מנהלים יקרים - תגובתי לסגירת שרשור Liquid

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #1 

אני גולש באתר כבר מספר שנים בהנאה גדולה.
יש מידי פעם מקרים בהם גולש זה או אחר משתמש בשפה לא מתאימה ואז ברב המקרים מישהו מטעמכם דואג לטפל בעניין.
במקרים חריגים בהם נראה כי נושא השרשור באמת מוצע ואין יותר מה לחדש (בטח שצורה שבה נכתבו דברים באותו שרשור) אז אחד המנהלים מחליט לסגור את אותו השרשור, רב הפעמים בצדק.
משום מה נראה לי כי בזמן האחרון שרשורים נסגרים ללא סיבה מניחה את הדעת.
עד עכשיו לא טרחתי להעיר בעניין כי לא הרגשתי באופן ברור כי שרשור נסגר ללא סיבה הגיונית.
לצערי, לדעתי, זה לא המקרה עם השרשור שפתח הגולש Liquid.
אני קראתי את כל השרשור ולא מצאתי שום טענה שהועלתה כנגד אחד הצדדים שאין בה ממש או שהועלתה בצורה לא מכובדת.
על פניו נראה כי סגירת השרשור לא נבעה ממניעים נאותים ועל כך חבל לי.
אני לא חושב שבשרשור היה ויכוח על העובדות ולכן גם אם המגיבים לא מכירים את הבעיה מקור ראשון ומגיבים בצורה נאותה על מה שכתוב בשרשור זה נראה לי לגטימי לחלוטין ולא היתה שום סיבה לנעול את השרשור.
צר לי אבל כמו שההזמנה של 2 סטים של אוזניות ע"י הגולש Liquid נראתה לי בעייתית משהו ובטח העובדה שלא קיבל ב-2 ידיים את ההצעה של החנות (שהיא הרבה יותר מסבירה) כך גם מאוד בעייתית בעיני התגובה של מנהל החנות (לא פחות מהתגובה הראשונית לקיבל Liquid עם ביטול הזמנתו).
אני גם די בטוח שאם היה יכול מנהל החנות לא היה מתנהל כמו שבחר להתנהל ולא היה קורה כלום אם היה חוזר בו מהתנהלותו (אני מדבר רק על עניין הסיפור עם החיוב של העובד, בפועל או שלא בפועל, ולא על ההצעה לפיצוי שאני חוזר ואומר שהיתה הרבה יותר מהוגנת).

עידן

ronensud
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #2 

אני מנחש שהשרשור נסגר מכיוון שמנהל החנות ביקש ממרטין לסגור אותו.

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 710 פעמים

שליחה #3 

ronensud כתב:אני מנחש שהשרשור נסגר מכיוון שמנהל החנות ביקש ממרטין לסגור אותו.
...
אז שיסגרו את פורום "מסחר, שיווק, תמחור ושירות" אם סותמים פה פיות.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #4 

בצער רב אני נאלץ להסכים שסגירת השרשור לא היתה במקום.
הדיון התנהל ברוגע ובצורה יפה, אף אחד לא הושמץ ולשני הצדדים היתה הזדמנות להציג את גירסתם. אף חוק של האתר לא הופר, לא מדובר בפוליטיקה או לשון הרע אלא עניין צרכני טהור וזהו לב ליבו של האתר הזה שאותו אני מחשיב כאחד המקומות הנייטרליים והנעימים ביותר ברשת הישראלית. אני מעריך את זה שמרטין הודה על כך שהוא מכיר את החנות ומעורה בפרטים, אבל זה לא מפחית מן התחושה שהשרשור נסגר שלא בצדק וספק בגלל סתימת פיות.

Liquid
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

אכן יש פה טעם לפגם

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

ronensud,

אני חייב לאמר שהניחוש שלך לא נראה מנותק מהמציאות.
הבעיה היא שאני לא רואה מה סגירת השרשור תיתן לאותו בעל חנות. זה לא שהשרשור נעלם וכל מה שרשום בו נמחק.
דווקא נעילת השרשור ללא סיבה הגיונית לדעתי דווקא מזיקה לכל הצדדים.
לבעל החנות כי לא ניתנה לו אפשרות לשקול מחדש האם התנהל בצורה נכונה בדרך שבחר להתנהל בכדי שלא לאשר את ההזמנה כמו שהיא (מי יודע, אולי היה מחליט לחזור בו).
לפותח השרשור כיוון שבוודאי לא היה מעוניין בסגירת שרשורו באופן יזום.
והנזק הכי בולט לטעמי למנהל האתר שהחליט לסגור את אותו השרשור ללא סיבה הגיונית.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

אנחנו אכן שוקלים לסגור את פורום מסחר.
כמו שכבר אמרנו לא פעם, לא מעניינים אותנו הדיונים הללו ובטח שלא הריבים בין צרכן לחנות שנעשית ע"ג האתר.
תמיד אנחנו אלה שמפסידים מהסיפור הזה....לכן אנחנו לא רוצים להיכנס לסיפורים הללו.

יש מספיק פלטפורמות בהן לקוחות לא מרוצים יכולים להתנגח בחנויות (זאפ, אמון הציבור, תלונה, נתק, וכו'), אנחנו לא רוצים להיות כזו פלטפורמה.

במקרה הספציפי הזה, מספיק היה לי להתעסק עם זה ביום חמישי בלילה והיום כל היום עם טלפונים, מיילים, דיווחים, הודעות פרטיות וניסיונות מצידי לפשר בין הצדדים.

מצטער, לא בשביל זה הקמנו את האתר, לא בשביל ליצור פלטפורמת ניגוחים (בין אם זה מוצדק או לא, אנחנו לא בית משפט).
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78811
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #8 

מה שהיה שם היה לא פחות מהתלהמות על החנות. זה כבר היה מגעיל ומיותר.

ללא קשר מי החנות, אין מקום להתלהמות
מהסוג הזה אצלנו. חפשו שרשורים מתלהמים אצלנו שהם עדיין פתוחים, נראה אתכם...

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6602
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 500 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

MartinHSabag כתב:אנחנו אכן שוקלים לסגור את פורום מסחר.
כמו שכבר אמרנו לא פעם, לא מעניינים אותנו הדיונים הללו ובטח שלא הריבים בין צרכן לחנות שנעשית ע"ג האתר.
תמיד אנחנו אלה שמפסידים מהסיפור הזה....לכן אנחנו לא רוצים להיכנס לסיפורים הללו.

יש מספיק פלטפורמות בהן לקוחות לא מרוצים יכולים להתנגח בחנויות (זאפ, אמון הציבור, תלונה, נתק, וכו'), אנחנו לא רוצים להיות כזו פלטפורמה.

במקרה הספציפי הזה, מספיק היה לי להתעסק עם זה ביום חמישי בלילה והיום כל היום עם טלפונים, מיילים, דיווחים, הודעות פרטיות וניסיונות מצידי לפשר בין הצדדים.

מצטער, לא בשביל זה הקמנו את האתר, לא בשביל ליצור פלטפורמת ניגוחים (בין אם זה מוצדק או לא, אנחנו לא בית משפט).
...
כל מילה בסלע (Y) נשבר כבר מהנסיונות הצינים לנצל את כוחו של האתר כדי "ליישב" בעיות בין צרכן ללקוח.

null
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

בכנות אני איני רואה שום התלהמות במה שהיה

אני הצטרפתי לשרשור שרלוונטי במדויק לבעיה שלי
קיבלתי עצות נבונות ותמיכה של לקוחות מנוסים
ובזכות הפורום יצרתי קשר עם לקוח נוסף שנתקל באותה בעיה כמוני

את ההצעות ה"נדיבות" מהחנות קיבלתי בפורום
במקום לדבר איתי אישית
אם אתה שואל אותי זו הבעיה שלך
זה פורום של לקוחות שמחליפים חוויות
ונותנים עצות
נהייתה התלהמות מרגע שהחנות ונציגיה
התחילו להגיב

וחבל יהיה לכולנו אם נאבד את הפלטפורמה הזו

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 710 פעמים

שליחה #11 

שמעו.
כשפתחתם את הפורום חשבתם שהכל יהיה חיובי?
יש גם שירות שלילי. ויש בעיות.

הבעיה כשכותבים פה על שירות שלילי זה יכול לפגוע בכם כנותנים פרסום ללשון הרע במידה וזה אכן לשון הרע ולא אמת דיברתי (ואיני מדבר על השרשור המדובר אלא באופן כללי).
וגם חלק מהחנויות שעליהן כותבים נציגן גולשים פה באתר ומשתתפים בו - וההתנצחות מי צודק היא בלתי נמנעת.
שלא לדבר שחנויות שנפגעו אולי גם לא יפרסמו פה יותר ואז מדובר פה גם בנזק כספי לאתר.

לכן כיוון שאינכם רוצים להיות שוטרים ושופטים במחלוקות ולהיות בין הפטיש לסדן (ואני מבין אתכם ) סגירת הפורום היא אפשרות אחת או לחילופין אפשרות שניה והיא השארת הפורום אבל בלי שמות של החנויות ונותני השירותים. רק דיון בין חברים מה עושים, לעשות מומלץ במקרה המתואר. מי שירצה וממש חייב פרטים שיפנה לכותב בפרטי. אבל זה לא יופיע בפורום כפתוח לכולם בדיפולט.

ככה אין לכם את הבעיות שציינתי במקרה של ביקורת שלילית.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

מטרת הפורום היתה ועודנה עומדת לטפל בכל הנושאים המסחריים, חנויות, שירות, יבוא ותמיכה.

באל מקרה של שרשור שיוצא מכלל שליטה, אנחנו מתערבים. אם ברצונכם להיות בפורום ללא התערבות כזו, זה לא המקום בשבילכם.

מטרת הפורומים והאתר בכלל היא להועיל לכולם - לגשר בין הלקוחות לחנויות. במקרה זה ברור לי לחלוטין שהפואנטה פוספסה. החנות עשתה את הדבר הנכון בעיני - הם כיבדו את המחיר, למרות הפסד כספי אבל ההמון כבר יצא עם הקלשונים. לא מספיק שהחנות תפסיד כסף, צריך גם להשפיל אותה.

זה כבר מוגזם ולחלוטין נגד הלך הרוח של האתר.

וזה בכלל לא משנה מי החנות ואם היא כן מפרסמת כאן או לא. ואגב, החנות הספציפית לא פרסמה כאן כבר מזמן.

null
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

לי לא הוצעה הפשרה

שליחה #13 

אני חושבת שחל בלבול ביני לבין הלקוח שפתח את השרשור

אומנם על גבי הפורום הוצעה לי פשרה
ואולם קודם לכן לא הוצע לי כלל האפשרות לרכוש את המוצר במחיר שפורסם לראשונה!!!
(ההסבר כאמור היה שזה יגרור הורדה מהשכר של העובד שביצע את הטעות)

לי החנות לא הציע שום הצעות נדיבות ולא יצאה איתי נהדר
עד שנכנסתי לפורום...

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #14 

חברים יקרים. נעשתה טעות: פרסמו מחיר לא נכון. נערכו חילופי מלים בין הלקוח לחנות. רצה הלקוח לשטוח טענותיו בפורום ועשה כן. בעקבות זה (או במקביל) קיבל מענה על גבי האתר. לאחר מכן נוספה תלונה נוספת שגם עליה ניתנה הדעת מטעם החנות (להערכתי מענה מכובד). מרגע זה ההודעות נשאו ניחוח של שיפוט. כבר לא נעשה שום יחס לבעיה. הרי אם בודקים את הנושא - הסוגיה נפתרה. אם היה דיון ענייני היו ממשיכים את השרשור. Null, אם הבנתי נכון אז גם לקראתך רצו לבוא (זה מאוד משנה שזה אחרי הפניה לפורום ?) אז למה לא ללכת על זה ? אנשים טועים ויטעו. מגיבים לטעויות יותר נכון ופחות נכון, החוכמה היא גם להתנהל בצורה מכובדת אחד מול השניה. במקרה הזה יכולת החנות לנהל קרבות מול פורום שלם (לאחר שנתנה מכנה) היא אפסית. אני מאחל לכולכם שנה נפלאה ושקטה (או בעצם בפול ווליום...).
Vocare Ad Regnum

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

Null

אני מקווה שברור לך שהחנות שרכשת בה היא עסק ושעסק מוקם בכדי להרוויח. כשקיבלת מחיר נמוך מעלות, מישהו צריך להפסיד כסף על זה. כך שזה יוצא ממשכורת של מישהו, לצורך העניין מכיסו של בעל החנות. הבעיה כאן היתה שפתאום גילית מי ספציפית הולך להפסיד כסף עקב הטעות.

זה כמו לאכול סטייק טוב ואז לגלות שלפרה קוראים עדינה...

יש כאן אנשים והם טיו והפסידו כסף. כועסים עליהם שהם מצהירים שהם מפסידים כסף ואפילו זה לא מספק.

מה שמפריע לי זה מה שקרה אח״כ - ההמון יצא עם הקלשונים לצוד את בעל החנות הרשע שמעיז לא רק להפסיד כסף אלא גם להגיד בקול רם שהוא מפסיד על העסקה.

קחי את האזניות במחיר שהוצע לך ותסגרי את הסיפור האומלל הזה. זה לא מוסיף לאף אחד כבוד.

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

"מה שהיה שם היה לא פחות מהתלהמות על החנות. זה כבר היה מגעיל ומיותר"
"ההמון כבר יצא עם הקלשונים. לא מספיק שהחנות תפסיד כסף, צריך גם להשפיל אותה"
עופר, אשמח אם תצטט לי את ההתלהמות הבוטה, את היציאה עם הקלשונים ואת התכתובת המשפילה על החנות שגרמו לך לגועל שהרגשת.
אני לא הרגשתי שום דבר מאלה (אולי קצת גועל מהתגובה הראשונית של מנהל החנות) ואשמח אם תצטט לי בדיוק את הקטעים הרלוונטיים בכדי שאוכל לראות אולי טעיתי (כי אם אכן זה המצב לא רק שהשרשור היה צריך להיסגר אלא להימחק כליל).
אחרת קשה לי להבין איך זה שכאשר יש ביקורת חיובית על חנות לא רק שאתם לא סוגרים שרשורים אלא אפילו מעודדים בצורה אקטיבית וכאשר יש ביקורת על חנות בשרשור, ביקורת שהתבצעה בשפה נאותה, בצורה תרבותית ללא שום התלהמות אתם ישר סוגרים אותו (ושוב, לא ברור לי מה השגתם בסגירה והבהרתי שלטעמי רק ניזוקתם מאותה סגירה).
לדעתי אם אין מקום לשרשורים שמתנהלים בצורה תרבותית גם אם הם ביקורת נוקבת על התנהלות של חנות כלשהי אז גם אין מקום לשרשורים בכיוון ההפוך.

"החנות עשתה את הדבר הנכון בעיני - הם כיבדו את המחיר, למרות ההפסד הכספי"
מסכים לחלוטין, בשורה התחתונה החנות עשתה מעל ומעבר - כיבדו את המחיר למרות הפסד כספי, אבל הדרך, אוי הדרך.
האם אתם באמת חושבים שהדרך בה בחר מנהל החנות לשכנע את הגולשים לרדת מהעסקה היא דרך נאותה (אני מתכוון שזה שהלקוחות כביכול או שלא כביכול פוגעים בפרנסה של העובד הזוטר)?
לדעתי אם היה שולח מייל מנומס בנוסח הבא לכל מי שהזמין במחיר השגוי היה יוצא הרבה יותר טוב (וגם על הדרך לא מפסיד כסף).
לקוח יקר, תודה רבה על הזמנתך אך לא נוכל לקבלה כיוון שהמחיר שהופיע באתרנו היה שגוי ועפ"י תקנון האתר איננו מחויבים לעמוד מאחוריו, בכל זאת אנחנו מוכנים להציע לך את הפריט שהזמנת במחיר עלות של ___ ש"ח.
התנצלותינו הכנה, ארמגדון.

ride
"נשבר כבר מהנסיונות הצינים לנצל את כוחו של האתר כדי "ליישב" בעיות בין צרכן ללקוח".
עם החלק הזה זה המשפט שלך אני מסכים לחלוטין ואם שרשורים מאין אלה היו יומיומיים או שהיו בהם עובדות מסולפות או שפה לא נאותה אז לא רק שהיה צריך לסגור אותם אלא אפילו למחוק אותם.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #17 

בחייך, קרא את השרשור. האשימו אותם שם שהם אחרו להציע את התשלום על זוג אחד בעוד שבפועל זה קרה מאוד מוקדם (ולא מעל דפי הפורום).

ניצול ציני זה בהחלט כן, מעניין שבשני המקרים נרכשו יותר מזוג אחד. מקרי?

התלהמות? יש שם שכבר קראו להחרים את החנות למקות שהם עשו את הדבר הנכון.

בישראל הלקוח חייב לא רק לקבל מחיר טוב, הם חייבים להרגיש שהחנות מפסידה כסף. אז הנה, ככה זה מרגיש שחנות באמת מפסידה. עם המצב של השוק כפי שהוא, אני בהחלט לא רוצה מצב שבו מנצלים את האתר להשפלה של מישהו או לגרום לו להפסדים מכוונים.

לכולם מגיע להרוויח, ובטח שלא להפסיד. האגואיזם הזה שבו אנשים חושבים שאם הם מרוויחים מחיר טוב זה אומר שאף אחד לא נפגע פשוט לא נכון. לא מדובר כאן באוליגרך או בבנק לאומי - זה עסק לא גדול ובעליו בסוף החודש צריכים להביא כסף הביתה.

כל אחד יכול לעשות טעות. ניצול של טעות האחר ואז עליהום על חנות כזו זה גועל נפש אמיתי בעיני.

אני באמת מתבייש. לא רק בשביל אלה שלא אכפת להם מהאחר, אלא גם שדברים כאלה קורים באתר שלי.

הבושה היא שלי, אתם תמשיכו, כנראה שאני הלא נורמלי כאן שחושב שכולם צריכים להרוויח את לחמם בכבוד.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #18 

טוב אז בגלל השרשור הזה הסתקרנתי וקראתי את השירשור המדובר - אני נוטה להסכים שהדברים יצאו מכל פרופורציה וטוב שסגרו את השירשור (למרות שלא נראה לי שהיה לו עוד לאן להתדרדר...)

ולגופו של ענין - אני נוטה להסכים שהיה כאן עליהום, בלתי מוצדק בחומרתו... אני מקווה שהשרשור הזה לא יהפוך לעוד זירת התנצחויות... :roll:

יאללה להירגע כולם - אין למישהו איזו ביקורת מוצר חדשה או סרט טוב להמליץ עליו???

לילה טוב

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #19 

קראתי את השרשור על העיסקה שלא יצאה
מנהלי האתר עשו בחוכמה רבה כאשר סגרו את הדיון
נתנו לדיון 6 דפים והוא התחיל להיות כמו מסטיק וגולשים/חברים באתר התחילו להיכנס בקטנות על טעות תמימה של חנות שבנוסף סידרה את הפשלה על הצד הטוב ביותר
לא צריך לחפש בקרביים ולהוציא את המיץ כאשר הדברים באו לידי פתרון הוגן
כולנו טועים בחיים סה"כ אנחנו בני אדם .
וכמו שעופר אמר בראש ובראשונה החנות עובדת על מנת להרוויח כסף
מתחיל להיות מעיק כאן העקיצות על דברים חסרי ערך
אגב אם החנות הייתה מוכיחה שהמחיר שנכתב באתר נמוך מהמחיר שהחנות רוכשת באופן משמעותי הטעות הייתה מתקבלת על ידי משרד התמ"ת וגם על ידי בית המשפט הצדק הוא לא אבסולוטי...
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #20 

עיינתי בשרשור.

נתחיל מזה שהסגירה מוצדקת! נקודה.
העניין מוצה ואין טעם להכפיש חנות.

חברים יקרים, לפני שאתם עושים מהחנות אויב, תזכרו שמאחוריה יש אנשים שמפרנסים משפחות.
כל הודעה כזאת פוגעת אנושות בשם של החנות, מספיק להתנגח זו לא מלחמה!
ואל תקשקשו שהם עושים עלינו כסף, קודם כל בהגדרה הם מרוויחים כסף אחרת אין להם זכות קיום, שנית את הכסף הגדול עושים היבואנים.

רק הערה למרטין.
לסגור את פורום מסחר זו טעות אנושה.
זה חלק אינטרגלי מהאתר ואחד מהנושאים שנותנים לו כוח.

צריך לאפשר את זה ולסגור שרשורים במקרים מסויימים.

נעול

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”