אני חדש פה ובגלל חוסר ניסיון בתחום עשיתי לעצמי סלט בראש ואני צריך קצת (הרבה ) עזרה...
קניתי רמקולים מדפיים polk RTIA1 וגם סנטר Csi A4. עכשיו חסר לי הרסיבר , אבל עכשיו רק קלטתי שאני לא סגור אם אני רוצה סטיראו או ק"ב. הייתי פזיז אולי בקנייה.
אלה הנתונים בשביל להסביר את הסלט בראש :
1. אני לא מתכוון להוסיף רמקולים sorround ליצירת מערכת 5.1. לא אוהב את זה.
2. מצד שני אני אוהב לשמוע מוסיקה (בלוז , רוק , קלאסי , pop ) ואני רגיש לאיכות המוסיקה ולהפרדה בין צלילים שונים ( שמיעה מוסיקלית ), אז האיכות חשובה לי.
3. אני מתכוון להציב את כל החבילה בסלון, לא גדול, 4.5X3 מטר
4. אני רוצה שזה ישמש אותי גם לצפייה בסרטים (חיבור DVD, אולי מחשב בהמשך אבל פחות קריטי ). אני לא ממש מבין בכל סוגי המפענחים , אבל כן חשוב לי שאיכות הוידאו והאודיו יהיו טובים ומספיקים לקבצים הקיימים כיום (blu ray , DVDRIP...) פחות חשוב לי כל נושא ה3D , תיקשורת אלחוטית והפיצ'רים שקיימים ברסיברים החדשים היום
5. התקציב שנישאר עד 1500
ועכשיו לשאלות
1. האם אפשר לחבר סנטר לרסיבר סטיראו? האם רסיבר סטיראו מותאם ל2 רמקולים מדפיים וזהו? או שכדי כבר לחבר את כל ה3 רמקולים לרסיבר 5.1? מה יקרה אם בהמשך יחסר לי סאב-וופר ? לפי מה שבדקתי - לא כל רסיברי הסטיראו עם יציאה אקטיבית לסאב
2. האם כדי לי להיפתר מהרמקול סנטר ולהסתפק ב2 מדפיים? במידה וכן אולי כדי לי בכלל לקנות מגבר? (הטיונר לא חשוב לי , אני בשגרה היומית כמעט ולא שומע רדיו בבית). האם אפשר לחבר DVD למגבר ולהשתמש בו גם עבור סרטים וגם עבור מוסיקה?
סליחה על ההודעה הארוכה והבורות, תודה מראש...