Rca vs. coax
שני כבלים שונים בתכלית שרק הבננה שלהם בקצה דומה.
קואקסאלי זה כבל גיד אחד מרכזי וסיכוך מסביב
RCA זה כבל שני גידים גמישים דקים.
הראשון נקרא כבל קואקסלי דיגיטאלי ומתאים להעברת סאונד דיגיטאלי או תמונה (בקומפוננט לדוגמא).
השני מתאים לסאונד אנאלוגי מה שנקרא בננה אדומה ולבנה.
קואקסאלי זה כבל גיד אחד מרכזי וסיכוך מסביב
RCA זה כבל שני גידים גמישים דקים.
הראשון נקרא כבל קואקסלי דיגיטאלי ומתאים להעברת סאונד דיגיטאלי או תמונה (בקומפוננט לדוגמא).
השני מתאים לסאונד אנאלוגי מה שנקרא בננה אדומה ולבנה.
RCA זה סוג החיבור שבקצה, קואקס זה סוג הכבל. כבל coax הוא כבל שהמאפיין שלו זה שהוא מסוכך, ויש לו עכבה קבועה בין המוליך לסיכוך. יתכנו "כבלי RCA בריאים" כהגדרתך, שבנויים מכבל קואקסיאלי. כבלים המשמשים לחיבור קומפוננט למשל. כבלים עם חיבור RCA "לא בריאים" (כאלו שמקבלים עם הDVD) הם לרוב לא קואקסיאלים.
לגבי שאלתך, היא כמובן לא ברורה. כבל שאינו קואקס, אינו יכול להיות כזה, ולהפך.
לגבי שאלתך, היא כמובן לא ברורה. כבל שאינו קואקס, אינו יכול להיות כזה, ולהפך.
..
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
יש אנשים שמגרדים את האוזניים עם רגל...sam22 כתב:תודה.
השימושים ברורים לי.
אבל לא האמירה שאינו יכול להיות קואקס
הרי בחיבור כבל rca ליציאות וכניסות הקואקס, זה עובד
וזה דיגיטלי, אז משהו הולך לאיבוד?...
לעבוד זה יעבוד, הכבל הוא בסה"כ מוליך את הזרם מנקודה A לנקודה B.
כבל ייעודי יעביר את כל המידה ללא עיבוד וללא דיליי (אות דיגיטלי) , יעביר את התדרים ללא הנחתה וללא רעשים אלקטרומגנטיים (אות אנלוגי).
כמה זה חשוב? זה חשוב...
אם אינך שומע כלל הבדל בין "כבל RCA פשוט" ל"כבל RCA ייעודי", כניראה שהמערכת שלך פשוטה מידי ויש לך עוד גורמים שמנחיתים את האות לרמה כזו שאתה לא מרגיש הבדל.
זהו דיון אין סופי, שבסופו רק האוזניים שלך יחליטו.
בהצלחה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
RCA זה שם המחבר.
כבל RCA זה כבל שיש לו בקצוות מחברים מסוג RCA.
כבל קואקסיאלי הוא כבל שיש בו גיד מרכזי והגיד השני הוא בד"כ בצורת רשת והוא היקפי סביב הגיד המרכזי כאשר בינהם יש מבודד (פלסטיק או גומי).
בד"כ כבל RCA בנוי מכבל קואקסיאלי.
ככה שאני לא מסכים עם ההגדרה של kobbi.
מחברי RCA (זכר ונקבה):

מבנה כבל קואקסיאלי:

מה זה כבל קואקסיאלי?
כבל RCA זה כבל שיש לו בקצוות מחברים מסוג RCA.
כבל קואקסיאלי הוא כבל שיש בו גיד מרכזי והגיד השני הוא בד"כ בצורת רשת והוא היקפי סביב הגיד המרכזי כאשר בינהם יש מבודד (פלסטיק או גומי).
בד"כ כבל RCA בנוי מכבל קואקסיאלי.
ככה שאני לא מסכים עם ההגדרה של kobbi.
מחברי RCA (זכר ונקבה):

מבנה כבל קואקסיאלי:

מה זה כבל קואקסיאלי?
סיכוך ???kobbi כתב:RCA זה כבל שני גידים גמישים דקים....
כבל RCA "בריא" הוא כמו כל כבל אנלוגי מונו - גיד מרכזי כשהגיד השני מסכך אותו, זה הרי כל הרעיון. אלא אם כן אתה מתכוון לאלה ש"באים עם ה- DVD" ואז זה מובן.
היי קובי,
כמובן שלא, הרי זה כבל מונו שמיועד להעביר סיגנל של ערוץ יחיד. אבל אם רוצים ששני הגידים שבו יעשו את העבודה שלהם בצורה הנכונה, מן הסתם צריכים שאחד יעביר את הסיגנל, והשני יתפקד כסיכוך. אתה יודע את זה, וכתבו את זה כבר למעלה, אבל היה לי חשוב להדגיש את זה.
כמובן שלא, הרי זה כבל מונו שמיועד להעביר סיגנל של ערוץ יחיד. אבל אם רוצים ששני הגידים שבו יעשו את העבודה שלהם בצורה הנכונה, מן הסתם צריכים שאחד יעביר את הסיגנל, והשני יתפקד כסיכוך. אתה יודע את זה, וכתבו את זה כבר למעלה, אבל היה לי חשוב להדגיש את זה.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
יעבור, למרות שהכבל אינו ייעודי.kobbi כתב:תנסה להעביר DTS סאוונד על כבל RCA רגיל ותגיד לי עם זה עובד.
להבנתי לא....
ישנם מערכות (יוקרתיות) עם רמת רגישות אשר יעשו בעיות עם כבלים לא ייעודיים...
ינסה כבודו, ויראה שכן.. גם אם תיקח שני קולבי מתכת כלשהם ותחבר בין החיבורים, זה יעבוד. הסיכוך והעכבה זה למניעת הפרעות, דיליי וכדי להעביר את האות באיכות נאמנה למקור. זה עדיין לא אומר שכבלים אחרים לא "יעבדו".kobbi כתב:תנסה להעביר DTS סאוונד על כבל RCA רגיל ותגיד לי עם זה עובד.
להבנתי לא....
..
אצלי זה לא עובד.
ניסיתי בזמנו לחבר כבל (בננה אדומה) לסאב וזה ממש לא עבד.
כנל בנושא העברת סאונד רב ערוצי.
בכל מקרה לא מבין על מה הדיון והויכוח, לכל מטרה יש את הכבילה המתאימה לה. אם הבחור מתעקש על כבל לא מתאים אין לי יותר מה לומר.
ניסיתי בזמנו לחבר כבל (בננה אדומה) לסאב וזה ממש לא עבד.
כנל בנושא העברת סאונד רב ערוצי.
בכל מקרה לא מבין על מה הדיון והויכוח, לכל מטרה יש את הכבילה המתאימה לה. אם הבחור מתעקש על כבל לא מתאים אין לי יותר מה לומר.
-
sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
הדיון הוא על זה שאמרתי למישהו שהוא צריך קואקס לאיזה חיבור
והוא לקח אינטרקונקט (RCA) מפלצתיים של מונסטר שהיו לו וחיבר איתם.
הוא טוען שזה אותו דבר והוא בעצם מעביר דיגיטלית על כבל שאמור לתמוך בהעברה רגישה יותר (אנלוגית)
אני אמרתי שכל כבל יש את הייעוד שלו
הוא טוען שזה ענין מסחרי של החברות ואנחנו אוכלים כל מה שמאכילים אותנו.
האמת, זה עובד אצלו מצוין
והמערכת, רחוקה מלהיות ממוצעת...
זה לא ענין כספי, זה הפך לעיקרון
והוא לקח אינטרקונקט (RCA) מפלצתיים של מונסטר שהיו לו וחיבר איתם.
הוא טוען שזה אותו דבר והוא בעצם מעביר דיגיטלית על כבל שאמור לתמוך בהעברה רגישה יותר (אנלוגית)
אני אמרתי שכל כבל יש את הייעוד שלו
הוא טוען שזה ענין מסחרי של החברות ואנחנו אוכלים כל מה שמאכילים אותנו.
האמת, זה עובד אצלו מצוין
והמערכת, רחוקה מלהיות ממוצעת...
זה לא ענין כספי, זה הפך לעיקרון
העם דורש..... כל מיני דברים
- kalda01
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3099
- שם מלא: דני קלמר
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 41 פעמים
ממש לא מחפש מותגים. רק כבל שיתאים מבחינת המבנה הפיזי וההתנגדות הדרושה.kobbi כתב:אם אתה מאמין באיכות כבלים של מותגים אזי גש לחנויות הסטראו המתמחות כגון פיוז.
אם אתה חושב שכבל זה כבל תוכל לקנות כזה אפילו ב ACE ....
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
אני אנסה לעשות קצת סדר (כפי שאני רואה את הדברים- כמובן):
כל הכבלים שצויינו בשרשור יעבירו את האינפורמציה מנק' A לנק' B, השאלה היא כמה הפרעות "יסחבו" בדרך.
עקב זאת מייצרים כבלים בכמה צורות, כבלים פשוטים כמו שמקבלים במתנה עם קניית מוצרים יודעים לבצע את העברה של האינפורמציה אך אינם חסינים להפרעות, כבלים כאלו נקרים בד"כ כבלי RCA ע"ש המחברים שלהם, הם מכילים שני חוטים דקים (אחד הוא האות והשני אדמה).
כבלים שמשמשים לחיבור סאב או העברה דיגיטאלית של תכני אודיו או וידאו נקראים בד"כ קואוקסיאלים (למרות שגם להם חיבורי RCA), הם נקראים כך מכיוון שיציאת האודיו הדיגיטאלית נקראת קואקסיאלית (SPDIF) הם בנויים כמו בציור שמרטין הציג קודם, כמו הכבל של הכבלים- RG59 או RG6, כבלים אלו מסוככים יותר ויותר חסינים להפרעות, ואמורים להיות בד"כ בעלי עכבה קבועה של 75 אוהם (בניגוד ל RG58 שבעל עכבה של 50 אוהם).
ההבדל בין כבלים "קואקסיאלים" היא באיכות של החומרים שמהם הם מורכבים (המוליך, הבידוד, הסיכוך וכד'), איכות ההלחמה וטיב המחבר (RCA).
עקב כך ניתן לראות הבדלים (לפעמים תהומיים) במחירים בין סוגי כבלים שונים, וכמו בכל תחום לפעמים משלמים יותר על "השם".
אין ספק שכל הכבלים (כל עוד תקינים) יעבירו את האות מנק' אחת לשנייה, השאלה היא כמה יופרעו בדרך וזאת בזכות כל הגורמים שציינתי קודם.
אם קונים בחנות מתמחה או לא, חשוב פשוט להתאים את סוג הכבל לציוד שרוצים להשתמש בו ואח"כ להבחין בין טיב של אחד מול השני.
פשוט יש אותות שיותר רגישים להפרעות ויש כאלה שפחות ולכן צריך לדעת מתי להשמש בזה ומתי בשני.
כל הכבלים שצויינו בשרשור יעבירו את האינפורמציה מנק' A לנק' B, השאלה היא כמה הפרעות "יסחבו" בדרך.
עקב זאת מייצרים כבלים בכמה צורות, כבלים פשוטים כמו שמקבלים במתנה עם קניית מוצרים יודעים לבצע את העברה של האינפורמציה אך אינם חסינים להפרעות, כבלים כאלו נקרים בד"כ כבלי RCA ע"ש המחברים שלהם, הם מכילים שני חוטים דקים (אחד הוא האות והשני אדמה).
כבלים שמשמשים לחיבור סאב או העברה דיגיטאלית של תכני אודיו או וידאו נקראים בד"כ קואוקסיאלים (למרות שגם להם חיבורי RCA), הם נקראים כך מכיוון שיציאת האודיו הדיגיטאלית נקראת קואקסיאלית (SPDIF) הם בנויים כמו בציור שמרטין הציג קודם, כמו הכבל של הכבלים- RG59 או RG6, כבלים אלו מסוככים יותר ויותר חסינים להפרעות, ואמורים להיות בד"כ בעלי עכבה קבועה של 75 אוהם (בניגוד ל RG58 שבעל עכבה של 50 אוהם).
ההבדל בין כבלים "קואקסיאלים" היא באיכות של החומרים שמהם הם מורכבים (המוליך, הבידוד, הסיכוך וכד'), איכות ההלחמה וטיב המחבר (RCA).
עקב כך ניתן לראות הבדלים (לפעמים תהומיים) במחירים בין סוגי כבלים שונים, וכמו בכל תחום לפעמים משלמים יותר על "השם".
אין ספק שכל הכבלים (כל עוד תקינים) יעבירו את האות מנק' אחת לשנייה, השאלה היא כמה יופרעו בדרך וזאת בזכות כל הגורמים שציינתי קודם.
אם קונים בחנות מתמחה או לא, חשוב פשוט להתאים את סוג הכבל לציוד שרוצים להשתמש בו ואח"כ להבחין בין טיב של אחד מול השני.
פשוט יש אותות שיותר רגישים להפרעות ויש כאלה שפחות ולכן צריך לדעת מתי להשמש בזה ומתי בשני.