פיצוץ ראשון ושני מעורבבים יחדיו
-
danimili
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1214
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
בקלייה הנסיונית הראשונה שלי בהוטופ (ההוא שהוזכר כאן מיד 2) אני חושב שפיצוץ ראשון ושני היו סמוכים אחד לשני מאוד. הקלייה הספציפית הזו חלה ב170 מעלות וטיפסה בהדרגה ל 210. היא היתה קצרה למדי משהו כמו 12 דק' סה"כ. כאמור לא היה מרווח זמן משמעותי כמו שאני רגיל אליו מהתנור שנשמע לאוזן ונראה לעין בין פיצוץ ראשון לשני. 125 גרם פולים ירוקים.
למישהו יצא כבר להיתקל בתופעה?
למישהו יצא כבר להיתקל בתופעה?
יש מספר אפשרויות:
1.פולי קפה ישנים מדיי - יש להם נטייה "לרוץ" בקליה.
2.טמפרטורת קליה גבוהה מדיי (125 גרם זו כמות קטנה יחסית ולכן יש סיכוי שהקליה הסתיימה מהר מדיי)
3.ייתכן שלא המתנת מספיק זמן עד הגעה לפיצוץ שני ופירשת את פיצוץ ראשון כשני.
שאלה: מה צבע הפולים שקיבלת לאחר הקליה? האם יש סימנים קטנים ועגולים חסרים?
1.פולי קפה ישנים מדיי - יש להם נטייה "לרוץ" בקליה.
2.טמפרטורת קליה גבוהה מדיי (125 גרם זו כמות קטנה יחסית ולכן יש סיכוי שהקליה הסתיימה מהר מדיי)
3.ייתכן שלא המתנת מספיק זמן עד הגעה לפיצוץ שני ופירשת את פיצוץ ראשון כשני.
שאלה: מה צבע הפולים שקיבלת לאחר הקליה? האם יש סימנים קטנים ועגולים חסרים?
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
-
danimili
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1214
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
משהו כמו מספר 12. הופיעו לאחר כמה ימים גם מעט אגלי שמן.
https://www.sweetmarias.com/library/con ... gree-roast
https://www.sweetmarias.com/library/con ... gree-roast
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אתה צריך להוריד טמפרטורה לפני פיצוץ ראשון כדי שהקלייה לא תרוץ מהר מדי.
בפיצוץ ראשון הפולים פולטים חום מכל אדי המים שהצטברו בהם ולכן הטמפרטורה בקולה עולה על מה שאתה מכוון.
בקווסט אני מוריד כשהפולים מגיעים ל 185 מעלות ומעלה חזרה כשאני רואה שטמפרטורת התוף יורדת.
למעשה אני מוריד טמפרטורה חזק למשך של כ 2.5 עד 3 דקות ואחר כך מעלה חזרה כדי לסיים את הקלייה.
במקביל אתה יכול להפעיל אוורור למשך כל פיצוץ ראשון כדי לעכב את טיפוס הטמפרטורה (בעיני זה פוגע בקלייה)
בפיצוץ ראשון הפולים פולטים חום מכל אדי המים שהצטברו בהם ולכן הטמפרטורה בקולה עולה על מה שאתה מכוון.
בקווסט אני מוריד כשהפולים מגיעים ל 185 מעלות ומעלה חזרה כשאני רואה שטמפרטורת התוף יורדת.
למעשה אני מוריד טמפרטורה חזק למשך של כ 2.5 עד 3 דקות ואחר כך מעלה חזרה כדי לסיים את הקלייה.
במקביל אתה יכול להפעיל אוורור למשך כל פיצוץ ראשון כדי לעכב את טיפוס הטמפרטורה (בעיני זה פוגע בקלייה)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אני מניח שכמות הקליה קטנה מידי ובגלל זה הקליה הייתה קצרה והתקדמה מהר ...
מעבר לכך אני מהמר שפיספסת את הפיצוץ הראשון כי לא ייתכן שהם הגיעו יחד (גם אם המרחק היה קצר בינהם בגלל טמפ' גבוהה).
אגב אם קיבלת FC+ כלומר תחילת פיצוץ שני ללא שמן על הפולים (הופעת שמן לאחר מספר ימים הגיונית לחלוטין) זה לא כל כך כהה ובפעם הבאה נסה לקרר טיפה לפני.
בכל מקרה אני מציע לך לעבוד עם כמות גדולה יותר של קפה (לפחות עוד 100 גרם) ...
בהצלחה!
מעבר לכך אני מהמר שפיספסת את הפיצוץ הראשון כי לא ייתכן שהם הגיעו יחד (גם אם המרחק היה קצר בינהם בגלל טמפ' גבוהה).
אגב אם קיבלת FC+ כלומר תחילת פיצוץ שני ללא שמן על הפולים (הופעת שמן לאחר מספר ימים הגיונית לחלוטין) זה לא כל כך כהה ובפעם הבאה נסה לקרר טיפה לפני.
בכל מקרה אני מציע לך לעבוד עם כמות גדולה יותר של קפה (לפחות עוד 100 גרם) ...
בהצלחה!
תשמע, המכשיר הזה מורכב מידי ואתה חייב למכור אותו מייד ולקנות ג'ין
רק דבר איתי לפני שאתה מפרסם
הכמות פשוט קטנה מידי למכשיר כזה, כמות היא עניין קריטי בתהליך הקליה ומומלץ לך מאוד להקפיד על כמות זהה (של לפחות 200 גרם) עם משקל דיגיטלי בכמה עשרות הקליות הראשונות - עד שתרגיש שאתה שולט ברזי המכשיר.
כמות קטנה מידי גורמת לקליה לא אחידה. גדולה מידי תגרום להאצת תהליך הקליה החל מסוף פיצוץ ראשון כיון שהפולים החמים עצמם הופכים לגחלים ופולטים חום. בנקודה זו מומלץ להתחיל להפעיל אוורור בעוצמה נמוכה ובפולסים קצרים ולעקוב אחרי הטמפ'.
רק דבר איתי לפני שאתה מפרסם
הכמות פשוט קטנה מידי למכשיר כזה, כמות היא עניין קריטי בתהליך הקליה ומומלץ לך מאוד להקפיד על כמות זהה (של לפחות 200 גרם) עם משקל דיגיטלי בכמה עשרות הקליות הראשונות - עד שתרגיש שאתה שולט ברזי המכשיר.
כמות קטנה מידי גורמת לקליה לא אחידה. גדולה מידי תגרום להאצת תהליך הקליה החל מסוף פיצוץ ראשון כיון שהפולים החמים עצמם הופכים לגחלים ופולטים חום. בנקודה זו מומלץ להתחיל להפעיל אוורור בעוצמה נמוכה ובפולסים קצרים ולעקוב אחרי הטמפ'.
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בכמות קפה גדולה מדי לקולה האצת החום אחרי פיצוץ ראשון הרבה יותר גדולה מאשר כמות קפה קטנה מדי.
מהניסיון שלי בקווסט צריך להוריד טמפרטורה לפני פיצוץ ראשון.
הוטטופ מתוכנן ל 250 גרם כמו שכולם כתבו.
מהניסיון שלי בקווסט צריך להוריד טמפרטורה לפני פיצוץ ראשון.
הוטטופ מתוכנן ל 250 גרם כמו שכולם כתבו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
לא כתבת באיזה קפה מדובר. יכול להיות שבבאטץ׳ אחד יש פולים קשים יותר( אתיופיה למשל) ביחד עם יותר רכים ( מרכז אמריקה) . ופולי קשים מגיעים לפיצוץ ראשון מאוחר יותר וזה מה שנתן לך הרגשה של שני קראקים כמעט ביחד. וזה באצם היו שני קראקים ראשונים...