גישה מכל מקום.pixies כתב:לדעתי:
NAS עם RAID בבית.
זהו... לדעתי מספיק טוב.
עוד רעיון, במקום כונן חיצוני נייד - מחשב של עבודה/קרובי משפחה עם כונן קשיח פנימי גדול (או כונן חיצוני המחובר תמיד) שתפתח עליו שרת FTP, גיבוי חכם (רק "דלתא") דרך הרשת בשעות הלילה....
רק צריך ידע בנושא, וקרוב משפחה/חבר שאפשר לעשות את זה אצלו והוא אצלך.
-
mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

yoav4x4
אין שם משהו קונקרטי
רק הצעות באויר.
אני חושב שברגע שהדיסקים ירדו, ארכוש 2 של טרה ואבצע Raid הכי בטוח ופשוט.
הדבר היחיד שיציק לי, להשאיר מחשב סתם דולק....
אין שם משהו קונקרטי
אני חושב שברגע שהדיסקים ירדו, ארכוש 2 של טרה ואבצע Raid הכי בטוח ופשוט.
הדבר היחיד שיציק לי, להשאיר מחשב סתם דולק....
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.