צריכה עזרה בבחירת מטחנה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
mizrahila פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

בדר"כ אני קוראת פסיבית (ומאוד מרוצה בפורום) כי עד אתמול אמנם מאוד אהבנו קפה אבל היינו משתמשים במקינטה. לאחר התלבטויות רבות החלטנו להשתדרג במטחנה חדשה כזו שתהיה טובה מספיק גם כשנרצה לשדרג למכונה...
קראתי את השרשורים הרבים בנושא ולבסוף החלטנו ללכת על ה-i-mini.

עד כאן הכל עבד כשורה.... אבל אז עוד לפני שהספקנו לרכוש את המטחנה נתקלנו בעסקה משתלמת מאוד ורכשנו לנו מכונה קפה יד שניה של LaPavoni (אני רוצה לציין שלמרות שזו אינה מכונה למתחילים לדוד שלי יש מכונה דומה ולכן אנחנו מכירים אותה ואוהבים מאוד את האספרסו שהיא מפיקה וגם יודעים להשתמש בה).

אבל עכשיו יש בעיה חדשה, האם ה-i-mini תספק את המכונה הזו או שכבר כדאי לקנות משהו טוב יותר (חשבנו על הרוקי יד שניה) אבל אשמח לקבל המלצות ולשמוע תובנות מחברי הפורום.
התקציב הוא בסביבות 800-1000

תודה רבה,
הילה

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

אין צורך להחליף את המטחנה - להיפך בגלל שיש לך כיוון רציף תוכלי להגיע לרמת טחינה יותר מתאימה ללה פבוני מאשר ברוקי שהיא עם צעדים רחוקים אחד מהשני.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

mizrahila פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

היי דבוטאנט,

תודה על התגובה המהירה :)

עוד לא קנינו את מטחנה. אתה עדיין חושב שכדאי לקנות את המיני ולא מטחנה אחרת (לא בהכרח רוקי, אולי משהו אחר שאתה ממליץ)?

תודה רבה,
הילה

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #4 

אחרי שהיתה לי רוקי ועכשיו קומפאק K3 אני יכול להמליץ על הקומפאק כעל הקנייה הכי משתלמת היום.
1600 ש"ח בקפה רות ומקבלים מטחנה יותר טובה מכל הקוניות הקטנות, רוקי\גרינטה ואחרות, הן בדרך כלל גם יותר זולות (רוקי במחירון יקרה יותר)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

amirya2009
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
קיבל תודות: 2 פעמים

לה פבוני

שליחה #5 

אם תצטרכי עזרה אם הלה פבוני אשמח לעזור לך רכשתי מכונה כזאת לפני מספר שנים לאוסף שלי של מכונות הקפה
ודי חקרתי ברשת על המכונה. די קשה להגיע איתה לתוצאות טובות אך אני מכיר את כל הטריקים שצריך לעשות כדי להוציא ממנה את המקסימום

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #6 

דבוטאנט כתב:אחרי שהיתה לי רוקי ועכשיו קומפאק K3 אני יכול להמליץ על הקומפאק כעל הקנייה הכי משתלמת היום.
1600 ש"ח בקפה רות ומקבלים מטחנה יותר טובה מכל הקוניות הקטנות, רוקי\גרינטה ואחרות, הן בדרך כלל גם יותר זולות (רוקי במחירון יקרה יותר)
...
בואו נהיה הוגנים ונאמר 1800 שח, כי כשהולכים לקנות בפועל תמיד מזמינים את גרסת האלומיניום המוברש בסופו של דבר (נראית הרבה יותר טוב)

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #7 

יש לי לפבוני (מנוף) ,ואים מקפידים על כל תהליך ההכנה אז העניין לא מסובך כל כך רק צריך להיתרגל , עקרונית זה פשוט לוקח יותר זמן להכין כוס, לא בצורה קיצונית אבל יותר זמן , מיצד שני המכונה גם מאוד יפה וגם מקציפה מעולה את החלב !
מה שכן רצויי לדייק בגודל של כד ההקצפה שיתאים לכמות שאת רוצה להקציף, זה מקל על ההקצפה שגובה החלב בכד נימצא במקום הנכון.

(אנחנו מדברים על "להפבוני מנוף - כמובן כן ? )

צריך ליטחון מאוד דק למכונה הזו , ויש השפעה ניכרת ומורגשת ברמת הטחינה ביגלל גיל הקפה ,כך שצריך להקפיד גם בעיניין הזה , מישהוא כאן היגדיר פעם יפה את התחושה שיש להגיע איתה בהורדת ידית המנוף, "כמו לחתוך חמאה קרה עם סכין " ואני מוסיף ואומר שזו צריכה להיות סכין ממש לא חדה !

mizrahila פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

גונן כתב:יש לי לפבוני (מנוף) ,ואים מקפידים על כל תהליך ההכנה אז העניין לא מסובך כל כך רק צריך להיתרגל , עקרונית זה פשוט לוקח יותר זמן להכין כוס, לא בצורה קיצונית אבל יותר זמן , מיצד שני המכונה גם מאוד יפה וגם מקציפה מעולה את החלב !
מה שכן רצויי לדייק בגודל של כד ההקצפה שיתאים לכמות שאת רוצה להקציף, זה מקל על ההקצפה שגובה החלב בכד נימצא במקום הנכון.

(אנחנו מדברים על "להפבוני מנוף - כמובן כן ? )

צריך ליטחון מאוד דק למכונה הזו , ויש השפעה ניכרת ומורגשת ברמת הטחינה ביגלל גיל הקפה ,כך שצריך להקפיד גם בעיניין הזה , מישהוא כאן היגדיר פעם יפה את התחושה שיש להגיע איתה בהורדת ידית המנוף, "כמו לחתוך חמאה קרה עם סכין " ואני מוסיף ואומר שזו צריכה להיות סכין ממש לא חדה !
...
כן, המכונה היא מכונה עם מנוף! :) איזו מטחנה יש לך עם המכונה הזו?

mizrahila פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Re: לה פבוני

שליחה #9 

amirya2009 כתב:אם תצטרכי עזרה אם הלה פבוני אשמח לעזור לך רכשתי מכונה כזאת לפני מספר שנים לאוסף שלי של מכונות הקפה
ודי חקרתי ברשת על המכונה. די קשה להגיע איתה לתוצאות טובות אך אני מכיר את כל הטריקים שצריך לעשות כדי להוציא ממנה את המקסימום
...
תודה רבה. אשמח לקבל טיפים שימושיים לשימוש במכונה. ד"א, יש לך מטחנה עם המכונה? אם כן אשמח לדעת איזה?

eladk
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 51
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם
יצירת קשר:

שליחה #10 

"lelit" מטחנה קונית מעולה קצת בעיה עם רוצים לשנות כיווני טחינה לעתים תקופות אבל היא קטנה יפיפייה ועושה אחלה עבודה. המחיר נע סביב ה1300 אבל בהחלט שווה את ההשקעה.

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #11 

בתקופה של הלפבוני עבדתי עם רוקי , לא היתה לי בעיה עם המדרגות, הקיזוז בינהם עם היה צורך היה בעיקר בחוזק הטימפור, אגב היתרון של הרקי על פני מטחנה רציפה בישבילי היה שעבדתי במקביל מידי פעם גם עם מקינטה, ויכולתי להגיעה לדיוק בהפרש הטחינה מאוד מהר, חוץ מיזה כאדי להשתמש עם הלפבוני רק עם הסלסלה הכפולה , עם הבודדת מאוד קשה -עד בילתי אפשרי להוציא שוט ראויי.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #12 

מסכים עם גונן , די לא פשוט לשנות כיוונון מאספרסו למקינטוש וחזרה. רק עם את טוחנת לאספרסו- טורקי, או מקניטה- פילטר, יהיה כל יחסית לכוון.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #13 

אין לי כוח עם מתקן שגיות של אייפון: שינה לי מקניטה למקינטוש 8O

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #14 

בכל אופן טמפור עדין עם WIN7 יעשה את העבודה
איזה קטע עם הלפטופ שלי, שינה ל WIN7 מלינוקס 8O
what's next?

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #15 

לאחר שקראתי כאן את כלל ההמלצות בזמנו והלכתי לראות מספר מטחנות כשהגעתי לקומפאק K3 מאלומיניום מוברש נגמרו לי הדילמות.
מטחנה מדהימה.

וגם יפה....

mizrahila פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

ההתלבטות היחידה שלי כרגע היא לגבי הסטפלס... אני מבינה שרק עם סטפלס אפשר להגיע לדיוק מקסימלי של רמת הטחינה השאלה עד כמה זה נוח... לכן אני עדיין מתלבטת בין הרוקי ל-K3 (והעובדה שאין K3 יד שניה.... 8O )...

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #17 

כיוון הטחינה ברוב המטחנות שאני מכיר יותר נוחה מאשר ב-K3..

אבל איכות הטחינה שווה הכל.. מדובר על סדרי גודל של כמה רמות.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #18 

כיוון הטחינה ב K3 הוא אין סופי ומאד מדוייק.
הבעיתיות שאנשים מציינים היא בשל העובדה שאין חיווי נאות על גבי המטחנה.

בעקרון זה לא ממש נורא שכן לאחר שבגעת לכיוון הנכון שמתאים למכונת הקפה שלך ההזה בין סוגי הקפה וטריותם היא אפסית כמעט.
פתרון אפשרי אחר זה לסמן בטוש לבן (או טיפקס) וכך להבליט את עניין הסימון.

בכל מקרה איכות הטחינה היא הקובעת לדעתי וכאן תקבלי טחינה מקצועית.
בנוסף לK3 יש טיימר אוטומטי ניתן לכיוון ובעזרתו ניתן לקבל מנת קפה מדודה באופן מדוייק בכל פעם שלוחצים. לחיצה אחת מנה 7 גרם ושתי לחיצות מהירות 14 גרם.
לי זה עוזר.

mizrahila פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

שלום לכולם,

בסוף הלכנו על ה-K3 :) רוני בקפה רות היה פשוט כ"כ נחמד (וגם העובדים שם שאני לא זוכרת את שמות כולם)

עכשיו אנחנו "רבים" קצת עם הכיוון של המטחנה שתתאים למכונה אבל נהנים מזה בסה"כ.

שמנו לב שהדוד מלא באבנית (כנראה שלא טיפלו במכונה כ"כ טוב) ורציתי לשאול אם מישהו יודע אם זה בסדר להשתמש במלח לימון כדי לנקות את האבנית (כמו שאנחנו עושים בשביל הקומקום החשמלי למשל)?

העליתי תמונה של הרכישה האחרונה (מצטערת של האיכות המצלמה של הטלפון שלי לא משהו... מחכים לגלקסי :)). נקווה שבקרוב אוכל להעלות תמונה של כוס אספרסו טובה :)

תודה רבה לכולם על העזרה,

הילה

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #20 

ה- K3 בחירה מצויינת - תתחדשי ותהני.
בחרתם בגרסה היפה של המטחנה עם ההופר האידיאלי בגודלו (בעייני).

לגבי ה"מלח לימון" - לצערי לי אין מושג.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”