מחפש עצות זריזות בנוגע לרשת ביתית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
BI פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17

שליחה

שלום לכולם,

אני נזכר בדקה ה 90 אבל אנסה להוציא מזה את המיטב.
השבוע נכנסתי לדירה חדשה, יד שניה אך משופצת. מחר מגיע טכנאי הוט להתקין לי טריפל.
בדירה יש חמש נקודות טלפון וככה"נ יש תשתית בזק שמגיעה לכולן (אני מציין ככה"נ כי כרגע אין קו כדי לוודא ולא פתחתי את הנקודות כדי לראות שהן אכן מחוברות).
לצערי אין לי ארון תקשורת.

המחשבה שלי היא כזאת :
ככל הידוע לי הטכנאי יתקין לי נקודה אחת של שקע אינטרנט אליה הוא יחבר את הראוטר, המחשבה שלי היא למקם אותה בחדר העבודה ליד שולחן המחשב (עם מסך מחשביזיה וממיר) שם ישב הראוטר ושם יש גם שקע טלפון.
משם אנסה לתפוס עליו טרמפ ולהעביר כבל רשת יחד עם תשתית הטלפוניה או הכבלים אל הסלון שם ישנה נקודת טלפון נוספת ליד הטלויזיה.
בחדר השינה כרגע לא מתוכננת טלויזיה ושקע הטלפון נמצא ליד המיטה ולא בקיר ממול. אך בקיר זה (ממול) יש נקודת תקשורת שכרגע ריקה ויש בה הכנה של חוט למשיכת כבלים ( אין לי מושג להיכן הוא מוביל כיוון שאין ארון תקשורת). לכן אולי אוכל לנסות ולהעביר כבל רשת נוסף מחדר העבודה אל נקודת התקשורת בחדר השינה.

עכשיו אני מגיע לשאלות :
1. האם נשמע לכם נכון למקם את נקודת הגישה לאינטרנט בחדר העבודה ולמקם בו את הראוטר וכו' (רק לציין שאני עובד עם לפטופים ולא דסקטופ כך שהמחשב נייד בבית) ?

2. האם אני צריך סוויץ' או שניתן לחבר את כבל רשת מהראוטר אל הסלון ?

3. במידה ואני טופס טרמפ על העברת הכבלים של הטכנאי, ובמידה וכבלי הטלפון והכבלים עוברים בנפרד על מי מהם כדאי להיצמד ?

4. איזה כבל מומלץ ואיזה סוויץ' מומלץ ?

5. האם יש וכדאי לקנות כבל רשת שמצד אחד יתחבר לסוויץ' / ראוטר ובצידו השני יש שקע שימוקם בקיר בסלון ?

אני מקווה שלא פספסתי כלום,

תודה רבה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

"לצערי אין לי ארון תקשורת. " - ובכל זאת, איפה נמצא מרכז ה"כוכב" ממנו יוצאים כל הצינורות של נקודות הבזק? אם הדירה ממש ישנה, ייתכן שהנקודות משורשרות אחד אל השנייה. בדוק את הנושא לפני שאתה מתכנן רשת קווית.
אם זה אכן כוכב, מומלץ מאוד שהראוטר והמודם יהיו באותו מרכז כוכב, כמו גם נקודת חשמל צמודה או לפחות קרובה, כדי לתת חשמל לראוטר.
אם זה משורשר, אז ריכוז של הכל בחדר העבודה נשמע הגיוני יותר.
שוב, ברר איך התשתית שלך בנויה כי אחרת יהיה קשה לעזור לך לתכנן את הרשת.

לשאלותיך הספציפיות:
1. אם התשתית משורשרת ולא בצורת כוכב, אז כן, זה בסה"כ חשיבה נכונה. אם כוכב, ראה לעיל.
2. אפשר גם ישירות מהראוטר. סוויץ' מחברים כאשר יש מעל 4 צרכני רשת קווית בבית, או כאשר מבזרים את המודם והראוטר.
3. מומלץ להעביר את כבלי הרשת בצינורות הטלפון, כי בצינור עם כבל הכבלים בד"כ אין מספיק מקום לעוד כבל.
4. לך על CAT5E FTP. לדעתי לא כדאי ללכת על CAT6 כי הוא עבה יותר וקשה להשחיל אותו בתשתית קיימת. סוויץ', לי יש את זה:
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sk ... 9&lang=heb
5. שוב, בלי לדעת איך התשתית הנוכחית שלך בבית מורכבת אי אפשר לענות לך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241

שליחה

בגדול הכל נכון, רק תיקון קטן.
במידה והנקודות משורשרות, יהיה לך בעיתי לחבר את ל הנקודות וכמעט ולא ניתן להשחיל כמות כבלים בצינורות קיימים בשביל לגשר את שאר החדרים.
אפשרי אומנם להשחיל לפחות זוג כבלי רשת, כל כבל לחבר בצורת 10\100 ובכך לקבל אפשרות לרשת 4 חדרים ברשת 10\100.
שים לב שרש 1G בחיבור זה לא תוכל לקבל מה שסביר להניח יתקע אותך אם תרצה להזרים מדיה ברשת.

אם זה רק לצורך אינטרנט, זה מספיק בהחלט לכמה שנים לפחות.

אני מציע שתעזר בבעל מקצוע שיבוא ויעזור לך להחליט על סוג הרשת ואת אפשרויות חיבור שונות.
תצור קשר עם עוסקי בתחום שנמצאים בפורום.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

BI פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

ראשית תודה רבה על התשובות המהירות והמושקעות.

לגבי הכוכב או השרשור ועניין ארון התקשורת - כשאמרתי שאיני יודע התכוונתי לזה, והסיבה היא שלצערי ועל אף שניסיתי לברר מהבעלים הקודמים לא הצלחתי לקבל תשובה כי גם הם לא יודעים. (האמינו לי שניסיתי)
הדירה לא ישנה, היא שופצה לפני פחות משנה ומרבית הקירות הפנימיים הינם קירות גבס, עשו פה הכנה לתקשורת וטלפוניה בכל החדרים ומיקמו אותם בצורה חכמה רק "ששכחו" מריכוז כל הנקודות לארון תקשורת אחד, לכן אין לי מושג לאיפה הכל הולך.
הדבר היחידי שמעתי הוא שהיה פה טכנאי של בזק לפני מספר חודשים ש"הייתה לו עבודה קשה בחיבור הנקודות" לכן איני יודע כמה נקודות מתוך החמש הקיימות חוברו ובאיזה צורה הן חוברו.

אני אמקד עוד את הצרכים שלי - כרגע חשובות לי שתי נקודות עיקריות, הראשונה בחדר העבודה והשניה בסלון באזור הטלויזיה. להריץ עוד נקודה לחדר השינה שכרגע אין בו טלויזיה מתוך מחשבה על הכנה לעתיד היא בגדר בונוס במידה והעניין יתברר כאפשרי ולא מסובך מידי.

בנוגע לרעיון של JEXY בנוגע לחיבור 10/100 לא הבנתי בדיוק אז אשמח להסבר נוסף, למרות שכוונתי בהקמת הנקודות היא כן הזרמת מדיה ולכן אני מבין שיתכן ועניין ה 10/100 אינו רלוונטי.

יש לי בבית כבל CAT5E FTP עם קצוות RJ45 באורך 20 מטר, האם אפשרי יהיה להעביר אותו ולאחר מכן לחתוך את הקצוות ולהפוך אותן לשקעי נקבה, ואז לחבר בצד אחד כבל רשת מהראוטר לקיר ובצד השני תהיה לי למעשה נקודת חיבור לכבל רשת ?

וכן אני בטוח שבעל מקצוע יוכל לעזור, נראה איך נתקדם מחר בבוקר עם הטכנאי ומשם נתקדם הלאה.

אשמח מאוד לתגובתכם,

ושוב תודה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

20 מטר לא יספיקו לך לחיבור של יותר מנקודה אחת או אולי 2. בד"כ קונים גליל אחד (או שניים) של מאה מטר. מדובר בכ-100 ש"ח לגליל. את ה-20 מטר הקיימים שלך אתה יכול כמובן להשחיל - אכן תצטרך לחתוך תקע אחד או שניים, אחרת לא תצליח להשחיל את הכבל בצינור.
אם אני לא טועה, JEXY התכוון לניצול כבלי הטלפון הקיימים, שיש בהם 4-6 חוטים להעברת רשת קווית. 4 חוטים מאפשרים העברת רשת 10/100. בשביל רשה ג'יגה-ביט יש צורך ב-8 חוטים (מה שיש בתוך כבל CAT5E).
אם מדובר בקירות גבס חלולים (לא כאלה הבנויים מגבס מלא. תקיש עליהם ולפי הרעש תדע אם הם חלולים או לא), בהרבה מקרים העברת צינורות נוספים/חדשים היא משימה פשוטה יותר מאשר חציבת קירות מלאים.

BI פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

תודה רבה,

אם כך יש לי שתי שאלות נוספות:

1. האם אני יכול להשתמש בכבלים של הטלפון ליצירת נקודה שתתחבר לסטרימר / HTPC ?

2. קירות הגבס חלולים, אפשרי להעביר צינורות חדשים ? איך אני יכול לכוון אותם שיגיעו לחדר הרצוי ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

1. כן. כאמור לרשת 10/100 ולא ג'יגה-ביט.
2. זה לא כזה פשוט אבל הרבה הרבה פחות עבודה מאשר קירות מלאים. תצטרך לפצוע פה ושם את הקיר (בכל מקום שיש קורת אלומיניום, כל מטר וחצי בערך, ובקורה עצמה לקדוח חור אם אין מרווח קיים), אבל עבודת הטיוח אחרי זה היא הרבה יותר פשוטה.

בכל מקרה, כדאי קודם לברר איך התשתית עוברת בדירה לפני שמחליטים שחייבים להעביר עוד צינורות.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

כמה תיקונים...כוונתי לא להשתמש בכבלי טלפון הקיימים כי אני בטוח שהם בעלי 4 גידים בלבד, כאשר זוג גידים משמשים לטלפון...
כוונתי להשחיל כבל CAT5E בעל 8 גידים, להשאיר 4 גידים בחדר א' ולהמשי עם הארבעת הגידים הנותרים לחדר ב'...

אני צביע לך להעזר בבעל מקצוע שיבדוק את התשתיות וימצא את הדרך הטובה ביותר לקבלת רשת 1G.

בקירות גבס גם אם הם נראים לך חלולים יש בידוד וניצבים (קורות חיזוק) כל 40 או כל 60 ס"מ אחרת הפלטות גבס התעקמו.
אלא אם אתה בנית את הקירות ולכן אתה כל כך בטוח שמה שאתה אומר.

הכבל 20מטר שיש לך סביר להניח לא בעל גידי SOLID, לכן אם תחתוך אותו יהיה קשה יותר לחבר לשקע ולכן כבל זה נקרא כבל גישור ייצוק" ולא מיועד לחיתוכים למניהם.

אם אתה מתכוון לבצע לבד, תחפש בפורום תחת מילות חיפוש "רשת ביתית", "בניית רשת בבית" וכו'... יש הרבה מידע, ואם לא ,תעזר בבעל מקצוע.
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

BI פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

סיכום ביניים :

הטכנאי הגיע הבוקר חיבר נקודות תשתית RF של הוט, כך זיהיתי חלק מהתעלות שעוברות בין החדרים.
שתי תעלות היו יכולות לשרת אותי : האחת מחדר העבודה בו נמצא הראוטר (למרות שלמעשה אני יכול גם להעביר אותו לסלון) אל חדר השינה והשניה ממשיכה מחדר השינה לסלון, זה בעצם מסכם את שלושת נקודות הרשת שאני צריך.
הבעיה היא שכרגע עובר בצינור כבל RF ויהיה קשה לדחוף בו גם כבל רשת.
בנוגע לתשתית הטלפוניה - כל הנקודות מחוברות אבל אני עדיין לא יודע מה הולך לאיפה. אולי אוכל לעשות שימוש בהן ואפילו לוותר על חלק מהנקודות לטובל נקודות רשת, רק במקרה זה השאלה היא איך לעשות זאת מבלי לפגוע בתשתית הטלפון.

בנוגע לקירות - מובן שהם לא חלולים לגמרי אלא קירות גבס רגילים עם תמיכות, הפתרון של העברת צינור נוסף לא בא בחשבון.

בקיצור נראה שאקח את עצתכם ואזמין איש מקצוע לביצוע 3 נקודות רשת.
מה שמוביל אותי לשאלה נוספת שאני יודע שהיא מעט בעייתית - האם תוכלו לכוון אותי לבעל/י מקצוע מתאימ/ים ?

תודה

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

בעל מקצוע יעביר סטלבנד בתוך הצינורות (אם אפשרי) וישחיל את הכבל יחד עם הכבל של הכבלים, או יבצע משיכות יחד עם הכבל (תלוי בתשתית).
לגבי תשתית טלפוניה, אפשרי לבדוק זליגות עם פלוק ואז לזהות את הכבלים, מה הולך למה...
תיצור קשר עם "עוסק בתחום" שיש בפורום. בעלות סבירה תוכל להנות מרשת ביתית ללא תקלות...
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”