חיבור DVD לרסיבר ONKYO

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
barzvi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני מנסה לחבר DVD לרסיבר ONKYO 898, והחיבור הדיגיטלי (האופטי) לא מגיב (או שאני לא יודע למצוא אותו בשלל האפשרויות שמציעים כפותרי הרסיבר).
החיבור המגיב הוא החיבור הקואקסיאלי , שנשמע באוזניי (הלא מקצועיות) כסאונד טוב. כשהכבל הקואוקסיאלי מחוב החיווי על צג הרסיבר הוא דולבי דיגיטל כשהזיהוי הוא אוטומטי, מה שלא קורה בחיבור הכבל האופטי.

המענין והמוזר הוא שבספר ההדרכה שהורדתי מהרשת, אופציית החיבור האופטי לא מופיעה. הנה לינק לספר ההדרכה -
http://www.intl.onkyo.com/downloads/man ... nual_e.pdf

וצורות החיבורים מופיעות בעמוד 16 למי שיטרח ויכנס.

יש בכלל הבדל באיכויות השמע בין האופטי והקואקסיאלי? שווה להתאמץ? משהו להאיר את עיניי?

ועוד שאלה. בלוח החיבורים האחורי אפשרות חיבור הנקראת PRE OUT. האם זו יציאה לא מוגברת ואני יכול להוציא ממנה חיבורים למערכת הגברה אחרת או רמקולים מוגברים? (לוח החיבורים בעמוד 12 בבספר ההדרכה)

תודה, יוסי

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אם אתה מחובר בCOAX אין הבדל בינו לבין האופטי...

בכל זאת מה לא מופיע????
שים לב לפאנל אחורי של הרסיבר, בחלק השמאלי בתחתון של הרסיבר יש 4 כניסות OPT תחת מסגרת DIGITAL INPUT.

חיברת? יופי, עכשיו תגדיר בDVD שהסאונד יצא מהאופטי..
כיוונת? יופי, עכשיו תכנס לתפריט הרסיבר, תבחר שכניסת וידאו של הDVD תהיה מסונכרנת מול כניסה אופטית ולא קואקסיאלית.

פשוט וקל...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

barzvi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

שפה משעשעת JEXY, אהבתי . like !
ולנושאנו.
ראשית, בספר ההדרכה הנגן לא מחובר אופטי לרסיבר. מה? כל אנשי אונקיו לא יודעים שיש מאחורי הרסיבר 4 כניסות אופטיות?
יופי.
חיברתי את הכבל האופטי בין הנגן והרסיבר. מה זתו'אומרת להגדיר בנגן שהסאונד ייצא מהאופטי? איך מכוונים? לאן נכנסים?
יופי.
עכשיו חוזרים לרסיבר. איך אבחר שכניסה הוידאו תהיה מסונכרנת מול האופטי?
יופי.
אגב, התארים שלי בכלכלה ושיווק, איזה תואר צריך לדעת את כל ההגדרות האלו?
אבל מעבר להכל. לא יהיה שיפור משמעותי בסאונד אם אשתמש באופטי ולא בקואקסאלי? אז בשביל מה כל הכאב ראש?
חשוב שהכבל הקואקסיאלי יהיה סופר איכותי? הכבל הצהוב (העבה) בסט של הוט מספיק טוב?
תודה JEXY.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”