צריך עצה לגבי רמקול סנטר במצב סטיראו

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
send2ami פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
אני חדש פה ובגלל חוסר ניסיון בתחום עשיתי לעצמי סלט בראש ואני צריך קצת (הרבה ) עזרה... :מבולבל:
קניתי רמקולים מדפיים polk RTIA1 וגם סנטר Csi A4. עכשיו חסר לי הרסיבר , אבל עכשיו רק קלטתי שאני לא סגור אם אני רוצה סטיראו או ק"ב. הייתי פזיז אולי בקנייה.
אלה הנתונים בשביל להסביר את הסלט בראש :
1. אני לא מתכוון להוסיף רמקולים sorround ליצירת מערכת 5.1. לא אוהב את זה.
2. מצד שני אני אוהב לשמוע מוסיקה (בלוז , רוק , קלאסי , pop ) ואני רגיש לאיכות המוסיקה ולהפרדה בין צלילים שונים ( שמיעה מוסיקלית ), אז האיכות חשובה לי.
3. אני מתכוון להציב את כל החבילה בסלון, לא גדול, 4.5X3 מטר
4. אני רוצה שזה ישמש אותי גם לצפייה בסרטים (חיבור DVD, אולי מחשב בהמשך אבל פחות קריטי ). אני לא ממש מבין בכל סוגי המפענחים , אבל כן חשוב לי שאיכות הוידאו והאודיו יהיו טובים ומספיקים לקבצים הקיימים כיום (blu ray , DVDRIP...) פחות חשוב לי כל נושא ה3D , תיקשורת אלחוטית והפיצ'רים שקיימים ברסיברים החדשים היום
5. התקציב שנישאר עד 1500

ועכשיו לשאלות 8O
1. האם אפשר לחבר סנטר לרסיבר סטיראו? האם רסיבר סטיראו מותאם ל2 רמקולים מדפיים וזהו? או שכדי כבר לחבר את כל ה3 רמקולים לרסיבר 5.1? מה יקרה אם בהמשך יחסר לי סאב-וופר ? לפי מה שבדקתי - לא כל רסיברי הסטיראו עם יציאה אקטיבית לסאב
2. האם כדי לי להיפתר מהרמקול סנטר ולהסתפק ב2 מדפיים? במידה וכן אולי כדי לי בכלל לקנות מגבר? (הטיונר לא חשוב לי , אני בשגרה היומית כמעט ולא שומע רדיו בבית). האם אפשר לחבר DVD למגבר ולהשתמש בו גם עבור סרטים וגם עבור מוסיקה?

סליחה על ההודעה הארוכה והבורות, תודה מראש...

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #2 

שלום,

1. סנטר מחברים רק לרסיבר ק"ב.
2. אם אתה לא מתכוון להאזין למוזיקה רב ערוצית (הופעות חיות בדולבי דיגיטל או ב DTS או בבלו ריי או מוזיקה ב SACD) או לסרטים אז אין לך צורך בסנטר.
3. מוזיקה דו ערוצית (סטראו) מיועדת להאזנה ברמקולים הקדמיים בלבד. יש כאלה שנהנים להעביר את המוזיקה סטראו גם בשאר הערוצים.
4. התרומה המשמעותית ביותר של רמקול סנטר הוא בדיאלוגים בסרטים אבל בשביל זה אתה צריך רסיבר ק"ב.

ארז

send2ami פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

קודם כל תודה

1. אם ככה סתאם הייתי פזיז עם הסנטר
2. בכל מקרה אני רוצה לשדרג את החוויה של מוסיקה וגם סרטים ( שלא הייתה קיימת בכלל עד כה) - אם ככה מה ההבדל בין רסיבר סטיראו למגבר? אני יודע מראש שאני לא שמע כל כך רדיו. השאלה אם אפשר גם לחבר dvd למגבר ולהשתמש בו גם עבור מוסיקה וגם עבור איכות שמע של סרטים.
3. במצב שאני הולך על סטיראו או מגבר , תהיה בכלל משמעות/הבדל אם אני רואה סרט בפורמט של blu ray או DVDRIP או דולבי דיגיטל או שהכל ישמע אותו דבר?
4. ומה יקרה אם בהמשך ארצה סאב וופר - תהיה אופציה לחבר חסטיראו או מגבר?
תודה....
do what you want but harm no one

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #4 

רסיבר = מגבר + טיונר (רדיו).
יש רסיבר/מגבר סטראו (2 ערוצים) ויש רסיבר/מגבר ק"ב (רב ערוצי - מ5 ערוצי הגברה ויותר).

אתה יכול לחבר DVD למגבר סטראו כאילו שהוא נגן קומפקט דיסק ואז תוכל לשמוע מדיה מסוג DVD אבל רק בסטראו.
אם אתה מחליט על הגברה דו ערוצית , לא משנה אם תחבר לו נגן בלו ריי או DVD רגיל או DVDRIP מסטרימר כי ההגברה שלך תתמוך בכל מקרה בשני ערוצים בלבד.
אם אתה לא מתכוון לרכוש גם רמקולים סראונד (ורצוי גם סאב) אז תתרכז בסטראו בלבד.
אין שום בעיה להוסיף סאב לרמקולים מדפים על מנת להשלים את תחום התדרים הנמוך שהמדפיים לא מסוגלים להשמיע. יש היום מגברים סטראו עם יציאה לסאב, לדוגמא:
http://www.sge.co.il/products/view/1/רס ... X-497.html

ארז

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”