בקשת עזרה בהמלצה על מקרן ראשון
-
ofir_nim
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 338
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
אני כבר הרבה שנים נהנה מקולנוע ביתי, אך כעת בפעם הראשונה אני מתכנן רכישת מקרן.
מדובר על סלון מואר שאין דרך להחשיכו לחלוטין (למרות שעיקר הצפייה תהיה בשעות החשכה).
התכנים שאני אצפה במקרן יהיו 80% סרטי 1080p, ו-20% משדרי ספורט.
אני מתלבט בין מקרן 3d ל 2d מאחר שמצד אחד אני מניח שאראה רק מעט תכנים בתלת מימד, אך מצד שני כל התעשייה פונה לכיוון זה ואיני רוצה לפספס את ההזדמנות לכך.
התקציב שתכננתי עומד על כ 10k (יש לי כבר מסך חשמלי 106") ומרחק ההקרנה יהיה כ 5 מטר, ומרחק הצפייה כ 4 מטרים.
חשבתי לרכוש את האופטומה HD33 אך לאור הביקורות הלא מחמיאות על איכות ה 2d שלו, אני ממש לא בטוח. גם הביקורות המאד טובות על האפסון 9000 גורמות לי לחשוב שמא להגדיל את התקציב, אך מדובר על כמעט הכפלה שלו ואיני יודע האם זה מוצדק.
אולי בכלל כדאילחכות ל CES ואולי יוכרזו דגמים חדשים שישנו את התמונה?
אשמח לעזרה.
אופיר
מדובר על סלון מואר שאין דרך להחשיכו לחלוטין (למרות שעיקר הצפייה תהיה בשעות החשכה).
התכנים שאני אצפה במקרן יהיו 80% סרטי 1080p, ו-20% משדרי ספורט.
אני מתלבט בין מקרן 3d ל 2d מאחר שמצד אחד אני מניח שאראה רק מעט תכנים בתלת מימד, אך מצד שני כל התעשייה פונה לכיוון זה ואיני רוצה לפספס את ההזדמנות לכך.
התקציב שתכננתי עומד על כ 10k (יש לי כבר מסך חשמלי 106") ומרחק ההקרנה יהיה כ 5 מטר, ומרחק הצפייה כ 4 מטרים.
חשבתי לרכוש את האופטומה HD33 אך לאור הביקורות הלא מחמיאות על איכות ה 2d שלו, אני ממש לא בטוח. גם הביקורות המאד טובות על האפסון 9000 גורמות לי לחשוב שמא להגדיל את התקציב, אך מדובר על כמעט הכפלה שלו ואיני יודע האם זה מוצדק.
אולי בכלל כדאילחכות ל CES ואולי יוכרזו דגמים חדשים שישנו את התמונה?
אשמח לעזרה.
אופיר
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
כמו שכתבת השאלה המרכזית היא מה חשוב לך יותר: איכות משופרת ב-2D, אפשרות ל-3D תוך שמירה על התקציב.
אם אני הייתי במקומך (מקרן ראשון) אז הייתי שומר על התקציב והולך על אפשרות ה-3D.
אופציה כזו בטווח הארוך גם תשרת אותך טוב יותר כשתרצה למכור את המקרן ביד 2 (אני לא רואה הרבה קופצים למקרן 2D בעוד כשנתיים ןגם אם כן אז בסכומים מאוד נמוכים).
שאלה חשובה נוספת היא לגבי מרחק המקרן מהמסך, אם המרחק גמיש אז מקרן כמו HD33 יכול להיות בחירה טובה, אם לא צריך ללכת לאופציות אחרות.
בכל מקרה תעשה סיבוב התרשמות (בחנויות שונות אם אכן הכוונה לרכוש בארץ / אצל חברי פורום אם הכוונה לרכוש בחו"ל).
אם אני הייתי במקומך (מקרן ראשון) אז הייתי שומר על התקציב והולך על אפשרות ה-3D.
אופציה כזו בטווח הארוך גם תשרת אותך טוב יותר כשתרצה למכור את המקרן ביד 2 (אני לא רואה הרבה קופצים למקרן 2D בעוד כשנתיים ןגם אם כן אז בסכומים מאוד נמוכים).
שאלה חשובה נוספת היא לגבי מרחק המקרן מהמסך, אם המרחק גמיש אז מקרן כמו HD33 יכול להיות בחירה טובה, אם לא צריך ללכת לאופציות אחרות.
בכל מקרה תעשה סיבוב התרשמות (בחנויות שונות אם אכן הכוונה לרכוש בארץ / אצל חברי פורום אם הכוונה לרכוש בחו"ל).
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
- יצירת קשר:
מכיוון שאתה לא יכול להחשיך את הסלון לגמרי, את צריך מקרן בהיר מאוד, והאפסון 9000 הוא בהחלט כזה. היתרון שלו שהוא מקרן מדהים ב 2D ומצויין ב 3D. לדעתי הוא שווה את ההשקעה הכספית
-
ofir_nim
-
- חבר פעיל מאוד

אני מניח ששיש לך אותו - האם אתה ממליץ עליו ולא על ה HD33 בגלל פערי המחיר?Barel77 כתב:ממליץ בחום על HD20...
הבנתי מהביקורות שקראתי כי ה HD33 עולה על ה HD20, ובתוספת של 3D.
להערכתי מה ש idan309 כתב בנוגע למכירה העתידית, הגיוני ושווה את ההפרש שיש ביניהם כרגע.
-
ofir_nim
-
- חבר פעיל מאוד

הייתי מאד רוצה לרכוש את האפסון 9000, אך נכון לעכשיו המחיר שלו קצת "כבד" עליי - האם לא פורסם באחד מהפוסטים על ידי רוני ליטמן (אפסון ישראל) כי הוא יוצע במבצע אטרקטיבי בתחילת השנה?ride כתב:מכיוון שאתה לא יכול להחשיך את הסלון לגמרי, את צריך מקרן בהיר מאוד, והאפסון 9000 הוא בהחלט כזה. היתרון שלו שהוא מקרן מדהים ב 2D ומצויין ב 3D. לדעתי הוא שווה את ההשקעה הכספית...
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
הHD33 מאוד דומה לHD20, מבחינת ניגודיות, עוצמת הארה ואופטיקה. יש לHD33 שתי תוספות משמעותיות:ofir_nim כתב:אני מניח ששיש לך אותו - האם אתה ממליץ עליו ולא על ה HD33 בגלל פערי המחיר?Barel77 כתב:ממליץ בחום על HD20...
הבנתי מהביקורות שקראתי כי ה HD33 עולה על ה HD20, ובתוספת של 3D.
להערכתי מה ש idan309 כתב בנוגע למכירה העתידית, הגיוני ושווה את ההפרש שיש ביניהם כרגע....
1) CFI - מנגנון החלקת תנועה, למי שאוהב, זו תוספת נחמדה.
2) 3D - תוספת ענקית. מקרני DLP, בכל רמות המחיר, מתאימים מאוד ל3D ונותנים תוצאה מעולה, כך שה3D במקרה זה אינו גימיק.
אם שתי התוספות הללו שוות לך את הפרש המחיר או לא, זה לשיקולך.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
חשוב להדגיש, שהאפסון 9000 נמצא באטמוספירה אחרת לחלוטין מהמקרנים האחרים שצוינו כאן. איכות התמונה שלו ב2D היא בכלל לא ברת השוואה אליהם.
אם אין לך תקציב ל9000, הייתי שוקל רכישה של 8700 או 5500 מיד שניה שנמכרים די בזול. איכות ה2D שלהם מצוינת ודי קרובה ל9000 וההפסד במכירה עתידית פחות קריטי בגלל המחיר ההתחלתי הנמוך.
אם אין לך תקציב ל9000, הייתי שוקל רכישה של 8700 או 5500 מיד שניה שנמכרים די בזול. איכות ה2D שלהם מצוינת ודי קרובה ל9000 וההפסד במכירה עתידית פחות קריטי בגלל המחיר ההתחלתי הנמוך.
No place like home.......... Theater
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
- יצירת קשר:
להערכתי יפורסם המבצע והמאמר על האפסון אחרי תערוכת CES.ofir_nim כתב:הייתי מאד רוצה לרכוש את האפסון 9000, אך נכון לעכשיו המחיר שלו קצת "כבד" עליי - האם לא פורסם באחד מהפוסטים על ידי רוני ליטמן (אפסון ישראל) כי הוא יוצע במבצע אטרקטיבי בתחילת השנה?ride כתב:מכיוון שאתה לא יכול להחשיך את הסלון לגמרי, את צריך מקרן בהיר מאוד, והאפסון 9000 הוא בהחלט כזה. היתרון שלו שהוא מקרן מדהים ב 2D ומצויין ב 3D. לדעתי הוא שווה את ההשקעה הכספית......
- Cable_Guy
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 612
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 97 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
opv כתב:חשוב להדגיש, שהאפסון 9000 נמצא באטמוספירה אחרת לחלוטין מהמקרנים האחרים שצוינו כאן. איכות התמונה שלו ב2D היא בכלל לא ברת השוואה אליהם.
אם אין לך תקציב ל9000, הייתי שוקל רכישה של 8700 או 5500 מיד שניה שנמכרים די בזול. איכות ה2D שלהם מצוינת ודי קרובה ל9000 וההפסד במכירה עתידית פחות קריטי בגלל המחיר ההתחלתי הנמוך....
בתור בעלים של 8500 ואצל ההורים 8700 אני ממליץ לך לקנות אחד מהם ביד 2.
בלוח באתר יש את ה 8700 ב 7300 ש"ח, לדעתי אחלה מקרן 2D באחלה מחיר. מומלץ!