עזרה בהתאמת רסיבר חדש לסט Polk Audio Rti A3 + מועניין לשדרג את הסאב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #1 

בפתח דברי אני מעוניין לפתוח בעיה שבטוח לא רק לי יש.
יש לי מסך LCD 37 של סמסונג בן כ- 4 אם אני לא טועה. עד עכשיו חפרתי בפורום והלכתי לראות בעניים את דגמי הפלסמה של פנסוניק וגם התעניינתי בכמה לדים לא זולים במיוחד כי מרחק הצפייה שלי הוא 2.4 מ' ל90% HD.
בייעוץ של אשתי ביצעתי החלטה אמיצה וכואבת והחלטנו שעדיף לא להשקיע כ-12K במסך כרגע אלא להשקיע מעט פחות ולהחליף את הסאב והרסיבר בתקציב של 9-10K.
לא כולל סטרימר חדש שיחליף את ה A-100 הישן והטוב! ולא כולל זוג נוסף כנראה יד שניה שארכוש סביב 1000-1200ש"ח לסראונד כי אותם לא שידרגדתי כשקניתי את הRti A3 , קניתי רק זוג קדמי וסנטר בזמנו. מסך טוב נרכוש בעוד כשנה וחצי שנתיים או יותר כשנעבור לבית (בעזרת השם) משלנו שאוכל לעצבו לפי ראות עניי.

אז זאת השאלה: יש כאן מישהו בפורום שמוכר זוג Polk audio Monitor 40 האם זה טוב להשלמת סט הרמקולים שלי לסראונד? בנוסף אני רוצה להחליף את הסאב של וורפידל דגם Cube הישן. וכמובן רסיבר שייתן מענה ל70% אחוז ק"ב ו30% מוזיקה. התקציב לסאב + רסיבר הוא עד 10K.(לא בכל מחיר , אם יש הצעות זולות מעט יותר שיתאימו אשמח).

אבקש עזרתכם תוך התייחסות לסט הרמקולים הקיים .

תודה רבה לכולם ושבת שלום (f)

Huvenster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1031
שם מלא: huvenster
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

....

שליחה #2 

מוכר את הסאב ? :)

linyotam
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #3 

MrHicUp כתב:בפתח דברי אני מעוניין לפתוח בעיה שבטוח לא רק לי יש.
יש לי מסך LCD 37 של סמסונג בן כ- 4 אם אני לא טועה. עד עכשיו חפרתי בפורום והלכתי לראות בעניים את דגמי הפלסמה של פנסוניק וגם התעניינתי בכמה לדים לא זולים במיוחד כי מרחק הצפייה שלי הוא 2.4 מ' ל90% HD.
בייעוץ של אשתי ביצעתי החלטה אמיצה וכואבת והחלטנו שעדיף לא להשקיע כ-12K במסך כרגע אלא להשקיע מעט פחות ולהחליף את הסאב והרסיבר בתקציב של 9-10K.
לא כולל סטרימר חדש שיחליף את ה A-100 הישן והטוב! ולא כולל זוג נוסף כנראה יד שניה שארכוש סביב 1000-1200ש"ח לסראונד כי אותם לא שידרגדתי כשקניתי את הRti A3 , קניתי רק זוג קדמי וסנטר בזמנו. מסך טוב נרכוש בעוד כשנה וחצי שנתיים או יותר כשנעבור לבית (בעזרת השם) משלנו שאוכל לעצבו לפי ראות עניי.

אז זאת השאלה: יש כאן מישהו בפורום שמוכר זוג Polk audio Monitor 40 האם זה טוב להשלמת סט הרמקולים שלי לסראונד? בנוסף אני רוצה להחליף את הסאב של וורפידל דגם Cube הישן. וכמובן רסיבר שייתן מענה ל70% אחוז ק"ב ו30% מוזיקה. התקציב לסאב + רסיבר הוא עד 10K.(לא בכל מחיר , אם יש הצעות זולות מעט יותר שיתאימו אשמח).

אבקש עזרתכם תוך התייחסות לסט הרמקולים הקיים .

תודה רבה לכולם ושבת שלום (f)
...
בתקציב של עד 10K אתה יכול לרכוש יופי של דברים
קודם כל מה הוא גודל המרחב? לא רק המרחק מהטלוויזיה כמו בציינת (2.4) אלא, המרחב כולו שבו נמצאים הרמקולים, המרחק וכדומה. זה מאד יעזור פה למבינים לתת עצות נכונות.

ועכשיו על הנייר,
אם ייבוא מחו"ל מתאים לך. הסאבים של SVS, HSU, Rythmik,Emotiva מדהימים ועולים בהרבה רמות מעל לסאבים המוכרים של החברות הידועות. מדובר בחברות שמוכרות באופן ישיר מהאתר. זה יוצא זול יותר מאשר מחיר בחנות והאיכות הרבה יותר גבוהה. שווה לבדוק לכיוון הזה.

לגבי רסיבר - יש עכשיו בארץ הרבה מבצעים ומכירות חיסול שווה לבדוק ולקבל הצעות מחיר משתלמות
כמובן, גם פה ייבוא מארה"ב זו אפשרות זולה יחסית. רק צריך ממיר מתח לרסיברים מארה"ב (השקעה של כמה מאות שקלים בהתאם לרסיבר)

אגב, אתה יכול לקנות טלוויזיה טובה ב- 5000 ש"ח, ולהשקיע עוד 5000 ברסיבר וסאב נחמדים.
שיקול שלך :)

בכל מקרה, תפרט יותר על המרחב
ותעדכן אם ייבוא מארה"ב זו אפשרות ולפי זה אוכל אולי לעזור יותר.

מקווה שעזרתי :)
יותם.

adirbooking
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2206
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #4 

רסיברים ?
Yamaha RX-V771
Pioneer VSX-921K
Onkyo TX-NR609
[לא בהכרח בסדר שציינתי.. הכל תלוי לאיזה תכנים אתה מייעד את הרסיבר ואילו סגנונות מוזיקה אתה מאזין להם..]

סאב ?
לצערי אני לא מכיר הרבה אך הייתי ממליץ לך לבדוק את ה :
B&W ASW610 - עשר אינצ'
Paradigm DSP-3400 - קצת יותר גדול - 14 אינצ'..

אם אתה פתוח להזמנה מחו"ל הייתי שוקל את ה-F12/F12SE או אפילו ה-F15 של ריטמיק [ה-12 כמדומני נמכר בלוח יד2 כאן בפורום והוא חדש באריזה.]
ויש גם את SVS התותחים PB12-NSD או SB12-NSD

עם ההמלצות הנ"ל לא נראה לי שתגיע ל-10K, ישאר לך קצת עודף ותוכל לחסוך פחות למסך :)

בהצלחה !
(Y)

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #5 

מניסיון רמקולים של פולק אודיו נשמעים מעולה עם רסיברים של אונקיו .
לי יש רסיבר אונקיו 605 שמחובר לרמקולים של פולק אודיו :הקדמיים שלי הם מדפיים מסוג RTI4
הסנטר הינו CS1 ,האחורים הם מדפיים מסוג MONITOR 30 והסאב הינו PSW110 .
שלחתי לך הודעה פרטית .
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אני אגיע לבית ואקח מידות ואפרסם סקיצה כללית של מבנה החדר.

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

adirbooking כתב:רסיברים ?
Yamaha RX-V771
Pioneer VSX-921K
Onkyo TX-NR609
[לא בהכרח בסדר שציינתי.. הכל תלוי לאיזה תכנים אתה מייעד את הרסיבר ואילו סגנונות מוזיקה אתה מאזין להם..]

סאב ?
לצערי אני לא מכיר הרבה אך הייתי ממליץ לך לבדוק את ה :
B&W ASW610 - עשר אינצ'
Paradigm DSP-3400 - קצת יותר גדול - 14 אינצ'..

אם אתה פתוח להזמנה מחו"ל הייתי שוקל את ה-F12/F12SE או אפילו ה-F15 של ריטמיק [ה-12 כמדומני נמכר בלוח יד2 כאן בפורום והוא חדש באריזה.]
ויש גם את SVS התותחים PB12-NSD או SB12-NSD

עם ההמלצות הנ"ל לא נראה לי שתגיע ל-10K, ישאר לך קצת עודף ותוכל לחסוך פחות למסך :)

בהצלחה !
(Y)
...
(Y) (Y)

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

זה התרשים שהכנתי אם זה יעזור לכם :

תמונה

Uploaded with ImageShack.us

מבחינה אקוסטית אין שום השקעה, בטון מזויין בקירות המסגרת של הדירה ובלוקים בקירות פנים.
מבחינת הסראונדים כמו שאמרתי כרגע הם של הפירלס מנצרת... :wink: אותם אני מתכנן להחליף במשהו מיד שניה
את הסאב אני אשדרג בחדש וגם את הרסיבר לפי התקציב הנ"ל(רק לרסיבר ולסאב, לאחוריים הקצבתי תקציב נפרד).

תודה :)

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

כפי שניתן לראות השרטוט נאמן למקור. גם הרמקולים הקדמיים והסאב שממוקם כ20ס"מ מהקיר מתחת לרמקול הימני.

האחוריים כמעט במרחק שווה ממרכז הצפייה. לא כל כך ברור אבל המרחקים של האחוריים מיצגים מרחק מאמצע הספה.

linyotam
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

MrHicUp כתב:כפי שניתן לראות השרטוט נאמן למקור. גם הרמקולים הקדמיים והסאב שממוקם כ20ס"מ מהקיר מתחת לרמקול הימני.

האחוריים כמעט במרחק שווה ממרכז הצפייה. לא כל כך ברור אבל המרחקים של האחוריים מיצגים מרחק מאמצע הספה.
...
מכיוון שלא מדובר במרחב האזנה גדול במיוחד, אני הייתי הולך על דגמים "קטנים" יותר בין סדרות הסאבים הטובות לדוגמא:
http://www.rythmikaudio.com/FV12.html
http://www.hsuresearch.com/products/vtf-2-mk4.html
http://emotiva.com/xref_sub10.shtm

כל הסאבים הנ"ל מצויינים ולא עוברים את ה- 550 דולר.
הביצועים שלהם פנטסטיים, הם מתאימים למתח בארץ והם לא גדולים מדיי בשביל המרחב שלך
כמו-כן, אני הייתי מעדיף או את ה- Rythmik או את ה- HSU
מכיוון ששני הסאבים הללו הם Ported לכן, מתאימים יותר לקולנוע ביתי.
כמו כן, ל- HSU יש מערכת ממש מגניבה שנותנת לך את האפשרות לסגור את הפורט או לפתוח אותו. מה שנותן לך שליטה מוחלטת על הסאב עצמו.

לגבי SVS שאני ועוד כמה חברים פה מאד אוהבים - ובכן, יש להם סאבים מדהימים אבל מאד יקרים. הסאב הכי זול שלהם מתחיל בקרוב ל- 700 דולר. ומדובר בסאבים חזקים שאולי הם יותר מדיי למרחב שלך.
אני חושב שההצעות שנתתי לך הם התמורה הטובה ביותר לכסף שאתה משלם ביחס למרחב.

כמובן, יש פה מבינים גדולים ממני.
שווה לשמוע גם את דעתם :)

לשיקולך :)
כנס לאתרים, תבצע מדידות לעומת המרחב שלך - תראה שיש לך מקום להניח את הסאב.
הרבה אנשים עשו טעות כשהם קנו סאב ורק אחר כך הבינו שמדובר במפלצות גדולות וכבדות שאין איפה להניח אותן. דוגמת ה- HSU שהם תמיד באים בתיבות גדולות.

בכל מקרה,
מקווה שעזרתי,
(יש עוד אלטרנטיבות, אבל אלו הטובות ביותר שמצאתי)

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

מישהו יכול לתרגם את זה לס"מ? רק את החלק האחרון לא הבנתי , הקטע עם הגריל מורכב:
16 (W) "x 22" (H) x19" (D) (20-1/2" D with grille)
...
(מאיפה נדחף לי הורד הזה.... )

linyotam
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

MrHicUp כתב:מישהו יכול לתרגם את זה לס"מ? רק את החלק האחרון לא הבנתי , הקטע עם הגריל מורכב:
16 (W) "x 22" (H) x19" (D) (20-1/2" D with grille)
...
(מאיפה נדחף לי הורד הזה.... )
...
סתם לידע כללי :)
inch = 2.54 centimeters
הגריל הוא אינץ' וחצי בערך תוספת לעומק - משמע: 3.8 ס"מ (גריל זה המיגון הקדמי של הרמקול מאבק וכדומה - ניתן להוריד אותו כמעט תמיד בעיקר כדי להשוויץ :) )
מדובר על המימדים הבאים:
רוחב - 40.5 סמ
גובה - 59 סמ
עומק + גריל :) - 52 סמ

הממדים של ה- Rythmik אני מניח.

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק