PARLIAMENT My Love

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Eff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #1 

עשרים ושש וחצי שקל לקופסת אהובתי.
Mosses fAking Christ
אז ניסיתי אל.אם -מסריח כמו סיגריות.
אז ניסיתי ווינסטון לייט -חזק כמו סיגריות.
אז ניסיתי כאמל לייט -הקאתי מהטעם.

אז קניתי פרלמנט ארוך רך . קופסת אהובתי.

וירדתי בכמות שממיילא לא הייתה גדולה.
ויש לי קופסא זולה למעשני התן לי.
פרלמנט אהובתי רק בשבילי.

שמישהו יוריד את מחירי הסיגריות ונוכל להפסיק להתקמצן.
ואשוב ואכבד את מי שלידי בסיגריה.
כי אני לא רוצה למות לבד.
שאוכל ליזרוק סיגריות שניקרעו בגלל הרכה במקום להתחיל לרחם עליהם הקרועות.
שאוכל להדליק סיגריה וליזרוק אותה אחרי שנייה.
פרלמנט אהובתי רק שלי.
די עםם זה כבר . הפעם הגזמת עם המחיר .
:נגד החוקים:
עריכה- אוגוסט 12 - 30!!!! שח לקופסה
נערך לאחרונה על ידי Eff ב 02/08/2012 8:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
GO VEGAN

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #2 

כל פעם שאני קורא הודעה כזו (ולא רק) אני מבין כמה טוב זה לא להיות מכור לשום דבר... אפילו לא לקולה! :lol: (l)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #3 

לא מבין למה אנשים משלמים כסף להרגל מסריח שהורג אותם.

adirbooking
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2206
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #4 

oferlaor כתב:לא מבין למה אנשים משלמים כסף להרגל מסריח שהורג אותם.
...
(Y) +1

Eff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

טימור משהו..שדרן רדיו שנפטר ממחלה ותיעד את הסוף שלו בסרט או בכתב אמר - והוא אמר:
"אם אני מצטער על משהו בחיים שלי זה שהפסקתי לשתות ולעשן בגיל 30" (Y)
GO VEGAN

Eff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

oferlaor כתב: נערך . התבטאות לא ראוייה
...
אל תגיד מסריח על קופסת אהובתי :זהירות:
GO VEGAN

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

אין לי בעיה עם התמכרויות.
אני אישית מכור לכמה דברים.
מה שאני לא מצליח להבין זה למה להיות מכור למשהו שלא עושה כלום מלכתחילה. כלומר, זה הסם הכי מפגר (וגאוני למי שייצר אותו) שקיים. בפעם הראשונה שמנסים, אף אחד לא נהנה מזה.
אחרי שמתמכרים אליו, אתה צריך אותו לא כדי להרגיש טוב אלא פשוט כדי לא להרגיש רע.....
מעבר לזה, שכל סם שיש בו נזק גם לאחרים (מעשנים פאסיביים) הוא חוסר התחשבות וסוציומאטיות מהסוג שאני הכי פחות מעריך.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Idan-Golzman
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 59
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #8 

מרטין אם אתה מסתכל על סיגריות מנקודת מבטם של הממציאים - זה הדבר הכי טוב שקרה להם בחיים.

באשר למשתמשים - אני פשוט לא מבין את זה. לא מבין למה לבזבז אל זה כסף, בדיעבד גם לבזבז כסף על טיפולים בריאותיים.
כן, נכון, כול אחד יכול למחרת בבוקר לצאת מהבית ושמטאור ייפול לו על הראש ובזה ייגמרו החיים שלו, בלי קשר לכמות הסיגריות שהוא עישן, כמות האלכהול שהוא שתה או כמות הסמים שהוא הזריק.
אבל הנקודה שלי היא - האם מראש לא חבל לפחות לפחות לפחות על הכסף שמתבזבז על זה ?
visit us via facebook :)
www.facebook.com/morelaudiocenter

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #9 

MartinHSabag,
(Y)

אני דווקא בעד שיעלו את המחיר עוד, עד לשלב שבו שווי המס מכסה את כל ההוצאות הטיפוליות והנזק הסביבתי שהזבל הזה גורם. למעשה אני תומך באותה גישה בכל דבר בחיים כמו חשמל/דלק, הבעיה היא שכדי שזה יעבוד ולא נפשוט רגל זה צריך להתבצע בכל העולם בו זמנית.

Idan-Golzman
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #10 

Nunatak כתב:MartinHSabag,
(Y)

אני דווקא בעד שיעלו את המחיר עוד, עד לשלב שבו שווי המס מכסה את כל ההוצאות הטיפוליות והנזק הסביבתי שהזבל הזה גורם. למעשה אני תומך באותה גישה בכל דבר בחיים כמו חשמל/דלק, הבעיה היא שכדי שזה יעבוד ולא נפשוט רגל זה צריך להתבצע בכל העולם בו זמנית.
...
זה לא נשמע לי כמו שיטה שתעבוד בארץ, משתי סיבות:
חברת החשמל וההתנהלות המאפיונרית שלה כלפי הציבור (זכורה לי במיוחד כתבה באחד העיתונים אחרי הקיץ על כך שחברת החשמל מעלה את המחירים כי הציבור "חסך יותר מידי בקיץ").
ושים לב כיצד זה שמחיר דלק היום הוא 7.29 לליטר (שזה גבוה מאוד לכול הדעות) ועדיין בשנה האחרונה עלו על כבישי ישראל מעל 200 אלף כלי רכב חדשים (תקנו אותי בהקדם אם אני טועה, זה מכתבה שקראתי באחד מאתרי הרכב לא מזמן וייתכן שאני טועה במספר) לעומת, למשל, כמות של יותר מפי -10 פחות של כלים דו גלגליים (שכמובן הם חסכוניים יותר בכול תחום פרט לביטוח).

קצת עושה רושם שרוב אזרחי ארצינו יעדיפו להוציא יותר כסף ולא להתפשר על הנוחות האישית שלהם.
[/u]

adirbooking
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

למה לא עידן ?

אני יכול לתת לך דוגמא מחיי האישיים... כמה חברים ואחי שנהגו לעשן נרגילה כ-2-3 פעמים בשבוע, לשבת בפנאן כמה חבר'ה עם פיצוחים.. שתייה קלה/בירות קצת מוזיקה ברקע ויושבים מדברים צוחקים נהנים
מנעימים את זמנם, שעתיים שלוש וכל אחד הולך לדרכו.

בזמנו כשהם נהנו מחירו של הטבק לנרגילה היה 12-10 ש"ח ל-100 גרם כמדומני כיום זה 30 ש"ח [עקב עליית מחירו של הטבק] ואני יכול להגיד לך שעבר שבוע שלם וראיתי שהם ישבו רק פעם אחת וכששאלתי מדוע ? הם לא ענו ב"אין לנו זמן" או "אנחנו עסוקים", כולם פה אחד אמרו.. "מה... 30 שקל מי ישב לעשן כל יום..."

אז זה דווקא נראה לי יכול לעבוד, רק צריך להיכנס בכל הכוח... ואף אחד בממשלה הזו לא יעשה את זה.. אוהבים לשאוב אותנו, אנשי העם הפשוטים... לאט לאט.. עוד שקל ועוד שקל, כמו החשמל וכמו הדלק וכמו הקוטג'.. וכו' וכו'..

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #12 

Idan-Golzman כתב:
Nunatak כתב:MartinHSabag,
(Y)

...
זה לא נשמע לי כמו שיטה שתעבוד בארץ, משתי סיבות:
חברת החשמל וההתנהלות המאפיונרית שלה כלפי הציבור (זכורה לי במיוחד כתבה באחד העיתונים אחרי הקיץ על כך שחברת החשמל מעלה את המחירים כי הציבור "חסך יותר מידי בקיץ").
ושים לב כיצד זה שמחיר דלק היום הוא 7.29 לליטר (שזה גבוה מאוד לכול הדעות) ועדיין בשנה האחרונה עלו על כבישי ישראל מעל 200 אלף כלי רכב חדשים (תקנו אותי בהקדם אם אני טועה, זה מכתבה שקראתי באחד מאתרי הרכב לא מזמן וייתכן שאני טועה במספר) לעומת, למשל, כמות של יותר מפי -10 פחות של כלים דו גלגליים (שכמובן הם חסכוניים יותר בכול תחום פרט לביטוח).

קצת עושה רושם שרוב אזרחי ארצינו יעדיפו להוציא יותר כסף ולא להתפשר על הנוחות האישית שלהם.
[/u]
...
אני לא מעוניין לצמצם את הצריכה (למרות שאני מאמין שזה לא יזיק) כי זה לא ריאלי, אני מעוניין לכפר עליה.
צרכת 200 ליטר דלק? 200 הליטר האלו גורמים נזק לאטמוספרה? כדי לתקן את הנזק ש200 הליטר גרמו צריך לשתול 400 עצים? תשלם על 400 העצים.

Idan-Golzman
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #13 

adirbooking כתב:למה לא עידן ?

אני יכול לתת לך דוגמא מחיי האישיים... כמה חברים ואחי שנהגו לעשן נרגילה כ-2-3 פעמים בשבוע, לשבת בפנאן כמה חבר'ה עם פיצוחים.. שתייה קלה/בירות קצת מוזיקה ברקע ויושבים מדברים צוחקים נהנים

בזמנו כשהם נהנו מחירו של הטבק לנרגילה היה 12-10 ש"ח ל-100 גרם כמדומני כיום זה 30 ש"ח [עקב עליית מחירו של הטבק] ואני יכול להגיד לך שעבר שבוע שלם וראיתי שהם ישבו רק פעם אחת וכששאלתי מדוע ? הם לא ענו ב"אין לנו זמן" או "אנחנו עסוקים", כולם פה אחד אמרו.. "מה... 30 שקל מי ישב לעשן כל יום..."

אז זה דווקא נראה לי יכול לעבוד, רק צריך להיכנס בכל הכוח... ואף אחד בממשלה הזו לא יעשה את זה.. אוהבים לשאוב אותנו, אנשי העם הפשוטים... לאט לאט.. עוד שקל ועוד שקל, כמו החשמל וכמו הדלק וכמו הקוטג'.. וכו' וכו'..
...
האבסורד הוא זה-
אני מכיר את נושא הנרגילה אישית, ואני מסכים איתך והמקרה שאתה מתאר קרה גם לי כבר כמה פעמים.
עם הסיגריות זה אחרת - אני בספק אם אנשים באמת יפסיקו לעשן בגלל עליית המחירים (תלונות יהיו עד אין סוף אבל מעשים תכלס לא יהיו).
ובכלי הרכב - זה בכלל הזוי לגמרי שמחירי הדלק, הביטוח, הרכבים והטיפולים רק עולים אבל איתם גם עולה כמות הרכבים החדשים על הכבישים.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #14 

MartinHSabag כתב: מה שאני לא מצליח להבין זה למה להיות מכור למשהו שלא עושה כלום מלכתחילה.
...
אתה רציני? לא עושה כלום?

מה עם "אני מרגיש גדול"?
מה עם "אני עצמאי, ועושה מה שאחרים לא מרשים לי" ?
מה עם "אני עושה דווקא כדי לעצבן מישהו אחר (ההורים שלי , אולי)" ?

מדובר בריגושים קלאסיים למתבגרים (וגם למתגברים מאוחרים, לא כל אחד מתבגר בגיל העשרה).

בנוסף, הצורך בסם כדי לא להרגיש רע, זה לא רק בסיגריות זה כמעט כל (אולי בלי הכמעט, בעצם) התמכרות לחומר .
משה

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1335
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #15 

...
רק תיקון קל - מחיר הטבק לא עלה.. המס על הטבק בתפזורת עלה בכ-480%.. זה צעד שלטוני של הממשלה הנוכחית.

ניפגש בבחירות!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #16 

כשאמרתי מסריח התכוונתי לריח הנורא.

adirbooking
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

C0rnFlex כתב:

...
רק תיקון קל - מחיר הטבק לא עלה.. המס על הטבק בתפזורת עלה בכ-480%.. זה צעד שלטוני של הממשלה הנוכחית.

ניפגש בבחירות!
...
קורנפלקס, שלא תבין אותי לא נכון - אני איתך...הממשלה מנסה לגנוב מאיתנו לאט לאט, שיהיה להם מאיפה לגנוב ו"שיהיה" בקופת מדינה.. למי הם שומרים את דה רק אלוהים יודע..
ואז כשמוציאים חוק חינוך חינם מקצצים במיליון מקומות רק כדיי לא לגעת בקופה הזו.

חכמים ממני אמרו - בשביל לחיות טוב בארץ - צריך לגור בחו"ל (Y)

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #18 

חברים,
שימו לב שאתם לא באתר הנכון לדיונים פוליטיים ודומיהם.

תשמרו על השרשור נקי מתוכן בעייתי בבקשה.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #19 

וואו כול המתלהמים למינהם , כול הכבוד לכם . אני מניח שכולכם נקיים מכול מידה רעה כלשהי נכון ? מחר בבוקר אתם מתים ועולים למעלה ישר שמים אותכם עם הצדיקים הכי גדולים בעולם נכון ?!!
לידיעתכם עישון מתחיל מכול מיני סיבות לא טובות , וחלקן הגדול שטיפת מוח אדירה שנעשתה אז , ועדיין ממשיכה היום (אבל במסווה ), בזמנו חברות הסיגריות הוציאו הרבה יותר מ4 מיליארד דולר בשנה לפרסום
דבר נוסף , להגמלות מסיגריות יש שני אפקטים , יש את האפקט הפיסי שנמשך כחודש , ויש את האפקט הפסיכולוגי , לא כול אחד יכול ללכת על זה , וזה לא סיבה לרדת על אלו שלא מצליחים .
וזה בוודאי לא סיבה להעניש אותם , אתם רוצים להחזיר חלק מהכסף שהעישון לוקח ממערכת הבריאות ? למה שלא תלכו למקור , דהיינו לחברות הסיגריות .
לא מספיק שהם מסכנים שיש להם את ההרגל הזה, אתם גם הולכים להעלות אותם במוקד ?

גילוי נאות :
עישנתי בעברי, ואחרי שלמדתי שיטות בהילינג לטפל בהתמכרות הפיסית , הפסקתי לעשן , אני לא מעשן כבר 15 שנה . אני לא עובד בזה כרגע, אבל אני יודע מה עובר על אלו שלא מגיעים להילר שיודע איך לטפל בזה, או להילר שאין לו איש מקצוע שיעזור לו בחלק הפסיכולוגי

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #20 

אני בעד העלאת מחיר חפיסת סיגריות מכל הסוגים ל-200 שקל. (Y)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”