אתמול בערב שחזרתי מהעבודה היה לי רק קל של גז בישול בדירה. עשיתי כמו כל אדם נורמאלי שמריח גז, ריחרחתי כמו משוגע מסביב לכיריים ומסביב לברז הגז בדירה. ריחרוחי העלו חרס, כנראה שהדליפה לא באה משם.
פתחתי את הבית להתאוורר וקיוותי שאני הוזה.
כאשר הכנתי ארוחת ערב פתחתי את ארון הכלים ופתאום חטפתי גל של ריח גז בישול. הופתעתי איך גז בישול יכול להגיע מארון הכלים, ואז המטבע נפל.... יש לנו קיר משותף עם המטבח של הדירה לידנו וכנראה שהריח מגיע משם.
זוגתי הלכה לדפוק על הדלת של השכנה, אבל אין קול ואין עונה.
מה לעשות? מצד אחד הריח חלש ונעלם לפרקים ומצד שני לא בא לי לקום בעולם הבא. אז התקשרתי למכבי האש.....
הגיעו צ'יק צ'ק שני כבאים עם גלאי והרגיעו אותי שאני הוזה ואין ריח של גז בדירה. לזכותם אני אגיד שברגע שהם היו באמת לא היה ריח של גז בדירה. שטחתי בפניהם את העובדות וכנראה שיש מצב שזה מהדירה ליד, הם שללו את הרעיון שזה ככה כי יש קיר בטון שמפריד ביננו ולא יכול להיות שעובר גז (התיאוריה שלהם הייתה שאני מריח את הגז של המדחס של המקרר WTF?). הודתי להם שהם טרחו ובאו וביקשתי יפה שלא יחייבו אותי על קריאת שווא (קטע הזוי שלעצמו).
למרבה הפתעתי חמש דקות אחרי שהם הלכו שמעתי אותם מדברים עם שכן אחר בביניין, גם הוא מתלונן על ריח של גז בישול אצלו בדירה !
מכבי האש "בטובם" הלכו לבדוק את שעון הגז של הדירה המדוברת וראו שהוא מסתובב כמו מטורף. סוף סוף הם קיבלו שכל ופינו את תושבי הביניין, קראו למשטרה וגילו שבאמת יש "דליפה" של גז בישול בדירה ליד. אני נתנייתי, ונראה שיש לכיבוי בנתניה טראומה מעיסוק בגז, אז הם הזניקו שני אמבולנסים שלוש ניידות משטרה ושלוש כבאיות. לקח להם להשתלט על הזירה 45 דקות ןזה היה נראה כמו קפ"ק של עשרים איש וכל אחד מושך לכיוון אחר.
המילה דליפה היא לא מדוייקת בעליל, כי השכנה הייתה בדירה ולכאורה עשתה זאת במכוון. אין לי מושג למה היא עשתה את זה כי לא דיברתי איתה, אבל אני משער שזה מכיוון שהיא זקנה ערירית שכנראה ללא קרובי משפחה. כל הערב היא הייתה בדירה ולא ענתה לדפיקות שבדלת. ממש ריחמתי עליה
מסקנות שלי מהערב:
1. למכבי אש יש נהלים עקומים. אין להם איזה צ'ק ליסט במקרה של תלונה על גז (הכי בסיסי זה לבדוק את השעונים של הגז).
2. הנוהל של חיוב על קריאות צריך לעבור ריענון, לדעתי אין בזה הגיון ואני חשבתי פעמיים לפני הקריאה בגלל הנוהל הזה.
3. אם השכן שלי לא היה פוגש אותם אז יכול להיות שאת הסיפור הזה הייתם קוראים ב-YNET ולא כאן.