על מנת לסנן את המוני התגובות הצפויות- רק מי שרכש מוצר בלקין מדגם X וחיבר אליו Cyrus מדגם Y שיוצר בין השנים dd-gg ומתגורר בעיר B בשכונה Z ברחוב H בין המס' JJ-LL (זה חשוב כי אז מדובר על אותו שנאי...)..... יתן את חות דעתו
ובנימה רצינית- כל מי שיש לו נסיון עם עם מוצר הגנה / סינון חשמלי כלשהו מוזמן להגיב בפרוט וכך נרוויח כולנו משרשור זה.
יודגש שאין בכוונתי לפגוע בשאלה הממוקדת של רונן, נהפוך הוא!
כבר בעבר כתבתי על מכשיר יקר מאוד כ 120 ש"ח שיענה על רוב הציפיות הנדרשות להגנה חשמלית על הציוד .
מבלי להיכנס לאיכות החשמל היוצאת ממכשירים כגון הבלקין (כמו בכל תחום אני חושב שהבלקין וודו ) הרי בסה"כ הציודים שלנו ממקומים בבית משפחתי וקימיים השפעות חשמליות EM וכו ממכשירי טלפון אלחוטיים רשתות BT פלוריסנטים ועוד השפעות רבות ובניהם של איכות החשמל המגיע לתקע.
בכל מקרה
לרונן יש מכשיר כזה ואין לו השפעה על הצליל והוא מגן על הציוד http://www.zap.co.il/fs.asp?PID=165743923&sog=E-Spliter
Metheny כתב:מבלי להיכנס לאיכות החשמל היוצאת ממכשירים כגון הבלקין (כמו בכל תחום אני חושב שהבלקין וודו ) הרי בסה"כ הציודים שלנו ממקומים בבית משפחתי וקימיים השפעות חשמליות EM וכו ממכשירי טלפון אלחוטיים רשתות BT פלוריסנטים ועוד השפעות רבות ובניהם של איכות החשמל המגיע לתקע.
...
אני קונה את המכשיר של בלקין שנתתי לו קישור עבור הגנה מקפיצות מתח ומכות ברק.
ziv_r כתב:לחבר 8 מכשירי חשמל ל8 מכשירי הגנה שונים כמו שהמלצת? - העלות של זה תהיה גבוהה יותר מהעלות של המכשיר שנתתי לו לינק.
...
המכשיר מגן לי על כל הציוד הוא מחובר ישירות לרשת החשמל והוא מקשר לאמבטית שקעים שמזינה את הרכיבים .
במקסימום תוכל לפצל את הציוד לשני מכשירי GPT עדיין העלות קטנה 240 ש"ח
שוב אנו מדברים על הגנה מפני ברק וספייקים לא טבעיים מהרשת ה GPT יעשה את העבודה מצויין
לגבי פילטרים של ADSL לא ברור לי הצורך (למעט מה שמגיע שמקבלים מבזק )
אבל שיהיה בסבבה
מכת ברק שתפגע בכבל של HOT, YES, בזק או ארון תקשורת שלהם, עלולה לשרוף לך את המערכת למרות שהמערכת שלך מוגנת על ידי שקעי הגנה.
בעצם אין טעם במיגון שהוא לא שלם, אחרת זה סתם כסתח.
ממש לא מסכים איתך
ופה נכנסת הסטטיסטיקה
כמה פעמים שמעת שעקב בעיה בחברת חשמל מפלי מתח קצרים נשרף ציוד - כניראה לא מעט (הלכה לחמתי הטלויזה לא מזמן בגלל מצב דומה ).
וכמה פעמים שמעת שפגע ברק בכבל YES או HOT וגרם נזק לציוד - אני אף פעם לא שמעתי וגם אם יש כאלו הן מועטים לגמרי.
המטרה בהגנה הינה מיזעור הסיכון ולטעמי GPT יספיק לך .
דוגמא מעולם הרכב (בטח כבר נמאס ממהקבלה לרכב אבל בכל זאת ..... ) לא בכל הרכבים יש כריות אוויר לכל המושבים וזה לא רק בגלל העמסת עליות .
הסיכון קטן יותר לאלו שיושבים אחורה חגורים .
Metheny כתב:כמה פעמים שמעת שפגע ברק בכבל YES או HOT וגרם נזק לציוד - אני אף פעם לא שמעתי וגם אם יש כאלו הן מועטים לגמרי.
...
יכול להיות שקיימים הרבה מקרים פשוט אנחנו לא שומעים עליהם כי הם לא מגיעים לתקשורת.
בכל מקרה, אם כבר ממגנים ויש פתרון שמכסה את כל האפשרויות באותה עלות או קצת מעבר - לא תבחר בפתרון זה?
50-60$
אני מתכוון להחליף את התקעים בבית במערכת לכאלה שיתאימו.
ניתן להשיג גם מתאמים ללא החלפת התקעים, אבל אני מעוניין בפתרון שיהיה גם אסטתי ולכן ההחלפה.
גם אני מחבר את כל המערכת עיי אמבטיית שקעים ומשם ישירות למגן GPT ולשקע הקיר.
הבעיה - או לא שלא נראה לי הגיוני לחבר מערכת שעולה המון המון כסף , למכשיר הגנה שעולה 120 ש"ח ...
האם מכשיר ההגנה שעלותו עשרות שקלים מסוגל להגן כראוי על ההשקעה הכספית האדירה ?
מצד שני , אולי במכשיר של BELKIN או מכשירים אחרים יקרים,
המכילים רכיבי הגנה שעלותם כמו ה GPT אבל בגלל האריזה / קופסא / שם החברה המייצרת - היצרן מרשה לעצמו לתמחר המוצר במאות או אלפי שקלים שבעצם אנו יכולים לקבל את אותה ההגנה בGPT הזול ???