לנהל אתר בסדר גודל כזה שיש לו השפעה מסיבית בתחומים רבים , בין אם ככוח צרכני או להפך פרסום דורשים החלטות.
ואם לפעמים צריך להתערב ולנעול שרשורים (גם אם יש דיון לגיטימי בין עסק לגולש-זה מתקיים על במה שהיא לא רק של הגולשים), צריך לכבד את ההחלטה ואולי כשתנהלו מתישהו אתר כזה תבינו גם למה. זה מתחיל בזה שצריך לשמור על יחסים טובים עם העסקים, הגולשים וגם שמהצד הכל יטקטק ויהיה מקצועי ולא פחות חשוב להיות זהיר מחשיפה לתביעות.
דוגמא אישית שלי: את האתר שלי תבעו פעם על כך שאחד הכתבים (בהתנדבות ללא שמץ של ידיעה) אצלנו השתמש בתמונה מגוגל שלא מוגנת בזכויות יוצרים. התובע היה עורך דין של חברה שעובדת בשיטת המצליח , כלומר אם הם מוצאים בקלות אבא ואמא לאתר, שולחים לו מכתב ומשם זה אתה מול הגוף התובע. לא הגולשים יעזרו ולא אף אחד.
בסוף דרך עורך דין שאנחנו מכירים, הגענו לפשרה עם העסק על 4.5K , בגלל תמונת רקע שפורסמה באתר אוהדי כדורגל. זכויות יוצרים זה חוק יבש, הסיבות לא מעניינות ומכל הבדיקות שעשיתי זו היתה הדרך הכי יעילה לסיים את הנושא.
פורום מסחר מאוד מאוד שימושי ממספר סיבות.
א. שרשורי עדכון מבצעים, בין אם בארץ או בחול.
ב. מדריכי זיכוי מס בחו"ל על כל השיטות המקובלות
ג. לימוד על התנהלות מול חברות שילוח וייבוא, כך שאחד לומד מהשני לצרוך באופן נבון. הרבה פעמים חברות שילוח או אי אילו רשויות מס/מכס מנצלים לקוחות בגביה מאולטרת (אין מחירון קבוע) וכבר למדתי מכמה שרשורים פה ש.
ד. התנהלות נכונה מול גופי המס/דואר/מכס.
ה. שרשורי עזרה מול שירות לקוחות
ו. השוואת מחירי כבלים/אינטרנט.
נתקלתי אישית בלא מעט מקרים בהם עזרו לי באתר ליצור קשר עם חנות ולקבל מחיר שזול ב30% מהמחיר הכי נמוך בזאפ. לבד ככל הנראה לא היתי מצליח להשיג מחיר כזה וכאן אני שוב מודה למנהלים ולקהילה החשובה כאן.
במקום לחכות שעות על קו הטלפון ולרוץ אחרי מוקדנים וגופים שונים, להיעזר כאן בפורום במידע שיכולים לתת חברים או בתי העסק עצמם.
- הגעה מהירה לשימור לקוחות
- בית עסק שאכפת לו ומעוניין להיות שותף פעיל באתר לטובת לימוד וטיפול יעיל יותר
ובקיצור צרכנות נבונה, לימוד מהידע הרב או מטעויות של אחרים. אני קורא למידע הזה PRICELESS
מעטים הפורומים בעולם בכלל ובארץ בפרט שבו מישהו יכול להתחרות עם התחכום הצרכני של הישראלים (בצד הנבון ולא החצוף שלו אני מתנגד) ובHT יש התאספה העלית של המוחות , כל אחד לתחומו אבל בכמויות גדולות מאוד.
יש סיכוי סביר כי סגירת פורום מסחר תיצור זליגה של ההודעות לשרשורים מקצועיים (ככה זה עד היום, ואם יסגר אז יגדל פי 2) ובסופו של דבר המנהלים יצטרכו לטפל נקודתית בכל מקרה כזה, עד שימצאו עצמם עוסקים בפיקוח יותר מאשר בדברים אחרים.
אומנם נכון בפורום מסחר יש שרשורים שיוצאים מכלל שליטה ומתחילים לפגוע בגורמים שונים, וכאן כמו שהיה עד היום זכותכם המלאה לנעול/למחוק וכיו"ב.
אבל סגירה מוחלטת של הפורום והפיכתו של HT לאתר שיעסוק בהכל מלבד מחירים/שיטות מסחר/התנהלות מול גופים לדעתי לפחות לא תתן את המענה לשקט הנפשי של ההנהלה.
אני לפחות תמיד מתגאה בHT לפני כל החברים , כי מלבד זה שיש פה את האנשים המקצועיים ביותר יש כאן גם את האנשים הטובים ביותר שמוכנים לעזור בכל תחום, גם אם זה למצוא מוצר במחיר סביר כך שגם העסק (קצת פחות במזומן אבל יותר בכמות הלקוחות) וגם הצרכן ירוויח.
ואם נלך עוד צעד לעומק, החברים הותיקים בפורום מכירים אותו כמו כף היד.
החדשים יותר אולי יפגעו יותר כי הם בעיקר יודעים לפתוח שרשור לשאול ובזה תם העניין. את מלאכת החפירה לדעת לחפש ולשאול את האנשים הנכונים בטיימינג הנכון הותיקים יודעים פה הכי טוב
שלכם , אבי sheva23