לאחרונה רכשתי piazza sam marco ואני מחפש אחות למטחנה אך הפעם עם להבים קוניים. יש את kony של mazzer אך היא עולה יותר מאלפיים דולר,וגם לmacap יש דגם דומה-ומחיר דומה. אני מחפש משהו מאסיבי ושוב כבודן של הקוניות הקטנות במקומו מונח,אך אני מחפש מטחנה שתשקול מעל 5 ק"ג ותשב ביציבות על השיש וניתן יהיה לדחוף מולה ידית פורטפילטר בלי חשש שתיפול, אבל ישנן מעט מטחנות קוניות במשקל כבד ו heavy duty ואולי בעצם די מקבילות במימדים ובאיכות ל compak.,ואחרון אחרון חביב- מעבר ל hooper אני מנסה להתרחק מרחק טוטאלי מפלסטיק...................רעיון?
מטחנת להבים קוניים מקצועית
-
concordia
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
יש לי compak k-3 touch ואני מאוד מאוד מרוצה ממנה, היא מאסיבית, חזקה,אמינה,דייקנית stepless ללא doser ויפהפיה(בעיני) אמיתית וגם באה מבית טוב וחם וזוכה לשירות הכי טוב שיכול להיות בקפה רות אצל רוני היקר והטוב.
לאחרונה רכשתי piazza sam marco ואני מחפש אחות למטחנה אך הפעם עם להבים קוניים. יש את kony של mazzer אך היא עולה יותר מאלפיים דולר,וגם לmacap יש דגם דומה-ומחיר דומה. אני מחפש משהו מאסיבי ושוב כבודן של הקוניות הקטנות במקומו מונח,אך אני מחפש מטחנה שתשקול מעל 5 ק"ג ותשב ביציבות על השיש וניתן יהיה לדחוף מולה ידית פורטפילטר בלי חשש שתיפול, אבל ישנן מעט מטחנות קוניות במשקל כבד ו heavy duty ואולי בעצם די מקבילות במימדים ובאיכות ל compak.,ואחרון אחרון חביב- מעבר ל hooper אני מנסה להתרחק מרחק טוטאלי מפלסטיק...................רעיון?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
כבר אמרת שאתה חושב על מטחנה קונית ...
הכי זולה של בזרה עם דיסקיות 48 מ"מ (כן לא 38 מ"מ) שעולה בסביבות 250 אירו + משלוח.
דגם bb005 ללא דוזר ויש לה מראה נחמד רטרו.
אופציה גדולה יותר ובפחות מ 2000$ היא הקומפאק k10 wbc אבל זו חתיכת מטחנה ובגודל שלא רחוק מהמאצר קוני.
קח בחשבון שאחד החסרונות של מטחנה גדולה הוא שישנה אגירה לא מבוטלת של קפה בתעלה ובין שוטים (אחרי שהמטחנה עמדה) צריך לזרוק איזה מנת קפה לפח כדי להגיע לקפה הטרי.
אבל המצטיינת בחבורה (גם מאספקט אגירת הקפה) והחלום שלי
היא האלקטרה נינו המדהימה שרחוקה ממראה "מסחרי" ונחשבת לטובה מסוגה אבל עם תג מחיר של 2000 אירו + משלוח ...
הכי זולה של בזרה עם דיסקיות 48 מ"מ (כן לא 38 מ"מ) שעולה בסביבות 250 אירו + משלוח.
דגם bb005 ללא דוזר ויש לה מראה נחמד רטרו.
אופציה גדולה יותר ובפחות מ 2000$ היא הקומפאק k10 wbc אבל זו חתיכת מטחנה ובגודל שלא רחוק מהמאצר קוני.
קח בחשבון שאחד החסרונות של מטחנה גדולה הוא שישנה אגירה לא מבוטלת של קפה בתעלה ובין שוטים (אחרי שהמטחנה עמדה) צריך לזרוק איזה מנת קפה לפח כדי להגיע לקפה הטרי.
אבל המצטיינת בחבורה (גם מאספקט אגירת הקפה) והחלום שלי
נערך לאחרונה על ידי כפיר_ש ב 03/01/2012 21:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לא, אבל שקלתי לקנות אותה בזמנו כשהזמנתי את ה T1 והיא מאוד מצאה חן בעיני ...concordia כתב:moti_r כתב:אלקטרה ניניו...כפיר, יש לך איזשהו נסיון עם הבזרה? מישהו שמשתמש בה? היא נמכרת ב "קדמה" בכאלפיים ש"ח. איך היא בהשוואה ל k3?
...
יש חוות דעת של מישהו שקנה אותה ב HB, היא שווה בדיקה אך נראה ששוה גם להשוות את ההצעה של קדמה מול ייבוא אישי שלה מאירופה שכנראה יהיה זול יותר.
כל אופציה אחרת זו חתיכת השקעה ומטחנה דיי ענקית בגודל, אבל אם זה עושה לך את זה אני בעד
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם אתה רוצה לעלות מדרגה יש לך את ההיי קפה שהיא 64מ"מ ובנויה כמו מאצר סופר ג'ולי רק עולה פחות.
השדרוג הכי קומפקטי ואלגנטי הוא ceado שקפה דאדא מייבאים.
(לא מטחנות קוניות)
(לא מטחנות קוניות)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
concordia
-
- חבר פעיל מאוד

אז הנה המטחנה הבסיסית ללט טיימר אך עם אותן דיסקיות במחיר שפוי (ואפילו לפני הורדת v.a.t) :דבוטאנט כתב:אם אתה רוצה לעלות מדרגה יש לך את ההיי קפה שהיא 64מ"מ ובנויה כמו מאצר סופר ג'ולי רק עולה פחות.
(לא מטחנות קוניות)...
http://coffeeparadise.co.uk/ceadoe6manu ... hines.html
והיא נשמעת מאוד מעניינת אפילו..
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

את זאת לא ראיתי - יש בדאדא את הדוזרלס.
אבל תקרא פה: http://www.home-barista.com/reviews/cea ... 16311.html
אבל תקרא פה: http://www.home-barista.com/reviews/cea ... 16311.html
-
concordia
-
- חבר פעיל מאוד

בהחלט חשבתי על ה vario ,קצת מרתיע אותי היותה עשויה מפלסטיק(תקן אותי אם אני טועה) אני חושב שזו בחירה טובה וקניה שפויה ויש עליה המון ביקורות טובות. היא מיזוג של כמה בתי אב כשהמוביל ביניהם הוא honig הגרמני וסוג של שותפות עם melita ו solis בכל מיני וריאציות. רואים אותה הרבה בסרטי הדגמה למכונות שונות(אצל כריס למשל צמודה לוטראנו וכו) ויש רושם שהיא בהחלט טובה. אני מניח שקשה להפרד מהמאסיביות ויכולת העבודה מול מנוע עצמתי ולהבים עמידים ועוד שאר דברים שמאפיינים את ה compak במקרה שלי זו תחושה שה san marco בהיותה מכונת מנוף תעבוד באופן יותר הרמוני עם מטחנה קונית-למרות שהתוצאות מול הקומפאק מדהימות ויש איזשהו סירבול או אי עידון מסויים בחיוג העובר מסטפלס אחד למשנהו.תודה..gedkoz כתב:חשבת על vario? קונית ,איכותית, להבים קרמיים,שקטה, פורטפילטר לא מפיל אותה... מחיר בדומה ל k3...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
Vario זו קניה שפויה. לא נראה לי שהיא רלוונטית לשרשור הזה בכלל (אני לא ציני).
כשמדברים על אלקטרה ניניו, סן מרקו וגם מיתוס, למשל, מדברים על מטחנות שעושות קווץ' בבטן רק מלהתבונן בהן.
כל השאר, היי-קפה, K3, גם K10 וכיו"ב - אלו מטחנות שבאות לעשות את העבודה.
נראה לי ש-concordia מחפש משהו "עם נשמה". נכון?
אגב, לדעתי מאצר נכללת בקטגוריה השניה. אין לה "שאר רוח".
כשמדברים על אלקטרה ניניו, סן מרקו וגם מיתוס, למשל, מדברים על מטחנות שעושות קווץ' בבטן רק מלהתבונן בהן.
אגב, לדעתי מאצר נכללת בקטגוריה השניה. אין לה "שאר רוח".
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
-
concordia
-
- חבר פעיל מאוד

מאוד-מאוד מסכים.moti_r כתב:Vario זו קניה שפויה. לא נראה לי שהיא רלוונטית לשרשור הזה בכלל (אני לא ציני).
אגב, לדעתי מאצר נכללת בקטגוריה השניה. אין לה "שאר רוח"....
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

איין צווי דריי - או קיי דאס איט גוט יא...