שאלה לגבי המסך Samsung BX2440
יש לי את המסך הזה כבר זמן מה,אבל יש משהו בנוגע לניגודיות שלא הבנתי בו,רשום על הניגודיות שלו :
Contrast Ratio (Typical) - MEGA DCR (Typ. 1,000:1)
מזה אומר הנתון הזה, הרי שהיחס 1000:1 זה נמוך מאוד למסך כזה ששוה גם היום מעל אלף שקל...
אז מה אני מפספס?
נתוני המסך:
Screen Size - 24"Wide LED
Brightness (Typical) - 250cd/m
Resolution - 1,920 x 1,080
Response Time (Typical) - 5ms
Viewing Angle(Horizontal/Vertical) - 170 / 160 (CR>10)
Colour Supported - 16.7M
תודה מראש!
מזה אומר הנתון הזה, הרי שהיחס 1000:1 זה נמוך מאוד למסך כזה ששוה גם היום מעל אלף שקל...
אז מה אני מפספס?
נתוני המסך:
Screen Size - 24"Wide LED
Brightness (Typical) - 250cd/m
Resolution - 1,920 x 1,080
Response Time (Typical) - 5ms
Viewing Angle(Horizontal/Vertical) - 170 / 160 (CR>10)
Colour Supported - 16.7M
תודה מראש!
לדעתי חסרים שם עוד 3 אפסים.
קצת הסבר -
כל הניגודיות המפוצצות האלה שרושמים (1 מיליון, 5 מיליון), זה מספרים פיקטייבים שמושגים במצב שהצבעים בו לא יהיו טובים, אבל תקבל את הניגודיות הכי טובה...
זה מושג ע"י שימוש בקונטקסט דינמי כמו מנגנון MEGA DCR אצל סמסונג, אצל יצרנים אחרים יש לזה פשוט שם אחר.
כלומר המסך מקטין את הבהירות שלו כשהוא מזהה תמונה כהה, ומגביר אותה כשהוא מזהה תמונה בהירה, קונטרסט זה סה"כ חלוקה בין מקסימום למינימום, אז אם אתה מצליח להעלות את המקסימום ולהקטין את המינימום, הגדלת את הקונטרסט בצורה משמעותית.
לא יודע מה קורה כרגע, אבל הדורות הקודמים של האופציות האלו לקונטרסט דינמי היו פשוט זוועה, אתה עובר מתמונה בהירה לכהה ואז לבהירה, וכל הזמן יש אפקט של שינוי הבהירות שלא מספיק לעקוב אחרי השינויים בתמונה. זוועה.
יש מעט מאוד מסכי מחשב שהניגודיות שלהם באמת מתקרבת ל1:1000 כאשר הצבעים שלהם אמיתיים ומכויילים. בקיצור, אין מה להתייחס למספרים האלה.
אם הניגודיות האמיתית של המסך הזה היא אכן 1000 כאשר הצבעים בו מכויילים לsRGB עם טמפרטורת צבע סבירה, זה מצויין. שורה תחתונה - סה"כ אם אתה מרוצה ממנו, אז מה הבעיה.
פאנל TN ישאר פאנל TN - לא משנה איך יקראו לו וכמה אלקטרוניקה ישימו לו.
מה תגיד על זה שאין לך (ואין באף מסך TN כלשהוא) באמת 16.7 מיליון צבעים? אבל אף יצרן לא מדווח על זה...
נסה להעזר באתר הזה לכייל את המסך שלך
http://www.lagom.nl/lcd-test/
קצת הסבר -
כל הניגודיות המפוצצות האלה שרושמים (1 מיליון, 5 מיליון), זה מספרים פיקטייבים שמושגים במצב שהצבעים בו לא יהיו טובים, אבל תקבל את הניגודיות הכי טובה...
זה מושג ע"י שימוש בקונטקסט דינמי כמו מנגנון MEGA DCR אצל סמסונג, אצל יצרנים אחרים יש לזה פשוט שם אחר.
כלומר המסך מקטין את הבהירות שלו כשהוא מזהה תמונה כהה, ומגביר אותה כשהוא מזהה תמונה בהירה, קונטרסט זה סה"כ חלוקה בין מקסימום למינימום, אז אם אתה מצליח להעלות את המקסימום ולהקטין את המינימום, הגדלת את הקונטרסט בצורה משמעותית.
לא יודע מה קורה כרגע, אבל הדורות הקודמים של האופציות האלו לקונטרסט דינמי היו פשוט זוועה, אתה עובר מתמונה בהירה לכהה ואז לבהירה, וכל הזמן יש אפקט של שינוי הבהירות שלא מספיק לעקוב אחרי השינויים בתמונה. זוועה.
יש מעט מאוד מסכי מחשב שהניגודיות שלהם באמת מתקרבת ל1:1000 כאשר הצבעים שלהם אמיתיים ומכויילים. בקיצור, אין מה להתייחס למספרים האלה.
אם הניגודיות האמיתית של המסך הזה היא אכן 1000 כאשר הצבעים בו מכויילים לsRGB עם טמפרטורת צבע סבירה, זה מצויין. שורה תחתונה - סה"כ אם אתה מרוצה ממנו, אז מה הבעיה.
פאנל TN ישאר פאנל TN - לא משנה איך יקראו לו וכמה אלקטרוניקה ישימו לו.
מה תגיד על זה שאין לך (ואין באף מסך TN כלשהוא) באמת 16.7 מיליון צבעים? אבל אף יצרן לא מדווח על זה...
נסה להעזר באתר הזה לכייל את המסך שלך
http://www.lagom.nl/lcd-test/
אין כמעט קשר בין חדות וניגודיות. אם אתה מרוצה, אז הכל טוב. צריך לזכור שמסך 24 אינץ עם פאנל IPS או PVAולא TN עולה לפחות כפול ממסך TN...Bar18 כתב:אני מאוד מרוצה מהמסך ויש לו חדות מדהימה אבל סתם עניין אותי עניין הניגודיות...