אספרטיים

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
Nunatak פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #1 

לא מזמן החלטתי להפסיק לגעת ברעל הזה שנמצא כמעט בכל דבר מזון שאמור להיות דיאטטי וההבדל בגוף פשוט עצום, ההרגשה היא הרבה יותר טובה, בלי כאבי בטן, בלי עייפות ושינה עד מאוחר ועוד ועוד...
אתמול בערב נכנעתי והרשתי לעצמי לשתות כוס דיאט קולה, כל היום סבלתי מהקאות. אז אולי זה צירוף מקרים, אבל אני ממליץ לכולם להתרחק מהזבל שנקרא אספרטיים/פנילאלנין.
מיותר לציין שהכל באישור הFDA האמריקאי, משרד הבריאות הישראלי ומשרדי בריאות אחרים ברחבי העולם. הEFSA האירופאי פתח בחקירה חדשה על בטיחות האספרטיים ואמור לפרסם את ממצאיו בסוף 2012.

http://en.wikipedia.org/wiki/Aspartame_controversy

אבל שלא תטעו לחשוב שממתיקים אחרים הם בריאים, גם לסוכרלוז/מלטיטול/קסליטול ושאר חבריהם יש חסרונות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78907
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

לא הייתי ממהר להניח שזה הבעיה אבל ברור שבריא זה לא.

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3875
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שליחה #3 

אספרטאט ופניאלנין הן חלק מחומצות אמינו ומיוצרים בגוף ישירות או בעקיפין (בניית\פרוק חלבונים)
האספרטט שאתה מדבר עליו הוא הממתיק שמשמש תחליף לסוכר בשתייה ואוכל.
כרגע אין מחקר שמצביע חד משמעית על בעיות בריאות\בטיחות :?
אני מקווה שהEFSA יצרף אליו גם את הגוף האמריקאי הFDA
And the meek shall inherit the earth
...

concordia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

כל דבר במידה

שליחה #4 

זה הכל עניין של מידה. שוקולד הוא דבר מופלא אך לארבה ק"ג ביום תהיה השלכה נוראית על הבריאות. אותו כנ"ל לגבי לחם, או זיתים או אפרסקים או אפילו תאני יבשות.(גם נהיגה,זחילה,הליכה וקפיצה אפילו.וכן-גם לגבי קפאין. ברור שעדיף לצרוך אספרטיים בצורה מושכלת ובוגרת. התופעות שציינת חמורות אל ספק אני אם דווקא באספרטיים מקורן.האפשרות לשתות משקאות דלי קלוריות הינה חשובה ומהותית לגבי הרבה אנשים שסובלים-או לא מעודף משקל, ומורידה כמה פריטים מרשימת "האסורים". כייף לשתות אספרסו עם סוכר(או בלי) וקפה קר יכול להיות מקסים עם אספרטיים. המשקאות האובר ממותקים כבר קברו לא מעט אנשים בשל בעיות משקל ונגזרותיהן.אחת הבעיות המורכבות היא שאצל אנשים מסויימים מעורר האספרטיים תיאבון.אז שוב, כל דבר במידה,וכן עדיף אולי היה לשתות רק מים(ואיילו מיים בדיוק? נושא בפני עצמו)אבל אנחנו רק בני אדם ואנו אוהבנם גלידה ועוגה וצלי ולזניה ודייאט קולה,וחומוס,וzero ובקלאווה...ונושמים עשן ופיח בכביש ומשוחחים בסלולרי..................אז בתיאבון,וגש לרופא להבדק, ותשמור על הבריאות שלך בכל מקרה.

כן וכמעט ושכחתי להזכיר. גם מיים בכמות אדירה מסוכנים. ישנו תסמין הקרוי water intoxication או הרעלת מיים אצל מטופלים המגיעים עקב שתיית המון מיים למיון..

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”