רשת על גבי תשתית YES (HPNA) - עד כמה זה טוב?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
gspot-8 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 92
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום
אני מחפש פיתרון להזרמה של תוכן בבית חדש, יש לי בוקסי בסלון וראוטר ADSL בחדר אחר. הWIFI לא מספיק טוב ל720P ומעלה. אפשרות נוחה (כי יש כבר כבל של יס שעובר איפה שצריך) היא להשתמש בHPNA על התשתית של יס ולהזרים הכל ככה. ראיתי בחיפוש שיש כאלו שמשתמשים בזה אבל מעניין אותי לדעת אם זה באמת עובד כמו שצריך, ואפשר להזרים ככה תכנים ברמה גבוהה - 720-1080-BLURAY.
ממה ששמעתי HPNA על רשת החשמל הוא לא יציב, השאלה איך אותו דבר על התשתית של יס ואם יש מישהו כאן שעובד בצורה הזו. ממש לא בא לי להעביר רשת WIRED מהחדר לסלון... :(

DannyZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1624
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #2 

אצלי HPNA עובד כמו שצריך עם 720P ומקרטע עם 1080P אבל אני חושב שהבעיה ב-1080 היא לא של ה-HPNA אלא בגלל צורת החיבור של הדיסק המרוחק עם פרוטוקול samba שהוא איטי. הוא איטי גם כשאני מנסה להעביר תוכן לדיסק ממחשב אחר בלי קשר ל-HPNA.

לגבי מה שקראת לו HPNA על רשת החשמל - ב-yes זה נקרא PLC והוא לא יתן לך פיתרון כי יש לו רק יציאת רשת אחת שתחובר לממיר ולא תישאר לך יציאה לסטרימר (אלא אם תשים שם גם switch שיתן לך יותר נקודות חיבור).

בוננזה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 655
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #3 

לאחרונה התקנתי מתאמים על רשת החשמל [של TPlink] לאחר שנשבר לי הבולבול מהדונגל האלחוטי של ה Xtreamer שפעל מתי שבא לו [לפעמים יכל להעביר אפילו 720P ולפעמים נתקע ב-SD].

גם אני חששתי שהמתאמים לא יעבדו וכי אני אתקל בבעיות ולכן שאלתי את החנויות אם אני נתקל בבעיות האם אני יכול להחזיר את המוצר ולקבל את כספי בחזרה?
להפתעתי היו לא מעט חנויות אשר התחייבו במקרה זה להחזיר לי את כספי בחזרה, מה שנתן לי את הבטחון לנסות [בכל זאת מדובר ב-170 ש"ח למתאמם בודד].

כעת, לאחר מספר חודשים, אנ י יכול להמליץ בפה מלא, אחלה של פתרון (Y)
כל כך פשוט להתקנה [לאחר שהסתבכתי עם השחלת כבלים], זול לביצוע [גם השחלת כבלים לא כל כך זול], ומספק פתרון מושלם ל-720P.

להפתעתי, לא הייתי צריך אפילו מתאם למחשב הנייד [אני מזרים ל-XT ממחשב נייד אשר מרוחק מהראוטר שנמצא בממ"ד], כלומר צוואר הבקבוק היה בדונגל המסריח של ה-XT ולא ביכולות הרשת האלחוטית [TPlink 1043].
כיום אני מזרים מהמחשב שמחובר אלחוטי במרחק 10 מטר מהראוטר שממוקם בממ"ד אל הסטרימר שנמצא בסלון ללא בעיות מיוחדות.

יש לציין כי מידי פעם, בסצנות מאוד עמוסות, הסרט יכול לקרטע לרגע אך זה דיי נדיר ובהחלט נסבר.
בכל מקרה אני מניח שהאשמה היא במחשב הנייד המזדקן והעמוס שלא עבר תחזוקה מימיו ובאופן החיבור שלו לרשת.
אני מניח שאם אני אחבר אותו במתאם גם כן, לא תהיה כל בעיה.

לגבי 1080P אין לי ניסיון ולא צורך.

nadavgr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #4 

אין סיבה ממשית שלא יעבוד, התקן מוגדר כ-200mbps כך שגם אם אתה מקבל חצי בפועל זה עדיין אמור להספיק לסרט 1080P.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #5 

הHPNA של יס הוא 100mbps.

embedded
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2030
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #6 

אני יודע שיש משהו שניתן לחבר לחשמל ולקבל רשת.
מישהו ניסה ויכול לחוות דעה?
כמה עולה התענוג ל2 מחברים?

גם לי יש סטרימר שמחובר אלחוטית לראוטר אבל תמיד העברת סרט נתקעת באמצע והקובץ נדפק.
אני רוצה להעביר תכנים לדיסק הקשיח הפנימי בסטרימר.
ולהזרים תוכן מהסטרימר על גבי הרשת הביתית לטלויזיה בחדר השינה.

חשבתי על להעביר כבלים ולקבל רשת של 1G אבל אולי אלך בסוף על הפתרון היותר פשוט.

nadavgr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #7 

לא דיברתי על יס, דיברתי על powerline communications דוגמת homeplug וכו', שבדרך כלל מצהירים על רוחב פס של 200mbps.

בוננזה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 655
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #8 

embedded כתב:אני יודע שיש משהו שניתן לחבר לחשמל ולקבל רשת.
מישהו ניסה ויכול לחוות דעה?
כמה עולה התענוג ל2 מחברים?

גם לי יש סטרימר שמחובר אלחוטית לראוטר אבל תמיד העברת סרט נתקעת באמצע והקובץ נדפק.
אני רוצה להעביר תכנים לדיסק הקשיח הפנימי בסטרימר.
ולהזרים תוכן מהסטרימר על גבי הרשת הביתית לטלויזיה בחדר השינה.

חשבתי על להעביר כבלים ולקבל רשת של 1G אבל אולי אלך בסוף על הפתרון היותר פשוט.
...
אני לא מבין, יש משהו בהודעה שלי שלא היה ברור? 8O
תקרא שוב..

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #9 

embedded

חפש בפורום "מתאם רשת על חשמל" ותמצא הרבה מידע

gspot-8 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 92
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #10 

DannyZ כתב:אצלי HPNA עובד כמו שצריך עם 720P ומקרטע עם 1080P אבל אני חושב שהבעיה ב-1080 היא לא של ה-HPNA אלא בגלל צורת החיבור של הדיסק המרוחק עם פרוטוקול samba שהוא איטי. הוא איטי גם כשאני מנסה להעביר תוכן לדיסק ממחשב אחר בלי קשר ל-HPNA.

לגבי מה שקראת לו HPNA על רשת החשמל - ב-yes זה נקרא PLC והוא לא יתן לך פיתרון כי יש לו רק יציאת רשת אחת שתחובר לממיר ולא תישאר לך יציאה לסטרימר (אלא אם תשים שם גם switch שיתן לך יותר נקודות חיבור).
...
הVOD של יס לא מעניין אותי, ככה שיציאה אחת מספיקה לי ואם לא באמת תמיד אפשר SWITCH

לגבי הסמבה, עד היום הייתי מחובר בWIRED וBLURAY מלא היה עובד טוב, כך שעם הסמבה אין בעיה

guyyug
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #11 

אני לא יודע מה מחלקים היום בייס אבל בהתחלה חילקו עם שתי יציאות
גיא

simasanta
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
קיבל תודות: 0

שליחה #12 

מצב אידיוטי...
שלום חברים:
טכנאי של חברה ענקית החליף לי ראוטר ותוך כדי כך ניתק את אביזר ה HPNA שהותקן על ידי YES לצורך חיבור ל VOD ....והלך לדרכו..
אודה מקרב לב אם מישהו מהמומחים ינחה אותי כיצד מחברים מחדש את האביזר.
לאביזר יש שתי יציאות.כניסות LAN ושתי כניסות (STB ו OUTLET ) זהו אותו אחד שהיה מחובר לממיר הקרוב לקו הטלפון ולראוטר.
(אביזר שני מחובר בחדר המרוחק ואתו אין כל בעיות)

תודה רבה
אורי

simasanta
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה #13 

תודה חברים על ההענות המהירה והרבה....
הנושא נפתר ...

hadarbl
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה #14 

מצטער שאני עונה על פוסט ישן אבל חשבתי שיהיה נחמד אם מישהו שקרה לו דבר דומה לזה שקרה לSimasnta יוכל למצוא כאן את הפתרון מבלי לפתוח פוסט חדש.

בלינק הזה ניתן לראות כיצד לחבר את מכשיר הHPNA של יס

http://www.yes.co.il/Doc/HPNA.pdf

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”