רשת ביתית-ראוטר, מתאם חשמלי וסוויצ
-
Yossi_Mizrahi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 181
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
טוב אז ככה , התחדשתי היום בטלויזיה ככה שהרשת שלי שגם ככה עושה תקלות צריכה מייק אובר.
מה יש בבית-
נייח לשימוש משרדי.
htpc.
פלייסטישן 3.
2 מחשבים ניידים.
אייפד.
טלפונים חכמים.
אינטרנט של הוט עם ראוטר אדימקס 6524.
צרכים-
בחדר אחד לא ממד, חיבור למודם ולראוטר אלחוטי וחיבור קווי לנייח- מה שיש היום.
בחדר שני שהוא ממד- חיבור קווי לפלייסטישן ולhtpc.
בעיות קיימות- ניתוקים אין סופיים עקב המודם שמתאפס וראוטר שצריך לנתק מהחשמל שיחזיר את האינטרנט.
חשבתי על מתאם רשת אלחוטי ובנוסף סוויצ על מנת לתפקד בממד ובנוסף בדיקה עם הבעיה היא במודם או בראוטר על מנת להחליף אחד מהם, לא התשתית ולא הספק פטרו את הבעיה.
בנוסף בעתיד גם הסלון יצטרף לרשת הביתית אז להיות מוכנים, יש צורך בראוטר חזק עקב גלישה במרפסת ובמחסן שתי קומות מתחת, כיום עובד אבל האות לא מספיק חזק.
תודה לעוזרים.
מה יש בבית-
נייח לשימוש משרדי.
htpc.
פלייסטישן 3.
2 מחשבים ניידים.
אייפד.
טלפונים חכמים.
אינטרנט של הוט עם ראוטר אדימקס 6524.
צרכים-
בחדר אחד לא ממד, חיבור למודם ולראוטר אלחוטי וחיבור קווי לנייח- מה שיש היום.
בחדר שני שהוא ממד- חיבור קווי לפלייסטישן ולhtpc.
בעיות קיימות- ניתוקים אין סופיים עקב המודם שמתאפס וראוטר שצריך לנתק מהחשמל שיחזיר את האינטרנט.
חשבתי על מתאם רשת אלחוטי ובנוסף סוויצ על מנת לתפקד בממד ובנוסף בדיקה עם הבעיה היא במודם או בראוטר על מנת להחליף אחד מהם, לא התשתית ולא הספק פטרו את הבעיה.
בנוסף בעתיד גם הסלון יצטרף לרשת הביתית אז להיות מוכנים, יש צורך בראוטר חזק עקב גלישה במרפסת ובמחסן שתי קומות מתחת, כיום עובד אבל האות לא מספיק חזק.
תודה לעוזרים.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
לגבי פריסת רשת "שיפוץ רשת קיימת" מצריך בדיקה של בעל מקצוע שאותו תוכל למצוא בפורום.
לגבי הניתוקים, אני חושב שאם הספק אינטרנט והוט לא הצליחו לפתור, יכול להיות שיש לך תשתית לא תקינה שמקצרת את הראוטר.
הוט החליפו את הראוטר וזה עדיין ממשיך? השנאי מקורי של הראוטר או החלפת? בזמנו נתקלתי בתקלה מוזרה שרק אחרי כשעה הצלחתי לפתור על ידי החלפת שנאי 12V 600mA לשנאי 12V 1A... עליתי על זה במקרה כאשר קראתי בספר היצרן שהורדתי מהאינטרנט...
לגבי הניתוקים, אני חושב שאם הספק אינטרנט והוט לא הצליחו לפתור, יכול להיות שיש לך תשתית לא תקינה שמקצרת את הראוטר.
הוט החליפו את הראוטר וזה עדיין ממשיך? השנאי מקורי של הראוטר או החלפת? בזמנו נתקלתי בתקלה מוזרה שרק אחרי כשעה הצלחתי לפתור על ידי החלפת שנאי 12V 600mA לשנאי 12V 1A... עליתי על זה במקרה כאשר קראתי בספר היצרן שהורדתי מהאינטרנט...
-
Yossi_Mizrahi
-
- חבר פעיל מאוד

הכל מפלס אחד. כל השנאיים מקוריים. המצחיק הוא שהתקלה לא הייתה קיימת בתקופה שלי בבזק.
טוב קראתי שיש לא מעט בעיות של ניתוקים עם הראוטר שיש לילהבה אנשים שיש להם את הראוטר.
הצורך הוא ראוטר, מתאם רשת חשמלי וסוויצ או נתב קווי או כל פתרון אחר.
טוב קראתי שיש לא מעט בעיות של ניתוקים עם הראוטר שיש לילהבה אנשים שיש להם את הראוטר.
הצורך הוא ראוטר, מתאם רשת חשמלי וסוויצ או נתב קווי או כל פתרון אחר.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אתה לא יכול להשוות... הראוטק של בזק שונה מראוטר של הוט, לכן אם אתה אומר שבוודאות בבזק לא היו ניתוקים ובהוט יש, התקלה היא בתשתית של הוט עד הבית שלך... יכול להיות שהם צריכים להוסיף מגברי קו...
בכל אופן לפני כמה שנים שגרתי בתל אביב גם לי הייתה תשתית הוט ומהר מאוד התנתקתי מהם וחזרתי לבזק עקב ניתוקים רבים...
בכל אופן לפני כמה שנים שגרתי בתל אביב גם לי הייתה תשתית הוט ומהר מאוד התנתקתי מהם וחזרתי לבזק עקב ניתוקים רבים...
-
Yossi_Mizrahi
-
- חבר פעיל מאוד

טוב אז היום הרגשתי טכנאי ליום אחד, והתחלתי לארגן את הכל בבית והמצב הנוכחי הוא ככה והוא צריך ייעוץ לפני בזבוז כסף על שטויות.
הדירה בת פחות מ10 שנים, לאחר קריאה ממושכת בפורום הבנתי שעדיף לחווט קווית והתחלתי לחקור את הבית תוך כדי התקנה של כל המוצרים בחדר.
יש לי ארון תקשרות בכניסה לבית, פתחתי אותו ראיתי שיש שם צינורות בקוטר די דק, נראה כאילו יש 2 צינורות צמודים לאחד כבל טלפון ולשני טלויזיה, יש ככה איזה 5-6 צמדים של כבלים.
חשבתי להריץ כבל רשת ל3 נקודות בבית, שתי חדרי שינה וסלון.
הבעיות ששמתי לב אליהם, אין חשמל בארון תקשורת ואין חשמל גם קרוב אליו, ככה שאני לא מבין מאיפה אני אמור לקחת חשמל לסוויצ שיכנס לארון תקשורת.
באחד מהחדשים מחובר האינטרנט דרך מודם של הוט וראוטר אדימקס 6524.
איך אני מארגן רשת ביתית כאשר מכל כבל רשת אוכל להפיק 2 דברים, הראשון אינטרנט והשני גישה לNAS שיכנס לאחד הנקודות הנ"ל.
בעקרון בסלון היום לא צריך כלום אבל הכנה לעתיד תיהיה דבר טוב, בחדר אחד שהיום יש בו הכל יש מודם של הוט והראוטר, בחדר השני שהיום חיברתי הכל יש פלייסטישן 3, מחשב נייח וטלויזיה, זה אומר שבחדר הזה אני צריך בערך 3 חיבורי רשת קווים.
מה אני צריך לעשות כדי להרים את הפרוייקט הזה?
הדירה בת פחות מ10 שנים, לאחר קריאה ממושכת בפורום הבנתי שעדיף לחווט קווית והתחלתי לחקור את הבית תוך כדי התקנה של כל המוצרים בחדר.
יש לי ארון תקשרות בכניסה לבית, פתחתי אותו ראיתי שיש שם צינורות בקוטר די דק, נראה כאילו יש 2 צינורות צמודים לאחד כבל טלפון ולשני טלויזיה, יש ככה איזה 5-6 צמדים של כבלים.
חשבתי להריץ כבל רשת ל3 נקודות בבית, שתי חדרי שינה וסלון.
הבעיות ששמתי לב אליהם, אין חשמל בארון תקשורת ואין חשמל גם קרוב אליו, ככה שאני לא מבין מאיפה אני אמור לקחת חשמל לסוויצ שיכנס לארון תקשורת.
באחד מהחדשים מחובר האינטרנט דרך מודם של הוט וראוטר אדימקס 6524.
איך אני מארגן רשת ביתית כאשר מכל כבל רשת אוכל להפיק 2 דברים, הראשון אינטרנט והשני גישה לNAS שיכנס לאחד הנקודות הנ"ל.
בעקרון בסלון היום לא צריך כלום אבל הכנה לעתיד תיהיה דבר טוב, בחדר אחד שהיום יש בו הכל יש מודם של הוט והראוטר, בחדר השני שהיום חיברתי הכל יש פלייסטישן 3, מחשב נייח וטלויזיה, זה אומר שבחדר הזה אני צריך בערך 3 חיבורי רשת קווים.
מה אני צריך לעשות כדי להרים את הפרוייקט הזה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אם הבנתי אותך נכון, כבל הטלוויזיה עובר בצינור משלו, וכבל הטלפון גם עובר בצינור משלו. אם כן, העברת כבלי הרשת תיעשה כמובן בצינורות הטלפון.
פתרון אפשרי לחשמל בארון התקשורת - בהנחה שאתה תשים בארון התקשורת סוויצ' בלבד, אפשר להעביר בנוסף לכבל הרשת כבל מתח נמוך DC בשביל הסוויצ', כלומר אתה מאריך את כבל המתח שבין השנאי/מיישר הזרם של הסוויצ' אל הסוויצ'. לא הכי תקני בעולם אבל בהחלט אפשרי, לא מהווה בעייה בטיחותית, ויש כאן כמה שהשתמשו בפתרון הזה ועובד להם מצויין. את כבל המתח הזה מומלץ להעביר בצינור הכי קצר היוצא מארון התקשורת.
זהו החיבור שאתה צריך לעשות, כמו שאני רואה:
- העבר רק כבל רשת אחד בכל צינור (סלון + חדר 1 + חדר 2), כאשר בצינור הכי קצר העבר בנוסף גם כבל למתח נמוך. בסלון/חדרים, החלף את השקע בנקודת הטלפון בשקע משולב של טלפון + רשת.
- בארון התקשורת: סוויצ' שיחובר למתח בעזרת כבל המתח הנמוך. בצד השני, כמובן, כבל המתח הנמוך יחובר לשנאי/מיישר זרם של הסוויצ'. כל כבלי הרשת החדשים כמובן מחוברים אל הסוויצ'.
- סלון: סטרימר/HTPC/טלוויזיה חכמה שאולי תחבר בעתיד.
- חדר 1: מודם, ראוטר. את נקודת הרשת החדשה תחבר לאחת מיציאות הראוטר. זוהי ההזנה של הפיצול לשאר הבית דרך הסוויצ' בארון התקשורת.
- חדר 2: PS3, מחשב וטלוויזיה. שים שם סוויצ' נוסף לפיצול נוסף של הרשת.
פתרון אפשרי לחשמל בארון התקשורת - בהנחה שאתה תשים בארון התקשורת סוויצ' בלבד, אפשר להעביר בנוסף לכבל הרשת כבל מתח נמוך DC בשביל הסוויצ', כלומר אתה מאריך את כבל המתח שבין השנאי/מיישר הזרם של הסוויצ' אל הסוויצ'. לא הכי תקני בעולם אבל בהחלט אפשרי, לא מהווה בעייה בטיחותית, ויש כאן כמה שהשתמשו בפתרון הזה ועובד להם מצויין. את כבל המתח הזה מומלץ להעביר בצינור הכי קצר היוצא מארון התקשורת.
זהו החיבור שאתה צריך לעשות, כמו שאני רואה:
- העבר רק כבל רשת אחד בכל צינור (סלון + חדר 1 + חדר 2), כאשר בצינור הכי קצר העבר בנוסף גם כבל למתח נמוך. בסלון/חדרים, החלף את השקע בנקודת הטלפון בשקע משולב של טלפון + רשת.
- בארון התקשורת: סוויצ' שיחובר למתח בעזרת כבל המתח הנמוך. בצד השני, כמובן, כבל המתח הנמוך יחובר לשנאי/מיישר זרם של הסוויצ'. כל כבלי הרשת החדשים כמובן מחוברים אל הסוויצ'.
- סלון: סטרימר/HTPC/טלוויזיה חכמה שאולי תחבר בעתיד.
- חדר 1: מודם, ראוטר. את נקודת הרשת החדשה תחבר לאחת מיציאות הראוטר. זוהי ההזנה של הפיצול לשאר הבית דרך הסוויצ' בארון התקשורת.
- חדר 2: PS3, מחשב וטלוויזיה. שים שם סוויצ' נוסף לפיצול נוסף של הרשת.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"