שאלה על תדירויות של רמקולים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
YINON110 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

בע''ה,

שלום לכולם,
יש לי שאלה שהייתי שמח לקבל עליה תשובה מהמומחים שבפורום - באופן עקרוני הרמקול בנוי מסליל ומגנט שיוצרים את תנועת המממברנה בהתאם לתדירות הזרם שהם מקבלים (תקנו אותי אם אני טועה) - אם כן מדוע רמקול המוגדר וופר או סאב-וופר לא יכול להוציא תדר הנחשב כגבוה? אם באופן תיאורתי אני אתן לסאב וופר זרם בתדירות גבוהה - האם הוא יוכל להפיק ממנו את הצליל הרצוי (צליל בתדירות גבוהה כמובן) ? וגם להפך - אם אתן זרם בתדירות נמוכה לרמקול שמיועד לצלילים גבוהים מה יקרה?

תודה למשיבים,
המשך יום נעים לכולם.

Yuval11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 365
שם מלא: Yuval11
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

קודם כל אפשר למצוא בגוגל :)

זאת רק הקדמה כי אני לא סגור לגמרי במה שאני הולך להגיד, אבל אני חושב שזה תלוי בגודל של האלמנטים עצמם, בדרך כלל לפי מה שאני ראיתי טוויטר הוא קטן ולכן ניתן ל"נענע" אותו הרבה פעמים בשנייה - תדר גבוה יותר.

לסאב בדרך כלל יש אלמנט גדול יחסית ולכן אני מניח שקשה יותר להניע אותו קדימה אחורה כמו אלמנט קטן יותר , ולכן הוא מפיק תדרים נמוכים יותר גם,
זה ממש הבסיס לדעתי 8)

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #3 

באופן כללי כל ה"תורה" עובדת על המילה תדירות והיא נמדדת במחזורים לשניה. כשאתה שומע 50HZ זה אומר תזוזה של 50 פעם בשניה ומהירויות נמוכות אלו מייצגות את החלק הנמוך בצלילים. קשה מאוד וגם אולי בלתי אפשרי ליצור אלמנט שיודע לזוז במהירות של 50 הרץ וגם במהירות עצומה של אלפי הרצים.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #4 

http://www.hometheater.co.il/article01351

החומר בלינק יענה לך גם על שאלות אחרות...

ארז

YINON110 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

שלום ארז, קראתי את סדרת המאמרים המצויינת הזאת לפני זמן מה אולם לא מצאתי את התשובה - ברשותך אשמח להסבר.
אפי, התשובה שלך קצת סטתה מהנושא המקורי של הפוסט אולם בכל מקרה לא הצלחתי להבין איפה אתה טוען שקיימת בעיה בהפקת זרמים? כי יש רמקולים בשלל תדרים - מדויקים יותר או פחות את זה נעזוב, אבל לא הבנתי למה אתה טוען שקיימת בעיה.

חלק מהסיבה שלא חיפשתי בגוגל היא כדי לעורר כאן דיון בריא שיפעיל לנו קצת את הגלגלים.
לילה טוב לכולם :)

buga
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #6 

איך שאני מבין את זה, אפשרי להזין כל תדר לאלמנט והוא יגיב ההתאם לרגישות שלו.
ישנם רמקולים full range אשר מכילים אלמנט אחד המגיב לכל התדרים.
רוב הרמקולים מחלקים את הצליל למספר ways; אפיקים אשר נשלחים לאלמנטים אשר מתוכננים להגיב לטווח תדרים מסויים.
כך נוצרת אצל המאזין תחושה של צליל מאוזן המכיל חלק ניכר מהמנעד שאדם מסוגל לשמוע.

בהרבה רמקולים קטנים אשר מופיעים באופן בודד, כמו ברדיו-טרנזיסטור או בטלפונים, טווח התדרים מוגבל מאד ולמעשה הם משמיעים חלק קטן מהמנעד. הם מנצלים תכונה של המח האנושי שמשלים את התדרים החסרים בין הטווחים למרות שאלו טינם נשמעים באמת. הדבר דומה לתמונה חסרה אשר המח ישלים לתמונה מלאה על מנת ליצור הגיון במה שאנו תופסים.
אפשר לבחון את זה על ידי השמעה של מוזחקה המבוססת על תדרים נמוכים דרך הרמקול של טלפון. המוזיקה תישמע ״ריקה״ או חסרה כי אין מספיק אינפורמציה ע״מ להשלים אותה למה שאנו מכירים.

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #7 

YINON110 כתב:שלום ארז, קראתי את סדרת המאמרים המצויינת הזאת לפני זמן מה אולם לא מצאתי את התשובה - ברשותך אשמח להסבר.
אפי, התשובה שלך קצת סטתה מהנושא המקורי של הפוסט אולם בכל מקרה לא הצלחתי להבין איפה אתה טוען שקיימת בעיה בהפקת זרמים? כי יש רמקולים בשלל תדרים - מדויקים יותר או פחות את זה נעזוב, אבל לא הבנתי למה אתה טוען שקיימת בעיה.

חלק מהסיבה שלא חיפשתי בגוגל היא כדי לעורר כאן דיון בריא שיפעיל לנו קצת את הגלגלים.
לילה טוב לכולם :)
...
לדעתי התשובה שלי ענתה לך בדיוק על השאלה
אתה צריך להבדיל בין זרמים והתגובה של הרמקול לזרמים אלו. כמובן שניתן להפיק זרמים פשוט האלמנט לא יודע להגיב בצורה יעילה לזרמים אלו ודרושים סוגים שונים כדי להתמודד עם זה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”