צריכה עזרה בבחירת מטחנה
שלום לכולם,
בדר"כ אני קוראת פסיבית (ומאוד מרוצה בפורום) כי עד אתמול אמנם מאוד אהבנו קפה אבל היינו משתמשים במקינטה. לאחר התלבטויות רבות החלטנו להשתדרג במטחנה חדשה כזו שתהיה טובה מספיק גם כשנרצה לשדרג למכונה...
קראתי את השרשורים הרבים בנושא ולבסוף החלטנו ללכת על ה-i-mini.
עד כאן הכל עבד כשורה.... אבל אז עוד לפני שהספקנו לרכוש את המטחנה נתקלנו בעסקה משתלמת מאוד ורכשנו לנו מכונה קפה יד שניה של LaPavoni (אני רוצה לציין שלמרות שזו אינה מכונה למתחילים לדוד שלי יש מכונה דומה ולכן אנחנו מכירים אותה ואוהבים מאוד את האספרסו שהיא מפיקה וגם יודעים להשתמש בה).
אבל עכשיו יש בעיה חדשה, האם ה-i-mini תספק את המכונה הזו או שכבר כדאי לקנות משהו טוב יותר (חשבנו על הרוקי יד שניה) אבל אשמח לקבל המלצות ולשמוע תובנות מחברי הפורום.
התקציב הוא בסביבות 800-1000
תודה רבה,
הילה
בדר"כ אני קוראת פסיבית (ומאוד מרוצה בפורום) כי עד אתמול אמנם מאוד אהבנו קפה אבל היינו משתמשים במקינטה. לאחר התלבטויות רבות החלטנו להשתדרג במטחנה חדשה כזו שתהיה טובה מספיק גם כשנרצה לשדרג למכונה...
קראתי את השרשורים הרבים בנושא ולבסוף החלטנו ללכת על ה-i-mini.
עד כאן הכל עבד כשורה.... אבל אז עוד לפני שהספקנו לרכוש את המטחנה נתקלנו בעסקה משתלמת מאוד ורכשנו לנו מכונה קפה יד שניה של LaPavoni (אני רוצה לציין שלמרות שזו אינה מכונה למתחילים לדוד שלי יש מכונה דומה ולכן אנחנו מכירים אותה ואוהבים מאוד את האספרסו שהיא מפיקה וגם יודעים להשתמש בה).
אבל עכשיו יש בעיה חדשה, האם ה-i-mini תספק את המכונה הזו או שכבר כדאי לקנות משהו טוב יותר (חשבנו על הרוקי יד שניה) אבל אשמח לקבל המלצות ולשמוע תובנות מחברי הפורום.
התקציב הוא בסביבות 800-1000
תודה רבה,
הילה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אין צורך להחליף את המטחנה - להיפך בגלל שיש לך כיוון רציף תוכלי להגיע לרמת טחינה יותר מתאימה ללה פבוני מאשר ברוקי שהיא עם צעדים רחוקים אחד מהשני.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אחרי שהיתה לי רוקי ועכשיו קומפאק K3 אני יכול להמליץ על הקומפאק כעל הקנייה הכי משתלמת היום.
1600 ש"ח בקפה רות ומקבלים מטחנה יותר טובה מכל הקוניות הקטנות, רוקי\גרינטה ואחרות, הן בדרך כלל גם יותר זולות (רוקי במחירון יקרה יותר)
1600 ש"ח בקפה רות ומקבלים מטחנה יותר טובה מכל הקוניות הקטנות, רוקי\גרינטה ואחרות, הן בדרך כלל גם יותר זולות (רוקי במחירון יקרה יותר)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- amirya2009
- חבר פעיל

- תגובות: 51
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
לה פבוני
אם תצטרכי עזרה אם הלה פבוני אשמח לעזור לך רכשתי מכונה כזאת לפני מספר שנים לאוסף שלי של מכונות הקפה
ודי חקרתי ברשת על המכונה. די קשה להגיע איתה לתוצאות טובות אך אני מכיר את כל הטריקים שצריך לעשות כדי להוציא ממנה את המקסימום
ודי חקרתי ברשת על המכונה. די קשה להגיע איתה לתוצאות טובות אך אני מכיר את כל הטריקים שצריך לעשות כדי להוציא ממנה את המקסימום
בואו נהיה הוגנים ונאמר 1800 שח, כי כשהולכים לקנות בפועל תמיד מזמינים את גרסת האלומיניום המוברש בסופו של דבר (נראית הרבה יותר טוב)דבוטאנט כתב:אחרי שהיתה לי רוקי ועכשיו קומפאק K3 אני יכול להמליץ על הקומפאק כעל הקנייה הכי משתלמת היום.
1600 ש"ח בקפה רות ומקבלים מטחנה יותר טובה מכל הקוניות הקטנות, רוקי\גרינטה ואחרות, הן בדרך כלל גם יותר זולות (רוקי במחירון יקרה יותר)...
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
יש לי לפבוני (מנוף) ,ואים מקפידים על כל תהליך ההכנה אז העניין לא מסובך כל כך רק צריך להיתרגל , עקרונית זה פשוט לוקח יותר זמן להכין כוס, לא בצורה קיצונית אבל יותר זמן , מיצד שני המכונה גם מאוד יפה וגם מקציפה מעולה את החלב !
מה שכן רצויי לדייק בגודל של כד ההקצפה שיתאים לכמות שאת רוצה להקציף, זה מקל על ההקצפה שגובה החלב בכד נימצא במקום הנכון.
(אנחנו מדברים על "להפבוני מנוף - כמובן כן ? )
צריך ליטחון מאוד דק למכונה הזו , ויש השפעה ניכרת ומורגשת ברמת הטחינה ביגלל גיל הקפה ,כך שצריך להקפיד גם בעיניין הזה , מישהוא כאן היגדיר פעם יפה את התחושה שיש להגיע איתה בהורדת ידית המנוף, "כמו לחתוך חמאה קרה עם סכין " ואני מוסיף ואומר שזו צריכה להיות סכין ממש לא חדה !
מה שכן רצויי לדייק בגודל של כד ההקצפה שיתאים לכמות שאת רוצה להקציף, זה מקל על ההקצפה שגובה החלב בכד נימצא במקום הנכון.
צריך ליטחון מאוד דק למכונה הזו , ויש השפעה ניכרת ומורגשת ברמת הטחינה ביגלל גיל הקפה ,כך שצריך להקפיד גם בעיניין הזה , מישהוא כאן היגדיר פעם יפה את התחושה שיש להגיע איתה בהורדת ידית המנוף, "כמו לחתוך חמאה קרה עם סכין " ואני מוסיף ואומר שזו צריכה להיות סכין ממש לא חדה !
כן, המכונה היא מכונה עם מנוף!גונן כתב:יש לי לפבוני (מנוף) ,ואים מקפידים על כל תהליך ההכנה אז העניין לא מסובך כל כך רק צריך להיתרגל , עקרונית זה פשוט לוקח יותר זמן להכין כוס, לא בצורה קיצונית אבל יותר זמן , מיצד שני המכונה גם מאוד יפה וגם מקציפה מעולה את החלב !
צריך ליטחון מאוד דק למכונה הזו , ויש השפעה ניכרת ומורגשת ברמת הטחינה ביגלל גיל הקפה ,כך שצריך להקפיד גם בעיניין הזה , מישהוא כאן היגדיר פעם יפה את התחושה שיש להגיע איתה בהורדת ידית המנוף, "כמו לחתוך חמאה קרה עם סכין " ואני מוסיף ואומר שזו צריכה להיות סכין ממש לא חדה !...
Re: לה פבוני
תודה רבה. אשמח לקבל טיפים שימושיים לשימוש במכונה. ד"א, יש לך מטחנה עם המכונה? אם כן אשמח לדעת איזה?amirya2009 כתב:אם תצטרכי עזרה אם הלה פבוני אשמח לעזור לך רכשתי מכונה כזאת לפני מספר שנים לאוסף שלי של מכונות הקפה
ודי חקרתי ברשת על המכונה. די קשה להגיע איתה לתוצאות טובות אך אני מכיר את כל הטריקים שצריך לעשות כדי להוציא ממנה את המקסימום...
"lelit" מטחנה קונית מעולה קצת בעיה עם רוצים לשנות כיווני טחינה לעתים תקופות אבל היא קטנה יפיפייה ועושה אחלה עבודה. המחיר נע סביב ה1300 אבל בהחלט שווה את ההשקעה.
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
בתקופה של הלפבוני עבדתי עם רוקי , לא היתה לי בעיה עם המדרגות, הקיזוז בינהם עם היה צורך היה בעיקר בחוזק הטימפור, אגב היתרון של הרקי על פני מטחנה רציפה בישבילי היה שעבדתי במקביל מידי פעם גם עם מקינטה, ויכולתי להגיעה לדיוק בהפרש הטחינה מאוד מהר, חוץ מיזה כאדי להשתמש עם הלפבוני רק עם הסלסלה הכפולה , עם הבודדת מאוד קשה -עד בילתי אפשרי להוציא שוט ראויי.
כיוון הטחינה ב K3 הוא אין סופי ומאד מדוייק.
הבעיתיות שאנשים מציינים היא בשל העובדה שאין חיווי נאות על גבי המטחנה.
בעקרון זה לא ממש נורא שכן לאחר שבגעת לכיוון הנכון שמתאים למכונת הקפה שלך ההזה בין סוגי הקפה וטריותם היא אפסית כמעט.
פתרון אפשרי אחר זה לסמן בטוש לבן (או טיפקס) וכך להבליט את עניין הסימון.
בכל מקרה איכות הטחינה היא הקובעת לדעתי וכאן תקבלי טחינה מקצועית.
בנוסף לK3 יש טיימר אוטומטי ניתן לכיוון ובעזרתו ניתן לקבל מנת קפה מדודה באופן מדוייק בכל פעם שלוחצים. לחיצה אחת מנה 7 גרם ושתי לחיצות מהירות 14 גרם.
לי זה עוזר.
הבעיתיות שאנשים מציינים היא בשל העובדה שאין חיווי נאות על גבי המטחנה.
בעקרון זה לא ממש נורא שכן לאחר שבגעת לכיוון הנכון שמתאים למכונת הקפה שלך ההזה בין סוגי הקפה וטריותם היא אפסית כמעט.
פתרון אפשרי אחר זה לסמן בטוש לבן (או טיפקס) וכך להבליט את עניין הסימון.
בכל מקרה איכות הטחינה היא הקובעת לדעתי וכאן תקבלי טחינה מקצועית.
בנוסף לK3 יש טיימר אוטומטי ניתן לכיוון ובעזרתו ניתן לקבל מנת קפה מדודה באופן מדוייק בכל פעם שלוחצים. לחיצה אחת מנה 7 גרם ושתי לחיצות מהירות 14 גרם.
לי זה עוזר.
שלום לכולם,
בסוף הלכנו על ה-K3
רוני בקפה רות היה פשוט כ"כ נחמד (וגם העובדים שם שאני לא זוכרת את שמות כולם)
עכשיו אנחנו "רבים" קצת עם הכיוון של המטחנה שתתאים למכונה אבל נהנים מזה בסה"כ.
שמנו לב שהדוד מלא באבנית (כנראה שלא טיפלו במכונה כ"כ טוב) ורציתי לשאול אם מישהו יודע אם זה בסדר להשתמש במלח לימון כדי לנקות את האבנית (כמו שאנחנו עושים בשביל הקומקום החשמלי למשל)?
העליתי תמונה של הרכישה האחרונה (מצטערת של האיכות המצלמה של הטלפון שלי לא משהו... מחכים לגלקסי
). נקווה שבקרוב אוכל להעלות תמונה של כוס אספרסו טובה 
תודה רבה לכולם על העזרה,
הילה
בסוף הלכנו על ה-K3
עכשיו אנחנו "רבים" קצת עם הכיוון של המטחנה שתתאים למכונה אבל נהנים מזה בסה"כ.
שמנו לב שהדוד מלא באבנית (כנראה שלא טיפלו במכונה כ"כ טוב) ורציתי לשאול אם מישהו יודע אם זה בסדר להשתמש במלח לימון כדי לנקות את האבנית (כמו שאנחנו עושים בשביל הקומקום החשמלי למשל)?
העליתי תמונה של הרכישה האחרונה (מצטערת של האיכות המצלמה של הטלפון שלי לא משהו... מחכים לגלקסי
תודה רבה לכולם על העזרה,
הילה