PARLIAMENT My Love

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #41 

lasik כתב:מכיוון שריאלית לא ניתן לחסל את ענף הסיגריות בישראל ולהוציא את המוצר מחוץ לחוק, לדעתי יש לתקוף את התופעה באופן שונה.
על משרד הבריאות לבדוק איזה סיגריות יוצרות הכי הרבה רעלנים בגוף האדם, ולהוציא אותם מחוץ לחוק, תוך דגש שזהו הרע במיעוטו.
כך יצומצם הנזק מהעישון.

כיום לדעתי לא קיים תקן ליצור סיגריות וכל חברה יוצרת מוצר שונה. יתכן מאד ששונה גם בתוצרי השאיפה שלו.

להבנתי, שיטת הסלאמי היא הדרך היחידה להתמודד עם הבעיה.
...
אין דבר כזה סיגריות שיוצרות יותר רעלנים ואחרות שלא , כולן מורכבות מזפת , ומטבק . ושניהם מזיקים .
הבעיה עם עישון שהוא יוצר התמכרות פיסית שהיא כמעט כמו סמים (למרות שהתופעות לוואי "מוחבאות" יותר ), ולכן או שמקבלים טיפול נגד התופעות הפיסיות , וליווי להתמכרות הנפשית , או שזה מאוד קשה .
היות ולא ממש רואים בעישון דבר גרוע עד כדי כך שנתחיל תהליך מאוד קשה שבד"כ נגמר בכשלון, רוב האנשים לא מתחילים בכלל .
רוב אלו שהפסיקו לעשן , לא מסוגלים לעמוד ליד מי שמעשן , המון זמן אחרי ההפסקה , כי הגוף עדיין מכור , ועישון פסיבי מעורר את ההתמכרות מחדש . כנ"ל גם לחץ נפשי .
אז בני המזל שמוצאים הילר שמשחרר אותם לגמרי מהתמכרות הפיסית יש להם סיכוי יותר טוב להצליח , אלו שלא , צריכים לעבוד קשה

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #42 

אני חושב שפרלמנט סיגריה מחורבנת-הכי טובה -גולף קצר
אמן מייסר

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2804
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #43 

True joker
תרשה לי לחלוק עליך.
קיים הבדל משמעותי בין הרכב הסיגריות. הן אינן מורכבות רק מהחומרים שמנית. קיימים חומרים נוספים מעודדי בעירה אשר מונעים את כיבויה של הסיגריה, וכן חומרים אחרים אשר מגדילים את זמינותו של הניקוטין לגוף האדם בעת העישון. הרכב הפילטר ואורכו אינו זהה בין הסוגים השונים של הסיגריות.

אני משוכנע כי הגישה שהמלצתי עליה תביא לשינוי משמעותי ולירידה בנזק הנגרם לאוכלוסיה.

Eff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #44 

פרלמנט ארוך רך אהובתי 29 וחצי שקל לקופסה
למעשה , יותר זול לעשן חשיש.
GO VEGAN

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365
נתן תודות: 992 פעמים
קיבל תודות: 1222 פעמים

שליחה #45 

Eff כתב:פרלמנט ארוך רך אהובתי 29 וחצי שקל לקופסה
למעשה , יותר זול לעשן חשיש.
...
אז עברת לחשיש? :P

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #46 

מה שלא ברור לי , עכשיו כשמעשני הסיגריות הפכו לאמצעי לסגירת הגירעון , הממשלה תפעל למען צמצום מימדי העישון או שדווקא עכשיו האינטרס הוא יותר מעשנים ויותר הכנסות?

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #47 

amiti כתב:מה שלא ברור לי , עכשיו כשמעשני הסיגריות הפכו לאמצעי לסגירת הגירעון , הממשלה תפעל למען צמצום מימדי העישון או שדווקא עכשיו האינטרס הוא יותר מעשנים ויותר הכנסות?
...
החישוב הוא חישוב כלכלי קר, כמו הפרצוף של שטייניץ...
הם רוצים שתעשן כמה שיותר, הבריאות שלך מעניינת להם תת%$$%%^חת..

אגב, עופר ושות',
אני לא מבין מה אתם בדיוק לא מבינים..
מאות מליונים לא טועים..
(ומעולם לא עישנתי..)
...

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #48 

Giliboy,
סלח לי, אבל לומר שהממשלה רוצה שיהיו יותר מעשנים זו הסתכלות צרה ולא עניינית. ההיגיון הבריא אומר שהאינטרס הראשי הוא שיעשנו כמה שפחות על מנת שלא לסבסד את החולים שנפגעים כל שנה כתוצאה מהעישון.
ברגע שכמות המעשנים תפחת יועלה המס על מוצר אחד בכדי להגדיל את הכנסות המדינה ואין כאן כל כוונת זדון של אף גורם. נכון ציינת שהחישוב הכלכלי קר וזה באמת תפקידו של האוצר, לאזן בין ההכנסות להוצאות. הממשלה היא זו שמתווה את הדרך הכלכלית ולנו, הציבור הרחב, נותר להתבונן מהצד או לנקוט עמדה.
וכדי לחזור לנושא השרשור המקורי, סיגריות זה באמת דבר מגעיל ומזיק. המודעות הגבוהה לבריאות היום תביא לדעתי להפחתה הדרגתית של המעשנים. גם בשל מחירם הגבוה אבל לא רק.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73402
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #49 

דיונים שכאלו עושים אותי מאושר מעצם הידיעה שאינני נמנה עם המכורים לניקוטין :יש מסיבה:

ואני אישית לא רואה שום רע בהעלאת המס על מוצר שגורם רק נזק לכולם. אני יודע שזו לא הצהרה פופוליסטית ושכל המעשנים פה די ינטרו לי על הדעה שלי, אבל זה לא ממש משנה את העובדה שאין שום הצדקה להילחם על החלטה להעלות מס על חומר מזיק לאזרח ולסביבתו. אני את המלחמות שלי אשמור לדברים קצת יותר חשובים.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”